Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orangeman

53 bejegyzést írt és 242 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Annyian vannak mint az oroszok.” Ismerős ez a mondás valakinek? Nagyapáink, dédanyáink idejéből származik abból az időből, amikor elözönlöttek minket az orosz katonák. Na most Kína lakossága közel tízszerese az oroszokénak, de az USA-énak is több mint négyszerese. Kína Európánál valamivel kisebb…..
orangeman 2021.06.04 21:02:28
@Sadist: erre van egy kifejezett kínai szakszó, magyarra úgy lehetne fordítani, hogy "maradéknő", ott ugyanis egy nő 30 éves koráig "kelendő", utána már öreg. A gazdag, tanult 30 év körüli férfiak meg amúgy is fiatalabbat akarnak.
Ma egy újabb klasszikusnak mondható Lego témával, a western-el, más néven wild west-el fogok foglalkozni. Az előző Castle részeket ITT, ITT és ITT OLVASHATOD A Pirates történetét pedig ITT és ITT A Western téma bizonyos szempontból egy kicsit más, mint a castle és a pirates, amivel korábban…..
Teljes mértékű szólásszabadság csak elméletben létezik, a gyakorlatban nem is szabad, hogy létezzen, és én nem is értem, hogy egyes radikális jobboldali felfogásúak mért nem fogadják el, hogy bizonyos gondolatokat igenis ki kell szűrni, ha már az illetők öncenzúrája nem működik. Az erősen jobboldali…..
orangeman 2020.08.13 10:40:21
@Sadist: A Hustler nevű pornóujság egyszer megjelentetett egy álinterjút Jerry Fawell tiszteletessel (aki egy bigott baptista) arról, hogy a szüzességét az édesanyjával vesztette el részegen egy kerti budiban a legyek között.

A bíróság szerint Fawellnek ezt tűrnie kellett.
orangeman 2020.08.13 11:05:20
@chrisred: Ami egy álinterjút tartalmazott. Ne kössünk már bele mindenbe.
Réka fotóin egy nagyon dögös csaj mosolygott rám, be is jelöltem. Nem sokkal később kiderült, hogy neki is szimpatikus vagyok a képeim alapján, ezért írtam neki. Tizennyolcnak írta magát, és a sminkes képein nagyjából annyinak is tűnt. Persze rákérdeztem, hogy valóban annyi-e, mire igennel felelt.…..
orangeman 2018.08.15 12:11:38
@whoamiohmy: Amúgy a storytelling egy nagyon jó dolog és egy nagyon hasznos skill. Emberek szórakoztatása, csapatok összetartása, érdekes előadások tartása. Magyarországon is vannak profi mesemondók (külföldön is főleg), és nagyon szórakoztató őket nézni.

www.youtube.com/watch?v=uc1tcbQCAFA&t=96s
www.youtube.com/watch?v=HB_2TymAXZo

Kezdjétek itt.
         Szőcs Géza bácsi felfedezettje Orbán János Dénes költő, mármint milliárdos értékben közpénzköltő, fontos cikket közölt a rezsimlapban. Arról ír, hogy a zsiberálisok, zsibernyákok, zsiberráltak, mekkorát sivalkodnának, ha kötelezővé tennék heti öt órában, az általános iskola első…..
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
orangeman 2018.02.26 08:58:50
@Nemzeti Dohányos:

+1 De "normális" jobbközép párt soha nem lesz, két ok miatt:

1. Választást nem a blgon kommentelő értelmes emberek meggyőzésével lehet nyerni, hanem tömegek mozgatásával. Ha erre lenne igény, a Fidesz is eljárna mindenhová vitázni, de a dolgok nem ez alapján dölnek el.

2. A megnyert választást valamiből üzemeltetni kell, és ahhozt meg sok-sok szolgalelkű ember kell mindenütt, lehetőleg ostoba állásokkal.

