Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cs@tLós

0 bejegyzést írt és 1184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbarátok Podcast #94 (2016 Március) 192 percBeszélgetnek: Blacksheep, freddyD, GergőTéma: -Agyas és agyatlan (00:59:30)-Zootropolis (01:20:30)-Kung Fu Panda 3 (01:31:52)-Egyiptom istenei (01:40:40)-Trumbo (02:08:53)-A találmány [Primer] (02:27:00)-Kardhal (02:44:10) A felvétel itt…..
Cs@tLós 2016.03.28 20:50:05
Halihó emberek, ugyan kb egy éve megfogadtam, hogy nem hergelem magam a filmbarátokkal, mert mindig más a véleményem mint a résztvevőknek, bántani meg nem akarok senkit, de a Zootropiára kíváncsi voltam.

Hát, megint nem értek egyet :D De most azért voltam kíváncsi arra, hogy mit mondtok, mert a közvéleménnyel sem értek egyet. Borzasztó nagyot csalódtam ebben a filmben. Undorító sablonhalmaz volt, a pofádba dörgölve, hogy márpedig mindenkit el kell fogadni, nem szabad "rasszistának" lenni, mert juj. De az egész film logikája összedől. Most akkor azért ették meg addig egymást mert rasszisták voltak? Hogy jön ez össze? Úgy döntöttek egy nap a ragadozók hogy akkor innentől nem esznek húst? Mert? Semmi értelme nincs az alaptézisnek sem.

De ok, fogadjuk el, hogy arra van ráhúzva, hogy annak ellenére, hogy a ragadozók kollektíve úgy döntöttek, hogy nem esznek húst, a prédaállatok félnek a ragadozóktól, mert bármikor megfordulhat a helyzet újra, és ezért "rasszisták". És a filmben meg is történik. Ez a konfliktus, hogy 1-1 ragadozó újra támad, ezért démonizálva lesz az összes. És a megoldás az, hogy juj, csak a gonosz karakter "mérgezte" meg a ragadozókat, attól vadultak meg, de amúgy minden happy, mert lebuktatják, és meggyógyulnak a ragadozók. Tehát mi a message? Szeretni kell egymást, nem szabad démonizálni senkit, mert ha vmi rossz történik, az RAJTUK KÍVÜLÁLLÓ OK miatt van, pl egy gonosz ember miatt, és csak a KÖRÜLMÉNYEK teszik az adott karaktereket gonosszá, nem annak születtek, illetve nem a saját döntésük vezeti őket arra az útra. Már elnézést, de ez egy borzalmas, és a tetejében veszélyes üzenet, főleg gyerekeket mérgezni ezzel nagyon veszélyes.

Azzal egyetértek, hogy pár különálló ember miatt ne bélyegezzünk meg embercsoportokat, de pl a vallási fanatizmus (ha már idekevertük, hogy az üzenet mennyire aktuális és ugye bevándorlók stb) nagyon nem ugyanaz a tészta, mint a sima rasszok közötti ellentét, és nagyon nem jó hogy ez a film és a mainstream média úgy általában összemos ilyen dolgokat. A rasszizmus rossz, de minden rasszok közötti ellentétnek van alapja. Olvassunk már kritikus szemmel egy történelemkönyvet, mikor tudott 2 nagyobb különböző kultúrájú embercsoport nyugalomban élni egymás mellett? Nem sűrűn. Mást tartanak helyesnek és helytelennek, ez elengedhetetlenül konfliktushoz fog vezetni, és nem, nem a bőrszín miatt, hanem mert gyerekként más kultúrában nőnek fel, más lesz a helyes és helytelen. Én kelet európaiként is érzékelem ha nyugatra megyek, hogy igenis és kevesebbnek számítok, kicsit olyan érzés mint amikor vmi kis faluból vki felkerül Budapestre. Ő is furcsán érzi magát mert tudja, hogy mindenki látja a viselkedéséből, hogy nem oda való. Aztán beilleszkedik. Elvileg. Itt jön a másik probléma. Sok rassz, akiket a többség integrálni akar, NEM AKAR INTEGRÁLÓDNI. Nem akarja a többség értékrendjét átvenni, mert köszöni, jó neki a sajátja. És itt jön az, hogy miért veszélyes az, hogy mindig a többség van a mainstream médiában démonizálva, hogy minden azért van mert ők nem voltak elég elfogadóak. Hát bocs, de nem. Ha vki nem akar integrálódni, nem lehet erőszakkal beilleszteni. És ezért veszélyes a zootopia is, mert sehol nem jelenik meg hogy mindkét félnek el kell fogadnia és békén kell hagynia a másikat, akár kisebbségben akár többségben van. Egyszerűen sokkal bonyolultabb a téma mint ahogy a rajzfilm bemutatja, és pont ezért nem kell rajzfilmként ilyen témát feszegetni.
Az a problémám, hogy mindenhol ez ömlik, hogy fogadj el mindenkit anélkül hogy bizonyította volna, hogy arra érdemes, ne itélj rassz alapján. Rossz hozzáállás. Valóban ne rassz alapján itélj, de átestünk a ló túloldalára, hogy nem lehet semmit mondani senkire, pl vkire a cselekedetei alapján, hogy szar ember, mert ha kisebbségbe tartozik akkor rögtön náci/rasszista vagy, pedig a tettei alapján itélted meg. És pontosan ez ömlik a médiából, bizonyos emberekből érinthetetlent csinál, akkor is hogyha késsel rohangáló elmebeteg. És a zootopiából pontosan ez az agymosás jött le, ráadásul gyerekeket megcélozva, és szerintem ez borzasztó. Nem az jött le, hogy tettek alapján itélj, hanem hogy igenis szeressél mindenkit, fogadj el mindenkit, borzasztó erőszakosan tolta a film, egyáltalán nem okosan vagy szerethetően.

