Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szúróféy

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha sem voltam és nem is lehettem ateista és biztos, hogy már nem is leszek soha az. Ennek számtalan oka van. Egyrészt van egy kényszervallásom, hiszen csecsemő koromban megkereszteltek a görögkatolikus egyház szertartásai szerint, másrészt meg érzékeny és sokat olvasó gyerekként és ifjúként is…..
A tudományos módszertan egy szűrő, ami elválasztja a hülyeséget a racionális és logikus dolgoktól. Ezt a szűrőt a világon mindenre rá lehet engedni, amiről már tudomásunk van akármilyen formában. Ha ráengedjük ezt a szűrőt "Isten"re, akkor abban a legtöbb vallási leírásból bizony csak a valós rész…..
szúróféy 2020.10.17 07:07:41
@TanNé: Csak az az ismeret, méltó a tudás névre, melynek alkalmazásához is értünk!" Öveges prof
Világnézet Valláskritika Virtus 2007.11.10 08:10:00
Akkor van vége a vallásodnak ... Több százezer, vagy inkább több millió hasonló szórakoztató valláskritikai mémkép van a neten az egész világban angol, amerikai, ausztrál, lengyel, német, olasz, brazil ... stb oldalakon. Ezek mind szépen begyűrűznek hazánkba is és megteszik a hatásukat. .... és…..
szúróféy 2020.10.17 07:03:06
@Gonoszgólya: Ők téged tartanak annak! Mindenki ragaszkodik saját hülyeségéhez!
Az emberi idegrendszer működhet hibásan ... sok-sok ok miatt, de többek közt valamiféle  olyan miatt is, mint a számítógép vírusok , tehát elme vírusok miatt is.  Az elmevírus kiüti az egyén elméjéből bizonyos területeken a logikus gondolkozást és helyette egyes dolgok ... bibliai szövegek, "Isten"…..
szúróféy 2020.10.17 06:19:10
@sadani: A vallásosság szimptómája a szolgalelkűségnek, az önállótlanságnak, a megvezethetőségnek. A vallásos ember alaptermészete olyan, hogy igényli az irányítást, és keresi a tekintélyt, hogy behódolhasson neki. Nem szívesen marad „egyedül”, vágyik a társai elismerésére és retteg attól, hogy kiközösítik. Tetteit valójában ez a sóvárgással vegyes félelem határozza meg. Nem az fontos számára, hogy jó irányba tartson, hanem hogy megmondják neki, merre menjen. Ezért forszírozza OrrBán rabbi!
  Nem kormányváltásra van szükség, hanem politikai és erkölcsi rendszerváltásra. Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben,…..
szúróféy 2020.10.17 06:14:44
@Ige: Egyik szar, másik kaki,
Szavazzon hát, az, aki
Ütődött, vagy eszement!
Akit becsapni még, belehet!

2002 Horn nagygyűlésre, írtam!

Azért uralkodnak,
Ostobák, terajtad,
Mert megszavaztad,
Akit ők reklámoztak,
Mások, újságok, neked,
Nem volt saját eszed.
Vegyed a fáradtságot
Kire essék választásod,
Kinek adsz bizalmat,
Nem lopja el adódat.
Nékik semmi nem elég,
Fizess meddig még?
Amíg jár beléd a lég!
Ha meg, lelked ki lehelted,
Kifizesd a fekhelyedet!
2012. 12. 30.

Szép, új világ!

Új világ kellett ez neked
Pénzért veszel lélegzetet
Életedre vegyél kölcsönt
Vizet igyál, ne fröccsöt
Ha nincs pénzed levegőre
Gondolj a jövendőre.
Bankhoz fordulj, előre!
Attól majd fojtogat,
Kamatos kamat!
Építész Mennyországot
Boldog uraidnak!,.
Ezt választottad!
2020.09. 05.
Alávalók, alantvalók
Álságos, válságos
Világa szép, virít.
Eltakarja, mint a sirt!
Amibe belé löknek,
Élősködő férgek!
Kék, sárga koszorúk.
Sírotokba, nyomorúk!
Díszlet ez, sajnálnak.
Te lettél, áldozat.
Haszonra áthozat!
Elkönyvelt veszteség.
Néked ezt, adta ég!
2018. 03. 06.
Világnézet Vajk, a hitehagyott 2012.08.20 13:30:25
  Bognár József: Vajk, a hitehagyott. Kényszerek és lehetőségek a X-XI. század fordulóján.   Ha az árpádi bejövetelt követő mintegy száz évet kívánjuk megérteni, feltérképezni, akkor legjobb, ha először felvázoljuk a korabeli Európát. Képzeljük magunk elé Európa földrajzi képét, ne a mai…..
szúróféy 2020.10.17 06:04:07
@padisah: Koppány búcsúja

