Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varsoigyros

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piaci kofa: szembejön veled egy ügy és rászállsz. Elmegy, rászállsz a következőre. Eladnád magad és az ócska portékádat, de csak nem megy. Nem akartam durvábbat írni, pl. a légy meg az anyag kapcsán, mert nem. Az az olcsó örömködés, ami nemcsak a FB-társadalomban, hanem az ország vezetésére magukat…..
varsoigyros 2021.03.15 15:38:34
@kistót:A hvg blogszférája valóban eléggé vegyes és egyébként ténylegesen gazdag tartalmú, nem is az ottani posztokra gondoltam, mivel azok gyakorlatilag ismeretlenek, a kutya nem olvassa és kommenteli őket, tehát hatástalanok.

Maga a hvg online viszont egy szélsőségesen liberális és kormányellenes politikai bulvárpropaganda lap, és gyanítom, hogy nem véletlenül nem menedzseli az ettől jóval vegyesebb, mérsékeltebb és intelligensebb blogjait. Talán a fészbukkos kommentelésekkel azt az ordenáré hangnemet akarja megelőzni, ami az oldalin megy. Viszont így egy blogírónak teljesen értelmetlen posztolnia.

Vagyis Béndek vagy nem ír többet, vagy keres más megoldást.
varsoigyros 2021.03.19 22:38:17
@screpes: Azért az egyik fontos alapvető különbség már minden érvelést megelőzően is megnyilvánult: az én kommentemre válaszként a hvg-n kurva anyázva mocskosgeciorbán fideszeseznének. Itt meg nem. Béndek választhat.

Meg nekem úgy tűnik, hogy messze nem csupán a két blogszféra jobb vagy kevésbé jó működéséről van szó, hanem arról, hogy az egyik működik, a másik meg nem. Ha Béndek a nem működést akarta volna választani, akkor ehhez nem kell átmennie a hvg-re. A nem működéshez nem kell hvg.
varsoigyros 2021.03.20 22:05:35
@kistót: Akkor íme egy aktuális példa: egy mai cikk a hvg-n.
hvg.hu/gazdasag/20210320_vakcinabeszerzes_bors_kesma
A cikk állításait még februárban cáfolta a mérce elemzése, ami ugye nyilván csak a hvg idióta fanatikusai számára kormányzati lap, ha ütközi a hitükkel.Ebből következően a hvg mint kormányellenes szélsőliberális lap tudatosan hazudik és az olvasóit félrevezeti.

merce.hu/2021/02/10/az-europai-vakcinakaosz-igazi-urai/
Egy politikus ne celebkedjen, egy celeb pedig ne politizáljon. A celeb hiteltelen politikusként, a politikus pedig röhejes celebként. Puzsér Róbert láthatóan nem tud választani, celeb is maradna, de politizálni is akar. Ahogy Ötvös Csöpi mondta az Elvarázsolt dollárban: „A kettő együtt nem megy.”Meg…..
varsoigyros 2021.02.12 07:48:41
Felnőtt fejjel, család és munka mellett belevágni valami egészen újba... Újra beülni az iskolapadba, újra olvasni, tanulni, vizsgázni.... Ahhoz, hogy ezt meglépjem, elsősorban nem is bátorságra volt szükségem.  Valahogyan a körülmények álltak össze éppen jókor, és éppen szerencsésen. Kikoptak…..
JogÁsz TGM és a magánügy 2020.12.02 16:05:41
Miután sírva-röhögve kiszórakoztam magam a Szájer ügy kapcsán a neten terjedő mémek tömkelegén, igazán dühös akkor lettem, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában meghallgattam Tamás Gáspár Miklóst. TGM nem átallotta azt közölni Rónai Egonnal, hogy egyetlen szót sem hajlandó ejteni a Szájer ügy…..
Éppen olvasok egy Farkas Katalinnal készült interjút -- az apropó, hogy az elmefilozófust az európai Analitikus Filozófiai Társaság legújabban az elnökének választotta, de ettől eltekintve is Betegh Gábor és két-három másik filozófus mellett a hazai filozófiai középgeneráció legjelesebbje --,…..
Beszéljünk mégis Én marha 2020.07.02 09:48:32
Én marha. Én hülye. A Magyar Postával kezdtem. Történt ugyanis, hogy elhunyt valaki, akinek a családja felé nem lenne illendő csak úgy odavetni valamit a Facebookon, ezért a hagyományos gyásztáviratot részesítettük előnyben. Hogyan ad fel az ember táviratot? Elmegy a postára. Ez a jelen esetben…..
A XII. kerületi turulszoborról mondta a napokban egy történészi vizsgálóbizottság, hogy a rajta szereplő áldozati ("hősi") lista több tömeggyilkos nevét is tartalmazza (Pokorni nagyapjáén kívül is), így Novák Andrásét, aki nyilas kivégzőosztagot vezető parancsnok volt; Horváth Zoltán…..
varsoigyros 2020.06.21 19:12:27
@Moin Moin: Valahogy Magyarország esetében elfeledkeztél a tatár-török-orosz-járásról. Van különbség aközött, hogy a világ legfejlettebb nagyhatalmai kebeleznek be, az íreknek még a nyelvüket is elvették, vagy nomád ázsiai hordák évszázadokon keresztül pusztítanak. A Habsburgokból még mi is jól jöttünk ki.