Vegyük a róka karakterét. Miből él? A többi állatot veri át. Hozza a róka sztereotípiát? Igen. Ha előitéletesek lennénk vele (merthogy a filmben ez az előitélet velük szemben hogy a ravaszságukat rosszra használják), igazunk lenne? Igen. Nagyszerű, lábon lőtte saját magát a film, rögtön az elején. Próbálnak beleerőltetni vmit, hogy gyerekként kicsúfolták a cserkészek, mert azok meg mind növényevők voltak, és ezért lett ilyen mert miért akarna a sztereotípia ellen tenni vmit hiszen úgyis így állnak majd hozzá. Megint ki a hibás? Mindenki más, a többség. Nem ő, hogy lopásból él, áh, nem. Bele lett a többség által kényszerítve ebbe a helyzetbe.

Értitek már, hogy miért mondom, hogy a film üzenete hátborzongatóan rossz?
Cs@tLós 2016.03.28 21:04:01
És sok értelmes ember akiket ismerek, sorra dől be ennek a borzasztó üzenetnek. Hogy miért borzasztó? Mert arra tanítja a film már a gyerekeket is, hogy problémád van? Egyszerű a megoldás! Hibáztass mindenki mást! Majd ha megváltozik a világ (a többség hirtelen máshogy fog viselkedni), akkor jobb lesz neked. Addig legyél önmagad, erősítsd nyugodtan a sztereotípiát, majd egyszercsak megváltozik a többség és jobb lesz neked. A róka példája is mutatja.

Neeem, nem a rókáknak kellene leszokni a lopkodásról meg mások átveréséről, neeem, majd elfogadják őket és akkor nem lesznek megbélyegezve, és nem lesznek kénytelenek lopni. He? Ez milyen logika már elnézést?

Azt reméltem, hogy legalább itt feltűnik vkinek hogy vmi nem stimmel a film üzenetével...
Amúgy az animáció valóban gyönyörű, de természetesen a karaktereket meg az egész alapötletet nyúlta a disney (szokásához híven), ezúttal a Blacksad képregényekből. Én csak ott láttam ennyire ugyanígy antropomorf állatokat, ahol az ember által nekik tulajdonított karakter alapján lesz szó szerint karakterük a szereplőknek (gorilla, orrszarvú, erős állatok, így ott boxolók, őrök, rendőrök, a róka ügyvéd mert ravasz, a főnyomozó egy németjuhász, stb stb) és városokban, khm, metropoliszokban élnek, teljesen olyan társadalomban mint az emberek.
És jééé, van egy teljes rész a rasszizmusnak szentelve. Csak épp a Blacksadben minden sokkal kreatívabb, és bár képregény, nem gyerekeknek készült így IGAZI noir nyomozós, feelinges sztori, fantasztikus rajzokkal.