Megbánod még magyarok irtását
—az ősi törvény lábbal tiprását,
Idegen szolgák nyakunkra hozását
Keresztes papok hazug imáját.

Átlátom én Vajk, a Te fátylad.
Amit tettél az: a gyalázat.
Megtörted néped gerincét,
Elvetted magától jogát, hitét.

Műved álorcás sárkány vetése:
Rajtad lesz a pogány Isten verése!
Hitedben majd csúfolva nézed:
Megkínzott megalázott néped!

Kívánom: örökkön élj: lássad,
Mit hozott népednek a gyalázat!
Szenvedd velük a szenvedését!
Német kardos ország építését.

Lásd, kit rettegtek a népek,
Később maga miként retteg!
Megtanulta maradjon veszteg!
Élete is csak attól lesz meg!

Könyörtelen műved mit ér?
Ha kenyerük szolga kenyér?
Alázkodásnak birtok a jutalma!
Dózsáknak tüzes korona!

1986 01. 05.
Nem csak Gyurcsány öszödi beszéde óta tudjuk, hogy az állam hazudik. Ünnepek és történelmi tények tekintetében különösképpen nagyokat. Egy országot megvezetni, mindig is megérte. Humorosan fogalmazva, a kormány szerint az Államunk olyan jó állapotban van, hogy legalább száz évet simán le lehet…..
szúróféy 2020.10.17 06:00:53
@Rigor: Augusztus 20-án Szent István emlékétől hangos az ország. A király emléke szoborrá merevedett. A méltatás elsődleges oka: (egyetlen szempontja) megmaradásunk záloga a szentté avatott király által felvett kereszténység és a létrehozott államszervezet.
Tényleg megmaradtunk (ez idáig). Szent István király óriási egyéniség. Nem hiszem, hogy van még az emberi történelemben olyan uralkodó, aki annyira meghatározta népe további sorsát, mint Ő.
A méltatók mindig csak arról beszélnek, mit tett a nagy király. A hogyanról, valahogy elfelejtkezünk. Pedig az ördög a részletekben van, és ennek következménye a magyar történelem. Muhi, Mohács, Trianon, minden állomás, esemény csírája, oka a szentistváni mű!
Mit tett Szent István? – felvetette népével a kereszténységet. Hogyan? Az ellenálló törzsfők és a pogánylázadások leverése útján. ( Az ország lakosság 1/3-át ki írtva! Amikor Szent Istvánról beszélünk, elfelejtkezünk a puszták népéről, pedig összetartoznak. Illyés Gyula így ír erről (Puszták népe 61., 62.,64. oldal, Móra kiadó):

külső erők már I. István idején is meghatározták a mozgásterünket. A római pápa és a bajor uralkodó a leendő király mellé rendelt német feleségen, a magyar lázadókat leverő hadvezéreken és hadseregnyi zsoldoson keresztül érvényesítette befolyását. Nem volt ez másként a törökök időszakában sem, akiknek jóvoltából (is) uralkodhattak például az erdélyi fejedelmek. Hogy a Habsburgok jóváhagyásával „megválasztott” nádorokról, a Bécsben székelő király által kijelölt kormányzókról, a Horthyt hatalomba segítő franciákról, a Rákosit és Kádárt kiválasztó szovjetekről említést se tegyek. S vajon Gyurcsány Ferenc nem tartott fenn – igaz kérészéletűnek bizonyult – családi kapcsolatot Vlagyimir Putyinnal? Talán Orbán Viktort és környezetét – az MSZMP káderesei mellett – nem Soros György indította el pályáján? Orbán nem egyezkedik-e Angela Merkeltől Donald Trumpon, Vlagyimir Putyinon át a kínaiakig mindenkivel?