És ráadásul a markáns demarkációs sorsvonal nem Magyarország és nem Magyarország között húzódik, hanem Nyugat- és Kelet-Európa között. A közép-kelet-európai miniállamok lakossága nemigen tehető felelőssé az évszázados tatár-török-orosz-dúlásokért. Ez áldozathibáztatás.
1000 leütés Szabadesésben 2020.05.15 11:22:42
Valóban egy kisebbség terrorizálja a többséget, miközben folyamatosan megpróbálja magát többségnek beállítani, hogy a terrort legitimálja. A magyar politikai társadalom struktúrája -- ismert módon -- úgy néz ki, hogy a választók harmada legitimálja a Fideszt (=Orbánt) a szavazataival (ezeket a…..
A karanténnak én egyetlen hatását látom és hallom a gazdaságra vonatkozóan. Nevezetesen, hogy felerősödik a digitalizáció és elkülönülnek azok a dolgozók, akik -- kiegészülve azokkal, akiknek most pénzük, tehát szabad idejük van tanulni -- a (termelő, szolgáltató) szakmákban kódolni képesek,…..
varsoigyros 2020.05.09 16:20:11
@HaFr: Ha állításod szerint a civilizált országok civilizált politikusai és kormányai nem azon dolgoznak, hogy a köz által előállított javak minél nagyobb része magánkézbe kerüljön, akkor mégis hogyan jöhetett létre a jelen állapot, amelyben néhány tucat milliárdos ül az emberiség vagyonának 80%-án? Ennyire rosszul csinálják a dolgukat? Itt valaki beszúrta, hogy ez a 80% tök jó, mert nálunk ez az arány 90%. Ennyi lenne az ún. civilizált és a nem civilizált országok között a különbség? Az elit nem 90%-ot lop el, hanem csak 80-at?
Nagyon helyesen ennyit (plusz/mínusz ötszázat) érdekel az a probléma, hogy a XX. század totális, tömeggyilkos diktatúráinak két lelkes kiszolgálója között kit hoz ki nagyobb bűnösnek az a zárt körű értelmiség, amelynek közéleti inkompetenciája éppen mára vezetett el 1989 után a soron következő…..
varsoigyros 2020.05.04 09:43:39
G.E. Moore-t az analitikus filozófia első "atyjának" tartják, és kétségtelen, hogy például a "Principia Ethica", c. könyve sokkal analitikusabb, mint sok elődjének munkája e témában, de azt gondolom, hogy mondjuk Kanthoz képest csak egy kis fejlődést érhetünk tetten, miközben…..