Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mesés helyek Egerben

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szilvásváradról és a Szalajka-völgyről bizonyára már mindenki hallott. Egertől 30 kilométerre található ez a mesés hely. Ha még nem jártál itt, akkor most megismerheted, hogy milyen programok és látnivalók tömkelege vár rád és a párodra...
Egerhez közel található település, mégis egy teljesen eldugott helyen a kíváncsi szemek elől. Mivel mellékútvonalon fekszik ezért csendes falu, ritka átmenő forgalommal, a lakosság nem éri el a 400 főt. A Heves-Borsodi dombságban helyezkedik el a Mátra és Bükk ölelésében...
Mesés helyek Egerben 2020.06.03 13:06:45
@Void Bunkoid:

Örülök, hogy tetszett a cikk és megjött a kedved egy kis kiránduláshoz. A környék valóban egy kis ékszerdoboz, ahova mindenképp érdemes ellátogatni egyszer. :)
Mesés helyek Egerben Giz-gaz séta 2020.06.02 23:30:41
Giz-gaz sétán voltunk, méghozzá igazi kuriózumon. De mit is jelent ez pontosan? Azt, amire a neve is utal. Egertől 17 km-re található Bátor környékén lévő növényeket fedeztük fel. Korábban nekem csak egyszerű rétnek tűntek a falu táján található legelők, de kiderült, hogy a korábban gyomnak hitt…..
Szarvaskő Egertől Északra néhány kilométer távolságra fekszik gyönyörű környezetben a Bükk déli részén. Csupán pár száz fős lakosságú falu igazi nyugalmat áraszt. ..
  Egy korábbi blogbejegyzésemben már írtam az Eged-hegyről, de akkor éppen, hogy említést tettem róla. Most egy részletesebb leírás következik, pontosabban a hegyen elhelyezkedő tanösvényt szeretném bemutatni a maga gazdag növény-és állatvilágával, valamint a hegytetőről látható kitűnő panorámát...
Az előző bejegyzésemben Bátor vadregényes tájairól volt szó, és még mindig a környéken maradtunk, viszont most a kék túra útvonalán túráztunk Szarvaskő irányába az egerbaktai Tőzegmohás láphoz. Mi Bátorból indultunk, innen kb. 2 kilométer múlva a Csemetekertnél csatlakoztunk a kék túra nevű…..
Eger és környéke az ország legnépszerűbb úti céljai között szerepel, évről-évre egyre több turista látogat el, hogy megcsodálja gyönyörű természeti és kulturális értékeit. És ahogy a blog nevében is benne van, Eger és környéki mesehelyeket fogok bemutatni, amiket mindenképp látod kell. Ha nem tudod…..