Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tristania

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Steven Skiena, a Stony Brook egyetem informatikaprofesszora, és Charles B. Ward, a Google szoftverfejlesztője arra vállalkoztak, hogy rangsorolják a történelem jelentősebb figuráit. A kutatásuk eredményeit a "Who's Bigger: Where Historical Figures Really Rank." című…..
Tristania 2013.12.22 19:13:57
@ephart:
itt tételesen ki vannak vesézve a történetíróid.

rationalwiki.org/wiki/Evidence_for_the_historical_existence_of_Jesus_Christ

nagyjából mindegyik forrással van valamilyen gebasz. ráadásul 50-100 évvel a feltételezett halála után éltek minimum, korábbról meg nincs semmi.
Tristania 2013.12.22 19:27:42
@Truth-Love:
persze, hogy valaki elmondta. azok a korai térítők és vallásalapítók, akik a szájába adták példabeszédként. és egyébként ugyanezeket elmondták a kor kismillió más hellenisztikus kultuszában is.
Romulusz, Ozirisz, Zalmoxisz - ők is mind meghaltak és feltámadtak amúgy.
Charles Darwin valóban úgy nyúlta volna le a természetes szelekció elméletét, mint ahogyan Bill „Windows” Gates az Apple által kifejlesztett ikonokat? Miért nem wallaszizmusnak nevezzük akkor a darwinizmust? Egyáltalán van-e cáfolhatatlan bizonyítéka az evolúciónak? A…..
Tristania 2013.08.20 15:21:15
@tisztapista:
"Mondjuk úgy, hogy kicsit jobban ért hozzá, mint az átlag"
Nem, te EGYÁLTALÁN NEM ÉRTESZ HOZZÁ, csak egy ostoba buta barom vagy. Sosem tanultál biológiát egyetemi szinten, ez ordít a nyökögésedből.
Fingod, nincs mi az a habituáció. És fingod nincs mi az az evolúció.
És az evolúció NEM HIPOTÉZIS, hanem TÉNY ÉS TUDOMÁNYOS ELMÉLET. en.wikipedia.org/wiki/Evolution_as_fact_and_theory

Mi ez a hülyeség, hogy fajok közti átmenet? Maguk a fajok micsodák? Ha ők maguk valamilyen változásnak az eredményei, ráadásul tovább változnak, akkor ők maguk nem fajok közti átmenetek ugyanúgy? És nem lehet, hogy a faj csak egy ember alkotta mesterséges fogalom, hogy kezelni tudjuk a rengeteg információt, amit az élővilágról tudunk? Az egész rendszertannak ez a létjogosultsága. Nincsenek tiszta fajok, igazából teljesen elszigetelt populációk is ritkák, minden aprócska mutáció és annak fennmaradása egy új faj kialakulása felé löki az adott közösséget.
SZÁMTALAN FAJOK KÖZTI HIBRID LÉTEZIK, amelyek ráadásul szaporodóképesek is. Pl jeges medve/barna medve! (Itt sincs diszkrét határ egyébként, mint ahogy a hozzád hasonló bináris gondolkodásúak vélik, mert minek hívod a csökkent szaporodóképességet, ami gyakran bekövetkezik hibrideknél? Félig külön fajok akkor a szülők? LOL, hiszen akkor megkapod az átmeneteidet. :D) Na és mi van a HETERÓZIS jelenségével, ahol a hibrid pont, hogy jobb fitnesszű, jobb szaporodóképességű, mint a szülő fajok? Ők akkor mik is egymáshoz képest?
en.wikipedia.org/wiki/Heterosis
Vannak természetes hibrid fajok is, pl a kecskebéka, ami a tavi és a kis tavibéka hibridje, együtt ún fajkomplexet alkotnak, a szülőfajok nélkül a tiszta kecskebéka populációk fokozatosan életképtelenekké válnak.
hu.wikipedia.org/wiki/Kecskeb%C3%A9ka#Szaporod.C3.A1sa
en.wikipedia.org/wiki/Rana_esculenta

ÉS A NÖVÉNYEK? Róluk a hasonszőrű hülyék mindig megfeledkeznek. Na ott aztán kis túlzással tényleg szinte mindent keresztezhetsz mindennel, amikből sokszor töbszörös kromoszómaszerelvényű poliploid fajokat kapsz. Amik egyébként a természetben is alapból előfordulnak, sőt az összes növényfajok kb fele poliploid. A közönséges búza hexaploid pl.