+1 A Fidesz kampányának nem te vagy a célcsoportja, mert te úgyis behúzod, és nem is a baltumbli, mert ők meg úgysem...
Legutóbb már spoilereztem, hogy a következő cikk az 5 leghitelesebb közéleti személyről lesz. A lista természetesen most is szubjektív, és csak a birtokomban lévő információk alapján tudtam összerakni. Sajnos a szereplők belső gondolatait nem ismerem, így lehet, hogy félreismerem némelyiküket...
orangeman 2017.12.04 11:00:38
@Maretz: Szerintem Lukácsi ugyanaz a nagyon jóindulatú, de kicsit ostoba és idealista ember, mint Balavány.

Keresztyénként abszolút megértem az idealizmusát, de ezzel pont semmire nem fog menni az osobán doktríner ballibsi körben. Lehet díszkeresztyén, ahogy Balavány is, de villámgyorsan ejteni fogják. (Lukácsi Katalin őszinteségében nem kételkedem.)

(Versenyben még Perintfalvi Rita, aki viszont a legrosszabb típusú teológiai liberalizmust képviseli itthon.)
orangeman 2017.12.04 12:07:45
@Maretz: Nem, én kifejezetten megvédem LK-t, nekem számos olyan (protestáns) ismerősöm van, aki vállalhatatlannak tartja a Fideszt, és el is kezdett más párok felé kacsingatni.

LK a száját is kinyitotta az ügyben, ez nem köpönyegforgatás, csak idealizmus.ű

Aki keresztyénként olvassa Balavány írásait, az benne is pontosan látja ugyanezt, csak Balavány mögött óriási teológiai képzetlenség is áll, de az viszont nagyon lelkesen.
  Mint az előző részekben (1,2,3) láttuk, az eredetileg a szövetségi állam túlhatalmának visszafogására is hivatott milíciarendszer mára nagyobb részben a szövetségi állam irányítása alá került (Nemzeti Gárda), kisebb részben a használhatóság határáig, és azon túlra is redukálódott (SDF-ek).…..
orangeman 2017.07.11 09:53:56
@Fredddy: Ismételten zseniális volt.
                                                                   ,,Nehéz a mértékletesség a szabadság védelmében” -Titus Livius Lemiles cikkeimet általában magyar dolgokról szeretem írni, a most bemutatott téma azonban magyar szemmel annyira idegen és egzotikus, hogy éppen ezért lehet érdekes a…..
orangeman 2017.06.22 17:26:06
@Fredddy: Gratulálok a cikkhez, zseniális lett, remélem a következő részekben a Heller részletesen lesz említve. :)
orangeman 2017.03.17 07:35:27
@EU zászlót mindenhova!: Nem, de most itt a keresztyénségről van szó. És én keresztyénként elképesztően hasznosnak találom a cikket, mert valós problémát jár körül.

