Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mikulás Anna

3 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang Facebook 2020.08.07 06:06:00
30 napig nem tudtuk frissíteni Facebook-oldalunkat tiltás miatt. Ráadásul most a Facebook bekeményített: immár nemcsak engem mint magánszemélyt tiltanak le, hanem velem együtt minden olyan személyt is, aki admin jogosultsággal rendelkezik a profilon. Szóval aki nem iratkozott fel médiánk…..
Hogyan lesz az apró magból paradicsomszósz?..
Mikulás Anna 2020.07.31 13:24:22
@Arthur Arthurus: Ketchup? Isten ments! Bele ne rakd! Viszont, ha ennyi termett, akkor érdemes zakuszkát is csinálnod, azt nagyon szereti majd a család! Pirítósra kenve, vagy ha csak a natúr sült csirke mellett megkened vele - fenséges! Dunsztolva, egy csipet tartósítóval télire is érdemes eltenni! Ide írom azt a receptet, ahogy én szoktam csinálni:
2 db közepes padlizsán
2 db szép, húsos pritamin paprika (ha nincs, lehet piros kaliforniai paprika is)
4 db szép, szintén húsos zöldpaprika
4 db paradicsom
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél, kávéskanál lestyán, só, kis cukor (ízlés szerint)

A padlizsánt, a paprikákat alufóliába csavarva, sütőlemezen megsütöd. (Akkor jó, ha már újjal megnyomva érzed, hogy a padlizsán puha). Közben az apróra vágott hagymát megpirítod, a kockákra vágott paradicsomot rádobod, kis lángon rotyogtatod. Beleteszed a fokhagymát és a fűszereket is. A babérlevelet apróra törve. Sózod, picit cukrozod.
Ha a padlizsán megsült, lehúzod a héját (a paprikákét nem kell), botmixerrel összekutyulod és a paradicsomhoz adod. Leveszed a tűzről és azt is botmixerrel összekevered. Visszateszed, kicsit összefőzöd és kész.
Imádni fogják, bizti! Az enyémek odavannak érte! Próbáljátok ki! :) Fogyókúrás kajának is príma!
A szocialista politikusok egyre kínosabban magyarázkodnak. Mondván, hogy Korózs Lajos az egyik legjobb szakpolitikus, bár elképzelhető, hogy ezúttal elmulasztotta a magát mentősnek kiadó asszonyság ellenőrzését, különben sem ő tehet a botrányról, a kommunikációs stáb tagjai is közreműködtek a kissé…..
Mikulás Anna 2020.06.12 11:49:08
@Netuddki.: Ezzel pontosan az volt a célom, aminek látszik. Egyetértek Gulyás Balázzsal. Sőt! A helyében még azt is megírtam volna, hogy eszébe ne jusson egyik pártnak összefogni se az MSZP-vel, se a DK-val, mert abban a pillanatban lenyomják a rutinjukkal. Attól pedig, hogy itt még egyszer ez a bagázs hatalomra kerüljön, a jó Isten mentsen meg minket! A többi párt gőzerővel erősítse saját magát és úgy akarjon nyerni, mert különben dagonyázhat a közös trutyiban továbbra is.

Ne aggódj, valószínűleg Gulyás Balázs nem akar Lendvai Ildikó lába nyomába érni - tartok tőle, hogy egy-két elvakult médiamunkáson kívül más se nagyon....

Tudom picinyem, hogy fáj az igazság, de próbálj megbarátkozni a gondolattal, ha még olyan pénztárcába vágó is neked.... Majd kapsz ingyen ebédet Ildikó asszonytól, ha jó leszel! :-)))))
Mikulás Anna 2020.06.12 16:33:28
@Galerida: Semmi szükség nem volt erre a cirkuszra. Állítólag az MSZP-t számtalan család megkereste a panaszával, hogy milyen nehéz helyzetbe kerültek az ágy felszabadítások miatt. Ha komolyan vennék a dolgukat szépen sorban mindegyik családot a saját jogsegély szolgálatuk megkereshette volna, akár pertársaságot is létrehozhattak volna, ugyanis azok az idős betegek komoly pénzeket fizettek a kórházi ellátásukért. Egyébként erre Rónai Egon is rákérdezett az Egyenes beszédben, hogy miért videóztak, miért nem jogos lépéseket tettek. Erre Korózs válasza az volt, hogy mert nem adják a nevüket.... Nos, ez netto hazugság. Levezési rovatot is vezettem a Szabad Földnél, aki már odáig jut, hogy sajtóhoz, párthoz fordul a problémájával az adja a nevét a megoldáshoz. Miért is ne adná? Ehhez viszont dolgozni kellett volna, egyszerűbb volt egy kamu videót legyártani... Ezért nagyon csúnya ez a történet... Csúnyább, mint aminek látszik...
Mikulás Anna 2020.06.12 18:51:12
@Galerida: Ha Athína hívők lesznek, az még a jobbik eset... de lesznek Korózs hívők is. A ballib médiában egészen biztosan tülekedni fognak....
Fészbukoznak, és sok embert érnek el. Az igazságügyi miniszter tiltakozott egy brüsszelita támadás ellen, és verssort idézett Petőfitől: „Az idő igaz,/ s eldönti, ami nem az.” Vagyis az Orbán-kormány intézkedését az idő majd kiforogja, és igazolja. A volt MSZP-elnök egy vidéki színházigazgató lánya.…..
Mikulás Anna 2020.05.26 15:17:51
@morph on deer:
Na, picinyem akkor segítek egy kicsit @DFK-nak, mert túl nagy az arcod.

