Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teteny.promontor

37 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Július hónap utolsó napján Budafok 6. sz. önkormányzati egyéni választókerületében (Arany János lakótelep, Árpád utca és környező utcái, Budafok-Belváros egy része és a BMTE sporttelep közvetlen környéke) időközi önkormányzati választásra kerül sor. A választás furcsaságait és - a nyári forróságban…..
Tétény-Promontor Rekontra 2022.05.19 15:52:23
A kormánymédia több portálja beszámolt az idei Bárczy István-díjban részesülőkről szóló fővárosi közgyűlési döntésről, annak általuk szokatlannak, sőt egyenesen botrányosnak leírt…..
Hekkelné Wittmann Judit a Budafok-Tétényi Baross Gábor Általános iskola informatika-technika szakos tanára a héten a huszonketto.hu portál szerkesztőségéhez fordult és nyílt levélben szólította fel Tóth Endrét az ellenzéki összefogás dél-budai országgyűlési képviselő-jelöltjét az általa…..
Hogyan történt régen? Mit tapasztalhatunk ma? Mi lesz az óvodáink szakmai színvonalával? Miért alakult így a helyzet? Hol kell keresnünk a bajok forrását? Mi van a háttérben? Meddig tűrhető az öntörvényűség, a szakmaiatlan hozzáállás egy túldimenzionált, túlfavorizált óvodai felső vezető részéről? S…..
Az elmúlt hetekben két blogbejegyzésben is foglalkoztam kerületi óvodáink szakmai működésének zavaraival. A legutóbbi bejegyzésemben jeleztem, hogy a kritikussá vált kerületi óvodapedagógus-hiány mérséklése érdekében érdemi javaslatokat is szeretnék letenni mind az Oktatási Kulturális és…..
Múlt heti bejegyzésemben egy – névtelen levél sorsát mutattam be. https://tetenypromontor.blog.hu/2021/11/18/keruleti_ovodapedagogusaink_segelykialltasa_i A folytatásban igyekszem betekintést nyújtani a kerületi óvodák működését befolyásoló kormányzati és önkormányzati döntések, valamint a…..
Az alábbiakban egy névtelen levelet osztok meg az olvasókkal, melyet - tartalmát tekintve - vélelmezhetően kerületi óvodapedagógusok írtak és juttattak el Karsay Ferenc polgármesterhez még október elején. A levél címzettjei között szerepeltek a képviselő-testület tagjai is, de a polgármestertől a…..
A mai napon egyeztetést kezdeményeztem Karsay Ferenc polgármesterrel annak érdekében, hogy a Kísérleti lakótelepen 2017-ben elindult és félbehagyott fejújítás ismét lendületet kapjon. Az alábbiakban módosítás nélkül olvashatják a levelet. Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzat Perlai…..
2021. május 7.-én a Pesti TV Karanténvlog című műsorának volt vendége Karsay Ferenc Budafok-Tétény fideszes…..
Akik ismernek, tudják, hogy a BMTE fontos számomra, már csak azon oknál fogva is, hogy nagyapám az alapítók egyike volt, édesapám pedig évtizedekig vezetőségi tag volt, jómagam pedig közel 20 éve kurátora vagyok a sporttelepet működtető Alapítványnak. Ez alatt a két évtized alatt minden…..
Tisztelt Szerkesztő úr! A Momentum Mozgalom XXII. kerületi szervezetének, a Demokratikus Koalíció XXII. kerületi szervezetének, a Jobbik Magyarországért Mozgalom XXII. kerületi szervezetének, az LMP – Magyarország Zöld Pártja dél-budai szervezetének, a Magyar Szocialista Párt XXII. kerületi…..
Polgármester Úr, Ön 2021. január 7-re frakcióvezetői egyeztetést hívott össze a Városházára, ahol elmondta, hogy az “új év, új kezdet szellemében” új alapokra kívánja helyezni a képviselő-testület valamennyi tagjával a közös munkát és együttműködést. Ön hivatkozott Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum…..
Idén december 10-én tartotta volna utolsó ülését a kerületi képviselő-testület, azonban a koronavírus okán ismételten bevezetett veszélyhelyzet miatt az év utolsó döntéseit Karsay Ferenc polgármester egyedül hozta meg. A döntések között szemezgettünk, előre bocsájtva, hogy ezek között számos olyan…..
