Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egyensúly_2022

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Új Világ Néppárt célja, hogy 2022-ben kormányváltás és politikai irányváltás legyen Magyarországon. Érzékeljük és értjük a kormányváltó szándékot. Érzékeljük és értjük a bizakodást, de az aggodalmat is. Hogy a politikusoknak sikerül-e minden változást akaró választót megtalálni, megszólítani…..
  Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, David Maria Sassolihoz, az Európai Parlament elnökéhez és Donald Tuskhoz, az Európai Néppárt elnökéhez az őshonos nemzeti kisebbségek jogait megerősíteni kívánó Minority SafePack…..
  Biden elnöksége növeli annak esélyét, hogy hazánkban megteremthessük a demokratikus jogállamot, és szövetségeseink megbízható partnerei legyünk. A kormányváltásért és gyökeres politikai fordulatért, Magyarország megújításáért tett erőfeszítéseinkhez az egykor Új Világnak nevezett Amerika most…..
Az országban egészségügyi, gazdasági, társadalmi és bizalmi válság alakult ki, és ezek nem szűnnek meg az új év beköszöntével. A járványkezelés eddigi hibái azzal a veszéllyel fenyegetnek, hogy egy esetleges harmadik hullám pusztításait sem fogja az ország elkerülni. Ezek miatt egy összehangolt…..
  FORMAN Balázs írása Mit érhet el, ha Magyarország képviselője megvétózza az Európai Unió 7 évre szóló közös költségvetésének elfogadását? Vagy ha a fukar államok nem fogadják el Merkel új ajánlatát? Lehet-e állandóan ellenségeket keresve és harcolva erőből tárgyalni, vagy a tárgyalás a…..
RASKÓ György írása  Az elnéptelenedés folyamata az ország minden szegletében tetten érhető, kivéve az osztrák határ menti kistérségeket. 1990-től napjainkig több, mint egymillió hektár mezőgazdasági területet vontak ki művelés alól. A győri Audi -Hungária Zrt. egymaga nagyobb értéket állít elő,…..
Új Világ COVID-INFO 2020.11.26. 2020.11.26 16:05:37
Két héttel ezelőtt nyilvánosságra hoztunk egy trendvonalakkal jelzett kivetítést (projekciót) a legfontosabb koronavírus mutatókból. Ekkor még az orvosbiológiai tapasztalatok és matematikai-statisztikai szabályok alapján azt feltételeztük, hogy a számok ezen trendek mentén változnak továbbra is. …..
Új Világ A PÉNZNEK NINCS SZAGA 2020.11.25 18:33:30
PÉTER Tamás írása 2020 – az esztendő, melyre vélhetően egy új korszak kezdeteként fog emlékezni az utókor. Számos elképesztő fejlemény határozta meg ezt az évet. Sokaknak talán már el se érte az ingerküszöbét, hogy a magyar miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában – utólag –…..
ERDEI Lilla írása  Valóban nem foglalkoztatja a fiatalokat a politika? A fiatalok alulreprezentáltsága nem az érdeklődés vagy tenni akarás hiányából fakad, hanem az idősebb politikusok cinikus hozzáállásából. A magánélet és családtervezés nem politikai ügy. Aki a tanulmányokkal, karrierrel,…..
Új Világ COVID INFÓ 2020.11.12 13:10:03
A kormány tudatlanságban tartja az embereket a járványhelyzettel kapcsolatban. Nem tudjuk, mi vár ránk. Nem tudjuk, mi fog történni. Azt sem, mit bír ki az egészségügy, mikor fogynak el az orvosok és nővérek. Sok ember elvesztette a biztonságérzetét. Mások nincsenek meggyőződve arról, hogy a…..
Biden elnök megválasztásával Amerika ismét a demokráciára és az igazságra voksolt. Trump vereségével a nyugati világ egy újabb esélyt kapott arra, hogy ne szét, hanem összetartson. Megújult annak a reménye, hogy közösen létrehozhatjuk a világ legjelentősebb gazdasági erőcentrumát, a transzatlanti…..
103 igazoltan koronavírussal fertőzött ember vesztette életét Magyarországon, és 4703 új fertőzöttet azonosítottak 20 025 teszt alapján november 6-ára virradóan. A tesztelések napok óta 25 százalék körüli fertőzöttségi arányt jeleznek. A vírus korlátozás nélkül terjed az országban, ami miatt sok…..
Új Világ A HALÁL AZ ÉLET RÉSZE 2020.11.02 21:06:42
 SZÖLLŐSI Melinda írása A legtöbb, amit adhatunk a szeretteinknek életük végén az, ha támogatni tudjuk őket. Ehhez el kell tudnunk fogadnunk, hogy a halál természetes. A jó hospice ellátás újra megtaníthat bennünket a halállal kapcsolatos rítusok fontosságára. A búcsúra. A gyász megkönnyítésére.…..
