Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vámos Sándor

228 bejegyzést írt és 226 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Passport Ennyi 2020.07.24 22:03:55
Nem értek egyet az Index beszántásával, ezért a passport.blog bejegyzései a továbbiakban a blog.hu oldalon nem fognak megjelenni.  ..
Kokain, kanabisz, drogok, hamisított papírok, lopott hitelkártya azonosítók, eltulajdonított adatbázisok; minden, ami szem szájnak ingere, itt beszerezhető volt. Aztán megbuktak. De ne legyünk naivak, ezek, no meg a fegyvererek, gyerekpornó, és minden, ami illegális, most is beszerezhető a…..
Passport A Kessler-szindróma 2020.05.07 14:05:12
A Kessler-szindróma (vagy Kessler-effektus) az a jelenség, melynek során a világűrben az alacsony Föld körüli pályán keringő és egymással összeütköző szemétdarabok egyre nagyobb valószínűséggel további szemétdarabokat állítanak elő. A jelenségre a NASA egyik tudósa, Donald J. Kessler hívta fel a…..
Passport A Zümmögő 2020.04.20 21:02:57
Vannak olyan helyek és jelenségek, amik egy furcsa jelenségekkel és/vagy konteókkal foglalkozó oldalak és blogok számára megkerülhetetlenek. A Zümmögő is egy ilyen téma, rákeresve a google-ben egy furcsa és érdekes oldalak listája bukkan fel. Ebbe az illusztris körbe fog majd talán a passport.blog…..
Passport A CIA lopott műholdja 2020.03.13 14:35:12
A hidegháború időszaka a két nagyhatalom közötti folyamatos kémkedéssel (is) telt. Időnként persze megbuktak a kémek, ilyenkor kicserélték őket, például a Glinickei hídon, aztán minden ment tovább. Berlinben a CIA lehallgatta a szovjeteket, mire azok beszerveztek pár kémet a lehallgatóállomásról, az…..
Passport Kémek hídja 2020.02.26 14:39:59
Csak egy híd Berlin határában, ami a Havel folyón ível át Potsdam felé, a régi országúton. Régi fémszerkezet, egyen-zöld festés, az úton éppenhogy csak csordogál a forgalom. Az elhúzó autóvezetők sem értik – ez tükröződik a nézésükből – hogy mi a fenét lehet fényképezni egy ilyen jellegtelen –…..
Passport Kettős mérce a NASA-nál 2020.02.10 17:50:29
A NASA légiközlekedés-védelmi tanácsadó bizottságának ülésén kiderült, hogy a Boeing Starliner űrhajója súlyos szoftverhibával indult el a legutóbbi tesztrepülése során az ISS-re, mely az légkörbe való visszalépés során komoly balesetet okozhatott volna. Mindössze két órával a kétnapos repülés vége…..
Passport Musk műholdjai libasorban 2019.12.30 15:43:28
Elon Musk; milliárdos, üzletember, mérnök. Az ő neve fémjelzi az olyan – a valóságtól nem kicsit elrugaszkodó – cégek sora, mint a Zip2, X.com, PayPal, SpaceX, Tesla, Inc, SolarCity, The Boring Company, és ne feledkezzünk meg a Hyperloopról sem, mely az ő ötletéből (az ő „white paper”-jével) indult…..
Passport Mi a gond az 5G-vel? 2019.11.26 10:44:11
Rögtön az elején hadd pontosítsam a címet, a gond igazán nem az 5G-vel van, hanem a vezeték nélküli kommunikációs megoldásokkal általában; az 5G erre a megválaszolatlan kérdéshegyre dob rá még egy lapáttal. De kezdjük az elején, mi az 5G Az 5G a mobiltelefontechnológia legújabb generációja, mely…..
A Supermicro sztorival a Bloomberg robbantotta a bombát, aminek természetesen semmi következménye nem lett – ahogy az már az igazán húzós történetek esetén megesik. Minden érintett fél körmeszakadtáig tagad, nincs itt semmi látnivaló, lehet továbbfáradni, mint ahogy azt Frank Drebin nyomozó is…..
