Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G.a.b.i.

84 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
OVIS ÖTLETEK ŐSZI MESE 2023.10.31 08:22:38
A kis sün egész nyáron szorgalmasan gondozta a dombtetőn álló kiskertjét. Büszke volt a szép veteményre, főleg a hatalmas tökre, ami akkorára nőtt, hogy nagyobb lett még a gazdájánál is! Minden nap megcsodálta, hogy mennyire szép, milyen kerek, micsoda élénk narancssárga héja van. Alig várta, hogy…..
A kukorica, a bab, a sárgaborsó és a lencse nem csak nagyon finomak, táplálóak és egészségesek, de nagyon jól használhatók játékos feladatokhoz kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Alább néhány "okosító" ötlet, amire tökéletesen megfelelnek.    ..
Sokan kértétek, így elkészítettem az "Utolsó napom az óvodában" táblácska és emléklap párját, ami az első óvodai napról szól. Az első igazán nagy nap, amikor valami nagyon gyökeresen megváltozik. A pici babából  "hirtelen" egy 3 éves óvodás lett, akit már vár a sok játék a csoportszobában, a…..
A Föld felszínének háromnegyedét víz borítja és víz nélkül nincs élet. Minden év március 22-én van a Víz világnapja, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos vízhasználatra és hogy a tiszta vízhez minden embernek joga van.  Olvassátok el ma Zelk Zoltán csodálatos meséjét Földünk…..
Az utolsó napok közül az első. Valami véget ér, hogy valami új kezdődhessen el. Eltelt 3-4 év, mint egy szempillantás és a 3 éves kiscsoportosból hirtelen iskolába induló nagyfiú és nagylány lett, elballag az óvodából. Elköszönünk az óvó néniktől, dadus néniktől, a kertész bácsitól; megköszönjük…..
Pünkösd a Húsvét dátumától függő mozgó ünnep, amelyet május 10. és június 13. között ünnepelünk. Elnevezése a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból származik, mivel az ünnep a húsvétot követő 50. napon kezdődik.  Sok népszokás is kötődik a Pünkösdhöz, amelyek egyik központi eleme a tavasz…..
Az év egyik legszebb ünnepe, amikor az anyukák mellett a Nagymamák, Nagyik, Mamák, Dédik a főszereplők. Készítsünk/küldjünk hát nekik szeretet-üzenetet és ünnepeljük meg őket is! Készítettem egy rövid, képes üzenetet (kétféle megszólítással), amivel tudathatjuk a drága Nagyikkal, hogy bármi is…..
A Föld napjának egyik fontos üzenete, hogyan tudjuk megőrizni és javítani bolygónk állapotát. Meséken keresztül már gyerekkortól kezdve kialakíthatjuk a gyerekekben a környezettudatos hozzáállást. Három mesefilmet hoztam mára, ami segít a kicsikhez közelebb vinni a témát és megérteni, hogyan tudunk…..
Elég volt néhány igazán meleg április nap, hogy virágba boruljanak a fák. Elárasztották az internetet a csodálatosan szép virágzó vérszilva fákról készült képek is, amelyek rózsaszínes virágkoronájukkal tényleg mesések, különösen, ha mondjuk egy komplett fasor áll ezekből a csodaszép fákból.…..
1964 óta minden év április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a Magyar költészet napját. Szívügyem az irodalom megismertetése már az egészen kicsi gyerekekkel; majd nagyobb korban az olvasás, hogy a most felnövekvő generáció is szeresse majd a könyveket. Ezért a Költészet napja…..
OVIS ÖTLETEK 3 HÚSVÉTI JÁTÉK 2021.04.02 07:17:43
Három húsvéti ügyességi  játékot hoztam mára, amelyek mindegyikét játszhatjuk akár bent a szobában, akár kint az udvaron. Jó szórakozást hozzájuk!..
OVIS ÖTLETEK RÉPA KREATÍVOK 2021.04.01 06:29:28
Nincsen húsvét nyúl nélkül. A nyúl pedig kedvenc csemegéje, a répa nélkül. Mára ezzel az ízletes, narancssárga zöldséggel kapcsolatos kreatív ötketeket hoztam.  Kartonpapír, fonal és csipesz..