Hol, kit és mikor cenzúrázott Lendvai Ildikó:

"A rendszerváltás előtt
1969 és 1972 között a budapesti Móra Ferenc Egészségügyi Szakközépiskola tanára volt, majd 1974-ig a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem[1] filozófia tanszékének tanársegédeként dolgozott. 1974-ben lépett be az Magyar Szocialista Munkáspártba, és a KISZ Központi Bizottsága kulturális osztályán dolgozott, majd 1981 és 1984 között az MTA aspiránsa volt. 1984-től 1989-ig az MSZMP KB tudományos, közoktatási és kulturális osztályán dolgozott előbb munkatársként, majd alosztályvezetőként, 1988–89-ben osztályvezető-helyettesként."

Arra, hogy mit "dolgozott" egy ambiciózus kollegina az MSZMP KB Tudományos, közoktatási és kulturális osztályon, igen, igen jó fizetésért, azt a Tiszatáj ügyében folytatott kutatásokban lehet olvasni - de, hogy ne kelljen magad átrágni a teljes szövegen (még megártana) kiemelem a legfontosabbat:

"II. A vidéki irodalmi folyóiratokat több szinten ellenőrizték, felügyelték, s ha kellett, közvetlen beavatkozással irányították. A lapokkal kapcsolatban érintett volt nemcsak az illetékes megyei pártszerv és tanács, hanem a Művelődési Minisztérium, a Központi Bizottság Tudományos, Közoktatási és Kulturális Osztálya (TKKO), valamint a Minisztertanács Tájékoztatási Hivatala is. Legfelsőbb szinten pedig a KB Titkárság és a Politikai Bizottság. A TKKO-n keletkezett, illetve ide került számos irat közül azokat a feljegyzéseket, tájékoztatókat, leveleket válogattuk ki, melyek a szóban forgó ügyben a leginkább informatívak."

A teljes dokumentumot itt tekintheted meg: home.hu.inter.net/kortars/0107/muller.htm

A rendszerváltás fintora, hogy Lendvai Ildikó kedvelt publicistája annak az újságnak, aminek az a neve, hogy Népszava.

Nemcsak Gyurcsány Ferencnek vastag a bőr a képén, hanem Ildikó asszonynak is, még akkor is, ha igyekszik botoxszal lazítani...
Bevallom nem hittem volna, hogy a mindent és mindenkit megelőzni akaró, hatalmas és nagyképű USA egyszer majd eljut odáig, hogy követi a vén Európát. Azt az Európát, amit a legtöbb amerikai elavultnak, túl szűknek, túl kicsinek, túl kopottnak, túl..túl… túlnocúlnak tart…. DE! Azért lelke mélyén…..
Mikulás Anna 2020.05.20 11:48:23
@ComLo: Hali! Fent van már egy újabb posztom! Örülnék, ha azt is elolvasnád! ....ééééssss! Változatlanul várom a melbourne-i villamosok krónikáját a fotóiddal! Megtisztelnél vele! (mosoly)
Mikulás Anna 2020.05.20 11:51:39
@EagerEagle: @David Bowman: @nyelv-ész: @csúti csüngőhasú tolvaj: Urak! Drága Fijjjúúúúk! Fent van az újabb poszt! Lehet kritizálni! Ölelés nektek!
Mikulás Anna 2020.05.22 18:40:45
A nagyapám igen híres ember volt. Komolyan. Ismerte fél Budapest. Legalábbis, az a fele, akik Angyalföldre, a Váci úti gyárakba, no meg Újpest számtalan üzemébe jártak dolgozni. Ugyanis ő vezette azt a villamost, a 3-ast, ami a Nyugati Pályaudvartól egészen Újpest határáig futott a síneken – közel…..
A családunk élete jobban összefonódott a tömegközlekedéssel, mint a budai fonódó villamos hálózat Budapesttel. Sőt! Még bele is gabalyodott, de az már egy másik történet... (egyszer majd azt is elmesélem - talán...) Van-e valaki, akinek ne lenne legalább egy gördülő története? Olyan, ami…..