„A betelepülő törzsek már számuknál fogva sem szállták meg az ország egész területét, egymás között, hatalmas sávokat hagytak…
Ezeket a területeket, az ország területének kb. felét, István egyszerre királyi, azaz saját birtokának jelentette ki Koppányék az ősi vallással először is az ősi szabadságot akarták megvédeni Leverték őket, az életben maradottakat…rabszolgákká bélyegezték…A még szabad földeket egy-két idegen vitéz birtokának nyilvánították.
(Azok a páncélos német lovagok birtokai lettek, akik a hittérítést karddal végezték, és akik úgy tekintették a magyar jobbágyaikat, mint az amerikai telepesek, néger rabszolgáikat!)
A rabszolgák, nevük után ítélve mind magyarok! Míg a föld magántulajdonosai kezdetben, s később is szinte kivétel nélkül idegenek voltak, főleg németek… Az ország ügyeinek vezetéséhez jogot a földtulajdon adott… A fennmaradt számtalan perirat szerint sehol a rabszolgákat úgy ki nem uzsorázták, mint a király által juttatott apátsági területeken. A XII. és XIII. század csak a kolostorok elleni jajongástól zajlik… Van korszak, amikor Ausztriában a robot évi tizenkét nap, nálunk ugyanakkor heti három nap!”
Innen érthető az egyházi hála: valóban nekik „szent”, aki nekik ennyit adott. Ezt tette népével a Szent király!
A magyar törzs és nemzetségfők megsemmisítésével, és a német lovagok, olasz és német papok „ország vezetésbe” emelésével megteremtette a máig jellemző idegen eredetű, érzelmű és érdekű uralkodó osztályt és ország vezetés alapját.
Itt keresendő történelmünk minden kínjának, szenvedésünknek, balsorsunknak minden gyökere! Született egy ország, melynek uralkodó osztálya (idegen lévén) mindig a nép ellen, és saját önzése szerint élt! Akik soha nem átallottak idegen hatalomra támaszkodni, azt kiszolgálni saját uralmi helyzetük fenntartása érdekében.
A ma Szent István éltetők megint a németekhez kívánják az országot csatlakoztatni. Mert jóakarónk, nekünk a német! Ma – holnap „boldog emlékezetű” lesz a Habsburg – ház. Az amnéziában szenved, vagy nagyon is jól tudja a régi receptet, amely szerint a „német lovagok” segítségével a mi zsírunkon süti a maga pecsenyéjét.
• Ha valamit fel tudunk hozni a király mentségére, az a ősi szittya-magyar kevélység, amellyel mind első akar lenni, az egyenlők között. Így akadály volt az akkor kötelező korparancsnak, a központi hatalom megteremtésének, és alkalmatlan a feudalizmus hűbéres alanyának.
• A magyarságon élősködő idegenek (franciák, osztrákok, németek, olaszok, lengyelek, stb.) a viharos évszázadokban lehulltak a nemzet testéről, mint a sózott piócák. Egy faj maradt rajta: a zsidó.
Fenekestől felforgatta a nemzetközi sport világát a koronavírus-járvány, de ami itthon történik ezen a területen, szinte példa nélküli. A kormányfőnek ugyanis annyira fontos a sporton keresztül népszerűsítenie a politikáját, hogy igyekszik a súlyos gazdasági következmények hatásaitól mentesíteni a…..
szúróféy 2020.04.17 15:59:38
@math0:
„...ha lenne a magyarságnak ép közösségi tudata, akkor a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy a magyar szaktudósok mindenek előtt és mindenek fölött saját társadalmuk belső ügyeit tisztázzák. S ha ennek az ország határain belül politikai akadályai vannak, akkor a határon kívül élő tudósoknak lenne a dolga. A jelek szerint nekik se jut eszükbe!” 1987! (Ez ütött vissza a népszavazáson! 2005.-ben)
„Magyarország történelmében nemcsak az idegen hatalmi befolyások játszottak végzetes szerepet, hanem a vezető társadalmi rétegek nagy hányadának idegen (eredete) szellemi orientációja, gyökértelensége.”