Szorri, hogy újfent flood-oltam a commentszekciót, de már nagyon kikívánkozott ez belőlem, és itt úgy gondolom, hogy értelmes emberek fogják elolvasni.
Cs@tLós 2015.05.13 11:12:47
Ilyenkor jól jönne ha nekem is lenne olyan ismerettségi köröm, mint nektek a filmbarátok :)
Tegnap láttam a filmet, és kifejezetten csalódottan jöttem ki :( Az akciók nagyon tetszettek, nagyon látványosak voltak, a 3D a legjobb volt amit valaha láttam moziban (simán verte az avatar imax 3D-t), olyan volt mintha élőben nézném, és nekem tetszett a poénok mennyisége és jók is voltak. Volt ami csak pár mosolyt csalt az arcomra, de némelyiken hangosan röhögtem, nagyon tetszettek, Hulk-nak megint volt egy nagy momentuma, mint az elsőben Loki szétverése :D
És amiben csalódtam...hosszú volt, és sok helyen kifejezetten unalmas. Mi a francnak egy avengers filmbe ilyen filozofálgatás? Pontosabban ennyi...folyamatosan ezen lamentálnak hogy "jaj, ultron ki akarja pusztítani az embereket, de miééééért?". Súlytalanok a veszekedések, nincsenek befejezve a dialógok, a csapat működésére semmi hangsúlyt nem fektettek, egyik pillanatban még utál mindenki mindenkit, a másikban meg már megint cimbilimbi mindenki, nem építettek egy csomó karakterre akikben nagy lehetőség volt, pl. Ultron skizofrén karaktere épp hogy csak megemlítődik 1-2 jelenetben, nem tudjuk hogy miért olyan mint Tony, miért használja az ő szavait, a Jarvis féle karakter röhejesen rossz volt, borzasztó sablon dumával, inkább csak rontott a filmen, senki nem kérdőjelezte meg gyakorlatilag hogy Scarlet Witch meg a gyors csávó hirtelen mit keresnek a csapatban, főleg úgy, hogy a csaj manipulálni tud bárkit (Tony megkérdezi Amerika Kapitányt de még választ sem kap), a szereplők rémálmai nem építenek karaktert, a csapaton belül senki nem tudja, hogy a másik mit látott, egyszerűen annyira rossz volt az a szál ami a csapat működését volt hivatott bemutatni, hogy nekem konkrétan letolta a közepes kategóriába az egész filmet. Pedig az elsőben zseniálisan működött a csapatdinamika, annak ellenére hogy ott is vannak hasonlóan megkezdett de ki nem bontott dolgok, de ott nem nyúlt ez bele az összképbe.

Spoileres kérdés:
Aprópopó, tudja vki hogy Hulk miért lépett le a végén? Ok, hogy Bruce nem akart a csajtól semmit mert félt hogy ha átalakul bántani fogja, de megmentette a csajt simán, tehát Hulk is kötődik a csajhoz, nemcsak Bruce, szal miért lép le a géppel???? Ez teljesen baromság volt sztem, vmit akkor bele kellett vna tenni hogy Hulk-ként mégis majdnem bántalmazza vagy vmi, ami a nézővel megérteti hogy a végén miért lép le. Ja, és a végén lenyugodott és még szomorú is, hogy a francba maradhatott Hulk?? Mi a francért hívják a lenyugtatását altatódalnak ha egyszer a csaj nem is énekel? Miért nem csak simán altató vagy nyugiterápia vagy mittudomén?
Az adamantium nevét miért kellett megváltoztatni? Hirtelen jogdíjas lett, vagy mi? Stb stb. Amikor ennyi kérdés van egy Avengers filmnél az régen rossz...ezek tipikusan olyan filmek, hogy hű, jönnek a gonoszok, állítsuk meg őket. Egyszerűen nem kell több bele, mert nem bírja el a film...

Én is meg fogom nézni természetesen a rendezői változatot, hátha ott jobban kisimulnak ezek a dolgok, de gyanítom, hogy azon a gondolatomon, hogy egyáltalán minek bele ennyi súlytalan filozofálás, nem fog változtatni. Komolyan, tiszta mátrix 2 utánérzésem volt...
Filmbarátok Podcast #72 (2015. Április) 199 percBeszélgetnek: Blacksheep, Zoly, Gergő, freddyDTéma: -44. gyermek (00:31:11)-Argo 2 -Gunman-'71-Sikoly széria-Die Hard-A tenger dala-Kairó bíbor rózsája-The Jack and Triumph Show -Aki király akart lenni A felvétel itt letölthető…..
Cs@tLós 2015.04.29 00:30:54
Előre is szorri ha destruktívnak fog tűnni a kommentem, nem célom, hogy bárkit megbántsak. Egy ideig elég sűrűn követtem a filmbarátok podcast-eket, mert sok ötletet nyertem, hogy milyen régebbi klasszikusokat érdemes megnéznem, amik kimaradtak és már nem igazán "méjnsztrímek", nem forognak folyton közszájon, így nem jut el hozzám, hogy érdemes ezekre időt szánni.
De egy ideje képtelen vagyok rá, hogy hallgassam ezeket a podcast-eket, mert olyan mintha funkcionális analfabétákat (akik képtelenek értelmezni az írott szöveget, hiába tudják akár hangosan is tökéletesen felolvasni) hallanék könyveket analizálni, kritizálni, vagy a tartalmáról véleményt mondani. Egyszerűen amikor mesélitek a filmek történetét, annyi pontatlanság van bennük, hogy nem értem, hogyha vkit nem köt le annyira egy 1,5 órás film, hogy a részleteket megjegyezze, az hogy mondhat véleményt róla? Nagyon sok filmnél olyan dolgok miatt volt negatív egyik-másik résztvevőtök véleménye, ami szimplán nem úgy volt a filmben, és sokszor ezért nem is értetek egyet, mert valamelyikőtök szimplán nem érti, hogy mi történt a filmben. És ez nagyon szomorú, mert nem művészfilmekről beszélünk, nagyon egyszerű tematikájú hollywood-i produkciók a téma, ami komplexebb esetben kb 2 idegsejtet képes megmozgatni a bonyolultságával.

