Regisztráció Blogot indítok
Adatok
győrikata

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyamatosan érkeznek a szénenergia-ellátás kivezetésének tervezett dátumairól szóló nyilatkozatok az Európai Unió tagországaitól. Azonban a folyamatos bejelentések miatt nehéz eligazodni azon, hogy ténylegesen ki mikorra tervezi a szenes létesítményeinek bezárását. A Europe Beyond Coal adatbázisa…..
A World Wide Fund for Nature (WWF) Hogyan tartsuk meg a vizet otthonunkban? címmel készített egy, a lakosság vízgazdálkodási szemléletformálását célzó igen szemléletes infografikát. Az illusztráció kiválóan összefoglalja, hogy lakossági szereplőként hogyan hasznosíthatjuk a lehulló csapadékvizet a…..
A szénkivezetés szükségessége klímavédelmi szempontból egyértelműen elkerülhetetlen, de hogy győzhető meg a 40 éve a helyi szénbányában dolgozó és most munkáját hirtelen elveszítő bányász arról, hogy a szénkivezetés szükséges és alapvetően a szélesebb társadalom hasznait szolgálja? Hogyan érhető el…..
Magyarország 2030-ra hazai energiatermeléséből teljesen kivezeti a szén alapú villamosenergia-termelést, amit itthon jelenleg kizárólag a Mátrai Erőmű biztosít. Nagy kérdés lesz azonban, hogy a szén kivezetését az import áramunk esetében is alkalmazni fogjuk-e, és csökkentjük-e például az Ukrajnában…..
Az energiaszektorban a globálisan tapasztalható változásokat vizsgálva, arra a következtetésre jutottunk, hogy a koronavírus-járvány egyik legnagyobb vesztese a szén. Most megnéztük azt is, hogy mennyire igaz ez Magyarország esetében, és itthon hogy változott a különböző energiahordozók szerepe,…..
A koronavírus-járvány otthonába kényszerítette a fél világot, az életmódbeli változások pedig jól láthatóak az energiafogyasztásban. Jelentősen csökkent az energiaigény, átalakult az energiamix, és míg a tradicionális energiahordozók iránti kereslet visszaesett, a megújulók tarolnak. A Nemzetközi…..