Szóval csak egy ostoba tanulatlan seggfej vagy.
Tristania 2013.08.20 15:33:12
@Saccocoma:
Ezt a hozzászólásodat kéne beilleszteni minden egyes evolúcióval foglalkozó bejegyzés végére. :)
Bizonyára sokan emlékeznek még az 1992. decemberében elinduló, és egészen '95-ig havonta megjelenő Bíborhold magazinra, ami a konkurens Rúnával folytatott, egészségesnek nem éppen mondható, gáncsolós-perelgetős konkurenciaharc miatt az utolsó években már Holdtölteként jelent…..
A Viasat legújabb sorozata nem a tévében, hanem a Play nevű online videólejátszó szolgáltatásában érhető majd el, a címe Hát te ki vagy?, a műsorvezetője pedig Horváth Szilárd rádiós. A téma pofonegyszerű: Horváthnak rengeteg Facebook-ismerőse van, de vajon hányat ismer…..
Korábban egy napokon át tartó szerverhiba miatt véletlenül eltemettük az Új Ász című napilap online kiadását. Aggodalomra azonban semmi ok: a bulvárlap él és virul, kattintson mindenki az ujasz.hu-ra! Kit érdekel, hogyan él a rács mögött az asszonyverő sorozatsztár, Damu…..
Tristania 2013.05.07 13:41:02
@-Szűcs Gyula-:

Bocs :)

Körülírva lehet?
Fémmegmunkáló mesterség. Híres lantművészünk. Robin Hood uralkodója. -> gugli képkereső 1. találat

ha így sem, akkor sajnálom :)
Az erős önkritikával bíró Shoulderhandz igazán felkerülhetne az Tumbli-Gram-ra mondjuk változatos kéztartás taggel. ..
Tristania 2013.05.07 13:34:25
@Valerijov:

Head & Shoulders
A Trónok harca az a sorozat, amire az HBO nagyon büszke, a rajongók meg odavannak érte, és az egész világ remegve várja már harmadik évadának kezdetét. Pedig ha jobban megnézzük a történetet, semmi formabontót nem találunk benne, az elképzelt középkorban sakkfiguraként ide-oda…..
Tristania 2013.03.30 14:27:16
@puffogónyúl: @D.Hasselhoff: @JAGGLARBINX:
bazmeg ti mind ekkora analfabéták vagytok? a három pont a végén se birizgál semmit? hallottátok már azt a szót, hogy irónia? és tudjátok mit jelent?
A Guiness World Records nagyon régóta jelen van a YouTube-on, dedikált csatornájuk eddig 170 millió letöltést regisztrált, szóbal régi motorosok a szakmában. Nemrég lett nekik egy ellenfelük, a RecordSetter, ami ugyan még csak 3,.5 milliós nézettségénél tart, de már ez is pont…..
Tökéletes kombináció, legyen az bármilyen..
Tristania 2012.05.25 00:06:18
Ma este köszön el végleg House doktor, a morózus gyógyszerfüggő orvosok példaképe, három jelenetet tutunk mutatni a fináléból, ami a Mindenki meghal címet kapta. ..
Tristania 2012.05.21 15:12:21
Az Éden hotel második évadában szereplő budapesti autószerelő, a 19 éves Krisztián olyan dolgokat tud az arcával művelni, hogy az valami hihetetlen. A meglehetősen egyszerű fiúról nem tudjuk, milyen autószerelő, de azt igen, hogy verset nem tud írni, az udvarlási technikáján…..
Hát, drágáim, belecsapunk, innentől kezdve lehet hörögni, ki nyerje a vévéötöt, este nyolctól élőzünk a Velveten, de igényünk van az akolmelegre, meg azt is tudjuk, ahol meleg van, ott büdös is, és hát az anyai öl ringatása, ugye. Az este nagy kérdése, a Lelketlen Gonosz…..
Tristania 2012.02.26 22:22:36
1984 óta nem volt annyi tévénézője a Grammy-gálának, mint múlt vasárnap. A kiváló nézettség oka természetesen Whitney Houston tragikus halála, és az, hogy ennek következtében alaposan átszervezték az egész gála programját. Az idei gálaműsort így többen látták, mint az…..
Tristania 2012.02.13 19:39:27
Dubaj felhőkarcoló-nagyhatalom. Szűk tizenöt év kellett ahhoz, hogy a sivatagi várost ellepjék a hatalmas épületek. Kína és a Közel-Kelet államai őrült tempóban húzzák fel a 400 méternél magasabb felhőkarcolókat. A nagy öregek, mint New York vagy Chicago meg sem…..
Tristania 2012.01.17 01:00:10
Dubaj egy hazugság, téged is sikeresen átvert. Gyakorlatilag egy lassan rothadó giccs, amit már rég a szomszédos Abu Dhabi kölcsöneiből finanszíroznak. És valódi rabszolgatartó állam.
Az odacsábított távol-keleti munkásokat átbasszák, útlevelüket az érkezés pillanatában elveszik, az ígért pénz töredékéért robotolnak 16 órákat az 50+ fokban éveken át, hogy visszafizethessék a többezer dolláros kauciót, amit az odautaztatásuk feltételeként kifizettetek velük. Éjszakára persze kicsempészik őket a városból a turisták szeme elől, hogy sokezerfős lágerekben éjszakázzanak betonviskókban izzadva.
Persze a válság őket is utolérte. Már a világtérképes szigetre se költözik senki, a csatornázatlan városból a szart nonstop szivattyúzó tartálykocsisok inkább a tengerbe öntik, minthogy kivárják a többnapos sort a tisztítótelepen. Meg is van az eredménye, ökológiai katasztrófa, és mindent belengő szarszag a tengerben. A vizet sótalanítással nyerik, mivel az egyáltalán nincs és szórják a golfpályákra millió literszám naponta az előállításuk óriási környezetterhelésével nem törődve.
Az, aki szemet tud hunyni az ordító igazságtalanság láttán, már amennyire a valóság betüremkedik az üres plázákba az biztos jól érzi magát.

