Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Izo

0 bejegyzést írt és 995 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A népszerű "miért pont ilyen színe van a vasúti járműveknek" sorozatunk a korábbi részekben foglalkozott az alapvetésekkel, majd a dízelmozdonyokkal, most pedig nem húzzuk az időt, az ablakosokra váltunk. A mai alkalommal a motorvonatokról lesz szó. A motorvonatok túlzás…..
Szerintem ha megkérdeznek egy átlagos XI. kerületi lakost, az valószínűleg azt fogja mondani, hogy a Combinók már az Allee idejében jöttek, és nem léteztek együtt az egykori Skála Budapest Nagyáruházzal. Pedig de: A fentebbi kép 2006. március 28-ának első óráiban készült, amikor a Combino először…..
Izo 2021.03.28 22:11:09
Mindig is szerettem "szörfözni" a youtube-on, a feljövő ajánlások alapján egyik videóról a másikra ugrani, és soha nem volt erre annyi időm, mint 2020-ban... Jay Foremannel kezdem aktuális kedvenc csatornáim bemutatását, de direkt nem a londoni villamosokról szóló videójával, mert ő alapvetően…..
December elején először gördült végig villamosvasúti jármű a Hódmezővásárhely belvárosán áthaladó síneken, és most az első tulajdonképpeni tram-train, azaz az első jármű is megérkezett. Mivel a szegedi telephelyet még csak most kezdték el építeni, a lerakodás a szentesi vasútállomáson történt -…..
Izo 2021.02.11 18:12:29
@Hamster: Eddig két becenevet hallottam: Beluga, Vasvilla
Egykoron elegáns TEE vonatok szelték át keresztül-kasul Nyugat-, Észak- és Dél-Európát, ám különböző okokból ez a hálózat megszűnt vagy épp átalakult EuroCity és InterCity hálózattá. Egyre többen látnak azonban fantáziát a vasúti közlekedés fejlesztésében, új nemzetközi járatok indításában. A…..
Ideje megint időutazni egy kicsit - és ha már néhány napja a 41-es villamos külső szakaszán jártunk, kezdjük utunkat ezzel a járattal! A körtéri "Gomba" 1942-ben a dél-budai HÉV vonalak belső végállomásának épült, a szerelvények körülötte fordultak. Az egyik járat, ami innen indult, Törökbálintra…..
Izo 2020.06.18 22:39:03
@SomiTomi: Régebben mindenhol kevésbé csukták az ajtót. Még régebben meg nem volt ajtó.
Izo 2020.06.18 22:43:27
@nyelv-ész: Ismerős érzés. Megyünk Érdre vonattal, már sötét este van. Nagytétény-Diósdnál érzem, látom, hogy átmegyünk a váltón a bal vágányra, odaállok hát a bal ajtóhoz. Mire egy segítőkész néni mondja, hogy a másik oldalon kell leszállni. Mondom, általában igen, de épp most mentünk át a másik vágányra, és Érd alsóig már nincs kitérő. Hitetlenkedve nézett, azt mondja lemondóan, hogy jó, majd meglátjuk.
Mostanában sokfelé jártunk régi képeken: a Moszkva téren, Soroksáron, a Duna-parton, a Hegyvidéken, de a zuglói hálózat kimaradt - és "zuglói" alatt most az Erzsébetváros északkeleti csücskén át egészen a Keletiig járó Thököly úti villamosvonalat, és az arról kiágazó vonalakat értem, melyek…..
Az olasz maffia a drogüzlet és a szerencsejáték után a veszélyeshulladék-bizniszben találta meg a számítását. Több ezer hordó atomszemetet süllyesztettek el a tengerbe, amin az évek során legalább 20 milliárd dollárt kerestek, mellékesen rengeteg embert öltek meg és…..