Írj egyet valami zsidó blogra a zsidóknak, ha jól megírod, akkor ők is biztos örülni fognak.
  Babitsot idézve az embernek el kell mondania a véleményét ha úgy érzi, hogy a közhangulat nem jó irányban halad, mert később bánni fogjuk, hogy nem tettünk meg minden tőlünk elvárhatót a dolgok rendes mederben tartására, amikor még megtehettük. Mint mindennek, a „politikai korrektségnek” és a…..
orangeman 2017.03.07 12:17:25
Az öltözködési kultúra bizonyos cégeknél az üzleti kódex részét képezi és gyakorlatilag meghatározó, hogy a pályázó már az interjún megfeleljen valamilyen mértékig a munkahely által megkövetelteknek. Számos tényező nehezíti az interjúra való megfelelő ruha kiválasztását. Az évszakok, azon belül is…..
orangeman 2016.11.26 18:33:02
@Altaïr: Utálom az öltönyt és a nyakkendőt, interjúra soha nem mentem abba (pedig jogász vagyok), és mégis mindig felvettek.
orangeman 2016.11.22 15:51:57
@FlybyWire: Minden témába vágó érveden elgondolkodtam. Oh, wait...
Ha már Changshaban jár az ember, illik nem kihagyni. Amennyiben merszünk van hozzá. Hunan tartomány székhelye ugyanis híres erről a gyomorforgató szagú csemegéről.   De miről is van szó? A tofut magát valószínűleg nem kell bemutatni, ma már a nyugati világban sem számít kuriózumnak, a keleti…..
Mert Szent Pál előírja, könyörögni és imádkozni kell a királyokért és feljebbvalókért. És könyörögnek is: imalánc indult Orbán Viktorért...
"Örömmel jelentem, hogy sikerült összehoznom az első 'fajsúlyosabb' bejegyzést a nyári szünet után. A szokottnál kevesebb képpel és több szöveggel, de tudom hogy van köztetek olyan olvasó, aki az ilyesfajta cikkeket is kedveli" - Jtom Szluck, Fehérorosz Szovjet Szocialista Köztársaság, 1967.…..
orangeman 2016.09.16 10:04:16
@HgGina: Mert te nyilván nagyon értesz hozzá.
A képen a melegségét nyíltan vállaló Tom Daley szerepel, aki 10 méter szinkrontoronyugrásban szerzett bronzérmet. Tegnap zárta kapuit a 2016-os Riói Olimpia, azaz hivatalos nevén, a XXXI. nyári olimpiai játékok. Dél-Amerikai ország most először adott otthont a világ legrangosabb sportesemény…..
orangeman 2016.08.22 23:05:55
Mi, kissé cinikus szabadelvű polgáriak különös anyagból vagyunk gyúrva. Különcségünk okán - miközben átlátunk rajtuk - értetlenül, hüledezve figyeljük a ballibeket, jobbosokat, a hol nemzethyieskedő, hol baloskodó közpénztolvajokat. Most a Bayert kitüntetése miatt támadó ballib idiótákat nem értjük.…..
Az OECD országai közül Magyarországnál csak Csehországban dolgoznak kevesebben részmunkaidőben, igaz a válság kitörése óta emelkedést mutatott az adat. Míg hazánkban 5 százalék körüli ez a fajta foglalkoztatás, addig az OECD átlagában a 20 százalékot is megközelíti. De…..
orangeman 2016.08.08 11:52:43
@mézesmackócskácska: A probléma az - és ezt a rendszeresen balra toló "szakértői gazdasági" blogok nem veszik észre - hogy pont azoknak a legrugalmatlanabb a foglalkoztatása (= legnehezebb őket kirúgni, ha a gyerek beteg, akkor betegszabadság; magas minimálbér), akiknek jó lenne a részfoglalkoztatás.

A részfoglalkoztatás nem azért nem terjedt el, mert a magyar társadalom valamilyen, hanem mert ez a lehetőség jelenleg a munkaadóknak nem éri meg. Persze lehet azon gondolkozni, hogy hogyan változzon a "társadalmi attitűd", de ebben akkor lesz változás, ha ez a munkaadóknak is meg fogja érni.

(Ugyan ez a helyzet a minimálbérrel. Amíg egy soha nem dolgozott közmunkás nem fogja tudni kitermelni még a minimálbért sem, addig a munkáltatók nem fogják felvenni. Nyilván, ha alacsonyabb pénzért lehetne foglalkoztatni ,akkor tanulna egy kis munkakultúrát, és 2-3 év után megbecsült munkatárs lenne jóval több pénzért(és a gyökereket meg egyszerűen ki lehetne rúgni), na az mindenkinek win-win szitu lenne.

@karandash: "Én azt látom az ábrából, hogy a részmunkaidő ott terjedt el, ahol magas szintű a munkavállalók jogvédelme, a munkáltató jogkövetése és az órabérek olyan magasak, hogy elég jövedelmet ad egy részmunkaidős állás is egy egyetemista fiatalnak, kisgyerekes anyának, nyugdíj mellett dolgozónak."

