Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virág elvtárs

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Míg a filmes világban az Aranyglóbusz az Oscar előszobájának számít, a tévések körében nem kíséri akkora érdeklődés, mint az Emmy-díjakat (a kvázi tévés Oscar), vagy a szakma által odaítélt egyéb szobrokat. Ettől függetlenül aki él és mozog megjelent a ma hajnali…..
Félrefordítások Brian élete 2009.01.09 20:00:00
Reynald beküldését azért teszem ki, mert ugyan a nagy részével nem értek egyet (bocs), de hátha érdekes lehet megbeszélni:A Brian életéről szeretnék írni, remélem még nem volt róla poszt. A film magyar fordítása egy rejtély számomra. Vagy nem tudott angolul a fordító, vagy…..
Virág elvtárs 2009.01.10 02:41:00
@Pók: ne legyél agresszív. Please.
Virág elvtárs 2009.01.10 02:47:22
@Pók: Azért Einstein néhány állítását, úgy hallottam, hogy már megcáfolták. :) (Ne kérdezd melyiket, mert ez ügyben félművelt vagyok, csak szinkronos ismeretterjesztő filmekből tudom.:)
Szegénység blog Folyó ügyek 2008.10.05 08:00:00
Azelőtt sosem mentem nyilvános wc-be, helyette beugrottam egy vendéglátó egységbe egy gyors kávéra. 100 Ft-os mocsok helyett 250-ért a kulturált körülményeket és a grátisz expresszót választottam. Amikor Pesten voltam állásügyben, jártamban-keltemben rám tört a szükség.…..
comment:com Ilyen lesz a Presszó 2008.09.26 16:40:01
Ma este kilenc óra után tíz perccel kezdődik az m1-en a Presszó, Sas Tamás kultikus filmjének sorozatváltozata. Vagy inkább kultikus filmjének folytatásából készült sorozat. Merthogy a köztévén főműsoridőben bemutatott, tizenkét részes sorozatot egyszerre vették fel a…..
  Az utca celebje az autómentes napról, és a világ legtöbb bringaemelése egy napon...
Virág elvtárs 2008.09.23 23:18:48
Nos, az első poszthoz érkezett kommenteket és a látogatottságot kifejezetten jó kezdetnek minősíteném :) Úgy tűnik, volt értelme ebbe belekezdeni... Nagyon köszönöm a hozzászólók közreműködését, és a jó sztorikat! Minden rangsorolási szándék nélkül, kettőt emelnék ki,…..
Egy kórház nem a világ leboldogabb szeglete. Itthon aztán, ahol lépten-nyomon a csendes, ám annál masszívabb rohadásba ütközik az ember, főleg nem. A kórházak elvileg tele vannak olyan emberekkel, akik hivatásszerűen tesznek jót másokkal. Nincs demagógia, természetesen a…..
Tisztelt Magyar Gárda! Az XY újságnak írok egy összefoglalót az idei parlagfűirtásról. A kérdéssel már megkerestem Vona Gábor Urat, aki Önökhöz irányított azzal, hogy erre az e-mail-címre írjak, biztosan választ fogok kapni. Nagyon szeretném felvenni Önökkel a kapcsolatot…..
 Sorozatunk centenáriumi bejegyzése a fővárosi SZDSZ támogatásával készült. Köszönjük.  Míg Gyurcsány Ferenc és a szocialisták a nyugdíjak befagyasztása és a beruházások leállítása ellen esküdtek fel, addig a magyarliberálisok a fővárosi kultúrát és a…..
mint a püspökladányiak. Arnóth Sándor visszatért a parlamentbe. Pálinkás József fideszes országgyűlési képviselőt megválasztották a Magyar Tudományos Akadémia elnökének, ezért le kellett mondania mandátumáról. Az ő helyébe lépett Püspökladány polgármestere, Arnóth…..
Virág elvtárs 2008.06.10 01:40:47
Akár hogyan is nézzük Magyarországon egy olyan település van, amit európai értelemben "városnak" lehet nevezni. Ez Budapest. Mondjuk Pécs tökjó hely, meg Kaposvár is, ezek városok, sőt megyeszékhelyek, de nem „városi” emberek lakják. (lásd a blogot.)

Van egy olyan jelenség amit nem értek, amit valaki fentebb (föntebb) már észrevett, mégpedig, hogy csak a vidékiek foglalkoznak a Budapest-Vidék ellentéttel, "bunkó pestiekkel", de fordítva nincs így. Csak a vidékiek idegesek ez miatt. A budapestiek nem is foglakoznak a vidékiekkel. (Szerintem ez is zavarja a viékieket.)

