Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lájtmaci

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan érzése van az embernek, mintha fix évfordulós ünnepe lenne a dinnye árának. Ez valami hagyomány itt a Balkán sarkán, hogy a dinnye árának a piaci önszabályozás nem jó, lépten nyomon bele kell beszélnie valakinek. Tavaly szinte napra pontosan ugyanitt tartottunk, a dinnyeár…..
lájtmaci 2012.07.23 09:26:07
Kedves Képviselő Úr! Tisztelt Igazgató, Polgármester stb. (álláshalmozó) Simonka György!

Kérem, ne etessen "a mindent a magyar termelőért" zöldséggel, inkább a saját termesztésű és forgalmazású dinnyéivel. Ön 2007-től a békési Magyar Termés TÉSZ Kht., 2011-től a Magyar Dinnyeszövetség Kht. vezetője (utóbbi tényeket a kormányvezérelte királyi rádió, MR1 mindig elfelejti közölni).
Eddig nem értettem, hogy 40 Ft-os felvásárlási árral miért ragaszkodtt a 99 (100 Ft-os) fogyasztói árhoz. Aztán ráleltem az Agrár Magazin 2007. évi egyik, Önről szóló cikkére. Idézem: "A TÉSZ (Magyar Termés) fő feladata a tagok termékei­nek értékesítése. A beérkezett terményeket központi depóba szállítják. Ez jelenleg Medgyesbodzás. Majd a papírkartonba csomagolást követően továbbszállítják értékesítésre. Természetesen a fuvarköltség a TÉSZ-t terheli. A közvetlen értékesítés 80 százaléka belföldi, ennek 95 százaléka exportra megy. A kereskedést medgyesbodzási görögdinnyével kezdték. Jelenleg 12 alaptermékük van, ebből nagy mennyi­ségben görögdinnyét, fehérpaprikát és szabolcsi almát értékesítenek. A tagok többsége békési, hét termelő debreceni, 62 fő a Nyíregyháza melletti Balkánszakojból szállít. Többnyire 2-5 hektáros görögdinnyés gazdákról és 1 hektár alatti fedett fóliás paprikatermelőkről van szó."

Ergo, Ön pár magyar polgár (köztük saját maga)ANYAGI érdekében (manőverét nemzeti színben feltüntetve) a szabad kereskedelembe állami eszközzel (szabályozás) nyúlt bele. Ráadásul Önök szállítják a termést a fogyasztókhoz, tehát a kereskedőket kizárják az értékesítési láncból. Ha mindez igaz, mire fel a 100 Ft-os dinnyeár. Illetve, csak nem 80 Ft-os felvásárlói árat szeretnének pár liter vízért. Az az állítása pedig, hogy a dinnye hungarikum, hülyeség. Legyen szíves máskor Kínába látogató párttársait követni mondjuk nyugatra, a Turfáni-medencébe, ahol pl. a valóban (a magyarénál többszörösen) mézédes Hámi dinnyét termesztik

Végül: ha annyira hazafinak érzi magát, árultassa dinnyéiket 50 Ft-ért a CBA-ban, út mellett, lépten-nyomon.
Jót, erőset, pergőset tudunk civakodni egy-egy halott felett. Sajnos, meglehetősen sok a brutális gyilkosság Magyarországon (egy is sok), és némelyik a többinél nagyobb figyelmet kap. Miért? Egyrészt: mert valójában az egyik embert értékesebbnek tartjuk a másiknál. A szépnek…..
lájtmaci 2012.07.18 11:09:37
@dr Kangörény: Miért? Mert Neked nem tetsző tényeket közlök, kérdéseket teszek fel, és/vagy azért, mert fideszes, nemzetvédelmis és/vagy rendőr vagy?

Megismétlem: tiszteletben tartom az elhunyt személyét, és imádkozom mind az ő, mind elkövetője lelki üdvéért. De ettől függetlenül vannak bizonyos tények, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni.
lájtmaci 2012.07.18 11:33:00
@zsizsikúrfi: Ne ess végletekbe! Ti írott és íratlan szabályszegéssel vádoltok egy (vagy több) népcsoportot, a meggyilkolt hölgy esetében pedig e tekintetben teljesen lojálisak vagytok.
Holott, ha betartott volna bizonyos (s általa biztosan jól ismert) szabályokat, még ma is élne.

A rendőrségi korrupció sohasem hirtelen alakul ki, hanem fokról-fokra, s a helyzet szüli...

S mielőtt még megütne a guta, s megint kizárólag az elkövetőt (+ engem) szidnál: gondolj bele, Neked mennyit ér egy "partiban" résztvevés (ill. mennyire becsülöd benne a NŐT). Mert ez is szerintem nem romaspecialitás, hanem általános férfibunkóság. Hiszen, ha nem így lenne, éhenhalnának a lányokat futtatók... :)

Végül: ezt a vérlázító gyilkosságot nem arra kellene használni, ami itt folyik, hanem arra pl., hogy a szülők komolyan elbeszélgessenek a gyermekeikkel.
lájtmaci 2012.07.18 11:50:30
@párnalárva: OK, csakhogy jó napod legyen: be- és elismerem, én "egy fájdalmasan buta ember vagy"ok. :(

(Gondolom ettől feltámad Bándy Kata, s legközelebb kevesebb lány megy egyedül haza miniszoknyában éjfél után... + Ettől kevesebb rendőr kerül zsarolható helyzetbe... + A gyermek sem két ivarsejt egyesüléséből lesz.)

Esetleg kérsz pontos nevet és lakcímet?
Sok mindenre számítottam az idei év eleji Tátra gerinctúrán: szélre, hóra, hidegre; de ekkora viharra nem. Arra pedig végképp nem, hogy miközben döbbenten nézem, hogy felszereléssel együtt százkilós embereket dönt fel az orkán, és letépi a lábukról a hótalpat, percek alatt…..
A tudatlan tucatnő nem okos, nagyon nem okos, de ki nem szarja le, mert az Erzsike - aki múltkor elég jól elküldte a picsába a Roland kurváját a Mónikában - se okos, azt’ mégis szerepel a tévében. A tudatlan tucatnő nem ügyel környezete tisztaságára, de az is ki a faszt…..
lájtmaci 2010.03.30 15:36:43
@csokidrazsé: Ja. Példul most jöttem, egy ágait a földtől 4 m-re kihajtó aranyeső(fátyol) alól :)
lájtmaci 2010.03.31 17:55:31
@zoxó: Bocs, ez a helyesírási szabály: ha természetföldrajzi név értelemben használod (mármint konkrétan a szigeten futsz), akkor kötőjeles.

Egyébként újból átfutottam a blogot, mert nem értem, hogy miért csípi vkinek a csőrét, hogy ilyen honfitársaink is vannak. Ha...És...Mert, nem tudom, miből vonta le ezt a figyelemre méltó következtetését. Netalán verébként ücsörgött egy Tesco vasgerendáján és számolta a naponta megjelenő tucatnőit? Vagy csótányként rejtőzködött ezernyi lakásban, hogy kifigyelje őket? Vagy egyszerűen csak feltűnési viszketegségből írta ezt ide. Hiszen, ugyanezt egy közönséges papírfüzetbe is rögzíthette volna, de akkor, sajna, ki hallana róla. Ergo, közhelyek csokrával, az ún. "tucatnők hátán felmászva" próbálkozik népszerűséget hajhászni. Vajon honnan tanulhatta? csak nem a kereskedelmi adóktól. Valószínűleg igen. Mert az is biztos, hogy nem Moliertől.