„Egyszerűen vakok vagyunk mindenféle összefüggéssel szemben, mindig csak azt látjuk, ami épp az orrunk előtt van, elfeledve mindent, ami tegnap, vagy tegnapelőtt történt.”
„Mert stabil értékrend nélkül, —kontinuitás— nélkül nincs gondolkodás, sem köznapi, sem tudományos, s egy logikus értékrendet másra mint önmegismerésre alapozni nem lehet. Nincs gondolkodás légüres térben, nincs egyetemes agyvelő, csak valamilyen konkrét környezetben sarjad.
„A társadalom tonnás kérdéseiről papagájok beszélnek” — Csoóri Sándor — (pártpapagájok, zsebükre és karrierjükre kacsingatva, mondom én!)
Vannak ügyek, amelyeket jobb hagyni a francba, mert tuti bukók. Ezeket inkább agyonhallgatják azok, akik szarul jönnek ki belőle. De Magyarország más. Ha valami rájuk nézve nagyon ciki, az Orbán-propaganda annyira magabiztos, hogy a sunnyogás helyett az aljas, gonosz ellentámadást választja.  Mert…..
szúróféy 2020.04.17 10:40:35
@szárny:
Széchenyi aranyköpése: „Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!”
Megölték érte, igazsága meg Ferenc Jóskát, Hitlert, Sztálint, proletár diktátorokat! A jelen, jövő diktátorait is megfogja BUNKÓKÁIM! SAJÁT BUNKÓSÁGOTOK fog elpusztítani!
Hihetetlen szerencsénk van a koronavírus járvánnyal, mert lehetne gyorsan terjedő agyvelőgyulladás, születési rendellenességet, vagy vérzéses gyulladást (ebolát) okozó pandémia is! Mindenki emlékszik arra a középiskolai tanulmányaiból, hogy a pestis  milyen világtörténelmi sorsfordulókat okozott:…..
szúróféy 2020.04.16 04:43:10
@Sir Galahad: A profitéhség felfalja a világot!
Ezek között első a tömeggyilkosság, azaz közössége elleni akció, mikor a gazda észreveszi, hogy a parazita jelenléte veszélyezteti egészségét. A zsidó az egyetlen emberi csoport, mely ismételten őt veszélyeztető csoportos akciók, pogromok alanya volt. Parazita léte miatt a zsidó közösség nem fáradozott nemzet vagy független állam létrehozásával írt történetének évezredei alatt. Ez azt jelenti, hogy a zsidóságnak nem volt hadserege saját védelmére ellenségekkel szemben. A zsidó állam, Izrael megalapítása után a nemzet költségvetése azt a parazita közösség kiterjesztéseként értelmezte, mert nemzeti bevételének hetven százaléka külföldről ered, és harminc százaléka kötvények eladásából, melyek természetesen értéktelenek, és soha nem fizetnek semmit.
Aki egy kicsit is figyelemmel kísérte az elmúlt 10 év magyarországi társadalmi és politikai történéseit, az pontosan tudja, hogy minden országos jelentőségű ügyben Orbán Viktor határozta meg az irányt és hozta meg a döntéseket. Mindezt úgy tette, hogy a törvényalkotási munkában és az operatív…..
szúróféy 2020.04.16 04:36:07
@math0:
A modern adórendszer, amelynek tengelyét a legszükségesebb létfenntartási eszközökre kivetett adók, (tehát ezek megdrágítása) alkotják. (és mert ezt mindnyájan „fizetni kényszerül, aki él!) ezért magában hordozza az automatikus fokozódás csiráját (a kölcsönfelvevés kényszerének!) a túladóztatás nem rendkívüli jelenség, hanem ellenkezőleg alapelv! Ezért Hollandiában, ahol ez a rendszer először honosodott meg, de Witt a nagy hazafi Maximáiban úgy ünnepelte, minta legjobb rendszert arra, hogy a bérmunkásokat alázatossá, mérsékletessé, szorgalmassá és munkával túlterheltté tegyék.Marx Tőke, kidobtátok!
A március 26-i kormányinfón (54.perc) Gulyás Gergely (Miniszterelnökséget vezető miniszter) a magyarországi koronavírus járvány várható tetőzésével kapcsolatos kérdésre a következőket mondta: „Ma azt tudjuk mondani, hogy június-júliusra várható a tetőzés, de ez nem számon kérhető ígéret a részemről,…..
