Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mara merlot

51 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mara merlot INSTANT SZERETET 2022.12.07 23:07:48
Tartottam ma online kávékóstolót a cégnél, szigorúan feketekávéval, mert az aromát-testet-lecsengést úgy lehet kiérezni igazán. Az egyik kolléganőm bevallotta, hogy ő csak tejjel szereti a kávét, anélkül gyógyszer ízűnek érzi… Nem nehéz belátni, hogy a tejeskávé jóval lágyabb, bársonyosabb, mint egy…..
mara merlot COACHINGRÓL RÖVIDEN 2022.11.02 22:11:42
Miben más coach-hoz menni mint pszichológushoz? Milyen témákban tudok segíteni coachként és hogyan? Ma ezt válaszolom meg 5 mondatban - mert tudom, hogy a nyájas olvasó idejét kímélni kell ;) Párkereső/párkapcsolati, életvezetési, karriertémákban hitelesen tudok dolgozni az ügyfelekkel, mert…..
Miért van az, hogy sokszor kívülállóként világosan látod, hogy egy barátod vagy rokonod kapcsolata nagyon gáz és véget fog érni, míg ő maga rendíthetetlenül küzd érte? Hogy számodra annyira egyértelmű: a vesztébe rohan a barát/a rokon az aktuális párja mellett, ő viszont nem ezt látja, de legalábbis…..
Pont arról beszélgettünk egy barátommal, hogy vajon elég-e magunkon dolgozni, rendbeszedni a lelkünket, egészségünket, pénzügyeinket, és ezek után a NAGY Ő magától, mindennek pozitív folyományaként szinte besasszézik életünkbe. Avagy érdemes elszántan párt keresni, nem riadva vissza online/offline…..
mara merlot YOU CAN DO IT 2022! 2022.01.05 23:06:36
Mivel a teljes baráti köröm erről csiripelt és a Netflix is megkerülhetetlenül az arcomba tolta, megnéztem a legújabb DiCaprio-filmet, a Ne nézz felt. Szép kis ízelítő koronából, klímaváltozásból, politikai demagógiából… Egy ilyen életről lehozós társadalomkritika után nem jön olyan könnyen az az…..
A lazaságot hirdetem a bloggal és a randitúráimmal: könnyedén venni az életet, bizalommal nyitni a világ felé. De azért ennek a lazaságnak van pár előfeltétele: a magunkkal és a világgal komfortban levés igencsak függ az önszeretetünktől, önképünktől, önbizalmunktól.   Nem a tömény, nárcisztikus…..
mara merlot MIT TUD EGY RANDITÚRA? 2021.09.29 18:48:38
Budapesten töltött 10 évem alatt mindig is közösséget szerveztem: ad hoc társaságokat és stabilakat is, entellektüel programokat és full lazákat. Beszélgettük még tavaly Peti pajtimmal, hogy mekkora jóság lenne összehozni egy ismerkedős túrát szingliknek, és idén végre megléptük! Bár a korona…..
Budának is kellett már egy romkert, mint vegánoknak a kölestúró rudi :D Bár van egy Keletünk meg egy Szatyrunk a Bartók Béla úton - görbe bögréből és hipszterszakállas pincérekből nincs hiány -, de azért egy jóféle függőágyban fetrengős kulthely elkélt már. Úgyhogy felavattuk mi is a Dürer-kertet,…..
Együtt utaztam a vonaton a hétvégén egy nénikével. Mesélt az életéről - ahogy az időseknél néha megered a nyelv -, én pedig bátorítottam, mert jólesett neki a figyelem. Mesélt arról, hogy ő mindig csak segít, a nyugdíját is szétosztogatja, amíg van ereje a kertben termelni és eladni a kis…..
Az örömteli randizást hirdetem, hiszem, hogy élményeket tud adni az ismerkedés. De azért randiénünk egy része nagyon is maradjon a józanság talaján, és legyen résen a fura arcokkal! Szemezgettem az óvintézkedések közül :) Nem vagyok túlontúl félős, viszont nem szívesen adok ki magamról sok mindent…..
Most hallottam kedves lány ismerősömtől, hogy az első randiját egy sráccal egy turkálóban ejtette meg. Művészlélek a lány, van mit tanulnom tőle lazaságról és spontaneitásról.  Úgy adódott az eset, hogy a tinderen frissen megismert srác csak egy fél órára ért rá este, mert utána dolga volt. Mégis…..
mara merlot A LEGSZEXIBB HOBBIK 2021.05.26 01:21:42
Most, hogy lassan fellélegzik az ország és lehet embernézőbe merészkedni a teraszokon túlra is, összegyűjtöttem a legszexibbnek tartott hobbikat, hogy senki ne maradjon muníció nélkül nyárra :) A toplistások között ugyanis van kültéri, beltéri, egyéni és társas, tessék csak tessék, lehet érdeklődési…..
Gary Chapman 5 szeretetnyelvét lassan mindenki ismeri: az elismerő szavak, a testi érintés, a minőségi idő, a szívességek és az ajándékozás. És milyen szép is az, mikor a szeretetnyelvek passzentosak és mindenki boldog!! De akkor az hogy lehet, hogy a masszőr nincs oda az érintésért, a materialista…..
