Regisztráció Blogot indítok
Adatok
norumli

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rajzolni ???? Na neeee! De én nem tudok rajzolni…Különben is, minek? Attól majd helyére rakja a gyerek a dolgait? Attól fog segíteni a háztartásban, hogy krumplit firkálok neki? Na neeeee.... Azért pálcika embert tud rajzolni az is, aki azt mondja: de én nem tudok rajzolni!!! Kénytelen vagyok…..
A Muklák és Pumukli típusú mindent összekeverő, szekrénybe nem bepakoló, sőt szekrényből kipakoló anyai szemnek sosem látható titkos lények a legfőképpen azokat a házakat és lakásokat kedvelik, ahol biztos van legalább egy 2-5 éves körüli gyerek. Ha több ilyen korú gyermek van, akkor meg hajaj a…..
Újabb ledolgozós nap, még egy két feladat a munkahelyen, még kevesebb idő jut így év végére, akár az ünnepekre hangolódni, akár az ajándékok beszerzésére. Beszerzésére? Egyáltalán kigondolására. Persze a gyerekeknek ötletük van elég, de azért mérlegelni kell, nem lehet mindent karácsonyra. Aztán ott…..
Ez a praktikus kis műanyag vacak, a teregetési időt a felére csökkenti. Nem baj, ha mindenki szereti a családban.  A különböző életszakaszokban más és más trükköket kell bevetni A mai napig emlékszem, tisztán amikor először halottam róla. Azonnal szerelem lett. 2015-ben a több napig tartó Bátor…..
Na, nem kell mindjárt arra gondolni, hogy a csodás, napsütéses hétvégét elszúrjuk egy unalmas pakolással és válogatással. A ház, lakás különböző területeit nem célszerű egyszerre kiszanálni. Lehet apránként, mondjuk hetente egy területet veszünk górcső alá. Kezdhetjük mindjárt a gyerekszobával.…..
NO RUMLI Pakolós zene 2020.05.08 22:51:00
Mosogatás közben 2 éves porontyod a ruhádat cibálva azt mondta: anyaaaaaaa, én is mosogatni akarok! Másnap meg: én is főzni akarok! "Ehhez te még túl kicsi vagy. Édes kicsi bucómucóm majd anya megcsinálja." Mondtad már neki? Később, mikor már 4 évesen nagyobb és okosabb, sokan megpróbálják, hogy…..
NO RUMLI Játsszunk rendet! 2020.05.02 20:21:51
Bár már nagyok a gyerekeim és aktívan segítenek a háztartásban, a NO rumli blogban sokat fogok mesélni arról az időszakról, amikor totyogók és ovisok voltak. Ez az a korszak, amikor bámulatosan fogékonyak az új dolgokra, minden érdekli őket és játszva lehet kialakítani jó, bár sajnos rossz…..
NO RUMLI Rajzoljunk rendet! 2020.04.27 21:03:16
Rajzoljunk rendet! Az elmúlt 9 évben a gyerekekkel olyan nagyon belejöttünk a napirendek, tennivalók ábrázolásába, hogy hiába nagyobbak már, ha megkérdezem: mondjam vagy rajzoljam, határozottan rávágják: Anya rajzolj! A házimunka ugyan nem olyan szórakoztató, mint a rajzolás, de egy figurális lista…..
NO RUMLI Kié a háztartás? 2020.04.23 18:33:00
Ez a blog azért született, mert sok-sok baráti beszélgetésben felmerült a háztartás, mint téma, és szinte mindenkiből előhozott vegyes érzelmeket, különböző reakciókat és a „miként vegyem rá a gyerekemet, hogy segítsen a házimunkában” kérdést...