Mondok példát. Ebből az epizódból csak a tenger daláról mondott véleményetekre voltam kíváncsi, és elszomorodtam, hogy bár a vélemény pozitív volt, amivel egyet is értek, de komolyan, egy egyszerű kis rajzfilm részleteire ennyire nem sikerül odafigyelni? Tudjuk, hogy kik a bagolyhadsereg és tudjuk, hogy miért nem segített a fókatündér (selkie) anyukája a manókon. Pontosabban szó nincs ilyenről, hogy ne segített volna, pontosan az eltűnésével jön a gond, hogy a lánya nem énekel, hiszen az apja elzárta a kabátját, amelynek a segítségével tud énekelni (attól félt, hogy a kislányt is elragadja a tenger, mint a feleségét), hiszen amíg énekelt addig nem volt gond. Inkább az a gond a sztorival, hogy ezen a ponton szétcsúszik, hiszen a sziklaóriást már korábban kővé változtatták, ő hogy nem változott vissza (csak azon a bizonyos éjszakán amikor a kislány végre énekel)? Hangsúlyozza is a film, hogy mennyire fontos, hogy a testvérpár anyukája énekelt folyton, onnan tudja a kisfiú a szavakat mondani a kislánynak, hogy mit kell énekelnie, a dal ugyanaz, mint amit az anyukája is énekelt.
A bagolyhadsereg viszont elég egyszerű, maga a boszorkány is egy bagoly, ezért a csatlósai is baglyok, nabumm, ez sztem annyira nem kibogozhatatlan, klasszikus tündérmeséknél ez teljesen alap.
A kislányt az első fókás kaland után nem az apja találja meg a parton, hanem a nagyanyja, aki ezért elrángatja magával a 2 kisgyereket a városba, akik nem akarnak menni, mert a sziget túl veszélyes nekik, tehát ez még a sztori szempontjából sem mindegy. Nem a kabátért indulnak vissza a gyerekek, hanem a kisfiú a kutyájáért megy vissza, akit nem vihetett el a városba és nagyon hiányzik neki, rá tekintett úgy mint egyetlen barátjára, a kislány kíváncsiságból megy a bátyja után. Út közben derül ki a kisfiú számára, hogy a lány MEGHAL ha nem bújhat bele a kabátba. Hozzátenném, én is egyszer láttam a filmet, kb 1 hónapja, szal nekem sem friss az élmény, nem azért elmékszem pontosan a részletekre.
Ez egy baromi nehéz film, rajzfilmnek álcázva, de egyáltalán nem ajánlanám kisgyerekeknek, mert üvölt az egészről a szomorúság, amit a gyerekek sokkal jobban éreznek általában mint a felnőttek. Gyönyörű, de egyben szomorú mese, rengeteg fájdalommal és keserédes pillanattal.

Nem akarom ragozni, de az az igazság, hogy sokszor felhúztam magam ilyen kritikákon, mert úgy gondolom, hogy aki faék egyszerűségű sztorikat nem tud értelmezni, annak nem való a kritika, elnézést ha nyers vagyok ezzel, de azért van a komment szekció, hogy a véleményünket leírjuk, és nekem ez a véleményem. Sokszor megálltam, hogy beírjam, mert tényleg nem a bántás a célom vele, nyilván ti folytatjátok, én meg nem fogom egyáltalán hallgatni innentől a podcastet, az élet megy tovább. Ja, és az, hogy most blacksheep által elmondott kritikát hoztam fel példának, egyáltalán nem jelenti, hogy ezt csak rá értem, sajnos minden szereplőre tudnék példát hozni.
Cs@tLós 2015.05.03 16:41:27
@BlackSheep89: Igen, ezt bele is akartam írni az irományomba, csak már így is épp eleget flood-oltam, hogy az írással nem arra céloztam, hogy részletesebben, vagy többet kellett vna elmondanod a sztoriról, mert akkor nem lenne értelme megnézni, mert már a teljes történetet tudja mindenki előre...szal csak arra akartam célozni, hogy amiket mondtál, részleteiben nem stimmelt.