Ez így igaz, de a munkavállalók jogvédelmével azért annyiban kell vigyázni, hogy egy csomó cikket olvastam arról, hogy Olaszországban egy fiatalnak nagyon nehéz munkához jutnia (munka= rendes, határozatlan idejű, bejelentett meló), mert a szabályok nagyon védik a mv-t, és ezért (i) az öregeket lehetetlen kirúgni; (ii) a cégek sem kockáztatnak azzal, hogy felvegyenek valakit, akit utána nehéz lesz kirúgni. Kinek jó ez? a mv-nek nem, az biztos...
Lumens Afrika Nagy Háborúja 2016.08.04 11:48:14
20 éves háborúskodás, több mint 4,5 millió halálos áldozat, mintegy 50 paramilitáris csoport, kilenc afrikai ország hadereje, a legnagyobb méretű ENSZ békefenntartó misszió – ezek jellemzik Afrika egyik leghalálosabb polgárháborúját. Mi vezetett idáig, és mi élteti a háborút a mai napig…..
  Valaha az írók terjedelmes művekkel kínálták meg az olvasókat. Balzac, Dosztojevszkij, Proust vagy Thomas Mann azt gondolta, hogy a regényirodalomnak feladata van. Például az a haszna, hogy az egész világot és benne a sokféle embert megmutassa. A ritka győzteseket, és azokat is, akiket a…..
Június 5-én Svájc lakosságának csaknem háromnegyede (73%) elutasította azt a magyar szemmel mérhetetlenül vonzó javaslatot, hogy állampolgári jogon mindenki kapjon évente 30 ezer frank feltétel nélküli alapjövedelmet. Számoljunk csak: ez forintban kifejezve havonta több, mint hétszázezer forint!…..
orangeman 2016.06.13 15:35:17
@meggyes alfonz: ezt tőlük kérdezd meg.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt MT!   Történetem nem is terror, inkább mentalitás és vezetői képességek hiányosságáról szól. Pályakezdőként kerültem ki a munkaerőpiacra. Állam- és jogtudományokat tanultam az egyetemen. S mivel…..
orangeman 2016.06.01 08:19:02
@nagybalfasz: Az egyik ismerősöm mondta, hogy munkaképes nyelvtudás az, hogy idegen nyelven is ugyanolyan sebességgel olvasol, mint magyarul, nem okoz gondot tárgyalni, és hosszabb (10+) oldalas összetett szövegeket szépen megírni. (Legalábbis jogászként.)

Szerintem ez nem középfok, attól függetlenül, hogy nyelvvizsgán mit adnak rá, és mit nem. (Amúgy a nyelvvizsga kritikájával sem feltétlenül értek egyet, nekem szinte 0 készüléssel nemrég lett meg a szakmai felső (tanfolyam volt, de az nem sokat dobott, otthon meg nem tanultam rá egyáltalán), inkább azt mondanám, hogy meg lehet csinálni valós tudás nélkül is, de aki tényleg tud idegen nyelven, annak nem okozhat gondot
orangeman 2016.06.01 10:13:49
@nagybalfasz: Akkor értjük egymást. :)
orangeman 2016.06.01 21:38:47
@Valakiateleprol: @Irbisz: Jó, akkor szerintetek nem ez a szükséges nyelvtudás, biztos, hogy vannak pozíciók, ahol nem, de vannak ahol igen. Jogászként szerintem ez a munkanyelv-tudás szintje, de nem baj, hogy ti nem így gondoljátok, ezen semmi nem múlik.

Én két nyelven dolgozom ezen a szinten (és ez nem azt jelenti, hogy tökéletes vagyok, de az esetek 99.5%-ában anyanyelvi tárgyalópartnerrel szemben sem kell visszakérdeznem, és árnyaltan ki tudom magam fejezni), és sok barátom van, akiknek ez szintén 1-2 nyelven belefér.

Nem, ilyet az iskolában valóban nem lehet megtanulni, de külföldi nyelvű irodalom könnyen hozzáférhető, és nagyon jó egyetemi kurzusok vannak fenn minden nyelven, ahonnan sok dolgot lehet ingyen felcsipegetni.