Regisztráció Blogot indítok
Adatok
totyatotya

0 bejegyzést írt és 612 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három nappal a jogszabály életbe lépése előtt derült ki, hogy a világörökségi területen lévő boltokra is kiterjesztették a kötelező vasárnapi zárva tartást. Eztán vasárnaponként nem találnak majd nyitva lévő boltot a turisták a Váci utcában. A jogszabály-módosítás…..
A Juno névre keresztelt vihar az előrejelzések szerint hatalmas hómennyiséget ígért New York lakosságának. Bill de Blasio, New York polgármestere vasárnap még egy extrém erős viharról beszélt, ami akár 90 centiméter havat is hozhat a városnak. A megelőző intézkedések…..
Tavaly közel ugyanezzel a címmel készült hasonló válogatás. Azóta több tízezer újabb fedélzeti kamerás felvétel került a videómegosztó oldalakra, többségük 2014-ben is Oroszországból. Az alábbi felsorolásból a nagy kaukázusi bunyók, tömegbalesetek és rendőrös hajszák…..
totyatotya 2014.09.21 22:22:50
@JTom: pff, köszi épp csak kiszúrta a szemem. Pedig az eredeti képeknek utána mentem, meg is találtam a BU archivumot, sok klassz dolog van még ott.
Ami a konkrét témát illeti - inkább csöndben maradok.
A Kiégett Kabalák Szigete igenis létezik egy párhuzamos univerzumban. Itt időzik többek között a Skála Kópé, Müszi úr, Kósa L. Adolf, valamint a Szív TV és az MSat stábja is. Néha-néha azonban megnyílik egy féregjárat, és a sziget lakói tömegesen tódulnak át a 2010-es…..
totyatotya 2014.09.01 01:33:26
@oszt jónapot: biztos de valahogy az ilyenek csinálják a 100 millió+ viewkat a youtubeon. www.youtube.com/watch?v=LDZX4ooRsWs
És ez katasztrófa.
totyatotya 2014.09.01 15:30:18
@oszt jónapot: hát én öreg vagyok mint az országút, az biztos.
Mikor valaki Amerikába érkezik rácsodálkozik, hogy minden olyan nagy. Nagy házak, kertek, autók, tévék, mosógépek, sőt emberek.  Az amerikaiakra jellemző a grandománia, mindenből nagyobbat akarna. Nem elég, hogy nagyobb, legyen újabb, jobb és gyorsabb. A mai felgyorsult világban…..
totyatotya 2014.07.19 17:43:01
@dukeekud: a többség jóval környezet-tudatosabb mint a legtöbb ismerősöd. definiáld már az "elmebeteg pazarlás" megjegyzésedet. A házam közel nem fogyaszt megavattokat, legyél már reális. Az autóim sem fogyasztanak 14-15 liternél többet, és európai mind a kettő... Mégis miért fizetnek milliók az életükkel? Frusztrált-e vagy???

