Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amuzsikokhangjai

49 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta vágytam újra arra az élményre, amit a Sonic Youth adott nekem a 90-es évek elején. Tudom, mindenki a Daydream Nationért van oda, nekem az azt követő éra a kedvencem tőlük. Aztán volt egy pont, amikor már inkább azt éreztem, hogy amit csinálnak, a Jim O’Rourke-féle irány nekem már nagyon lila…..
Portugál pszichedelikus noise bugi. João (gitár), Tomás Brito (basszus) és Halison Peres (dob, ének) még 2022 decemberében bementek a stúdióba és élőben rögzítettek egy lemezt négy mocskos dallal, amire egy rendes apokaliptikus sci-fiben táncolna az űri közönség egy lekoszlott ipartelepen…..
Nemrég fedeztem fel Mark Heaneyt magamnak, és azonnal beleszerettem abba, amit csinál. Ötévesen kapott a faterjától egy dobszerkót, tyz volt, amikor már turnézott az apjuk bandájával a ködös Albionban. Később olyan zenekarokban adta a taktust, mint a progrmetálban utazó Threshold (1997-1998), a…..
Bradford puritán veterán igricei töretlenül ontják a lemezeket.   Élőben: Március 7. A38..
Semmi apropója ennek a lemeznek, egy 1999-es album. Egyszerűen csak az egyik kedvencem a darenbéz stílusból, aminek amúgy nem vagyok különösebben rajongója, de ezt a lemezt akkor is rohadtul bírom. Talán mert nemcsak drum and bass, hanem mert jazz is. A lemezre amúgy úgy bukkantam, hogy volt egy…..
Minden rendes Sonic Youth-fan a 80-as évekbeli zenéiket szokta piedesztálra emelni. Nem vagyok rendes rajongó, én a 90-es évekbeli dolgaikért vagyok oda meg vissza, de a rendes fanok jól jártak ezzel a nemrég kijött (digitálisan már 2018-ban kiadott) Sonic Youth-koncertlemezzel, amit előtúrtak az…..
  Szerintem utoljára a Hives-ra mentem ki a Szigetre, mankóval 2007-ben (a műlábamban csempésztem be a heroint), én nagyon bírtam az első két lemezüket, oltári kedvencek voltak. Világsztárok lettek, és több olyan fasza lemezük már nem lett, de mindig volt 1-2 dal, ami baszott jól szólt: egyszerre…..
Nyolc év után megint Public Image Limited-album, vége is van a világnak. Lydon búcsúzik feleségétől, Norától, aki 80 évesen áprilisban távozott, még az Eurovízió versenyére is benevezett a neki írt dallal (Hawaii), hogy azzal Írországot képviselje nemzetközileg, de csak a negyedik lett. Rögtön egy…..
A Sleaford Mods-szal közös dal már kijött korábban egy zseniális klipben is, meg a középkori járványhimnuszt feldolgozó Ringa Ringa című új dal is, ami a bónusz cd-n található, de most itt a teljes album is végre, ami az Orbital fénykorát idézi az előző két - szerintem gyengébb - albumuk…..
  Ha már ott tartok, hogy kicsit szétnézek az internetes világhálón, hogy megnézzem, az innen a blogról megismert nagy kedvencek nem jöttek-e ki valamivel, amiről lemaradtam, akkor nem maradhat ki a JuJu sem, aminek első három lemeze szerepelt már itt, meg itt, de most látom, hogy 2021-ben kijött…..
Szerintem az elmúlt években nem született jobb lemez a White Lung Paradise-ánál (erről a blogról ismertem meg), és erről nem vagyok hajlandó vitát nyitni. Az a kraft, azok a gitárhangzások, az a magától értetődő popérzékenység az egyik kedvenc lemezemmé teszi, amit valaha hallottam. Minden évben…..
Az előző négyből három albumuk is itt volt a blogon, ennek is itt a helye. A beharangozó single alapján Sisters of Mercy-sebb lemezre számítottam, de így sem vagyok szomorú. Pedig hát ugye ez nem éppen vidám zene, amolyan jóféle darkwave a szintisebb fajtából. Violet Age by Night Sins ..