szúróféy 2020.04.16 04:29:40
@peter götz:
A zsidó nép maradt vallása és kiközösítése következtében az európai népek között a leginkább beltenyészet. Ebből azonban az fakad, amit a nép már gyermekkoromban gyakran mondott: "A zsidó vagy nagyon okos, vagy nagyon buta, náluk ritkább a középút." A buta zsidók óhajtanak "kommunizmust" akik csak abban számíthatnak jobb életre, társadalom nyakán élősködve!
Kedves Koronavírus! Ünnepelünk, ahogy látod. Nem tudom, nálatok léteznek-e hasonló fontos napok - bár gyanítom, ami nektek ünnep, az nekünk szomorúság. ..
szúróféy 2020.04.15 06:06:44
Először is tudjuk, hogy parazitizmus létezik az emberiségben. Másodszor, a parazita csoport zárt, jól (belülről) irányított. Harmadszor a parazita csoport, hogy megtartsa parazita helyzetét, bizonyos módon irányítania kell házigazdáját, mert egyetlen házigazda sem tűrné másképpen el a parazita jelenlétét. Az irányítás egyik nyilvánvaló formája lenne annak irányítása, hogy a házigazda mit gondol, mit olvas és lát oktatása, tanulása, szórakozása és új hírek felvétele során.
A parazitizmus tanulmányozása hihetetlen méretekben haladt előre a huszadik században, és nem az én érdemem a parazita csoport társadalmi elméletét az emberi kultúrában, mert ez az elmélet már legalább két nemzedék óta elindult a szemünk előtt. Mindazonáltal olyan homályos a jelenség, hogy öt évet vett igénybe ennek az elméletnek a kifejlesztése, és tisztában vagyok azzal, hogy még most is csak kinyitottam az ajtót a tudósoknak, hogy sokkal szélesebb fénycsóvát vessenek az emberi problémákra, mint én voltam képes ez alatt a viszonylag rövid idő alatt.
Amennyiben módomban állt, megkíséreltem ezt a művet annyira nem technikai módon írni, amennyire csak lehetséges, amennyire az elmélet természete megengedte, hogy más területek tudósai is alkalmazhassák munkáikban. az elmélet elágazásai azt jelzik, hogy rögtön felhasználható és jövedelmező lehet a szociológia, kormányzás és történelem terén, mind a hivatásos kutató, mind a laikus számára.
Az utóbbi 10 évben először néz szembe Orbán Viktor kormánya egy olyan kihívással, mely egyelőre megoldhatatlan feladat elé állítja. A kormányfő érzékelhetően retteg attól, hogy népszerűtlen intézkedéseket kelljen meghoznia a koronavírus okozta válság kezelése miatt. A most tapasztalható kormányzati…..
szúróféy 2020.04.15 04:34:49
@putris72:
Igazán! Cigány "Népszerű" hazug, lopós népség!
Még nem tudhatjuk, milyen politikai hatása lesz a mostani rendkívüli helyzetnek, de az egyértelmű, hogy a szavak mellett számokkal igyekszik majd alátámasztani az Orbán-kormány saját intézkedései helyességét. Bármilyen szomorú, a koronavírus-járvány idején is az a legfontosabb a politikusok számára,…..
szúróféy 2020.04.15 04:32:44
@István Tamasi:
Sírnak, nincs munka! De a 8.ik után összeállt lányok is meg taníthatók szájmaszk varrására, ha csokoládé gyárban alkalmazhatók! Nem kéne repülőn hozatni! Az ügyintézők jutaléka fontosabb? Ja a kormány vállalkozás, és bicnic barát!
Művésznevei (aliases): Electra Angels, Electra, Elektra, Agnes, Aghi, Amanda, Naomi, Byatch Nemzetisége (nationality): magyar (Hungarian) Képek száma (number of pics): 16 ..
Művésznevei (aliases): Alexandra Gold, Goldie, Aranka Nemzetisége (nationality): magyar (Hungarian) Képek száma (number of pics): 15..
Művésznevei (aliases): Gloria Gucci, Gloria Venus, Leona Ricci, Leonia Ricci, Esther, Dora, Vanessa Black, Greta Ricci Nemzetisége (nationality): magyar (Hungarian) Képek száma (number of pics): 16..