Látom a kommentekből (és gondoltam is persze magamtól is), hogy nem zavar ez másokat egyáltalán, ezért nem is írtam olyat, hogy abba kellene hagynotok, sőt, ha ez felmerülne, mint kérdés, én is azt mondanám hogy folytassátok, hiszen nyilván bőven van hallgató, és a kezdeményezés nagyon jó, hogy lelkes filmőrültek beszélgessenek (tudom, hogy ez nem hivatalosan kritizálás, jobb szó híján használtam ezt korábban).
Én vagyok így huzalozva, hogy ennyire zavarnak a pontatlanságok, nincs ezzel semmi gond, tényleg nem azért írtam le, hogy bárkit megbántsak. Ha sikerül esetleg vmit leszűrni a kommentemből, annál jobb, legalább építő jellegű volt, ha nem, az sem baj, az a lényeg hogy ti élvezzétek amit csináltok, mert akkor mindig lesz hallgató :)
  ..
Cs@tLós 2014.08.20 21:43:44
Én egyetértek minden szóval. Csak nekem még vicces sem volt, ahhoz képest, hogy mennyire mondta mindenki, hogy mekkora poénok vannak benne, kiszámítható acsargás volt a többség. Kb 5-6 poén volt, amin el tudtam mosolyodni egyáltalán, amit a karakterekre építettek. Már az a kevéske karakter, ami jutott a szereplőknek. Borzasztó üresek, pedig én nem hiszek benne,hogy egy ilyen moziba komplex karakterek kellenének...de ez ilyen szempontból borzasztó volt. Nevekre se emlékszek basszus, pedig azért 1 nappal a film után még szoktam tudni őket. Volt a paraszt Han Solo főhős (nem vicc, neki annyi az össz karaktere, hogy bunkó, meg hogy félti az anyjától kapott walkmant-amolyan Indiana Jones és az ő kalapja copy-paste), a zöld csaj akiről annyit tudunk keg, hogy fegyvert csináltak belőle, volt a mosómedve ( ő kap egy 2 mondatos háttértörténetet, mert azért agresszív, mert mindenki lenézi mert kicsi és szőrös) aki mellesleg techzseni, a fa aki brutálerős de csak 1 mondatot ismételget, de a szive a helyén van, van a monstrum szénnégyúrt arc aki brutálerős de csak a bosszú jár a fejében és mellesleg nem túl okos (avagy groot 2), ennyi. Nem viccelek, ENNYI. Minden megy deus ex machina, motivációk nincsenek, fussunk a gonosz elől, aztán fussunk utána, aztán megint előle. A gonoszról se tudunk meg semmit, vmi szerződésről rizsál, meg, hogy megölték a családját és ezért akar bosszút állni (de baromi ködösen), először azt se értettem, hogy ki-kinek a fia/lánya/testvére, miafrancfolyikitt....

Vhogy ami nekem a legfájdalmasabb csalódás volt (a fentieket talán elnéztem vna), hogy egy ŰRsztoriban semmi grandiózus nincs. Gyakorlatilag 3 helyszinen játszódik: ( egy ismeretlen bolygó, ahol kezdünk-apropó, csak engem idegesített a hologram az elején? Honnan a p...ból van ilyenje a főhősnek? Mi történt a bolygóval? Eleve mi a francnak kellett az a főhősnek? A templomot simán megtalálta vna anélkül is, mert azon speciel látszott, hogy mi volt korábban, minden más persze a földdel egyenlő volt), nova bolygó, börtönbolygó, koponyaizé, majd megint a nova, és ezek között csak egyszer látunk olyat, hogy a főhősök utaznak, kb 1,5 percig. Full klausztrofób volt az egész...a star wars grandiózusságával egy lapon se lehet említeni basszus.

Semelyik oldalon semmi motiváció, minden történik mert csak, és kész. Engem az is idegesített, hogy a főhősük hol full szerencsétlen (ez van többször), aztán meg átmegy totál bedesszbe, aki lazán gyakja a népet. WTF? Szóval nekem is televolt ilyenekkel, ami miatt én sem értem, hogy mi ez a hype a film körül.

Egyetértek amúgy azzal is, hogy teljesen ok popcornmozi, érdemes beülni rá, nekem a látvány is nagyon bejött, de ezt a fetrengést én sem értem a film körül.
Most jön a szörnyű beismerés pillanata: ezt a könyvet én tavaly elolvastam. Nem azért, mert érdekelt, nem azért, mert bárki rávett, egyszerűen csak ha egy regényt ennyire a sárba tipor minden létező kritikai platform (kivéve természetesen azokat a nőket, akiknek még…..
Cs@tLós 2014.07.27 13:15:30
Nem olvastam a könyvről kritikát, kíváncsi lennék, hogy milyen oldalak csinálnak könyvekről helytálló kritikákat...szóval vmi komolyabb oldal. Összességében csak a fikaáradattal találkoztam , ami ezt a könyvet érte (meg persze a metrón elég sok nő ezt olvasta), simán el tudom képzelni, hogy ez jogos is. Tulajdonképp az író rájött, hogy ötvözni kell a tipikus romantikus "bridzsitdzsonszos" szálat a szaftos részletekkel, és nagyon komolynak eladni az egészet, hogy ne kerüljön rögtön a ponyvaregény kategóriába a könyv, és kész is a bestseller. Bejött neki...
Amúgy aki multinál dolgozik, az szinte mindenki szembesült már vele, hogy a multik felsővezetése pszichopatákból áll. A pszichopaták tipikusan tényleg úgy viselkednek, mint a 3 éves kisgyerekek, hisztiznek ha nem kapnak meg vmit, vagy vmi nem úgy történik, ahogy ők elképzelték. Szóval van ilyen, de a pszichopata egy nagyon nehéz jellemrajz (nem csak ennyiből áll, hogy hisztiznek), nehéz élethűen visszaadni a viselkedésüket, és őszintén szólva kétlem, hogy az írónak akár célja, akár tehetsége lett vna, hogy az egyik szereplő pszichopata legyen.

