Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pulya

6 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Küzdelmes dolog gázszolgáltatót váltani, hiszen nyilván azért cserél valaki szolgáltatót, mert eddig lopta a gázt: Gazdasági válság van, spórolunk ahol tudunk, ezért úgy döntöttünk feleségemmel, hogy gázszolgáltatót váltunk. Papirokat kitöltöttük, bejelentettük a régi…..
Szédületes reggeli indító ez az utaspanasz, ahol a dolgozó ember kifakad a busszal utazó gyerekek és anyák miatt, majd javasol, nem is akármit. Sokat nem is lehet ehhez hozzátenni, nem rontanánk el holmi járatsűrítésről és nagyobb buszról szóló javaslatokkal, inkább tessék csak…..
pulya 2010.05.12 12:45:35
@Kitalátor feljegyzetei: Igen ha az osztály létszáma eléri a 20 főt nálunk ez 11 plusz azok a szülők akika jöttek így lettünk 16-an .Egyébként nálunk az a divat,hogy bérletet veszünk a bkv ra és ja a volánra is mert én se Budapesti vagyok,de a gyerekeim oda járnak suliba.A legtöbb szülő úgy van vele ha már megveszi a bérletet akkor inkább bkv.Nálunk kötelező az úszás külön busszal járnak amiért fizetni kell.De egy olyan családban ahol gyerek van ott sok embernek ez is nehézséget okoz.Tudod mi dolgozunk a férjem is és én is szerencsések vagyunk.De sok olyan család van ahol az egyik vagy ne adj isten mindkét szülő elvesztette az állását ott már nem egyszerű.De ha vannak gyerekeid akkor tudod,hogy általában a szülők megszavazzák a dolgot az osztályban és a többség dönt.
pulya 2010.05.12 12:51:00
@Circus: a tanulók csökkentett díjon ,mivel még nem keres
A nyugdíjas meg már befizette a magáét.S nem csak te adózol én is 9800ft-os bérlettel járok dolgozni.S még valami ezeket a kedvezményeket te is igénybe vetted mikor diák voltál,hacsak nem autóval hordtak suliba.Légyszi légy toleráns
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban (pdf). Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott életkor elérése és…..
pulya 2010.04.23 18:45:55
Sokakkal egyetértek jó lenne a normális nyugdíj korhatár,de e mellé jó lenne a normális fizetés.Egy büntetésvégrehajtásnál dolgozó tiszthelyettes haza visz 80000ft és semmi több nem jár nekik.Ezek az emberek azért kapták a hamarabb nyugdíjba vonulást mert évek óta nem emelik a fizetésüket.(rendörőket kivéve).Ezt kapták az államtól cserébe.Igaz az is ,hogy olyanok is igénybe veszik ezt akiknek jobb a fizetése és nem dolgoznak terepen csak irodába tehát a 154000ft nyugdíjat ott kell keresni.A legtöbb terepen dolgozó ember 40 éves korára kiég fizikailag és lelkileg is mert,ha családja van kénytelen másodállásban is dolgozni.S még valami nem tudom az itt kommentelők életkorát,de mindig fontosabb volt ,hogy az egyetemeket ,iskolákat egészségügyet stb.támogassák ,mindig az utolsó helyre kerültek azok az emberek,akik életeket mentenek és arra vigyáznak,hogy akiket rács mögé kerültek ott is tartsák szörnyű munkafeltételek mellett.Tudom itt erre sok embernek meg van a válasza nem kell ott dolgozni.De akkor nem lesz aki kihozza a családtagjaikat a tűzből vagy éppen a pedofilt őrizze,hogy gyermekeiket ne molesztálhassa.A rendőrség hírnevének a csökkenéséről pedig az eltelt 20év tehet ami a rendszerváltozás óta eltelt. Mert a kis rendőrők itt is keveset keresnek illetve a kiképzésük kivánni valót hagy maga után.S azok akik parancsnoki pozícioba kerülnek tisztelet a kivételnek de a legtöbb alkalmatlan.Tehát változtatni innen kellene.A gazdaságot nem ez teszi tönkre ,hanem az,hogy sokan feketén dolgoznak .Sok ilyet ismerek.Illetve szét lopták az országot.A z én férjem 20 évet huzott le a bv.