A 816-os katonai nukleáris létesítmény egy kínai befejezetlen nukleáris fegyvergyár és egyben a világ legnagyobb ember által épített föld alatti létesítménye. Az egykori katonai megaprojekt Délnyugat-Kínában, Csungking szomszédságában, Fuling várostól nem messze található. 2010-től a létesítményt…..
ob121 Szélenergiából üzemanyag 2019.10.17 15:44:19
Vagy akár napenergiából, vízenergiából, hullámenergiából, biomassza-energiából, szemétből vagy bármiből, ami villamos áram termelésére alkalmas. A megújuló energiák – a szél, nap, biomassza, geotermikus források, sőt bizonyos besorolások szerint a szemét is – egyre szélesebb körben kerülnek…..
ob121 Az elektromos autó a jövő? 2019.10.14 16:39:22
Hogy gyorsan meg is válaszoljam a címben felvetett kérdést: még az is lehet. Csak - véleményem szerint - nem így, ahogy azt a zöldek, meg úgy általában, az egyszerűbb megoldásokra hajló politikusok és szakértők elképzelik. Nyilván az e-autóknak van egy rakás előnyük is a jelenlegi robbanómotoros…..
Kevés ember vallhatja magáénak azt a (kétes) dicsőséget, hogy egy fotón szerepelt Adolf Hitlerrel csakúgy, mint Dwight D. Eisenhower-rel John F. Kennedy-vel is. Pedig őt egész életében egy álom hajtotta, ennek megvalósításhoz keresett eszközöket a náci Németországban, majd vágya egybeforrt az…..
Passport Kukoricamező bombázó 2019.09.03 13:47:34
A passport.blogon volt már eddig is szó bőven repülőgépekről és azok kalandjairól. Írtam már a Berlin megmentésén munkálkodó, hősies Mazsolabombázókról, és a szintén Berlin fölött jaszkarizó, majd le is zuhanó szovjet vadászgépről. A mai történet is illesztetik ebbe a sorba, a helyszín az Amerikai…..
Olvasom a hírt, hogy a japán Shinkansen egyik ajtaja nyitva maradt. Ez csak akkor válik persze érdekessé, ha kiderül, hogy eközben a vonat 280 km/h sebességgel száguldott, de szerencsére a fedélzetén tartózkodó 340 utasból senki nem sérült meg. Az eset augusztus 21-én történt a Sendai-Tokió között…..
Passport Csatornaolaj 2019.08.16 17:14:57
Figyelmeztetés! A bejegyzés étkezés alatt vagy közvetlenül utána olvasása előre nem várt reakciókat, úgymint rosszullétet, émelygést; akik ettek már Kínában, utcai árusoknál; nos náluk akár hányást is indukálhat. Én szóltam!..
1966-ban még Leonyid Brezsnyev volt a Szovjetunió első titkára, és a Fal leomlásának sokkal, de sokkal kisebb volt az esélye, mint a harmadik világháború kitörésének. A fegyverkezési verseny egyik következő állomásaként a szovjetek egy új, az addigiaknál hatékonyabb és halálosabb tengeralattjáró…..
Passport Nyaraljunk az Alpokban! 2019.07.01 15:51:27
Eljött a nyaralások időszaka, a hőmérő higanyszála tartósan áttörte a 26 fokot. Óriásplakátok és mindenféle egyéb hirdetési fórumok megtelnek vidám fürdőruhás emberekkel, strandlabdákkal és az egzotikumra utaló pálmalevelekkel. Hurrá, nyaralunk! Majd. Mert először is meg kell tervezni mindezt. Nem…..
A relékártya (modul) az Arduinoval együtt alkalmazva nagy pofáraeséseket tud eredményezni (Tudom. Tapasztalatból.) Hajlamosak vagyunk kissé lenézni ezt a megoldást és alábecsülni buktatóit. Pedig vannak bőségesen. Kezdjük az elején, így néz ki egy nyolcrelés modul:..
A jelenleg a HBO-n futó Csernobilról szóló sorozat is biztos sok katasztrófaturistát szólított meg, az ő elsődleges célpontjuk természetesen az egyszervolt városok, Pripjaty és Csernobil, míg el nem durran a doziméterük. Ha már elteltek a látvánnyal, az egykori birodalom még bőven kínál programokat…..
HamPLÓ Az utolsó villamos 2019.05.27 07:00:00
János bá' öreg bútordarab volt a villamosüzemnél. Kezdő járművezetőként még sokéves tervek mondták meg neki, milyen lesz a szebb jövő, miközben telente halinacsizmában vezette a tuját az ajtó nélküli, nyitott peronon állva. Ilyen teleken csak akkor volt melege, amikor a kalauzlány a végállomáson…..
Vámos Sándor 2019.05.28 12:33:04
Pörgessük meg ismét a képzeletbeli földgömbünket, csukott szemmel bökjünk egy helyre, és ha az a pont történetesen nem a végtelen óceánra mutat, már indulhatunk is. A Föld legmagasabban fekvő vasútvonala Kínában, illetve a kínai fennhatóság alá tartozó Tibetben található, a Himalája lábainál. A…..