HamPLÓ Duplacsuklóssal Linzben 2019.01.15 07:00:00
A duplacsuklós közúti járművek egy ideje már nem számítanak különlegességnek (egy ideig még Budapesten is próbázott egy, az Ikarus nyolcvanas évek végi próbálkozásáról nem is beszélve), de azért amikor legutóbb Linzben jártam, ki akartam próbálni a közelmúltban…..
A galériába a teljesség igénye nélkül szerepelnek a mai vidéki napilapok online kiadásainak címlapjai. Egy hír mindegyiken ugyanaz, ugyanott van a címlapon, ugyanaz a szövege, mindene, és egyszerre élesedett. Kellett nekem kérni, ugye...
Izo 2018.12.17 00:48:21
@Weißkopf: A közszolgálati adók külön frekvencián mennek. Véletlenül biztos erősebb jelen, mint a többi.
Kockázatok és mellékhatások ugye nem csak a gyógyszerek esetében jelentkezhetnek, hanem határátkeléskor is. Persze nem feltétlenül kell mindent halálosan komolyan venni, ami az alábbiakban következik, de azért Ash pontjai között akad pár elgondolkodtató...
HamPLÓ I like to MUV it, MUV it 2018.12.04 07:00:00
A címért elnézést kérek, remélhetőleg innentől kezdve már csak jobb lesz a bejegyzés :) Nemrég írtam a BKV nosztalgiaflottájának "új" szerzeményeiről, de eközben nem igazán érintettem az egyik nagy visszatérőt, a 3430-as pályaszámú motorkocsit: Bár ránézésre ez csak egy UV, valójában kicsit több…..
Izo 2018.12.07 12:23:46
@mauzi: Nekem is voltak ilyen élményeim. A Bengálival Miskolcon, mert akkor már Pesten nem jártak. Mondjuk, hogy jól néz ki, de borzasztó hangos, borzasztóan ráz, miközben csigalassúsággal megy.
A MUV-val meg - emlékeim szerint - a 17-esen szembesültem, de akkor nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, gondoltam ez a normális, hogy néha felújítják.
Előzmény: Tátralomnicról a Kőpataki-tóhoz és vissza A Tátralomnicról a Kőpataki-tóhoz vezető lanovka kiemelkedő műszaki teljesítménynek számított a megépültekor, az utóbbitól a Lomnici-csúcsra vivő drótkötélpálya pedig még ma is hihetetlennek tűnik, hogy létezik. A Kőpataki-tótól a csúcs felé…..
Az EP-szavazás utáni első, minden tekintetben és értelemben nívódíjas Tények lesz az a műsor, amit oktatni lehet majd mindenféle tévés meg újságírói iskolában/szakon, hiszen iskolapéldája annak, hogyan kell propagandahíradót gyártani. Persze még az is lehet, hogy tényleg oktatni fogják, de pont nem…..
Izo 2018.09.13 10:27:24
@G.Tibor: Erre gondolsz? A forint/euró árfolyam 325-ról 326 fölé ZUHANT a jelentés elfogadása után. index.hu/gazdasag/2018/09/12/bezuhant_a_forint_a_sargentini-jelentes_megszavazasa_utan/
Bár a mozdonyokért kiskorom óta lelkesedem, rájuk feljutni jellemzően csak álló állapotban szokott sikerülni, általában valamilyen rendezvényen. Ez persze több a semminél, de azért csak foglalkoztatott, hogy milyen lehet ott elöl ülni, amikor kétszázakárhanyas tempóban vágtat a vonat. Nemrég végre…..
Izo 2018.07.26 19:09:07
@KissGecihuszár: Igen, az M8, M9 előnyét nem csak abban kell látni, hogy tehermentesíti a főváros-közeli szakaszokat, hanem új régióknak javítja a közlekedését, legfőképpen a vidéki városokat közelebb hozza egymáshoz. Olyan ez, mint az anticiklikus gazdaságpolitika: a csomósodásra nem ráerősíteni kell, hanem kisimítani.