Tegnap megint mozgalmas testületi ülés zajlott a Városházán, ahol Karsay Ferenc hozta a formáját. Volt itt minden: együttműködés, személyeskedés, vádaskodás, fenyegetőzés, és sikerült újra a demokratikus játékszabályokat felrúgni.  Az ülés kezdetén júdás Jurás László és a tervezők bemutatták…..
Tétény-Promontor Repedező jég 2020.10.06 08:38:54
Az elmúlt napokban számos média foglalkozott az ún. Daróczi Csilla üggyel. A 24.hu portál 2020. szeptember 29-én hosszabb írásban adott tájékoztatást az ügy fejleményeiről…..
2020. szeptember 10-én tartotta legutóbbi ülését Budafok-Tétény képviselő-testülete. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb eseményeket azoknak, akik a valóságra kíváncsiak. Először lássuk az ellenzék javaslatait, amelyeket a fideszes többség is megszavazott A képviselő-testület egyhangúan…..
Tisztelt Budafok-Hárosi, Budafok-Felsővárosi Lakótársak! Körzeti újságunk második számát tartják kezükben. Köszönöm a lap elindításával kapcsolatban Önöktől kapott ötleteket, javaslatokat, a megjelenés utáni számos pozitív reakciót. Külön szeretném kiemelni azokat, akik az „apró” utcai problémák…..
Tétény-Promontor Vékony jégen 2020.08.20 18:57:37
Karsay Ferenc polgármester 2020. augusztus 18-án a Fidesz Budafok-Tétényi szervezetének Facebook oldalán tájékoztatást adott az ún. Daróczi-bizottság (a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központban történt visszaélések felderítése érdekében létrehozott bizottság) működésével…..
Budafok-Tétény képviselő-testülete 2020. február 20-án egy ötfős - minden frakció képviseletét biztosító - ideiglenes bizottságot hozott létre a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ működésével kapcsolatban a sajtóban megjelent visszaélés gyanú kivizsgálása érdekében. A bizottság…..
A veszélyhelyzet elmúltával a polgármester rendkívüli testületi ülést hívott össze július 9-re. Az ülés egyik legfontosabb témája a 2019-es pénzügyi év zárása és 29 millió forint maradvány felhasználása volt. Ezt az összeget a polgármester nemes egyszerűséggel tartalékba szándékozott helyezni.…..
A Képviselő-testület 2020. február 20-i ülésén (9. napirendi pont) döntött a Polgármesteri Hivatal átszervezéséről és a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. közszolgáltatási feladatainak bővítéséről. Az elfogadott döntésnek megfelelően a parkfenntartással kapcsolatos feladatok 2020. március 16.…..
Június 26. és július 10. között a lakótelepi és a környező utcák (Orkán utca, Ostor utca, Kender utca) lakóinak bevonásával egy kérdőíves felmérés zajlott le a Kísérleti lakótelep forgalmi rendjének átalakításával kapcsolatban. Ezúton is szeretném megköszönni a lakótársaknak a felmérésben való…..
A következő tanévtől öt évig új intézményvezetője lesz a Budai Nagy Antal Gimnáziumnak. Ez a tény önmagában nem lenne tárgya egy blogbejegyzésnek, de aki ismeri a BNAG elmúlt 5 évének eseményeit, annak nem kell különösen bizonygatni, hogy a gimnázium 83 éves működése során most ismét egy…..
A szomszédos kerület DK-s polgármestere kijelentése kapcsán nemrégiben megkereste frakciónkat a helyi Fidesz képviselőcsoportja, azt kérve, hogy határolódjunk el dr. László Imrétől és kijelentésétől. Örömmel láttuk, hogy a XXII. kerületi DK nyilatkozatot tett közzé, melyet itt olvashatnak. Dr.…..
2020. június 30.-án az alábbi levelet kapták meg a kerületi Összefogás képviselői Krieger Krisztina FIDESZ-KDNP frakcióvezető Asszonytól: (a levelet teljes terjedelemben közöljük)   Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületi ÖnkormányzatKépviselő-testületeKrieger Krisztina képviselő,a FIDESZ-KDNP…..