Az ajándékozás léleksimogató és egyszerre gusztustalanul idegőrlő aktus, ami az előkészületeket illeti. Mégis évente legalább kétszer illik kínlódni vele: karácsonykor és szülinapon, ha pedig szívből jövően kapitalista vagy, akkor Valentin-napon, évfordulókon és egyéb jelentőségteljes/csipcsup…..
mara merlot ZÖLDRANDI 2021.04.28 13:38:30
Megünnepeltük a Föld napját - ez is egy ünnep, ha úgy tetszik, a Föld szülinapi bulija :) Ennek apropóján pedig egy ökorandi írással jelentkezem ma. Mert mindent is lehet zölden csinálni, mondhatni a zöld 50 árnyalata - a skála egyik végén a piknikrandi eldobható grillszettel, a másikon meg a zero…..
Világéletemben bújtam az önsegítő könyveket, mindig is érdekelt a pozitív pszichológia és hogy miként lehetnék egyre boldogabb. Aztán belefutottam emberekbe, akiket zavart ez a heves boldogsághajhászat. Olyanokba, akik minden optimizmust képesek másodpercek alatt elhessinteni, hogy a helyébe…..
A szívem csücske ez a kereken egy éve indult randiblog :) Egy jógapajtásom úgy fogalmazott, hogy biztos egyfajta meditáció nekem a randiblogon keresztül átszűrni és strukturálni a gondolataimat, megéléseimet. És valóban, gyönyörű tanulásom és visszatekintésem volt benne, kiírni magamból több mint…..
Ma újabb anglicizmussal borzolom a kedélyeket: a me managementről mesélek :) Egész pontosan arról, hogy miként lehet gyümölcsözően haladni a dolgainkkal koronaidőkben és azon túl is. Azért érzem ezt most fontosnak, mert megint szól a magyar sirám, hogy milyen limitáltak a lehetőségeink, hogy minden…..
Nehéz higgadtnak (és józannak :D ) maradni ilyen őrült idők közepette. Kicsit rá is zizzentem a kávéra mostanában: az durrantja be a munkamotort reggelente, és az ad újabb produktív löketet délutánra. Az a kis vizuális örömködés, ahogy a kávé elkeveredik a növényi tejjel, és az édes-keserű illat…..
Két barátságom morzsolódott le, mióta szerelmes vagyok. Nem azért, mert éjt nappallá téve csak az újdonsült páromról csivitelek (csivitelek én kitartóan a mindenmentes étrendemről meg a projektmenedzser vizsgakínjaimról is, diverz a repertoár :D ). Mint oly sokszor, most is a segítségünkre siet egy…..
3 randiprogrammal kecsegtetlek, ami a szürke koronaidők közt is zseniálisan működik - teszteltük :) 1) A SPONTÁN Amerikai filmekben látni néha a jelenetet, hogy a pár kimegy a reptérre, és felszáll találomra egy repülőre, mert az mennyire kalandos!! Szerintem is kalandosch, de a korona miatt (meg…..
mara merlot A FOGORVOS 2020.10.28 16:04:00
A finn fogorvos couchsurfingen írt rám. Bemutatkozott: 28 éves, nemrég költözött vissza Magyarországra, élt már itt korábban. Most szeretné régről szerzett magyartudását felfrissíteni :) Indítványozta, hogy üljünk össze egy kávéra, ha van kedvem. Úgy lettem összerakva, hogy a kávéhoz mindig van…..
mara merlot 2021.03.05 17:12:21
@Négyes_: Kedves Négyes, jó kérdés :) Kedvesség, motiváció, pozitív hozzáállás és önazonosság. Kedvesség, mert arra mindenkinek szüksége van. Motiváció, hogy haladjunk (és ne csak vegetáljunk) az életben. Pozitív hozzáállás azért kell, mert különben a minket körülvevő igazságtalanságok és nyomorúságok az őrületbe kergetnének. És ha mindemellett sikerül még önazonosnak is lenni, nem pedig mások elvárása meg a konvenciók szerint menni, az gyönyörű!
Azért kezdtem randiblogot írni, mert bátorítást szeretnék adni azoknak, akik félénkek randizni, vagy már kiégtek a párkeresésben. Meg jópofa, vagy épp érdekes esettanulmányokat, hogy miként is működik az optimista társkeresés, és milyen megéléseim vannak ezzel kapcsolatban. De arra sose számítottam,…..
Miért pont most zizzenünk? Nos, poszt-Valentin-napi magvas gondolatok nélkül nem lenne az igazi egy randiblog, még ha ennél megosztóbb ünnep nincs is - vagy nagyon éli az ember lánya vagy nagyon nem, de ignorálni szinte lehetetlen... Értem én, hogy a Valentin-nap full gejl meg amerikai giccsimport,…..
mara merlot EX-BARÁT NEM BARÁT! 2021.02.03 19:50:49
Van egy barátnőm, aki babát vár - bár csak egyet vár, de három helyett eszi a nápolyit :) Persze a találkozóinkat is ultrahangfelvételek színesítik, és az indokoltnál több infóval látott el méhlepénytémában, de még mindig kiválóan lehet vele világmegváltókat beszélgetni pasikról :D Na vele jutottunk…..