The_Rible:
Igen, okos vagy, abból is látszik, hogy pontokba szedsz mindent, de a BKV-t nem a vidék tartja el, hanem az utasok (jegy, bérlet), Budapest Főváros Önkormányzata, és az állam. Az utóbbi nem egyenlő a vidékkel. (Más városok tömegközlekedésének állami támogatásán miért nem akad ki senki?)
Továbbá azt tanácsolom, ha okoskodsz, és példákat hozol, akkor legalább legyél pontos. Nem a Brian életében van az ominózus rész, hanem a Gyalog-galoppban.
Ja, és azért nem kerül a kormányzati negyed (ami meg sem épül, gondolom erről a hírről lemaradtál) Székesfehérvárra, vagy Szegedre, mert ezek az intézmények miden esetben az ország fővárosában szoktak helyet kapni. Ez nem magyar specialitás, az egész világon így van.

The_Rible, te tényleg komolyan kommentelsz? Mert ha igen, akkor szerintem elég gyökér vagy. Ez útóbbi független attól, hogy hol élsz.

Tisztelettel:
Egy erzsébetvárosi lakos (VII. kerület).

P.s.: Azt a tényezőt sem szabad figyemen kívül hagyni, hogy Budapest nem egy homogén város. Különbző kerületekből és területekből áll össze. (Csak a tisztábban látás kedvéért.)
Virág elvtárs 2008.06.10 01:51:25
Elérkeztünk a szex egy olyan fokára, ahol már nem elég a szokásos vibrátor. LED és kamera, ez a legmenőbb sláger. Szóval ezt nem lehet másképp, dugd fel neki vagy magadnak és élvezd ahogy elmegy. Nem olcsó mulatság, de akinek ilyen mélyfúró berendezés kell, az kifizeti biztosan…..
„Elnémul a BKV” – olvashattuk a különböző sajtótermékekben a napokban. A hír nem érte meglepetésként a gyakorlott utazót: az átszállási lehetőségek bemondását már lassan fél éve kitörölték a rendszerből. Az ok: egyes utasok panaszkodtak, hogy zavarja…..
Mint azt talán tudjátok a Yankees (és a Mets is) új stadiont épít, a 2009-es szezonban már ott fognak játszani. Pár napja kapott szárnyra a hír, hogy a stadion egyik Boston Red Sox szurkoló építőmunkása állítólag egy Red Sox pólót rejtett a stadion betonjába. A két csapat…..
Jegyiroda miatt még nem tört ki ekkora balhé ... Tényleg ilyen ország nincs még egy! A Broadway Jegyiroda lenne a New York - Tel Aviv tengely hazai képviselője, a hazánkat és a magyarokat nyomorba döntő eszmék tűzfészke (szélsőjobb)? Vagy az antifasizmus elleni harc első…..
A budapesti közlekedésről zajló széles körű - a világváros egészét érintő - társadalmi egyeztetés újabb megállójához érkeztünk. Már korábban is a revelációval hatott rám, hogy a - mindig érdemi és higgadt keretek között maradt - viták a leggyakrabban arról folynak,…..
King Aranarth Bunkó index 2008.03.16 15:02:00
Ez bunkóság volt, oltári nagy bunkóság!Az index.hu egyik cikkének a címe valahogy így hangzott március 15-én:"Itt élt, aludt, dugott és írt Petőfi"Nem kötelező szeretni sem mint költőt, sem mint embert, de Petőfi Sándor minden tiszteletet megérdemel. A hatalmas index…..
Tegnap lement Az igazság ára második adása. Kérdéses, hogy az első rész alapján mekkora nézőtömeget vonzott magához, a mérések majd erről később felvilágosítanak bennünket. Sokak nem tartoztak a második részt is nézők körébe, ez már biztos, de nem tudhatjuk mi lesz a…..
Négy órán át állt a parkoló autók előtt keresztben a bunkó autós a Bimbó úton, csakhogy most legalább kicsit ráfaragott, mert lefotózták és legalább a rendszámát kitesszük, hátha látja, és rosszul érzi magát, és legközelebb nem csinál ilyet. Hidegvérű, keménytestű…..
Vagy valami hasonló. Olyan ez, mint amikor először (megjegyzem egyben utoljára) láttam az Akropoliszt: az első pillanatban, sőt az első két percben semmi, mintha valami szimpla kommunista állna dúdolgatva a domb tetején, aztán hirtelen ledermedtem az utca közepén, bután néztem és…..
Virág elvtárs 2008.01.23 15:56:58
Nem tudom, megfigyeltük-e, hogy a vasárnapi Heti Hetesben Sir Edmund Hillary haláláról sikerült megemlékeznie a társaságnak, de a szintén múlt héten elhunyt Körmendi Jánoséról valahogy nem. Pedig. Pedig Körmendi János egy kicsivel közelebb áll hozzánk, mint a 7 liter…..
Kisrutin, teljes vérkép, lumbálpunkció - ezek a kifejezések mindenki számára ismerősek lehetnek, akik már láttak Vészhelyzet epizódot a tévében, mondjuk otthoni kipróbálásra nem javalljuk a sorozatban látható beavatkozásokat, mint ahogyan azt sem tanácsoljuk senkinek, hogy…..
Virág elvtárs 2008.01.12 23:49:37