Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amuzsikokhangjai

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Neil Joseph Stephen Fraser a.k.a. Mad Professor negyven éve szüntelenül tolja a dubot. Lee Scratch Perry termékeny barátja természetesen egy lemezzel ünnepeli meg az évfordulót. 40 Years Of Dub by Mad Professor ..
A szebb napokat is megélt Hives szeptemberben nemrég kijött egy hétszámos maxival, amit élőben rögzítettek Nashville-ben még 2019 májusában, amikor Amerikában turnéztak. Ugye ez a Third Man Records az a kiadó és hely, amit Jack White hozott létre, amikor a White Stripes-szal meggazdagodott. Van…..
Megjöttek az ellenállások. Friss még, ropogós...
Nem állítom, hogy olyan nagy ismerője lennék Trey Gunn munkásságának, de ezt a lemezt meg akartam osztani veletek. Jó, azt tudom, hogy a King Crimson gitárosa és basszere lett a kilencvenes években, ami már önmagában egyféle garancia, játszott a Toollal is, meg David Sylviannal, de a '96-os…..
Már a második lemezét jelentette meg az azeri, perzsa és orosz géneket magában tudó, teheráni születésű Sevda Alizadeh, aki öt éves kora óta Hollandiában él. 16 évesen elnyert egy sport ösztöndíjat, így lelépett otthonról és bár a kosárválogatottban is helyet kapott, inkább az Abletont…..
Itt a vegántechno egyenesen Bécsből. Az első bécsi zöldségzenekar (Das Erste Wiener Gemüseorchester) vagy ahogy jobban ismerik, a The Vegetable Orchestra még 1998-ban alakult 10 zenészből, egy szakácsból és egy hangtechnikusból, és kizárólag zöldségekből készített hangszereken nyomják az…..
A Therapy? példát mutatott abból, hogyan érdemes Greatest Hits lemezt csinálni. Például úgy, hogy bemennek a stúdióba - nem is akármilyenbe, olyanba, ahová a bitliszek is gyalog járnak - és felveszik a dalokat újra. Még tavaly novemberben tették meg, és idén márciusban adták ki a '92 és '98 közötti…..
Pár éve, amikor erősen küszködtem a depresszióval, rákattantam a zongoraalapú ambient, modern klasszikus zenékre, amiknek a stockholmi 1631 Recordings és a montréali Moderna Records a legprominensebb istállói, a Bandcampen mindkettő ontja magából a jobbnál jobb darabokat.Az n-So néven ismert Nick…..
A héten végleg elment a Maestro, aki sokaknak jelentett inspirációt, a 2000-es évek elején több tribute lemez is megjelent, amin Ennio Morricone dalait értelmezték újra a finom elektronika mágusai. Kezdjük a sort a fenti 2001-es Morricone RMX albummal, ami nekem is megvan valahol CD-n, ez egy…..
Erről valahogy lemaradtam tavaly, de most szembetaláltam magam a kortárs elektronikus tánczenét és a klasszikus zene hangszereit boncasztalon mecsmékelő Brandt Brauer Frick berlini trió lemezével. A trió 2008 óta szórakoztatja azzal közönségét - nyolc éve a hajón is felléptek nálunk -, hogy…..
Kedves ausztráljaink előszedtek régi felvételeket a Psychic 9-5 Club korszakából, leporolták azokat, aztán pénteken gyorsan kiadták egy ötszámos lemezen. Nem az első anyaguk már az idén, a Bandcampen lehet csemegézni. Lilac by HTRK..
A jelen amerikai történései kapcsán jutott eszembe ez a poszt. 1992 Los Angeles-i zavargásai után ismét aktuális a Jane's Addiction romjain létrejött Porno For Pyros formáció, ami két lemezt élt meg, aztán persze Jane is visszatért a szenvedélyeihez. Az első lemezükre 1993-ban azért sokan…..
James Braddell - a.k.a. Funki Porcini - zenész, filmes 1995-ben tűnt fel a Ninja Tune-nál és az egyik legmókásabb figurának számított a kollekcióban. 2010 óta saját kiadásban jelennek meg lemezei a triphop, jazz és elektronika egyvelegét felmutatva - ezekből a két hónapja megjelent lemezen sincs…..
Van ez a Martin Nonstatic művésznevű fószer, aki megbízhatóan szállítja az idm hangkollázsait egyik kedvenc kiadómnál, a lyoni Ultimae Records-nál, ahol az istálló tele hasonló ambient, újklasszikus elektronikával foglalkozó alkotókkal. Apana EP by MARTIN NONSTATIC  Az egyébként holland, de…..
Összességében itt az Összeomló Új Épületek lemeze döluxban - dupla verzióban...
A kanadai zseniket anno itt fedeztem fel a blogon, akik annyira eklektikus dolgokat csinálnak, hogy nehéz leírni, mi is ez az egész. Van benne egyrészt egy pszichedelikus vonal, ami összetalálkozik a fesztelen tánccal és diszkóval, mert az Emma Goldman által kinyilvánított hitvallást követik, hogy…..
Peter Gabriel I (Car) Amikor 2016-ban elment Bowie is, meg Prince is, elgondolkodtam azon, vajon ki maradt még az a mainstream könnyűzenében, aki hasonló állócsillagként tündökölget a legnagyobbak számára elkülönített galaxisokban...
Engem aztán tényleg nem lehet azzal vádolni, hogy a metálzene elkötelezettje vagyok. De mint a blog új szerzője, tövig benyalnék a törzsközönségnek egy hazai klasszikussal, meg mert valami személyessel indítanék. Az Unfit Ass.-t persze sokan ismerhetik a régi arcok közül, én ’91 májusában láttam…..