Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lilja

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy új-zélandi "társadalmi célú hirdetésben" meztelen pornósok kopogtatnak be egy anyukához. Felvilágosítják, hogy a fia őket nézi, és hogy a pornóban nem feltétlenül úgy viselkednek, mint a való életben, ezért neki mint szülőnek az a dolga, hogy beszéljen erről a gyerekével. A hirdetés egy…..
Visszamaradott hülye-e, aki nem tudja, mi az a gender, vagy, horribile dictu, g-vel ejti ki? Mi van a "Nem tudod, mi az a gender? Semjén-e vagy?"-on túl? Nagy visszhangot váltott ki a hír, hogy a KDNP kezdeményezésére a parlament kedden megszavazta a családon belüli erőszak ellen fellépő Isztambuli…..
A Közép-Európai Egyetem (CEU) Határtalan Tudás sorozatának legújabb epizódja "Nemek és Nemváltók" címen a nemek biológiai és társadalmi aspektusait volt hivatott megvitatni. Tudomány helyett azonban leginkább propagandát kaptak az érdeklődők. A csütörtöki esemény tudományos válaszokat ígért egy…..
Amikor Nőnap ürügyén influenszerek és politikusok akarnak a nők hátán mászva fene büdös nagy jó embernek tűnni, akkor jobb, ha nincs semmiféle Nőnap. A Nőnap évek óta undorral tölt el. Az eredetileg a munkásnők jogainak kivívásáról szóló eseményből hosszú időre a virág-, ékszer-, édességárusok…..
Az utóbbi napokban jó pár magát ellenzékinek valló szereplő ünnepelte az új-zélandi parlament elnökét, Trevor Mallardot, aki egy fotó tanúsága szerint a parlamentben etette a meleg honatya Tamati Coffey beranyával kihordatott gyerekét. Mallardot több "ellenzéki" szereplő állította szembe Kövér…..
A feminizmust lecseréltük volna a rózsaszín szalagos mellrák-kultuszra? Valódi női szolidaritás és érdekvédelem helyett ipari érdekeket védő női tagozattá vált a női egészség nevében fellépő aktivizmus? Mi a szerepe az egyéni rákelbeszéléseknek ebben a tágabb történetben? Barbara Ehrenreich alábbi…..
Politikai érdekből használni és kiforgatni a nők elleni erőszak fogalmát igen veszélyes dolog. Ha addig tágítjuk a szexuális zaklatás és erőszak fogalmait, amíg már mindenre rá lehet húzni, akkor a valóban súlyos eseteket sem fogja senki sem komolyan venni. A szexuális zaklatásról beszélni fontos…..
Kritika Szilvay Gergely: „A melegházasságról – Kritika a klasszikus gondolkodás fényében” című könyvéről. A melegházasság olyan téma napjainkban, mely remek lehetőséget kínál, hogy a liberális oldal képviselői bizonygathassák magukról, mennyire jó és toleráns emberek, a konzervatív oldal hívei…..
A férfi szerep-elvárásokhoz nem igazodó férfiakat is rengeteg nagyon súlyos hátrány sújtja, amelyet szintén a nemek közti hierarchia okoz, azonban ettől nem lesznek nők. Az idei coming out nap alkalmából az Amnesty International Magyarország nevű emberi jogi szervezet honlapján közölte Vay Blanka…..
Ha megkérdeztek volna a rákdiagnózisom előtt, hogy optimista vagy pesszimista vagyok-e, nehezen tudtam volna válaszolni. Az egészségemet illető kérdésekben viszont már-már elvakultan optimista voltam. Addig semmi olyan nem történt velem, amit ne lehetett volna kezelni diétával, nyújtással,…..
Itt lenne az ideje, hogy a nőkre kényszerített egészségügyi kontroll és beavatkozások megszűnjenek alapértelmezettnek lenni. Ha szeretnénk javítani a nők helyzetén, fontos leszámolni az olyan, minden tudományos alapot nélkülöző, de sajnos tényként kezelt kijelentésekkel, hogy a nők „gondozásra”,…..
Ön szerint hologramokkal házasodni és szilikonbabákba beleszeretni beteg dolog? Hol él Ön, csak nem a történelem rossz oldalán? Úgy tűnik, akadnak, akik szerint igen. Nem arról van szó, hogy a tolerancia túl messzire ment, hanem hogy a liberális kisebbségvédelem eleve rossz elveken…..
Szeptember közepén Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Jobbik négy parlamenti képviselőjének kérdésére írásban fejtette ki a kormány „genderelméletről” alkotott álláspontját. Ebben szó esik egyrészt a genderelmélet vélt vagy valós veszélyeiről, azaz a…..
Az Egyesült Államokban évek óta folyik a vita arról, hogy a biológiai nemüktől eltérő nemi identitású emberek (transzneműek) melyik nem számára kijelölt mosdót használhatják. Ez a vita pár hete új szintre lépett, amikor az Obama-kormány azt az irányelvet fogalmazta meg, hogy minden állami oktatási…..
Azoknak, akik szerint a vágyak „természetesen” léteznek az emberben és a pornó ezeket a vágyakat nem alakítja, csak kiszolgálja, föltennék pár kérdést. „Ha van olyan fajta feminizmus, amit a férfiak szeretnek, az nem működő formája a feminizmusnak”  – Julie Bindel. A pornográfiáról szóló vitákban…..