-nél kezdő fizetése 27500ft volt amikor eljött 80000ft hozott haza ebből ki lehet számolni ,hogy jön ki a 154000ft nyugdíj.De haza hozta a maradék fél épp szívét ,mert a másik fele elhalt úgy,hogy szervi oka ennek nem volt azt mondták az orvosok a stressz!A 20 év alatt se karácsony,se szilveszter se semmi nem volt mert mindig dolgozott.A mai új generációnak pedig fogalma sincsen arról mit jelent egy rendvédelmi szervnél dolgozni(kivétel akik ma is ezt a pályát választják)mert megszünt a katonaság és képük nincs arról ,hogy mit jelent szigorú szabályok betartása és sok dolog lenyelése még akkor is ha neki van igaza.Úgy gondolom,hogy az első lenne ezen emberek fizetésén és életkörülményein való javítás és akkor talán még 50 évesen is ott dolgoznának.
pulya 2010.04.23 19:04:45
@Tóth Ágas: Már 37 éves vagyok 19 éve dolgozom és én se fogok nyugdíjba menni.Ez meg annak a következménye,hogy kevés gyerek születik.Ez van!
retro gastro Derby keksz 2010.03.26 06:08:00
A derby keksz négy sarkát volt a legnagyobb élvezet lerágcsálni, majd a töltelék mentén szétfeszítve a kekszről a nugátos tölteléket lerágni.Más emlék? Volt aki valaha kiszinezte, és kivágta a doboz hátán levő állatfigurát?(Hétfőn: Színes fagylaltpor)..
Levélírónk a magyar oktatás problémáját veszi górcső alá, végignézve a családi hátteret, a modern média hatását és az iskolai tartalomszolgáltatást. Egy diák szemszögéből nézve az általunk már annyiszor megvizsgált problémák új aspektusait ismerhetjük meg. Kedves…..
pulya 2010.03.12 10:22:13
@shitgun: A tanárok kezéből teljesen kivették azokat az eszközöket,amivel szigort lehetne tartani,mert a diákoknak jogaik vannak.Ez igaz,de vannak kötelességeik is és ezt hajlamosak elfelejteni.Nagy fiam olyan osztályba járt ahol 18 gyerekből 11 kitűnő vagy jeles volt.4 diák miatt akikkel a tanárok nem tudtak mihez kezdeni, ez a közösség úgy bomlott fel hogy a jól tanulók tovább mentek hatosztályos gimnáziumba.Mert elegük volt abból ,hogy a tanárt órán műanyag palackkal dobálják stb. A renitens gyerekek szülei megígértek mindent ,de nem igazán fegyelmezték a gyerekeiket.Mert láss csodát azért vannak olyan gyerekek akik tanulni járnak az iskolába.
 Rendkívüli kárt okozott Sólyom László köztársasági elnök úr Magyarországnak azzal, hogy aláírta a holokauszttagadást tiltó törvényt! Nem csupán azért, mert rábólintott az egyértelműen ostoba jogszabályra. Nem csupán azért, mert a nyilvánvalóan ezer sebből vérző,…..
Értem én, hogy mínusz négy foktól az ország három legnagyobb pályaudvarából kettő teljesen meghal, egy meg csak majdnem. Jó, elfogadni nem tudom persze, de az tény, hogy a vasút kommunikációval és utaskapcsolatokkal foglalkozó nagyemberei ezen nem tudnak segíteni. Viszont…..
