Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FelnémetiGerzson

31 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FelnémetiGerzson Maffiaállam 2023.10.30 09:34:36
A kormányzati kommunikáció szerint a Fidesz amiatt nem támogatja a svédek NATO csatlakozását, mert a svédek tiszteletlenek velünk, magyarokkal. Magyarországot példaként oktatják az iskolában a demokrácia leépülésével kapcsolatban. És ezt Orbánék felháborítónak találják. Azt most hagyjuk, hogy az…..
A napokban két cikket is olvastam a fenti témában. Az egyik az Élet és Tudományban jelent meg, egy interjú Muszbek Mihály sportközgazdásszal, a másik pedig egy, az erre a cikkre írt vélemény a Nemzeti Sportban jelent meg, a szerző Szöllősi György. Most eltekintenék attól, hogy mi a véleményem a két…..
Sokmindenféle dolog kavarog az agyamban mostanában, sokféle inger ért, úgyhogy ez hosszú lesz.   Először is, bajnokok libáját nyert a mencsesztersziti. Egyrészt ez örömteli, mert szerintem magasan a legjobb csapat nyerte meg a kiírást – mesteri módon  gyalogoltak át az elődöntőben a Real Madridon…..
Kicsit össze vagyok zavarodva, megmondom őszintén. Miután az oroszok blokád alá vonták az ukrán kikötőket, segíteni kellett, hogy az ukrán gabona elkerüljön Ukrajnából azokba az országokba, amelyeknek az ukránok korábban is szállítottak: Afrikába, Ázsiába, satöbbi. Ugyanis enélkül a gabona nélkül…..
FelnémetiGerzson Mi micsoda? 2023.03.08 15:59:17
A magyar sajtóban mindig ilyeneket olvasni, hogy „a kormány úgy döntött…”, vagy „a parlament elfogadta…”, vagy „az állami költségvetés terhére…”, vagy „az EU támogatásokból…”. Nem tudom, hogy szándékosan kommunikál így a sajtó, vagy egyszerűen a magyar sajtókultúra a szocialista éveknek köszönhetően…..
Olvasom a hírekben, látom a videókon, hogy ki fogott kezet Zelenszkivel, ki tapsolta meg, ki ölelte meg, … Ehhez természetesen a médium pártállásától függő képgaléria is jár, no meg az ehhez kapcsolódó értelmezések. De most miért is ilyen nagy sztár nyugaton Zelenszki? Mi is folyik…..
Megint ventillálhatnékom, így írhatnékom van, így járt, aki olvassa. Nagyot megy az elmúlt napokban a magyarországi független sajtóban a Schadl-Völner ügy. Vagyis amiben a bírósági végrehajtói kar elnöke, egy államtitkárral közösen kimaffiáztak a végrehajtói rendszerből kábé 2 milliárd forintot, és…..
Mióta Németországba költöztünk – lassan 12 éve –, időről időre olyan komoly honvágy fog el, hogy muszáj belátható időn belül hazamennem Magyarországra. És ez a honvágy nemhogy enyhülne az idő múlásával, hanem még fokozódik is. Viszont hazaérve, családdal, barátokkal, ismerősökkel beszélgetve, na jó,…..
FelnémetiGerzson Izland 2022.10.02 17:09:40
Mivel ez a blog tárhely max 20 képet enged beszúrni, három részre kellett bontanom a posztot. Ez a harmadik rész. Itt a link az első részhez és a másodikhoz. ... Szállásunk ismét egy lovas tanyán volt, ahol szintén volt kint két kis pezsgőfürdő, amit a tanya hőforrásásának a vize táplált. Ez is…..
FelnémetiGerzson Izland 2022.10.02 17:06:20
Mivel ez a blog tárhely max 20 képet enged beszúrni, három részre kellett bontanom a posztot. Ez a második rész. Itt a link az első részhez és a harmadikhoz.  ... Mondani sem kell, itt is több kilométert kellett egy leginkább kiszáradt vízmosáshoz hasonlító úton rázatni a valagunkat, mire…..
FelnémetiGerzson Izland 2022.10.02 17:02:06
Ismét egy élménybeszámoló következik – ráadásul hosszú! –, nem pedig véleményem a magyar valóság egy szeletéről, szóval mindenki magára vessen, aki tovább olvas. Ja, a pozitív jelzőkre allergiásokat szintén szeretném figyelmeztetni, hogy sok ilyen használok a történetben, szóval fuss, amíg…..
Ez az iromány már a választások óta a fiókban hever, több másikkal együtt, de most már megérett arra, hogy elővegyem. A végére hozzáadtam egy-két aktuális gondolatot, de a nagy részét úgy hagytam, ahogy áprilisban megírtam.   Sokan azon a véleményen vannak, hogy az USA jár-kel a világban, és…..
Mostanában – és általában – elég sokat vitatkozok értelmes és művelt emberekkel bizonyos hírekkel, információkkal kapcsolatban, és arra a felismerésre jutottam, hogy a 25 év felettiek jelentős része gondolkodás nélkül elhiszi, amit az újságban olvas, rádióban vagy tévében hall. Ezzel kapcsolatos az…..