Azért valahol tényleg elszomorító, hogy ilyen könyvek világszerte tarolnak mint a twilight meg a 50 shades of grey. Olyan mintha csak vmi marketinggépezet rakta vna össze őket...amúgy a trailer alapján a film is ennyi, első látásra vágy (mert szerelemnek nyomát sem látom a trailerben, semmi romantika), aztán kufirc, majd egyre perverzebb kufirc. Ennyi. Hát aki erre beül, hogy megnézze...Bár pornót mifelénk nem nagyon vetítenek moziban, szóval biztos sikere lesz, csak előtte ne felejtsék el fűrészporral beszórni a mozi közti sorokat.

Jah, és kicsit sem feltünő a trailerből sem, hogy kiccsaj az elején még kb ilyen egyszerű kis szakadt göncökben megy interjút csinálni, aztán ahol már összejöttek, ott méregdrága rucikban pózol :P Ez a lényeg a csajoknak, találj egy kőgazdag, de amúgy EQ 0 pasit, viseld el a baromságait meg a perverzióit, cserébe jön a della...ufff, kemény.
Úgy látszik ez a brand is a végéhez közeledik. Igazából teljesen megérteném, ha így lenne. 10 éve kezdte, már így is túlteljesített mindent, amit ebből tisztességgel ki lehet hozni. A játék meg valami szenzációs :D Ez tényleg egy antijáték,trollkodós kihívás a…..
Filmbarátok Podcast #51 (2014. Május) 176 percBeszélgetnek: Blacksheep, Gergő, Zoly, freddyDTéma: -Jackass bemutatja: Rossz nagyapó-Beszélnünk kell Kevinről-Final Cut-A berni követ-Isteni műszak-X-Men: Az eljövendő múlt napjai-Godzilla (2014)-Grace-Project: Alf A felvétel itt…..
Cs@tLós 2014.05.30 15:44:22
@The Man Who Laughs: Pontosan, örülök, hogy ezt nem mind nekem kellett lepötyögnöm. Pontosan erre gondoltam, hogy azért elég gáz volt ez most az egész filmbarátok stábtól, hogy mindenki ragozta, hogy ez mennyire nem godzilla film, mikor láthatólag egy büdös darabot nem láttak az eredeti TOHO filmekből.MINDIG van benne embari vonal, godzilla sokszor csak a film második felében teszi tiszteletét, addig emberi vonal van, vagy másik szörny zúz.
Nagyon hűen nyúltak az eredeti karakterhez, gyakorlatilag amit a podcastben negatívumként hallottunk, az mind jellemző az eredeti filmekre. Godzilla általában jófiú bennük, megmenti az emberiséget, aztán győzedelmes ordítással elvonul a naplementében az óceánba, pontosan úgy, ahogy ebben a filmben is volt.

Sértő az eredeti godzilla sorozatra nézve, hogy az Emmerich-féle szart egyáltalán megemlítitek, mert az nem godzilla film volt. Egyetlen képkockájának sem volt köze hozzá. 1) godzilla nem t-rex, ezért felegyenesedve jár (ok, hogy az ember gumiiruhában dolog miatt van, de ez már akkor is trademark-ja a karakternek, 2) nukleáris tüzet hány ami közben világítanak a hátán a tüskék, 3) a katonaság tehetetlen ellene. Semmivel nem lehet elpusztítani, nemhogy néhány rakétával. Ezek a karakter ALAP tulajdonságai, és abban a filmben egyik sem volt meg, innentől annak semmi köze godzillához.

