Regisztráció Blogot indítok
Adatok
axxaphoto.kids

8 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg gyönyörű képet kaptunk erre a kihívásra. Éppen ezért nekem is nagy kihívás volt - a válogatás. Teljesen szubjektív szempontok alapján válogattam, ha nem kerültél be a válogatásba, az nem azt jelenti, hogy rossz képeket készítettél. :)   Lássuk is a 10 kiválasztott fotót!   Készítette:…..
A sok komolyabb téma után végre egy könnyedebb témát vállaltam be. Úgy gondolom, hasznos lesz ez a cikk azoknak, akik állandóan gondban vannak, hogy hol fotózzanak, vagy éppen idejük, kedvük nincs hegyeket mászni, és kilométereket utazni. Ha nyitott szemmel járunk a lakhelyünk környékén, könnyen…..
Nagyon fontosnak tartom, hogy a mai, digitális világban beszéljünk arról, hogy miért fontos, hogy legyen példaképünk a fotózásban (is). Ha tudatosan választunk magunknak példaképet, rengeteget tanulhatunk azzal, hogy elemezzük a képeket, majd megpróbálunk hasonlót alkotni. De hát ez másolás! –…..
axxaphoto.kids 2020.07.27 10:18:14
@Világít a torony: köszönöm, hogy leírtad a véleményed. Azért választottam ezt a sorozatot ehhez a cikkhez, mert ez jól szemlélteti a különbséget pl. Shumilova képeihez viszonyítva, aki korábban az egyik kedvenc példaképem volt. Most már teljesen más az az irány, amiben el tudom képzelni magam. Ebben a stílusban a zaj és a szokatlan kompozíciók, a "hibás" képkivágás nem számítanak hibának, hanem inkább eszközök, hogy erősítsünk egy hangulatot vagy éppen a kép mondanivalóját. De természetesen elfogadom, hogy nem tetszenek mindenkinek a zajos képek.
axxaphoto.kids 2020.07.27 13:36:22
@Világít a torony: én örülök, hogy leírtad a véleményed, kialakult egy párbeszéd, nem hiszem, hogy ez egy vita lenne. Nekem pont a bensőséges hangulat miatt passzol a zaj a képekhez, kiemeli a bőr textúráját, plusz sejteti, hogy ezek már egy késői időpontban készült képek, ami nekem szintén ad hozzá egy pluszt. Úgy gondolom, hogy itt egy tökéletes megvilágítás elvett volna a képek hangulatából. De az is lehet, hogy csak elfogult vagyok.
Az imposztor-szindróma gyakran érinti azokat az embereket, akiknek problémájuk van az önbizalommal. Tapasztalatból beszélek, én is érintett vagyok a témában, ezért úgy gondolom, hogy fontos beszélni róla. Tünetek: - Kerüljük vagy bagatellizáljuk, ha dicséretet kapunk. - Túlzottan érdekel minket…..
axxaphoto.kids 2020.06.22 12:25:17
@blogger_geist: Köszönöm szépen a visszajelzést, örülök, hogy hasznosnak találtad! :)
axxaphoto.kids 2020.06.26 09:35:25
@McKinney: Igen, ez abszolút így igaz! Nagyon sok tehetséges ember bele sem kezd valami egyedi, egyéni dologba. És ennek valóban gyökerezhet ott az oka, hogy Magyarországon (de pl. Oroszországban is) üldözték azokat, akik kilógtak a sorból, akik nem azt csinálták, amit kellett. Erről az imposztor-szindróma kapcsán olvastam egy orosz cikket, amiben pont ezt fejtegették. Köszi a tartalmas kommenteket! :)
A múltheti kihíváson arra kértelek titeket, hogy most legyen az apukáké a főszerep. Tudom, hogy sokszor nem könnyű, ezért adtam tippeket az előző bejegyzésemben az apukák fotózásához. Úgy láttam, hogy nagyon sokan kedvet kaptatok hozzá. Nagyon sajnálom, hogy nem mutathatom most itt meg az összes…..
Nagyon sokan kérdezitek mindig, hogy az apukákkal hogyan érdemes kommunikálni a fotózások alatt. Amióta workshopokat tartok, még nem telt el úgy egy oktatás sem, hogy valaki ne tette volna fel a kérdést, hogy mi van akkor, ha az apuka nem együttműködő. Eleinte én is sokat stresszeltem azon, hogy…..
axxaphoto.kids 2020.05.28 19:22:46
@geegee: Azt legalább könnyen lehet orvosolni! :)))
axxaphoto.kids 2020.05.28 19:28:15
@CCnick: Egyetértek @dreamworldphotohu - val, nemcsak az anyukáknak szólnak a fényképek, hanem az egész (akár tágabb) családnak. Évekkel, évtizedekkel később óriási érték lesz egy-egy szép album. :)
Vannak olyan napok, hetek, amikor nincs lehetőségünk elővenni a kamerát és szebbnél szebb helyszíneket felkeresni. A lakást/kertet pedig már kimaxoltuk, és már a család is unja, hogy állandóan a masinánkkal kergetjük őket. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy ha csak napi 20-30 percet is, de szánjunk…..
Veled is előfordult már, hogy kaptál egy furcsa hozzászólást egy megosztott fotódra? Volt olyan, hogy az anyukád agyba-főbe dicsérte a képedet, online viszont egy lájkot sem kaptál rá? Ha ismerősek ezek a szituációk, ez a poszt neked szól. Arról fogok írni, hogy az életünk szereplői milyen hatással…..