FelnémetiGerzson Dél-Olaszország 2022.01.04 12:55:03
Szokásomtól – és a nyitó-bejegyzésemben ígérttől – eltérően most nem egy frusztrációmat szeretném megosztani, gőzt kiereszteni, hanem egy nagyon pozitív élményhalmazt, egy utazás élményeit megosztani. Szóval, ha nem emiatt kattintottál ide, máris fejezd be az olvasást, nincs itt neked semmi…..
FelnémetiGerzson Miért mindig mi? 2021.07.13 12:49:26
Az UEFA 3 zárt kapus haza meccsre büntette Magyarországot a rasszista megnyilvánulások miatt. Sok lapban olvastam, hogy ez igazságtalan, és miért adtak ilyen szigorú büntetést, miközben az angolok, románok, lengyelek, … Barátaim, egyszerű a válasz: Európában mindenkinek tele van a hócipője a…..
Amint Viktor megnyitotta a határokat, autóba ültem, és hazavágtattam Egerbe. Már korábban elhatároztam ezt, mert piszok honvágyam van az után, hogy majd’ egy évig nem voltam otthon. Eddig ez a rekord, és remélem, nem fog soha megdőlni. Jó volt átélni ismét, hogy lehet találkozni a családdal,…..
Az elmúlt napokban mennyit gondolkodtál a Fudan alapítványnak adott értékes telkekről, az alapítványokba kilopott ezermilliárdokról? Vagy mennyi hír szólt ezekről a témákról a mindenféle médiában? Vagy mennyi nemzetközi kritikát láttál megjelenni minderről? Vagy mi van az ellenzéki…..
FelnémetiGerzson 2021.06.17 18:52:40
@zuzzer: Cimbi, teljesen igazad van. A történéseknél talán csak az agymosás miatti közöny az elkeserítőbb
Röviden? Semennyi! Hosszabban? Olvass tovább! Nem tudom, mennyien olvassátok Uj Péter heti szösszeneteit, amelyek sokszor inkább jól kifejtett konteók, de a múltheti elég erősen megmaradt bennem, ezért hadd osszam meg a fő gondolatokat veletek, a saját gondolataimmal kiegészítve. Nagyban folyik…..
12 nagy fociklub bejelentette, hogy létrehozzák az Európai Szuperligát. Az UEFA (európai foci szövetség), FIFA (nemzetközi foci szövetség) és egy csomó másik FA ellene van. Most akkor hogy is van ez? A 12 klub értéke a Forbes szerint összesen 27 milliárd dollár. 27. Milliárd. Dollárok. Sok. Csak…..
Gondolom, mindenki hallotta Petry Zsolt közelmúltbeli történetét. Aki nem, az járjon utána, vagy olvassa el ezeket a cikkeket (egy, kettő, három). Szóval kirúgták ezt a jóembert és politikai ügy (is) lett belőle. Nem ő csinálta a politikai ügyet, hanem a politikusok. De most ezt hagyjuk, nem erről…..
Először is boldog új évet mindenkinek, aki olvassa ezt a szösszenetet! És persze azoknak is boldog új évet, akik nem. Csak éppen ők nem fogják tudni, milyen jó fej voltam, hogy ilyesmit kívántam nekik. Mindegy, így jártak. A bejegyzés címéről, hogy 2020 jó év volt, vagy rossz. Egyrészt mélyen…..
Ha valakinek nem lenne ismerős a cím, itt van a videó, ahonnan idéztem. De nyilván nem a videó főszereplőjéről szeretnék írni, és nem is Gyöngyösről, hanem a COVID helyzetről. Ugyanis kicsit be vagyok rezelve. Nézem minden nap a különböző statisztikákat, híreket, bejelentéseket, és egyre inkább…..
FelnémetiGerzson 2020.11.03 23:17:00
@zuzzer: Cimbi, engem is ez akaszt ki. a sok egybites. Bejött a tippem, a Viktátor szigorított, de csak pont annyira, mint ahogy az UEFA által több, mint egy hónapja meghatározott szabályozásban szerepel. Viszont az otthoni barátaim, rokonaim nem aggódnak, nem háborognak, vígan járnak tovább dolgozni, mert Viktor azt mondta, januárra itt lesz a vakcina. Remélem, azért az amcsiknak lesz annyi agyuk - bár nem erről ismertek -, hogy kirúgják azt a majmot, és Viktorunk elveszít egy barátot
Mondok egy nagy titkot: tele van Magyarország gyűlölettel. De valamit nem értek: miért kell nekem gyűlölni egy barátomat azért, mert egy-két dolgot másképp látunk? Miért kell nekem azért a közelébe se mennem a kedvenc barack-termelőmnek, mert neki más a véleménye? Mikor lett az kötelező, hogy csak…..
Ezt a bejegyzést már hetekkel ezelőtt írtam, de talán most még időszerűbb, mint akkor, amikor megírtam, de nem volt kedvem kitenni Sokmindent hallok és olvasok a koronavírusról. Hogy Kínában hozták létre mesterségesen. Vagy éppen az USÁ-ban, aztán átküldték Kínába, hogy aztán a kínaiak vigyék el a…..
Persze, hogy nyert. (És vesztett is.) Ugyanis ezek a viták a kompromisszumról szólnak. Egyrészt arról, hogy a franciák és a németek előre megbeszélik, hogy mi lenne egy elfogadható kompromisszum, aztán előállnak valami olyannal, amiből tudnak engedni, végül engednek belőle, és elérik, amit…..