Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hebebe

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég színpompás villamosos felvételeket láthattunk Balt Korthals Altestől, most viszont átállunk a fotózás sötét oldalára, már tudniillik hogy a fekete-fehér képekhez, merthogy ilyeneket is készített: A képekhez sajnos nem kaptam dátumokat, de valahogy olyan őszi délutáni hangulat honol ezen a…..
hebebe 2021.08.03 20:37:20
@cserepfalva: akkoriban is felgyorsult-rohanó életmódról beszéltek a legfeljebb kétcsatornás fekete-fehér tv.-ben.
Sziasztok! A mai Érdekesben már nem hívom kedvencnek a kiemelt képet, mert több olvasó nehezményezte hogy nekem hogy lehet kedvencem ez vagy az a szomorú téma. Mivel nincs kedvem a kommentszekcióban mindig elmagyarázni az index címlapról egy-egy alkalommal beszédülő futóbolondoknak, hogy ez egy…..
hebebe 2021.06.27 22:43:19
@Snake: Hol volt Magyarországon spinkler rendszer az ötvenes években....Szekéren jártak az emberek és nádfedeles házakban laktak. Az ország felén villany sem volt,meg aszfalt sem.
MAI KEDVENC KÉP: Érdekessége miatt tartom kiemelkedőnek a mai kedvencem, de legalább öt másik fotót is ide tudnék képzelni a mai összeállításból. 1977. Kubai katona Angolában két bennszülött foglyával. Az angolai kubai intervenció a maga nemében egy érdekesség a hadtörténetben.  Az angolai…..
Magyarország első szennyvíztisztítója, a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep, 1966. szeptember 14-én kezdte el működését. Megépítése azért volt indokolt, mert a nagymértékű iparosítás fokozott veszélyt jelentett a Duna vízminőségére. Az 1980-as évektől kezdve folyamatosan bővítették és ma már az egyik…..
Rocket Science Motorral a Holdon 2021.05.14 06:31:35
Szánjon egy percet rá, és próbálja elképzelni, hogy egy űrhajós motorozik a Holdon. Elég vagány dolog lehet. Talán meglepő, de ez majdnem valósággá vált az Apollo-küldetések során...
"Őszintén szólva, egy csomó ember valószínűleg meg fog halni az elején" - mondta Elon Musk, egy nemrégiben készített interjúban aki ezúttal Peter Diamandis-al, az XPrize alapítójával beszélgetett többek között az első legénységi Mars-küldetésekről...
1853 körül. Egy asszony mosáshoz vesz vizet egy angol falu kútjáról. Csaknem 170 éves a fotó ..
hebebe 2021.04.25 16:02:29
@Androsz: a covid elleni oltást izomba adják ha jól sejtem. Ez a holmi viszont csak bőr alá olt,ez más eljárás.
Napokban töltötte volna be 67. életévét Fenyő János üzletember (1954. április 19 - 1998. február 11), a rendszerváltást követő évek híres-hírhedt - tragikus sorsú vállalkozója, akit akkor és azóta is a legsikeresebb média vállalkozóként tartanak számon. Nem véletlenül hívták médiacézárnak…..
Most, hogy a Föld két pontján is nagyon súlyos biztonság-politikai válság, sőt háborús konfliktus fenyegeti a világbékét - mégpedig Tajvan partjainál és Kelet-Ukrajnában (előbbi helyen a kínai - amerikai flotta, utóbbinál 40 ezres összevont orosz haderő és az amerikai patronálású ukrán hadsereg néz…..
hebebe 2021.04.15 20:54:58
@Motorogre: Kurszknál nem győztek az oroszok.A németek áttörtek a védelmükön,de aztán visszavonultak.
Az első balatoni gőzhajót, a Kisfaludyt, 1846. szeptember 21-én bocsátották vízre Balatonfürednél. A 200 tonna teherbírású, 50 méter hosszú, 300 férőhelyes Kisfaludyt, Széchenyi István kezdeményezésére építették. A hajótest az Óbudai Hajógyárban készült, a 40 lóerős gőzgépet Angliából, a Penn…..
A szovjetek komolyan gondolták a 12 km magasan lebegő, 30 tonnás erőművet, melyet kötéllel rögzítettek volna a földhöz...
A kegyetlenséget nehéz objektív mércével mérni, mégis kiemelhetőek az emberi történelem elmúlt 5 ezer évének leginkább rettegett és legtöbb félelemmel emlegetett hadseregei, melyekről a legtöbb írott forrás valóban úgy emlékezik meg, hogy hadjárataikban hátborzongatóan kegyetleneknek mutatkoztak. A…..
hebebe 2021.03.22 20:02:38
@HARP3R: A Szovjetunió óriási emberveszteségét inkább okozta a minden áron való kitartás, az ostoba intézkedések,a katonai büntetőalakulatok. Három darab lőszert nyomtak a frissen besorozott újonc kezébe és ezzel küldték rohamra a megerősített német géppuskafészkek ellen.Nem kellett ott Einsatz kommando az iszonyatos vérveszteséghez.
