Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antal Tibor (Elnök)

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dehogy... illetve, csak annyiban, mint ahogy akkor, úgy most is alakul az újabb pánik és felesleges rettegtetés roham, ezért az Alapítványunk, a Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, és a Secblog.today internetes újság egy online Kerekasztal beszélgetés keretében fogja pénteken…..
Gondoltam szólok, mert amennyire észrevettem, nem volt különösebben közhírré téve, miszerint aki írásban kéri, annak már a Telekom is beállítja azt, hogy ne kapcsolják hozzá a letiltott számkijelzésről érkező hívásokat. Mindezt ráadásul úgy valósították meg hogy a hívó felet erről értesítik is…..
Szeretnék időben, és lehetőleg még azelőtt szólni, mielőtt néhány buzgómócsing sorban jelenti be a jogsértő internetes oldalakat a NAIH-nál, hogy nem felel meg az európai adatvédelmi jognak a Disqus rendszere. Egyelőre még csak ennek az amcsi kalóz-profilozó oldalnak a levadászását kezdték meg egy…..
  Nyah! Már csak azért, hogy ilyen szép echte ungarische wirtschaft formájában kezdjem ezt a szösszenetet. Amekkora marhaságokat (ide más szót szerettem volna írni, de a nyomdabillentyűk nem tűrnék) olvasok erről a szerencsétlen okmányról, úgy érzem, ideje tiszta pálinkát önteni a pohárba. Mi ez…..
Mielőtt valakit hülyére büntetnének az alkalmazása miatt, inkább szólunk, hogy a mailchimp és az összes hasonló amerikai szolgáltatás használatát végre hivatalosan is megtiltották Európában. Ezen természetesen nem kell meglepődni, hiszen valójában eddig is teljesen nyilvánvaló volt az, hogy ebből a…..
Annak okán, hogy ebben az ügyben számos téves információ kering az interneten, ezért azt szeretném jelezni az érdekeltek számára, hogy jelenleg: Átmenetileg még nem minősül harmadik országnak Nagy Britannia, azaz a GDPR rendelkezéseinek megfelelően továbbra is szabadon lehet a Személyes adatokat…..
Barátaim, földieim, és ti magyar polgárai az Európai Uniónak! Nagy nap ez néktek, mert bár mi hiába mondottuk már évekkel ezelőtt, hogy a "felhasználói élmény" fokozása az, amikor semmiféle adatot nem gyűjtenek rólad a tróger rabszolgatartók (közösségi média fedőnéven), mégis a mai napig azzal…..
Sorozatom következő részében a VAKcina útlevéllel kapcsolatban írnék le néhány gondolatot. Előrebocsátom, hogy - bármilyen meglepő lesz - de jelen értekezésnek az oltáshoz igazából nem sok köze lesz. A VAKcina útlevél problémakörének ugyanis semmi köze ahhoz, hogy az oltás hatékony, hatásos,…..
Kezdjük talán a britekkel, mit is nyilatkozott Johnson? Azt, hogy visszanyerték a szabadságukat, újra szuverén állam Nagy Britannia - és hogy megkötötték minden idők legnagyobb szabadkereskedelmi megállapodását. És mit mondott ez a "zseni"? Idézem: "Az Európai Unió és az Egyesült Királyság…..
Az Alapvető jogok általános ismertetése előtt először az Életről fogok ebben a bejegyzésben egy kicsit meditálni, mégpedig azért, mivel az Élethez való jog minden más jogot megelőz. Manapság és Európában. Ez a jog máshol ugyanis még ma sem, más korokban pedig pláne nem volt abban a formában…..
Ezúttal ismét olyan fogalmakat mutatok be, amikről mindenki azt hiszi, hogy azokat pontosan ismeri, pedig nem is. Ez  a két fogalom a döntéshozó és a jogszűrűség avagy a jogállamiság. Kezdjük is talán a második kiemelt résszel, amin talán sokan felhúzták a szemöldöküket, hiszen eddig úgy tudták,…..
Miután sokadszorra futok bele a "kijárási tilalom" kifejezésbe, úgy érzem, itt az ideje az alapvető fogalmakat Közérthetővé tenni a magyarok számára is. Talán egyesek most meghökkentek, miért írtam azt, hogy a "magyarok" számára, és hogy "is". Ezeknek azonban jó oka van. Azért fogalmaztam így, mert…..