Demók, remixek, nem szokásos soralbum, talán nem is olyan erős, mint szokott, de rajongóknak kötelező.   Death Is a Dream by HTRK..
Megmagyarázhatatlan, hogy eltelt több mint egy hónap a megjelenés óta, és még nem került ki ide az In/Out/In című, öt dalnyi Sonic Youth-lemez, ami 2000 és 2010 közötti próbákon rögzített, többnyire instrumentális felvételeket tartalmaz. Ja, egyébként 1989 áprilisában Ukrajnában járt a zenekar a…..
Klasszikus dob - basszus - gitár felállás, de nem Kispál, nem Police, nem ZZ Top, mégcsak Motörhead sem; és nem azért, mert instrumentális a zene, hanem mert jóféle technót tol az osztrák trió, a Magyarországra is el-elkalandozó Elektro Guzzi. Utoljára 2018-ban jött ki lemezük, arra 3 harsonást is…..
Három éve fedeztem fel a minimalista post-jazz / jazzbient londoni zsenijeit, a Portico Quartetet, nem sokkal azelőtt, hogy ellátogattak volna a MüPába koncertezni. A pandémia inspirálta Terrain lemez egy háromrészes szvit az amerikai minimalizmus és az ambient zenei hagyományaira építve, ezúttal…..
Mint a blog önjelölt ambient felelőse a nagyérdemű figyelmébe ajánlom a messzi Buenos Airesben született Jonas Kopp albumát. A kis Jonas élete akkor változott meg zenei tudatosság szempontjából, amikor gyerekként megismerkedett a Kraftwerk Trans Europe Express című korszakos lemezével. Nem meglepő,…..
Lassan 20 éve már, hogy végleg bezárt a Karóva Tejbár. A Moloko 2002-es Statues című lemeze minden eddigi készülékemen ott volt mint a túlélőcsomagom egyik legfontosabb eleme. 2003-ban még volt szerencsém elkapni őket a Szigeten, Róisín Murphy énekesnő már akkor is lenyűgöző volt. Mark Brydonról -…..
Ő maga a Legendary Pink Dots, aki unalmasnak találta a brit zenei szcénát, és négy év után Amszterdamba költöztette a formációt 1984-ben. Tavaly a Robotban élvezhettük a zenekar 40 éves jubileumi koncertjét. Meg nem lehet mondani, mennyi lemezük van, emlékszem, olyan 1991 körül is már egy egész sor…..
Guillotine az őkirályifelségi családnak. Az Orb legutóbbi sorlemezének mixei április 9-én jöttek ki vinilen és Bandcampen.  Abolition Of The Royal Familia - Guillotine Mixes by The Orb..
A Front Line Assembly kiadója, az Artoffact Records még novemberben adta ki Jeremy Michel Neville Inkel posztumusz lemezét. Inkel a Left Spine Down oszlopos tagja volt, turnézott a Ministry és a Skinny Puppy igriceivel és már régóta nyomkodta a gombokat és billentyűket a Front Line Assembly lemezein…..
Cure, Nine Inch Nails, Radiohead, Pixies, Deftones, Moody Blues, Gordon Lightfoot és Smashing Pumpkins egy lemezen. Karanténfeldolgozások a londoni A. A. Williams zenész-dalszerző-énekesnőtől.   Az elmúlt egy év lockdownja alatt vette fel a nyolc dalt zongorára és énekre lecsupaszítva…..
Anatole Funk megnyalja mind a tizenkét ujját, itt az új Altın Gün-lemez.  ..
Bizonyára mindenkinek vannak régi szerelmei, akikhez sok-sok év után is ragaszkodik. Nekem az egyik ilyen a The Orb a kilencvenes évek legelejéről, az Underworld (bár ők inkább az évtized végén, és a kétezres években követték el mindazt, ami miatt töretlen a lelkesedésem), és a kilencvenes szcéna…..
2000-es megjelenésekor igazán nagy dobásnak számított St Germain (polgári nevén Ludovic Navarre) deep house-os, downtempos, nu jazz albuma, a Blue Note-nál megjelent Tourist: több mint 4 millió példányban fogyott. Ha fogalmad sincs, kiről, miről beszélek, a Rose Rouge-t azért biztosan hallottad már,…..