LANTOS Gabriella írása A Kormány a koronavírus elleni védekezés során hibát hibára halmozott. Feleslegesen vett rengeteg lélegeztetőgépet. Eközben nem növelte a tesztkapacitásokat. Ezért a tesztek száma olyan alacsony, hogy a napi új fertőzöttekről szóló szám egyszerűen hazugság és propaganda.…..
REICHERT János írása Az Új Világ Néppárt nevében az '56-os forradalomra emlékező sétára invitáltuk tagjainkat és barátainkat az ünnep délutánján a Fiumei úti Nemzeti Sírkertbe. A járványveszély miatt maszkban, de nyílt szívvel emlékeztünk meg 1956-os hőseinkről, és közösen gondolkoztunk…..
LANTOS Gabriella írása  Ez a béremelés jelentős, és átrendezi a bérviszonyokat és a praxisokat. 2021. március 1-én ki fog derülni, hogy valójában fele akkora ellátórendszerhez elegendő orvos van Magyarországon, mint a mostani. Egy csomó műtétet nem fognak elvégezni, kisebb lesz a kórházak…..
BODROG Zoltán írása Amikor a torzsalkodó szélsőségek langyos demagógiával próbálják elkerülni a válaszokat, akkor éppen a mérsékelt közép adja meg az igazán markáns megoldást. Jól illusztrálja ezt a budapesti kerékpársávokról folyó disputa is. Ha a helyes és helytelen válasz a két szélsőség, akkor…..
SZENT-IVÁNYI István írása  A címben szereplő mondatot Orbán Viktor mondta, igaz, nem most, hanem két hónapja, de a miniszterelnök látnoki erejű jósnak bizonyult. Minszk azt a reményt testesíti meg számunkra, hogy az elnyomás nem lehet örök, hogy az emberi méltóság forradalma diadalmaskodhat az…..
  PAPP József írása  A holland miniszterelnök bizony a közérdek nevében lép fel, amikor a vissza nem térítendő támogatások arányának visszaszorítását és a jogállami normák betartását sürgeti. A magyar költségvetésből hiányzó adókat, a multik idecsábítására adott támogatásokat és adókedvezményeket…..
LANTOS Gabriella írása  Epstein és az összes pedofil számára Magyarország maga a paradicsom. A törvények szerint itt 12 éves kislányokkal 18 évesek nyugodtan játszadozhatnak. 14 évessel meg már bárki, még András hercegnek sem kellene magyarázkodnia, hogy 17 évessel szexelt. Ha pedig valakinek ez…..
SZENT-IVÁNYI István írása Első pillantásra nagyon kemény lépésre szánta el magát a magyar kormány: az EU-költségvetés eddig óvatosan, végső eszközként emlegetett vétójának elmaradását most szigorú és gyakorlatilag teljesíthetetlen feltételekhez kötötte. Ez azonban csak látszólag van így. Miért is…..
FEKETE László írása Sok történet kering arról, hogy látta be végül a legtöbb korábbi többségi tulajdonos, hogy nincs értelme ellenállni. A legjobban még azzal jár, ha a többségi tulajdonrészét eladja a kisgömböcnek. A kisebbségi rész megtartása is nagyobb nyereséget biztosít a számára, mint…..
JESZENSZKY Géza és SZENT-IVÁNYI István írása Szabaduljunk meg a veszélyes illúzióktól, a hajbókolástól és szervilizmustól. Ideológiamentes, kölcsönös gazdasági előnyökön alapuló, pragmatikus, egyenrangú kapcsolatot tartsunk fenn Kínával. Ennek során mindig tartsuk szem előtt, hogy a nyugati…..
Új Világ SZÁZADIK ÉVFORDULÓ 2020.06.03 06:42:07
   SOÓS Károly írása  A győztesek  által diktált békerendszer  igazságtalan volt, nem hozott békét, nem is hozhatott. Igazságtalanságból sohasem lesz igazságosság! Magyarország elvesztette területe  és erőforrásai kétharmadát, magyar nyelvű lakosainak közel harmadát. Súlyos veszteség érte a…..
Dr. STELLI-KIS Sándor írása  A 2010. májusában megfogalmazott magasztos ígéretek alapján azt vártam, hogy társadalmi konszolidáció és egy kiegyensúlyozott időszak következik, melynek eredményeképpen társadalmi békében, nyugati típusú szabadságban és egymást tisztelő egyetértésben élhetünk. Jól jött…..