Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FelnémetiGerzson

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Persze, hogy nyert. (És vesztett is.) Ugyanis ezek a viták a kompromisszumról szólnak. Egyrészt arról, hogy a franciák és a németek előre megbeszélik, hogy mi lenne egy elfogadható kompromisszum, aztán előállnak valami olyannal, amiből tudnak engedni, végül engednek belőle, és elérik, amit…..
Vettünk egy i-bájkot (e-bike). Még tavaly a kedvesemnek. Ugyanis kapott egy melót májusban – januárban költöztünk ide, szóval juhé! – kábé 10-12 kilométerrel odébb. Berlinben szintén kábé ennyire volt tőlünk a melóhelye, és oda canga-tömegközlekedés kombóval, később az erre a célra beszerzett…..
Igazából nem is az én hülyeségem története, mert mindez egy barátommal esett meg, Tibivel, de ha az lenne a cím, hogy „Tibi hülyeségének a története”, nem olvasnád el. Hogy miért én írok róla? Egyrészt mert amikor elmondta, érdekesnek találtam, másrészt mert Tibinek nem volt kedve megírni. Szóval ez…..
Máris megnyugtatok mindenkit: természetesen nem jövök haza Németországból. Még. Viszont az ellenség keze betette lábát, és eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha haza szeretnék most látogatni. Játszunk egy kicsit a lehetőségekkel és tegyük fel, hogy Gerzson áll Hegyeshalomnál a magyar…..
Már az elején meggyilkolom a poént: olyan senkinek nincs… De akkor mire ez a cím és cikk? Mert fontos, hogy minél több döntéshozó tudja, miért nincs ilyen – vagy miért nagyon ritka. És hogy miért nem baj, ha nem ilyen a nála állást kereső karrierje. Munkáltató és munkavállalói oldalról is nézve,…..
FelnémetiGerzson 2020.05.18 15:27:59
Egy-két kifejezés, szófordulat szerintem sem píszí ("jelöltkék" :-)), és egyértelnű az is, hogy egy tanácsadó/fejvadász írta a blog bejegyzést, de lényegében egyetértek az írás üzeneteivel.
Több mindent szeretnék viszont hozzátenni.
Egyrészt szerintem a karrier mindenkinek más: van, aki vezető szeretne lenni, van, aki szakértő, de ismerek nem kevés olyan embert is, aki boldog (nagyon jó) hegesztőként vagy könyvelőként. Ez talán a kulcs: mi tesz boldoggá? Persze ahhoz, hogy kitaláljuk, a legtöbbünknek többmindent ki kell próbálni.
Másrészt egyetértek azzal a kommentelővel, aki azt írta, Magyarországon nem lehet igazi multikarriert csinálni. Persze, mert Magyarországon nincsenek multinacionális cégközpontok (talán vagy egy-két szakértői központ). Viszont Magyarországról indulva lehet. Több példát is tudok erre.
Harmadszor azt gondolom, hogy a "karriercsinálás" mindig az egyén felelőssége. Igaz, hogy 10-ből csak egy embert fognak előléptetni (hiába érdemelné meg 3). Viszont hol van az leírva, hogy egy ambíciózus embernek nem szabad másik céghez váltani. Ha valóban jó, akkor a másik cégnél majd ő lesz az az egy, aki megkapja a vágyott pozíciót. Aztán később visszatérhet az eredeti céghez. Erre is vannak példák.
Végül ez a tünet - "nem veszem fel azt, akinek valami törés van a karrierjében" - emlékeztet arra, amilyen helyzetbe a 40+ (50+?) évesek egyébként is kerülnek: sokszor a 30 évesekkel kell versenyezni egy állásért, ezért ha nem tudnak valami pluszt mutatni, akkor nem ők kapják meg a munkát, hanem a 30 éves. 40%-kal alacsonyabb bérért. Ez a lényeg: meg kell mutatni azt a pluszt, amiért nekem adják az állást - a 40+-os életkor és a karriertörések ellenére. Ez is piac. Munkaerőpiac.
Szécsi Zoltán most, május idusán bejelentette, hogy felmondott az összes alkalmazottnak, ezek között még márciusban a játékosoknak is az egri vízilabdaklubnál, mert a Kft. fizetésképtelenné vált. Mindennek az oka pedig a várostól általában április közepén utalt, de most meg nem kapott támogatás…..
FelnémetiGerzson Miért? 2020.05.09 20:52:47
Az első szösszenetemben – tekintsük az előzőt nulladiknak – arról szeretnék értekezni, hogy most akkor mi a fenét is keresünk külföldországban, miért jöttünk ide és minek. Nem az anyagiak miatt jöttünk ide. Sok rokonunk ezt a mai napig nem hiszi el. Pedig nem itt fogjuk összegyűjteni a megfelelő…..
Bloggolásra adom a fejem. Miért? Az oka számos. Többek között inspirációt kaptam egy cimborámtól, és megirigyeltem tőle, hogy annyira jól kiírja magából a feszültséget, a frusztrációt. De miért is van ez a frusztráció? Mert itt keresendő a gyökérok. Sok minden miatt. Pontokba is szedtem, mert az…..