Mikor ébredünk már rá, hogy sokkal több hasznát vennék a latin nyelv és irodalom ismeretének, mint a számítógépes tudományoknak? Írja a Magyar Idők szerzője, Orbán János Dénes, gondolom, eredetileg latinul, és itt is van előttem a feje, ahogy a nyelvét a szája szélén kidugva kanyarítja bele a…..
Izo 2018.07.24 16:08:10
@Sigismundus: "vagy kitaláltírás" Melyik írás nem kitalált? Egyébként.
Igen kellemetlen meglepetés érheti azokat a Wizz-utasokat, akik nem olvassák napi szinten a cég honlapját. Sikerült néhány napja úgy megváltoztatniuk a kézipoggyász-szabályt, hogy erről az utasokat nem tartották fontosnak tájékoztatni. Elég pofátlan húzás, hogy kifelé úton még felviheted a motyódat…..
Érdemes a zsűritag Simon Cowell arcát nézni akkor, amikot a szombathelyi születésű Vajda Vivien azt mondja az America's Got Talent válogatójának színpadán, hogy ő most ugrókötelezni fog. Még rá is kérdeznek a többiek, hogy azt gondolja, hogy az ugrókötelezéssel nyerni fog? Biztos benne? Vajda…..
Izo 2018.06.28 16:37:52
Tavaly júniusban azt hittem, hogy a kassai nyílt nap után már eléggé ismerem a szlovák mozdonyokat ahhoz, hogy ne lelkesedjem túl a témát, aztán a ruttkai vasutas gyereknap mégis kihozta belőlem a mindenre felmászni akaró óvodást :) Nyílt nap a ruttkai fűtőházban I-II. Kis…..
Izo 2018.05.21 00:55:31
@Hamster: Csak a második. Az elsőt nem tudom, mi. De szerintem olyanunk nincs.
A Magyar Ateista Társaság tagjai hívták fel először a közvélemény figyelmét a ma megválasztandó EMMI miniszter, Kásler Miklós tudományellenes kijelentéseire, melyeket a fundamentalista keresztény 777blog.hu által szervezett, „Isten és tudomány szolgálatában” beszélgetésen tett. Ugyan számtalan…..
Két igen figyelemreméltó cikk jelent meg az Indexen a hitelezés kockázatairól. Természetesen mint minden figyelemreméltó gondolat, ezek sem érdekeltek senkit. A népek inkább Kim Kardashian hányatott életéről szóló híreket lesik. Pedig kim Kardashian? Senkim. A cikkek viszont jók. Az első egy…..
Izo 2018.04.23 18:26:05
@kalbász: Mókás ez, a létező legortodoxabb megoldás hitellel pörgetni a gazdaságot.
Szombaton kiderült, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalverseny idei döntőjében, így nem meglepő, hogy Balázsék, a Rádió 1 reggeli műsorában hétfőn reggel foglalkoztak ezzel és felhívták a győztes AWS énekesét is, hogy gratuláljanak neki. Az egy fokkal már meglepőbb, hogy az egész…..
Izo 2018.02.26 20:15:17
@Csaba121: Hűha! Ezek szerint az "M1 hírműsorokban" nem mondták, hogy Kiskunhalason nem polgármester, hanem önkormányzati képviselő választás volt, és nem 61% volt a részvétel, hanem 28%. Szólva nagyon nem ugyanaz a kettő súlya.
HamPLÓ Géplogika 2018.02.25 11:23:00
Aaaannyira imádom a fényképezőgépek és kamerák automatikáját: sötétben ha nem sikerül fókuszálni való objektumot találniuk, akkor beállnak 1-2 méterre. Nem ám végtelenre, ami a legtöbb helyzetben jó lenne, hanem közelre, mert biztos valami láthatatlan dolgot akarunk fotózni közvetlenül magunk előtt,…..
Izo 2018.02.25 21:21:49