Húsvéti hangolódás zenével. Húsvét hétfő a locsolkodás napja, amikor is régen vödörből locsolták a legények a lányokat, akik ezután kézzel festett, hímes tojásokat adtak ajándékba. majd tánc és mulatság vette kezdetét. Idézzük ma meg ezt a hangultatot a zene segítségével!..
Ennél egyszerűbb húsvéti dekort nem nagyon tudok elképzelni, mint ez az újságpapírból készült nyuszi. Készítsétek el ha kedvetek van...
OVIS ÖTLETEK HÚSVÉTI MESE 2021.03.29 08:39:02
Nincsen Húsvét nyuszi nélkül. Számos állat (bárány, csibe, nyúl) kötődik a Húsvét ünnepéhez, de kétségkívül legismertebb a nyúl, aki a tavasz megérkezését a természet újjáéledését jelképezi. Ha nyuszi, akkor pedig a tojás sem maradhat el. Ha mindig szerettétek volna tudni, hogy lehet az, hogy a…..
Március 25. Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, amely régi idők óta a fák oltásának és szemzésének napja. Ő hozza el nekünk az énekes madarakat is, és a néphagyomány szerint e napon jön föl először a hal a vízből. Nagyon nehezen akart megérkezni hozzánk idén a tavasz, de úgy tűnik csak itt van végre.…..
OVIS ÖTLETEK VERSES KERTÉSZKEDÉS 2021.03.23 14:10:00
Sokat várat magára idén a melegedő idő, de addig is míg megérkezik végre az igazi tavasz, kertészkedjünk szavakkal. A kertről szóló, három rövid versikét hoztam mára. Jó mondókázást! vers..
OVIS ÖTLETEK AZ ERDŐK VILÁGNAPJA 2021.03.21 08:20:43
Március 21. az Erdők világnapja, aminek célja, hogy felhívja a figyelmet az erdők megőrzésének és újratelepítésnek fontosságára. Erdő nélkül nincs élet a Földön, ezért is fontos, hogy megtanuljuk megérteni az erdőket és már kicsi már kicsi kortól kezdve megtanítsuk a gyerekeknek, hogyan járulnak…..
Olyan jó lenne néha magasra szállni, onnan szertenézni és másképp látni a világot, mint innen a földről. Ti is érzitek így néha? Nekem mindig nagy álmom volt hőlégballonozni...egyszer remélem megvalósul ez is. Addig is gondolatban elkelandoztam az ég felé és összegyűjtöttem néhány egyszerűen…..
Egyre melegebben süt a nap, egyre tovább van világos és lassan de biztosan megérkezik a kikelet. Mára Donászy Magda tavaszváró versét hozta,. Jó olvasást!   Donászy Magda: Hóvirág   - Hóvirágom, virágom, mi újság a világon?   Véget ért a hosszú tél, simogat az enyhe szél, melegebben süt a…..
Idén elmarad a Busójárás, de azért nem kell teljesen lemondanunk róla. Alkothatunk, színezhetünk télűzés és busó témában vagy megnézhetünk egy rövid filmet arról milyen is a Busójárás, amikor az állatbőrbe bújt, rémisztő maszkos busók kereplőkkel és tűzzel űzik el a telet. Jó alkotást, jó…..
Ma van a napja, hogy medve barátunk megjósolja nekünk mennyit kell várnunk a tavaszra. Ha előjön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor visszacammog még aludni, mert hosszú lesz még a tél. Borús időben viszont nincs árnyék, így a medve nem ijed meg saját árnyékától és kinn marad, merthogy már…..
A tavasz hírnöke, körülbelül 75 fajtája ismert és nálunk Magyarországon leginkább a kikeleti hóvirág az elterjedt, amely természetvédelmi szempontból jelentős növény (természetvédelmi értéke 10 000 Ft és egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntetik)*. Csodaszép kis virág, amely már januárban…..
OVIS ÖTLETEK KARÁCSONYVÁRÓ VERS 2020.12.23 09:25:00
Békés, boldog,csodákkal teli Karácsonyt kívánok mindenkinek!..
Nincsen tél pingvin kreatív nélkül. Mára a kedvenc pingvines alkotásokat gyűjtöttem össze. Mindegyik könnyen megvalósítható, otthon is fellelhető alapanyagokból, akár újrahasznosításból is.   Actimel palackból   Tojástartóból     WC papír gurigából   képek: Pinterest  ..