Ismét Tomáš Dvořák képeiből válogatok, témául pedig a guruló fadobozhoz hasonlatos "motoros fedett teherkocsikat" választottam. Persze valószínűleg nagyon ritkán hívták őket így hosszúra nyúlt pályafutások során: a BKV-soktól leggyakrabban mozdonyként hallottam emlegetni őket, a közlekedésbarátok…..
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
hebebe 2021.02.11 19:41:43
@Siendor: Baromság.Afrikában még ennyit sem kap egy kölyök ,mint amit az Unicef felsorol,mégis olyan erőteljes generációk növekednek fel amik 100 éven belül lerohanják Európát.
Maga Lenin nicknevű vendégszerzőnktől az elmúlt években már olvashattatok egy-egy bejegyzést. A Techstory-ról és rendkívül részletes cikkeiről is ismert írónak saját oldala is van, ami nem más mint a Modernwartech. Ma a szovjet űrrepülőről láthattok sok remek fotót. A Szovjetunió úgy vélte, hogy…..
1864. november. A William T. Sherman tábornok vezette északi csapatok vasútvonalat rongálnak meg Atlanta térségében, hogy nehezítsék a déliek ellátását..
hebebe 2021.02.07 10:22:00
@fareszjó: Nyilván nem vesződnek sokat a zsákmányolt eszközzel ha elromlik,felgyújtják az út szélén és kész.
Az egyik legsokkolóbb amerikai bűnténynek mind a mai napig a Tate- La Bianca gyilkosságot tartják. Hiába telt el azóta több mint 50 év, Charles Manson azóta is ugyanúgy téma, sokan pedig az ördöggel tartják egyenértékűnek a szektavezér személyét. Az ügy nyomán több sorozat és film is készült, a…..
Alekszej Navalnij csapata kedden közzétett egy kétórás videót, amely Vlagyimir Putyin orosz elnök építtette fényűző, Fekete-tengeri palotakomplexumát mutatja be.Putyin palotakomplemunának központi épülete. (Fotó:Palace.navalny.com)..
Az 1966-os Őrjárat a kozmoszban – Az Orion űrhajó fantasztikus kalandjai az első (hétrészes) német, akkor még nyugatnémet sci-fi tévéfilmsorozatként vonult be a mozgóképkultúra történetébe. Hatalmas siker volt, kultikus alkotás született, az Orion név fogalommá vált. A Lockhead Martin bejelentette,…..
Orbán Viktor beengedte a járványt és tudatosan hagyta addig terjedni, amíg az egészségügy az összeomlás szélére került. Ezért halt meg hetekig koronában közel 200 ember és még ma is szinte minden nap több mint 100. Ezek után tudja pont ő azt sugallni, hogy azért halt meg naponta 100-110 ember, mert…..
Nagyra becsült kollégám, Fleischer Tamás decemberben foglalta össze a Népszava hasábjain, hogy milyen városszerkezeti érvek szóltak amellett, hogy most pont ne a Galvani híd épüljön meg Budapest déli régiójában (először az alberfalvait kellene megépíteni, ami viszont így a beláthatatlan jövőbe…..
Folytatjuk az első atombomba történetét. A sikeres teszt után egy hadihajó szállította a bomba alkatrészeit Tinian szigetére, ahol az akkori legnagyobb amerikai katonai légibázis működött. 1945. augusztus 6-án hajtották végre az amerikaiak a világ első atombomba-támadását; ledobták a bombát Hirosima…..
A védelmi beszerzésekért felelős kormánybiztos évzáró rendezvényén újabb bejelentést tettek december 21-én: A Magyar Honvédség számára megérkezett az első 10 darab robbanásvédett, vagyis MRAP kategóriába tartozó harcjármű, 40 darab további példány beszerzéséről szintén aláírták már a szerződést,…..
A két hete kezdett sorozatot a Nemzeti Múzeum fotógyűjteményéből folytatom tovább, hiszen a múlt héten nagy többséggel megszavaztátok. De hogy a hagyományos random válogatás híveit se hagyjam pácban, jövő héttől megint lesz néhány belőlük, aztán hamarosan ilyen összeállítást is láthattok majd újra…..
hebebe 2020.12.07 18:53:16
@Greg36: Köszi szuper. Egy ilyentől nem véd meg egy válaszfal,vagy egy autókarosszéria,igazi romboló.