Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gza

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy áttörés történt a köztévében az újévnek ezen a fagyos reggelén. Mivel az M1-et sokan azzal vádolják, hogy minden ott kiejtett és kiírt betűt alaposan megvizsgálnak, jóváhagyatnak, előzetesen cenzúráznak, és hogy a vendégek csak alapos szűrés után kerülhetnek be,…..
Gza 2016.01.03 17:55:56
@nomolesztiren:

Teljesen igazad van: egy ilyen csoport kezében valószínűleg még akkora hatalom sem lenne, hogy bárhova bármit kiírhasson. Viszont Zacher Gábor is mondta az interjúban, hogy egy ilyen program felfutásához kb. 50 év kell. Véleményem szerint a közgondolkodásnak kell megváltoznia elsősorban, és az majd viszi magával az állami hozzáállást is. Olyan "apró" gondolkodásbeli változásokról beszélek, mint például, hogy a társadalom kezelje végre betegségként az alkoholizmust és a nikotinfüggőséget is, és legyen az egy természetes reakció, hogy ha elszívok napi két doboz cigit vagy megiszom napi 1 liter vodkát, akkor irány az orvos, mert beteg vagyok. Pont olyan beteg, mint aki mondjuk influenzával vagy egyéb más problémával megy el a háziorvosához. Tudom, hogy jelenleg ez egy teljesen utópisztikus gondolat, de ezt egy távlati célként fel lehetne vállalni. Az állam kiesett adóbevételeit pedig a csökkenő tb kiadások kompenzálnák később.
Gza 2016.01.03 20:49:05
@nomolesztiren:

Tök jó dolgok, amiket mondasz, viszont én úgy gondolom, hogy legyen bármilyen ellenszél, akkor is el lehetne indítani valamiféle kezdeményezést, ami egy nagyon lassú, de konzisztens fejlődéssel értékelhető eredményeket érhet el hosszú távon. Tény, hogy ma ezt politikai (állami?) támogatással egyszerűen lehetetlen megtenni, hisz, ahogy te is írod, a politikusok általában politikai ciklusokban gondolkodnak, és képtelenek egy igazi hosszútávú stratégiát bármiben kidolgozni.
Hangsúlyozom, nem értek a témához; de biztos vagyok benne, hogy léteznek olyan emberek, akik ezt a kezdeményezést felkarolnák.
A metróban összeszedjük az influenzát, ez egy jó példa volt. Tudatosan sarkítani fogok, de az alkohol és a nikotinbetegség is hasonlóan terjed: Kocsmákban, házibulikban, "emberről-emberre", "na igyál már egyet/szívd el ezt a cigit...mert ha nem, akkor nem is vagy férfi/jó csaj/bármi", véleményem szerint ez a két betegség a szocializációs igényeinkkel együtt hasonlóképpen virálisan terjed, mint bármilyen "átlagos" betegség. Ezért is kellene őket ugyanazon a szinten kezelni szerintem.
comment:com Hírek kávé mellé 2012.11.29 09:30:00
A CW a várakozásnak és a sorozat színvonalának megfelelően elkaszálta az Emily Owens MD-t. Mind a berendelt 13 epizód lemegy majd. Dettó nem túl nagy meglepetés, hogy az MTV-nek nem kell még egy Inbetweeners-évad, azaz újabb brit sorozat amerikai remake-je állt bele a földbe…..
Az Entertainment Weekly egy nagyon érdekes írásban szedte össze, hogyan sikerült a JJ Abrams-Eric Kripke párosnak meggyőznie az NBC-t arról, hogy rendeljék be sorozatra a Revolution című posztapokaliptikus családregényt. Nem egy szokványos menet volt, az tuti. Az egész azzal…..
..
Gza 2012.06.19 15:21:10
@Zka: Én csak feltételeztem, hogy esetleg az is lehet, ejj, terjed a funkcionális analfabétizmus.
Az összegyűjtött All Time tízes listán olyan emlékezetes kártevők szerepelnek, mint a Word dokumentumokkal terjedő Melissa, a 2000-ben legalább félmillió gépet megfertőző I Love You, vagy a rendszereket 2001-ben drasztikusan lelassító Nimda. MyDoom Joggal érdemelte ki a…..
Gza 2012.06.01 10:14:51
Nagy retrocunami érkezik jövő hét elején, de addig is, hogy erre a hétre is legyen valami, jöjjön egy képriport, amit már január óta tartogatok. Akkor kint voltam Balage kollégámmal és a gamestaros Mazurral a Las Vegas-i CES-en, és egyik este elmentünk a gémermennyországba, amit…..
A poszt amiért ki leszek végezve valószínűleg ( a párom konkrétan vacsora megvonással megfenyegetett meg, amint meghallotta kiről akarok posztot írni ), pedig mai hősünk egy reményteli ZSsztár. De valószínűleg sohasem fogják oda sorolni csak én, mivel nyereséges filmeket lehet…..
Nem tudom, ki hogyan van vele, de egyszerűen nem tudok betelni a jobbnál-jobb régi, utazásra csábító plakátokkal. Íme újra néhány remek darab: ..
Gza 2012.04.05 13:02:45
Nívó Más faszával a csalánt... 2011.09.09 17:59:51
Bizony, ez jutott eszembe a Fidesz frakció devizahitel-végtörlesztéses ötletéről. Mi megadjuk a könnyítést, a frankonkénti kb. 50 Ft-os veszteséget meg nyelje be a bank!A terv megvalósíthatatlanságáról már sokan írtak, londoni elemzők szerint 980 milliárd forintos veszteséget…..
Gza 2011.09.10 11:10:35
@Asztra: kifejtettem feljebb. Örülök, hogy más is hasonlóképp látja a fogyasztásnövekedés lehetőségét.
Gza 2011.09.10 11:16:54
@porthosz: A tőzsde merőben más helyzet, ott a megtakarításoddal tőzsdézel, mi pedig a hiteleinkkel.
Gza 2011.09.10 11:30:22
@porthosz: Azért más, mert tőzsdén legfeljebb nullázod magad, a mi hiteleink esetén pedig a tartozásunk növekszik vagy csökken. Megértem, amit írsz és igazad is van részben. Azonban ha ezen hitelek már az ország gazdaságára is negatív hatást gyakorolnak, be kell avatkozni. Ne feledd, mi mindannyian ki akarjuk fizetni a hitelt, nem arról van szó, hogy el akarnánk bármit is kerülni, épp csak arról, hogy a terheket egységesen mindenki viselje.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Gyöngyöspata az egész beteg magyar nagypolitika puskaporos hordójává vált. A Jobbik által feldobott labdára az összes létező oldalról beindult a politikai katasztrófaturizmus. Az annyi mindenre kapóra jövő konfliktus következményeit pedig továbbra is azok szenvedik meg, akik…..
Fess86 nevű olvasónk lőtte az alábbi képet, ami szerint az RTL-nek az sem elég, hogy ha valaki világbajnok, a tesztpilóta titulust soha a büdös életbe' le nem mossa magáról, első csapatának nevét meg pláne. Bravó...
A két pasi meg egy kicsi című televíziós sorozat gyártója, a Warner Bros. Television hétfőn bejelentette, hogy felbontotta Charlie Sheen színész szerződését. "Gondos mérlegelés után a Warner Bros. Television azonnali hatállyal megszüntette Charlie Sheen színész…..
Meghalt Nadrai Attila meteorológus. 1986-tól dolgozott az Országos Meteorológia Szolgálat Előrejelző Osztályán. A Magyar Rádióban 22 éven át tájékoztatta a hallgatókat. A Magyar Televízióban és a Duna Televízióban pedig 1989-től több mint egy évtizeden át volt az…..
Az EW gárdájának hullott az ölébe nemrég a lehetőség, hogy a csatorna vezetőjével, Clark Bunting-gal beszélgessenek egyet Phil Harris utolsó, a Halálos fogás keretei közt eltöltött perceiről és a nagy sikerű reality sorozat jövőjéről. A műsor ugye már a hatodik évadjában…..
Az Avatar után Hollywood rákapott a 3D-re, de ki gondolta volna, hogy a piros-kék szemüveget lassan újságolvasáshoz is felkaphatjuk. Már pedig erre készül Európa legnagyobb példányszámú újságja, a Bild című német lap, ami előre láthatólag augusztus 28-án és szeptember 26-án…..
Lassan indulnom kell a televízióba, itt az ideje tehát, hogy - az első fordulóhoz hasonlóan - ismét összefoglaljuk a ma estével kapcsolatos legfontosabb válaszra váró kérdéseket. Az már most látszik, hogy mindenhol érvényes (és egyben eredményes) lesz a voksolás, azaz minden…..
Gza 2010.04.25 20:40:18
@cukicica: Ugyanmár Süveges Gergő pont ilyenkor van elemében:)
Az igazi Homár-olvasó részeg dülöngélés közben is megmarad felajzott riporternek. Harryjános aranykoszorús Homár-olvasó, hiszen a Sziget tudatveszejtő poklában is Naiv Ügyfél maradt, és két kínaigyanús fordítást fotózott nekünk:   Fogadd szeretettel a…..
Követelem, hogy a "beesik", "melléesik", "mögéesik" és az "esik" mit oly használatát, továbbá a "nagyon megérkezett mögé" és a "Kubica hirtelen nagyon széles lett" kifejezések éterbe üvöltését Forma-1-es közvetítések…..
Ismét egész napos tespedéshez akarunk segítő kezet nyújtani, mert a bejgli és szaloncukor mérgezések, hatalmas zabálások és boldog ajándékbontogatások lecsengése után csak rá kell döbbenjen az ember, hogy a kocsma zárva, otthon kell gubbaszatni, a tévé pedig kitűnő…..