@EGYIKRESEM: Ez nem feltétlenül igaz, de legalább 2 kell egy házba, különben család számára használhatatlan.
FELHÍVÁSMagyarország jelen és jövendő Kormányához, Parlamentjéhez, közjogi méltóságaihoz, polgármestereihez, egyházi vezetőihez, pártjaihoz, civil szervezeteihez és népéheza MAGYAR FÖLD ÜGYÉBEN A választási kampány elvonta a figyelmet arról a történelmi jelentőségű…..
Szabó László 8-1 2013.10.19 08:01:29
A 8-1 után mindenki még jobban ért a focihoz. Ebből azért azt az első következtetést gyorsan vonjuk le, hogy továbbra is fociország vagyunk. A CNC esztergák új generációjának megjelenéséről vagy a Higgs-bozonról senki sem kezd el kommentelni, a foci viszont érdekel minket, van…..
totyatotya 2013.10.20 00:12:01
@nincs_itt: egyikben sincsen igazad. a foci bizony sport, bár amit a TVben nézel az nyilván az üzleti része a sportnak. De amikor 6-8-10 évesen lenn rúgtuk a labdát a téren meg valamelyik csapatban valamennyire szervezett körülmények között: az sport.
Ami a Formula 1-et illeti, az is egy hasonló dolog, annyival kiegészítve, hogy az konkrétan a technikai sportok csúcsa. Ha nem lenne Formula 1, akkor a mai közlekedési eszközödből (autó, busz, repülő, akármi ami belsőégésű) elég sokminden hiányozna - a szó mindkét értelmében.
Az, hogy nem nézel focimeccset, meg autóversenyt, az maximálisan a magánügyed. :)
Egy évvel válása után eladná hatalmas házát Martin Lawrence. Az egyik legnépszerűbb hollywoodi komikus nem aprózza el, hiszen 26,5 millió dollárt (körülbelül 6 milliárd forintot) kér az ingatlanért. A 48 éves színész tavaly vált el feleségétől, és a jelek szerint vagy…..
totyatotya 2013.05.29 01:12:33
@micsoda?: ha esetleg érdekel: amerikában a fél fürdőszoba az a helyiség, ahol egy WC és egy kézmosó van. Van aztán a 3/4 fürdőszoba, a fentieken túl egy zuhanyzóval, de kád nélkül.
Legalábbis ha az otthonáról van szó. A Baywatch és a Knight Rider egykori sztárja ugyanis kisebbre (és jóval olcsóbbra) cseréli eddigi otthonát. Azért olyan nagyon sajnálni még így sem kell. David Hasselhoff a hónap első felében adta el 3,5 millió dollárért Encino mellett…..
2011. december 3-án egy kislány kabátjának zsebéből egy bécsi múzeum ruhatárában eltűnt a diákigazolványa, a BKSZ bérlete és 20 euró készpénz. Bécsben becsületes emberek élnek, meglett. A Külügyminisztérium Konzuli Főosztálya ekkor lépett a képbe, gratulálunk a…..
totyatotya 2012.10.16 02:07:29
@Savigny: szerintem sem tudod ezt megnyerni, sajnos hungarisztánnak igaza van. legalábbis józan ésszel gondolkodva. valószínűleg közigazgatási ésszel vállalható a történet.
A Nobel-bizottság úgy döntött, hogy 2012-ben az Európai Unió kapja a Nobel-békedíjat. Bár egyesek szerint ez inkább tréfás, valójában komoly, indokolt és jól időzített döntésről van szó, amire ráadásul mi, magyarok is büszkék lehetünk. A történelmi látásmód totális…..
totyatotya 2012.10.13 20:30:23
+1
Egybehangzó vélemények szerint Pacific Palisades legszebb házát vásárolta meg a sztár. Bónusz: a szomszédban lakik Matt Damon évszázados barátja, Ben Affleck is. A New Yorkból költözni akaró Matt Damon, felesége Luciana Barroso és gyermekeik már egy ideje új otthont…..
totyatotya 2012.09.03 14:36:50
@online távmunkás: pedig úgy van: gyakorlatilag nincs kert, annyi van amennyit látsz.
totyatotya 2012.09.03 18:24:23
@kék madár: lájkolom ezt a hozzászólást.
totyatotya 2012.09.03 21:12:39
@kék madár: szerintem ezzel nem csak Te meg én vagyunk így, hanem kb mindenki aki itt hozzászólt. Na meg még pármillióan, akik itt-ott látják ezeket a képeket. eléggé rendben van ez a ház, még los angelesi viszonylatban is. Jason Bourne meg igenis lakjon rendes házban. :)
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
A Jobbik képviselői az első állami pénzforrásokat, amelyekhez hozzájutottak, lenyúlták. Ha emlékszünk rá, a Jobbik a 2006-os választáson még sehol sem volt. Az Országgyűlésbe 2010-ben kerültek be, és a 2010-es önkormányzati választásokon lett először polgármestere is a…..
totyatotya 2012.08.07 01:05:27
@Mohamed: most rögtön beledőlök a nemlétező kardomba, ha ma Magyarországon a te helyes(???)írásoddal valaki egyetemista lehet. Rendben van, hogy itt mindenki azt hazudik magáról, amit akar - de a tied nem megy át, bocs.

De ha véletlenül MÉGIS igaz lenne az állításod, ÉS emellett még hiszel is abban, amiket mondasz, akkor azt hiszem tényleg 20 évre el lehet felejteni az egész országot.
Három medence, saját mozi, külön videójáték-szoba – hirtelen ezeket emelnénk ki abból a coloradói házból, melyet csekély 75 millió dollárért árulnak. Megmutatjuk a rekordesélyes ingatlant! A 876 hektáros (!!) birtokon elterülő ingatlan tulajdonosa a gyerekkönyvek…..
Azon, hogy a magyar nyugdíjrendszer változása felkészületlenül éri majd a magyar társadalom legnagyobb részét kevesen lepődnek meg, elgondolkoztató viszont, hogy a 30 éve csaknem változatlanul üzemelő amerikai nyugdíjrendszerben sem készül fel az átlagember a rá váró anyagi…..
totyatotya 2012.06.18 16:43:21
@Viktus: a helyi település kb 1500 főt számlál. a munkaképes lakosság kb 70%-a munkanélküli (nem cigány község, ha esetleg ez számít). Apám bemegy a kocsmába délutánonként, mert ott megy a közösségi élet. Ha nem ismered esetleg, hogy hogyan megy az élet egy közepes faluban, kérdezz nyugodtan.
totyatotya 2012.06.18 17:12:20
@Viktus: ennek örülök. Ettől még én nem ezt láttam/látom otthon, és továbbra is azt gondolom, hogy az emberek nem akarnak rendesen dolgozni. A sopánkodás persze megy ezerrel.
totyatotya 2012.06.20 01:06:24
@Karipapa01: neked sok sikert az élethez, gondolom megvan.
Hídpénz, kapuadó, termény-beszolgáltatás, miért is ne! Sőt, éppen itt volna már az ideje! Valamiért rögtön a Monty Phyton Gyalog galoppja jutott az eszembe, mikor olvastam, hogy Tarlós főpolgármester dugódíj helyett esetleg hídpénz bevezetésén, illetve sokkal inkább már a…..
totyatotya 2012.06.18 18:43:08
Ami a benzint illeti, valaki említette azt a 86-ost - en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating

Csak mondom h kb ugyanaz a benzin mint ejrópában. Be is baszna ha nem az lenne.

Az ára nem harmada, hanem kb fele (leglábbis itt keleten).

Ami a topicot illeti: Budapesten dugódíjat/hídpénzt bevezetni kb a létező legnagyobb cinikus geciség. Semmi más oka nincsen, csak a költségvetés javítása. Vitézyt hozzáértő géniuszt meg ki kéne ebrudalni a hatalom környékéről is, de ezt tényleg csak mellékesen.
Tegnap rövid napot tartottunk, a közelgő Memorial Day-re való tekintettel, már három után haza lehetett menni. Útban hazafelé beugrottam a Home Depotba pár dolgot beszerezni.Mikor toltam kifelé a kocsit a Saabhoz, megcsodáltam egy szép új 9-3-ast, már messziről láttam az aljának a…..
totyatotya 2012.05.27 03:47:38
@Boston2: az idő pénz... sehol nem igaz ez annyira, mint itt. ők így gondolják korrektnek. szokatlan, az igaz.
Váci utca Ilyen a Rock 'n' Roll! 2012.05.19 14:47:00
Pénteken este volt a budapesti Hard Rock Cafe Grand Opening bulija. A szervezők megadták a módját, vörösszőnyegen invitálták be a hazai celebvilág szereplőit. Bár ez esetben talán nem is a celeb szó a legmegfelelőbb a definiálásra, hiszen elég vegyes volt a paletta, az…..
totyatotya 2012.05.20 03:24:12
A fizetési borítékkal legutóbb kaptunk egy kétoldalas papírt is.Röviden arról szólt, milyen biztonsági/viselkedés szabályokat kell betartani a cégnél.Konkrétan: a dolgozók kötelesek ételüket-italukat a cafetériában lévő polcokon és hűtőkben tárolni és elfogyasztani.…..
totyatotya 2012.05.12 01:29:34
totyatotya 2012.05.18 02:30:08
@Boston2: nem voltam pár napig, srry. az én itteni emailem nem jó, nincs már hozzáférésem. megkeresem a tiedet és dobok 1 levelet.
sorok között Néma sikoly 2012.05.05 16:35:00
A Dow Jones IA május elsején 2007-óta nem látott magaslatokba tört, az S&P 500 16 pontot erősített. A munka ünnepe remekül telt a Wall Street-en, és Londonban is. A tőzsdék pozitív eredményei köszönőviszonyban sincsenek napjaink gazdasági valóságával, az Egyesült…..
totyatotya 2012.05.06 02:17:34
@szgy: siralmasak, mihez képest? a "várakozásokhoz" ugyebár. ehhez képest 1 hónap alatt keletkezett 130e új munkahely a privát szektorban.

@bankvezér: jaja, nyilván. Ebből annyit érzek, hogy a bruttóból az elvonás összesen 22%. deszar.
totyatotya 2012.05.07 08:19:32
@különvélemény2: ehhez képest az economy nem kontraktál. sem az első negyedévben, sem most.

amúgy a fenti fejtegetésekben 1 dolgot nem láttam: hogy ellentétben az országok döntő többségével, az USA a saját devizájában van eladósodva. Ezt nem illik figyelmen kívűl hagyni.
totyatotya 2012.05.07 08:24:34
amúgy meg linkeket én is tudok kopizni. www.bloomberg.com/news/2012-05-07/no-repeating-slowdown-seen-by-u-s-with-banks-to-housing.html

ha valaki is _biztosan_ tudná, hogy mi a helyzet, nem ilyen hülyeségekkel foglalkozna, mint újságcikk stb hanem rongyra keresné magát a tőzsdén.
„Az egyik fele teljesen hiányzik” - ezt rádiózta hitetlenkedő hangon Jim Lovell, az Apollo 13 parancsnoka a földi küldetésirányításnak, amikor először meglátta azt a négy méteres lyukat, ami a műszaki egység oldalán éktelenkedett. A legénység a Föld légkörébe való…..
totyatotya 2012.04.29 03:59:09
@Mészáros Laci: a wikipedian elég részletesen le van írva, és szerintem a NASA archivumai is nyilvánosak.