Nekem igazából az volt a bajom a filmmel, és ez TÖKÉLETESEN lejött a trailerből is (biztos nem ugyanazt a trailert láttuk) hogy ez a film egy cloverfield 2 volt. A menekülő emberek perspektívájából láttuk a film 90%-át, amivel járt a rángatott kamera (hogy én ezt hogy gyűlölöm), ami miatt pláne nem láttunk semmit a dögökből legtöbbször, és még erre jött a füst meg a sötétség. A cloverfieldben is ez volt, amikor már majdnem láttad a szörnyet, akkor hopp valaova be kellett menekülni a karaktereknek. Csak épp abban a filmben nem tudtuk, hogy mi ez a dög és egyáltalán hogy néz ki, és emiatt tudtunk azonosulni az emberek által érzett pánikhoz, de a godzilla esetén nem működik ez, mert mindenki azért ül be egy ilyen filmre, mert látni akarják a szörnyek királyát zúzni, és ez nem működik, hogy elvágnak egy fight-ot, amikor az épp kezdődne. Lehettek vna rövidek, mivel mindig az egyik mutoval állt szemben, lehetett vna h azok mindig 1-1 rövid fight után inkább lelépnek, amíg össze nem tudnak állni a végén, hogy legyen egy végső, 3 szörnyes nagy zúzás.

Sztem az öreg sztorivonala teljesen jó volt, sztem ő hitelesen is játszott végig, a srác "drámája" nem kellett vna a csajjal, az nyírta ki a film közepét (és az igazi baromságokról persze nem beszéltetek, hogy nem tudom, hogy a férjem él-e hal-e, juj de aggódok de a mobilt másik szobában hagyom lenémítva, és utána sem nézem meg, hátha kerestek, logika rulz, és az emberi rész televan ilyen baromságokkal). A dögök tudományos cáfolatával megint nem értek egyet, sztem ebből eleve semmi nem kellett vna a filmbe, hogy indoklod meg normálisan 3 ekkora dög létezését? Sehogy. Ennyike. Az elektromos támadás meg teljesen jó volt, látványos volt, és ez egy szörnyfilm, popkormozi, ezekbe ez kell. Haggyuk már, godzilla hogy tud nukleáris tüzet hányni? És akkor miért világít a háta? Kit érdekel? Mocsokjól néz ki és ennyi a lényeg (az ilyen kategóriájú filmeknél).

Illett vna eg ilen kánonnal bíró karakter esetén legalább james rolfe cinemassacre monster madness godzillathon-ját végignézni, ami 1 órában bemutatja az összes filmet, és akkor lett vna vmi fogalmatok a karakterről.

Nem állítom, hogy jó film volt, mert nem, mert tudtommal godzilláta ültem be, és nem a cloverfield 2-re (bár mint említettem, már a trailer alapján pontosan lehetett tudni, hogy ez lesz), baromi kevés godzilla volt benne, egyértelműen több zúzás kellett vna bele, és a csajt a kiskölökkel úgy ahogy van ki kellett vna hagyni. A többi rendben volt, és nekem a 3D is kivételesen sokat adott a filmjez, nagyon jól átélhetővé tette, hogy mennyire hatalmasak a dögök.
Cs@tLós 2014.05.30 19:24:05
@freddyD: Ezzel sztem mindenki egyetért, hogy ez húzta le teljesen a filmet. Én speciel arra céloztam, hogy az a kevés godzilla, ami volt benne, az legalább hű volt az eredetiekhez, illetve, hogy a mutók is jól össze voltak rakva.
Sztem tökéletesen működött vna a film, ha csak az öreg van benne, watanabe karaktere (csak vki olyannal aki ezt el is tudta vna játszani, nem annyi hogy kimerevedett szemekkel néz maga elé), és a srác mint katona szerepel (család nélkül). Emellé simán befért vna minimum 30 perc zúzás, (és nem így, hogy az uccsó 20 perc eksönjéből is jó ha 10 perc godzilla de inkább 5...

El volt barmolva a film, és csalódás természetesen, ezt sztem senki nem vitatja, csak kivételesen én személy szerint úgy éreztem, hogy nem arról beszéltetek, ami miatt igazán szar volt a film, hanem hogy a mutók miért tudnak emp-t kibocsájtani, stb. (persze volt szó a ratyi karakterekről, meg arról, hogy godzilla kb csak kameózik az egészben,stb, csak a többit nem éreztem igaznak, azért írtam le).
Filmbarátok Podcast #48 (2014. Április) 56 percBeszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyDTéma: -Holnap történt-LáthatatMan-Csillagközi Invázió / Starship Troopers A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (51 MB) 56 percHonlap ahol rákereshetsz a kibeszélt filmekre:…..
A születésnapi Mátrix: Újratöltve remake videó után íme egy új, melyben két nagyon régen bemutatott szörnyszülöttet vettem elő ismét, hogy aztán rájöjjek, hogy ezeken nem javított semmit az eltelt idő. U.i.: Úgy látom az Indavideo megint szétcseszte a videót, és megint…..
Filmbarátok Podcast #34 (2013. Augusztus) 96 perc Beszélgetnek: Zoly, Gergő, freddyDTéma: -Elysium-Csak isten bocsáthat meg (Only God Forgives)-Pain & Gain-Kolónia-Túl a fenyvesen (The Place Beyond the Pines)-Blue Valentine-Aki legyőzte Al Caponét -Cukorfalat A felvétel…..
Cs@tLós 2013.08.26 18:39:01
A pain and gain egy érdekes jelenség. Mi úgy jöttünk ki a moziból, hogy ekkora szart még nem láttunk :D net meg tele van pozitív kritikákkal, mert végre vki mer ilyen gyomorforgató lenni, és ilyen poénokat használni. Aha, engem Adam Sandler produkcióira emlékeztetett az egész...nekem is ez volt a bajom az egész sztorival amit mondtál Freddy, és az egész indult a kölnivel...persze, egy db ember használja egész amerikában azt a kölnit, nem? Fárasztó. Meg amikor el karták tenni láb alól a gazdag palit, az már egyenesen kínos volt.
De képileg nagyon jól nézett ki a film, főleg amikor a monk emberke (én se tudom a nevét) kisétál a hotelből, alulról veszi a kamera, és nagyon durván közelről elmegy felette egy utasszállító, mindezt lassítva...