Itt egy 2009es! cikk:
www.independent.co.uk/opinion/commentators/johann-hari/the-dark-side-of-dubai-1664368.html

a szarkígyó:
www.youtube.com/watch?v=-pQdjwliLMA

The hidden side of Dubai...
youtu.be/KRPdIZ3dexU

Indians trapped in the Dubai debt web
youtu.be/1i-WdugoBnE
Elsőként készül biciklinyeregben meghódítani a Déli-sarkot Helen Skelton, a Blue Peter című, népszerű BBC-gyerekműsor 28 éves műsorvezetője, aki január 4-én vágott neki az expedíciónak, írja az MTI. A hóforgataggal és fagyos szelekkel kísért 805 kilométeres táv nagy…..
A mai gyerekek vajon ismerik-e az Öreg néne őzikéje című mesét? :-)Update: oké, köszönjük a felvilágosításokat, nem őz, hanem szarvas. Attól még cuki. :-) Forrás: twitpicA találatot köszönjük Szabó Erikának. ..
Mit nézhetnénk húsz évvel ezelőtt? Karácsonyi ajándékként a napi ajánló és a retróskodó Mesesajt rovat keverékét nyújtjuk át olvasóinknak. Ezúton is kívánunk, és ezután is reméljük, stb.Egy régi Rádióújságnak már a szagára és tapintására is annyi emlék indul…..
Tristania 2006.12.26 14:20:32
mocsi:
www.imdb.com/title/tt0087373/
A kutya aki megállította a háborút
kanadai film

Skandrea
Örvény (Maelstrom)
www.imdb.com/title/tt0290972/
BBC sorozat a 80as évekből. Valóban minden idők egyik legfosatósabb sorozata. Freya és a többiek :)

Ami még volt ezen a vonalon:

A halál archívuma
Lengyel exnácis dagadt kopasz csávós sorozat, mindenkivel az izzót cseréltette ki vagy mi és akkor kinyitotta a csapóajtót és hullottak az emberek a kútba... :)

A messziről jött ember
Asztaltáncoltatós titokzatos, André meghalt-e vagy semes francia sorozat volt kedd esténként. Én spec nagyon féltem tőle. Ja és Jacques volt a gonosz tán. :))

Aphrodité örökség
Na ebből nem sok mindenre emlékszem, tán sakkbábus akármi volt a főcímzene alatt?

Szünidei matinéban:

Időlabirintus
www.imdb.com/title/tt0081877/
Erre majd mindenki emlékszik. Rothgo, Belor, a Nídus meg a többiek. Nekem egyik kedvencem volt, Belor a gonosz csaj pedig nagyon tetszett. ;)

A hetedik út titka
www.imdb.com/title/tt0229933/
"létra vezet a kincshez" :)

Na és csak úgy
Üzenet az űrből
www.imdb.com/title/tt0078435/
Japán Star Wars koppintás, űrbe szétdobált és a megmentők nyakába került diókkal, véderbukós gonoszokkal, Földről is jött megmentővel. Nekem nagy élmény volt annakidején, pláne, h az egyik szereplő Aaron volt, akárcsak én. :)