Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tobyas

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vagyok házas, mégis azt hiszem, egy feleség sem kerülhet sokkal többe, mint néhány kóstolótárs. A kóstolótársak fáradhatatlanok és könyörtelenek, izgágán keresik az előzési lehetőségeket: amint pihennénk vagy spórolnánk kicsit, kicseleznek egy gyors gázadással, és…..
Barta Károlyról volt már szó az Alkeszen, a mádi Király-dűlőről pláne, de felidézzük. Barta az az ember, aki újratelepítette Tokaj-Hegyalja egyik leghíresebb és legtöbbre hivatott termőhelyét. Neki köszönhető tehát, hogy amikor az ember Miskolc felől megérkezik a…..
Az Oremus stílusteremtő, leginkább megbízható, középkategóriás furmintjának két legutóbbi forgalomban lévő évjáratát kóstoltam meg. A Mandolás igazi márka lett az évek során, és még sohasem kellett csalódnom benne. Ezzel aligha vagyok egyedül, sokunk számára egyfajta…..
A TripAdvisor, a világ legnagyobb utazási közösségi szájtja szeptember 17-én jelentette be, hogy a szerkesztők és az utazók megszavazták a világ tíz legjobb boros úticélját. A listára azok a borvidékek kerülhettek fel, ahol a kitűnő borok mellett kiváló hotelek, éttermek és…..
Az ifjabbik Kamocsay Ákos vezette móri Maurus dolgait a húsvéti zimankóban kóstoltam végig a liberális borfesztiválon, nagyon tetszettek, azt mondtam akkor, érdemes mélyebbre ásni. Sajnos menet közben elfelejtettem, mivel kellene barátkoznom leginkább, ezért a rajnai rizlingre…..
Ezzel a leaddel indul egy sokoldalas borösszeállítás a népszerű gazdasági hetilapban. Püff. Jövő héten nehogy előássanak egy avar kori fordítottozmózis-gépet vagy egy kora-neolitikumból való kóracél tartályt.A cikk egyébként Villány és Tokaj fejlődését állítja szembe,…..
Ha a magamfajta alkoholista egy pincészet honlapján 1990-es alapítási dátummal, csaknem 60 borból álló szortimenttel és 200 hektárnyi integrált területtel fut össze, akkor bizony a privatizáció bűzlő szitokszava mellett az is felsejlik, hogy a terroirral kötött frigyet talán nem…..
A Balatonnál töltöttem pár napot, és a hotelben elfogyasztott Feind Cabernet franc-okon felbuzdulva hazafelé beugrottam Balatonfőkajárra, a pincészet vinotékájába. Sajnos a keresett borból már az utolsó palackokat kínálták eladásra, nem túl baráti áron, így a kuriózumként…..
(Az előző rész tartalmából: Somlói Apátsági Pincészet Hilla Cuvée 2006 és Tornai Furmint 2002)A szerencsés végkimenetelű és lassan már feledésbe merülő ízvitában rossz oldalon harcolt a Royal, azóta alighanem belátott egyet s mást, mert az ókonzervativizmusnak már nyoma…..
Olyan párosítást sikerült bontanom, mintha egy este néztem volna meg egy Spielberg- és egy Hal Hartley-filmet. Melyik a jobb? Valamelyik Indiana Jones vagy az Egyszerű emberek? Én azt mondanám, nehéz dönteni, sőt inkább fölösleges. Ám a két kategória fanatikus fogyasztói nagy…..