Más ügyből kifolyólag véletlenül belebotlottam abba a félreértésbe, amely szerint az elévült követelés alapján is lehet fizetési meghagyást kibocsátani egy természetes személy részére, és annak ellent kell mondani, mert különben jogerőre emelkedik és az ellen semmit sem lehet tenni. Nos ez a…..
Ezúttal saját magamra szeretnék hivatkozni, mint arra, aki a probléma alapját már fél éve felvetette ebben a bejegyzésében. Ez pedig nem más, mint az, hogy egészen meglepő és teljesen hihetetlen módon: Habár mindenki azt hitte, hogy a közpénz fogalmát érti és ismeri is, de valójában az jogi…..
Szintet lépett a videórögzítés bírságolása: Már 20.000.000 Ft-nyi lé a tét. Eddig azért nem volt ennyire cudar a világ, mivel a jellemző mérték eleddig az 1M Ft környékén mozgott, és jellemzően független volt a bírságolt anyagi helyzetétől. Ez örökre megváltozott! A NAIH a Deichmann…..
Ez a leírás annak az apropóján született meg, hogy sokan még nem tudják, hogy milyen sok mindenre képesek otthonról, kényelmesen, telefonálás, sorbanállás és idegeskedés nélkül. Éppen ezért elsősorban az ő számukra mutatom be, hogy mire is jó az online egészségügyi rendszer, amiben a PCR tesztek és…..
  For english text, please scroll down! Fontos tudnivaló az Outlook és Thunderbird felhasználók számára. A mai napon az Outlook számos helyen 0x800CCC13   hibát kezdett jelezni, minden előre látható jel nélkül. A neten fellelhető megoldások ezt a hibát ezúttal nem hárítják el. A hiba…..
Elsősorban: "Don't worry be happy now!" Tudnivalók: Ha nem zavar, hogy a felnőttképzők között a személyes azonosítóid közzé lettek téve az interneten[1], akkor nem sokat, mivel ha nem végzel felnőttképzési tevékenységet, akkor nincs teendőd, ugyanis a felnőttképzési nyilvántartási számod csak…..
SZERK/Frissítés: Kérdésre válasz: Az alábbi kamarai tájékoztatóban pirossal megjelölt rész (a tilos) azt jelenti, hogy nem szabad bejelenteni a nem oktatási és nem képzési tevékenységeket, mert azok nem felelnek meg az ISCED előírásainak! Minthogy sokakat érintő dologról van szó, ezért nem…..
A Tárasházakra és a Lakásszövetekezetekre vonatkozó videórögzítéssel kapcsolatban tett közzé a napokban a NAIH egy feltételrendszert, amely az ezekhez a rendszerekhez előírt minimális elvárásokat foglalja keretbe.[1] Ezeknek az elvárásoknak az elolvasása pedig azért különösen fontos minden…..
Ezt a bejegyzésem azzal kezdeném, hogy bár sokan nem látták a filmet, de annak a tanmeséjét minden bizonnyal sokkal többen ismerik. Ugyanakkor azok kedvéért, akik még nem ismernék, és azok kedvéért is, akik már igen, beidézném a szöveget okulásképpen. "Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy…..
Eredetileg nem terveztem, hogy írjak erről az esetről, azonban olyan sok kérés érkezett hozzám többféle irányból, hogy mégis szót ejtek arról, ami történt. Elsősorban azt szeretném leszögezni, hogy amit írok, annak semmiféle politikai relevanciája nincs. Ez a bejegyzés azért született meg, hogy…..
Ebben a bejegyzésben azt fogom bemutatni, hogy mivel jár az, amikor látszólag jogszerűen, az emberek érdekében, de mégis jogszerűtlenül kívánnak a COVID-19-re való hivatkozással Személyes adatokat kezelésbe venni. Egy norvég hatósági határozat [1] ugyanis rendkívül sok tanulsággal szolgál az…..
A svéd adatvédelmi hatóság ezúttal egy videórögzítés miatt szabott ki SEK 20.000 bírságot [1], amely határozatnak az ismertetése azért különösen fontos, mivel a határozatban szereplő hibákat szinte mindenki elköveti Magyarországon is. Ezentúl viszont nincs már apelláta, aki ezeket a hibákat…..
Bizonyára nagyon sokan kapták fel a fejüket a Digi 100 milliós bírságára, azonban valószínűleg nagyon kevesen olvasták végig a NAIH elmarasztaló határozatát, holott abban számos érdekesség lelhető fel. Kezdjük is először azzal, hogy a NAIH bár kezdetben "támadásnak" írja azt, ahogy a Digi…..