Fontos-e a történelem tanítás napjainkban? Mit és mennyit kell tudnia egy gyereknek a világtörténelemből, az emberiség gaztetteiről? Okolható-e a Himnusz lehangoló szövege a magyarok népbetegségévé vált depresszióért? Ezekre a kérdésekre keresi a választ levélírónk, a…..
pulya 2009.11.09 10:36:03
Nem tudom hogy lehet hazánk történelmét úgy tovább adni a gyermekeinknek hogy a rossz dolgokat kivesszük belőle.Ezáltal gyökértelenné válnak.Amúgy is foltos a történelmünk mert a kommunista fejeseket nem büntették meg szép lassan visszaszivárognak illetve ez úgy van beállítva hogy ez nem olyan nagy bűn mint pl a nácizmus.Pedig ezen idő alatt ugyan olyan gaztetteket követtek el és én nem hallottam róla hogy valakit ezért felelősségre vontak volna.Azt hogy nem tudtunk bizonyos eseményeket feldolgozni az is azért van mert nem tanították rendesen történelemből és ezen sajnos több generáció felnőtt.Éppen ezért lenne fontos hogy otthon a családokban ha erről szó esik elmeséljék a gyerekeknek mert így van esély arra hogy nem egy agymosott generáció nő fel és talán bennük meglehet az esély arra hogy ezáltal képesek legyenek összetartani.
Depressziós nemzet vagyunk mert képtelenek vagyunk elszámoltatni embereket,nem tudunk egy ügyért összefogni.Olyan szakszervezeti tüntetést nem láttam ahol pl minden szervezet összefog.Mindenki a saját hasznát lesi.Így van ez akkor is amikor szavazni megyünk tegyük a szívünkre a kezünket mindig az nyert aki többet ígért.Nem a pártok programja alapján szoktunk választani.
A kötelező olvasmányokhoz meg annyit,alsóban Fekete István műveit kell olvasni ami a természetről szól és igyekszik a kicsikkel megszeretetni azt.A többi mű a Kincskereső kisködmön,Pál utcai fiuk stb. a magyar irodalom részei amit az ember életében legalább egyszer illik elolvasni még ha utálunk is olvasni,mivel a magyarságunk része.
Egy nagyon komoly intézet, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete bírálja el a az engedélyeztetni kívánt utóneveket. Valószínűleg győzött a túlerő, a sok beadvány, és ezek a nevek megkapták a zöld jelzést: Szép új nevek .... Hogy kaphatott valamelyik…..
 Szeretném egyszer megérni,hogy az igazságszolgáltatás azt vizsgálja ami fontos.Nem vagyok rasszista,de szerintem nevetséges,hogy ebben a városban egy bizonyos rétegnek mindent lehet.Az igazsághoz hozzá tartozik,hogy éppen most pakolták ki anyósomék teraszáról az aluminium…..
apró-cseprő Összefogás 2009.02.15 21:43:45
 Aki ma nem látta az MKB-VESZPRÉM-ADEMAR LEON férfi kézilabda bl meccset és előtte az emlékmenetet az nagyon sokat vesztett.A menet békésen csendben vonult végig Veszprém belvárosán, ,mindenféle rendbontás és randalirozás nélkül.Olyat láthatott az ország,amit már régen…..
apró-cseprő KÖZBIZTONSÁG 2009.02.08 20:36:43
 Lassan el kell gondolkodnia az embernek,hogy ha túl akar élni egy napot hova menjen.Bizonyos városoknak melyik részét kerülje el ,mostanában ne menjen bank közelébe,ne járjon szórakozni.Mégis milyen országban élünk ahol kézilabdázókat gyilkolnak,emberek nem mernek kimenni az…..
Januártól egy BKV-bérlet is elég, hogy átengedjenek a peronkapukon. Bár ezzel nem ért mindenki egyet, pozitív hírként, a Budapest környéki regionális tarifaközösség felé tett újabb, bár apró lépésként értékelhető, hogy január elejétől minden BKV-bérlet érvényes lesz a…..
