Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valósághű

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két érdekes és érdeklődésre számot tartó téma kerül ma terítékre, ugyanis mindkét témakörben nemrégiben született új szabályozás, melyek fontos változásokat ígérnek. Az egyik az engedély nélkül fúrt kutak legalizálása, a másik pedig az avarégetéssel kapcsolatos új rendelkezés. Terjengős bevezetés…..
valósághű 2020.06.09 13:33:01
@Török törp hörcsögöt bökő bögöly:

És a prímává tett talajon még több zöldhulladék terem.
  Az MTA Trianon100 kutatócsoportjának múlt héten közzétett kutatása szerint a megkérdezettek 94%-a tartja igazságtalannak a trianoni békeszerződést. Ugyanakkor csupán 7%  tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mi is történt 1920. jünius  negyedikén. ( Lásd a Partizán június 3-i adását …..
valósághű 2020.06.06 19:09:05
@/\ngel:
Ezek szerint Magyarország nem veszítette el a világháborút?
Vagy ha elveszítette, miért kell úgy tenni, mintha nem veszítette volna el?
Szerintem nem kell különösebb belátási képesség ahhoz, hogy Magyarország sokkal előnyösebb helyzetben lett volna, ha nem vesz részt a háborúban.
Miért kell erőltetni, hogy a legeslegjobb az volt Magyarországnak, hogy kivérzett a háborúban, és ezt megelőzően, és ettől fogva minden felelősség másoké.
Kossuthnak igaza lett, Ausztria maga alá temette Magyarországot.
valósághű 2020.06.07 16:05:37
@/\ngel:
ttól még hogy a vesztes oldalon volt, nem kellett volna feltétlenül így alakulnia a dolgoknak. Nagy-Magyarország nyilván nem volt egyben tartható, de sok színmagyar terület megtartható lett volna, ha Károlyiék nem eresztik szélnek a hadsereget a naiv pacifizmus jegyében.

Én azt fejtegettem, hogy Trianon elkerülhető lett volna.
Hogy az elvesztett háború után, meg lehetett volna-e tartani bizonyos területeket, az más kérdés. Egyáltalán nem biztos, hogy a magyar hadsereg bármilyen kormányzat által egyben tartható lett volna, vagy csak elenyésző részben. Lélektanilag is rossz pillanat volt a háborúvesztést követő időszak, valamint az értelmetlen háborúban kimerült katonák szemléletének sem kedvezett, akiknek tekintélyes része nem is volt magyar, így nem harcolt volna a magyarokért.
A többi vesztes államban is forradalmak voltak, és nem véletlenül.
A miniszterelnök engem Végh Antalra emlékeztet. Az író ötvenkötetnyi életműve egyelőre a feledés homályába merült. Inkább csak a Miért beteg a magyar futball? című könyvére emlékeznek, amely 750 ezer példányban jelent meg. Kétpercnyire lakott, és a múlt század nyolcvanas-kilencvenes éveiben gyakran…..