 Érdekes-e bármilyen bűncselekménynél, hogy akár az áldozat, akár a tettes milyen származású, konkrétan az, hogy roma-e vagy sem? Eldöntendő kérdés, lehet érvelni mindkét álláspont mellett. Maradhatunk annál, hogy bármely változat következik be, nem történik meg más,…..
Megütközve olvastam az egyik napilap internetes kiadásában Gyenesei miniszter úr szavait.Miszerint "a tűzoltók munkaidejük nagy részét pihenéssel és sportolással töltik.Csak azt nem értem,ha ilyen jó ez a munka akkor a tisztelt minszter úr miért nem áll tűzoltónak.Ezek…..
Az írásom elején szeretném leszögezni ,hogy politikai pártállás tekintetében független vagyok.Teljesen mindegy,hogy melyik párt van hatalmon mert tövénytisztelő és adót becsületesen fizető állampolgárként úgy gondolom,hogy bizonyos dolgokat egyik vezető beosztásban lévő…..
... avagy adnak, fogadd el, ütnek, szaladj el! Mert jó, hogy végre van. Mégha csak Budapesten és Debrecenben is. De kinek is van? A kisgyerekes havi bérlet igénybevételére jogosult a lakcímet igazoló hatósági igazolvány szerint budapesti lakcímmel rendelkező személy, aki…..
pulya 2008.08.27 16:28:29
Én 9 éve vagyok itthon a fiaimmal (két részletben).4 gyerekem van.Igaz ebbe a hosszú itthon létbe beleszámítandó egy súlyos ma még 70% -ban gyógyíthatalan betegség.4 hónapig a párom volt itthon a fiukkal ennyit töltöttem kórházba.A sok itthon léthez a férjem munkahelye is hozzá járult ami államihely.Egyik nap nappal,másik nap éjszaka és a szabadnap ezt 12 órában.Ha szabad volt a szabadnapja mert sokszor nem.Nem kaptam ezalatt a családin és a gyes,gyet-en kivül semmit.Ez már csak januárig jár és megyek dolgozni már a helyem is meg van.A nagyfiam 13 ,a második 12,a harmadik 10 a negyedik 8 éves.Jártak óviba mind.De az,hogy én itthon voltam velük meglátszik rajtuk .Nem jó gyerekek csibészek mert fiuk.A kötelességüket tudják ,jól tanulnak itthon pedig segítenek.Azt mondom ,hogy igenis látszik kivel vannak ott a szülők a kezdetektől fogva és kivel nincsenek.Erre a korra beléjük lehet nevelni az alapokat és én úgy tudok dolgozni menni,hogy tudom mit várhatok tőlük.Hozzá teszem én nem akartam ilyen hosszú ideig itthon maradni de szükséges volt.Mikor kicsik voltak én is mentem velük intézkedni,de például kirándulni is vagy csak a nagyszülökhőz ,teljes árú bérlettel ami nem olcsó dolog.Ezért is jó dolog hogy most van lismama bérlet.Azok a kismamák akik most otthon vannak előtte dolgoztak adót fizettek,tehát nem értem,hogy miért szúrja valaki szemét az ,hogy gyest,gyetet kapnak vagy bérlet kedvezményt.Az is igaz ,hogy vannak olyanok is akik életükbe nem dolgoztak még is mindent megkapnak.aláírom de úgy gondolom,hogy a többség nem ilyen ezért ezt ne sajnáljuk tőlük.
pulya 2008.08.27 16:57:53
apró-cseprő Az olimpia 2008.08.18 19:34:28
Nagyon sok helyen olvasom ,hogy csapatunk csak így, csak úgy szerepel.Csalódás ennél mi sokkal jobbat tudunk.Azt azonban senki nézi meg,hogy e mögött mi áll.A sportolóinkat mennyire becsüljük meg.Milyen felkészülkési programokat állítanak nekik össze.Vagyis visszatérünk az örök…..