A másik amit nem értettem, az az idő volt. A 90esekben játszódik a film, de ennek annyira nem volt szerepe a sztoriban, hogy sztem felesleges volt azt az 1-2 dolgot belecsempészni ami mutatta hogy ez a 90-es évek (plö a tégla méretű mobil), mert csak összezavart, összességében sztem simán játszódhatott vna ma is és kész, ettől nem lett hitelesebb.

A másik, hogy végignéztem egy 2 órás filmet (túl hosszú is volt, 1,5 óra bőven elég lett vna ennek a sztorinak), aminek a végén egy ennyire sötét karakter szinte szóról szóra ugyanazt a szöveget mondja el, hogy ő odateszi magát, meg ő ettől különb blabla, mint az elején. Ennyi kreténkedés után sincs semmi karakterfejlődés...szerintem ez volt a leggázabb. Mindenesetre engem meglepett, hogy annyi pozitív kritikát láttam róla.
És részemről az utolsó. Az Adu ász a videó végén úgyis automatikusan nyertessé tett E vicces műbalhé kapcsán készítettem el a következő videót, amelynek már 6,5 évnyi videózás után nagyon ideje volt, mert rohadtul bosszantó ami zajlik. ..
Cs@tLós 2013.08.11 16:57:56
Ne aggódj Freddy, nekem gyanús (bár most csak magamból indulok ki), hogy sokan akik értik, és visszajáró vendégek a te és Dancsó Peti videóinál is, azok szimplán nem kommentelnek. Elégedetten csettintenek, hogy ez biza jó kis humor volt, majd sietnek tovább bokros teendőikkel. Én max itt kommentelek, youtube-on soha, mindig úgy éreztem, hogy úgyis eltűnne a sok általad is példaként említett csordaröfögés között.

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy igenis kell a megerősítés, hogy értettük, jót nevettünk, nekem is nagyon tetszett, és örülök, hogy itthon is lassan kialakul egy ilyen kis közösség, több kreatív ember együtt, számunkra még több mókát jelent.

Sajnos az általad említett réteg valóban destruktív módon használja a komment mezők szent kereteit, de gondolj bele, ha azt vesszük alapul, amit te magad is mondasz, hogy milyen korosztálytól (7-12 évesek) származhatnak főleg ezek a kommentek, ha visszagondolsz ennyi idős korodra, neked nem voltak ilyen "gonosz herpeszesszájú Ödönke" osztálytársaid, akik mindenkit csúfoltak, mindent leszaroztak? Mert nekem voltak bőven. Most ha belegondolok, hogy anno ezek 20-30 gyerek (meg pár tanár) életét tudták max megkeseríteni, manapság pedig a netnek köszönhetően gyakorlatilag bárkit elérnek a destruktív viselkedésükkel. Na ez a nem mindegy. Ugyanaz a kategória mint a trollok, ha nem reagálsz rájuk, keresnek inkább olyan fórumot, ahol hisztit provokálhatnak a viselkedésükkel.
Jah, és mégegy gondolat, én is ismerek 30-40 éves embereket, akik sem az iróniát, sem a szarkazmust nem képesek értelmezni ( és van köztük osztályvezető is, ami eleve durva szerintem). Ehhez nem csak élettapasztalat, de egy bizonyos szintű értelem is szükséges. Mindig lesznek olyanok, akik nem fogják érteni a poénokat. Velük sem kell foglalkozni, majd ők is továbbállnak olyan vidikhez, amiket meg tudnak érteni.

Bocs a regényért, de belőlem is kikívánkozott válaszként, remélem picit segít abban, hogy ne húzzon fel az emberi hülyeség!
Újabb két Dumaszínházas távozik a műsorból azok után, hogy nemrégiben kilépett az egyik legismertebb stand-upos, Bödőcs Tibor. Most Lorán Barnabás „Trabarna" és Rekop György távozik a színházból, kimondatlanul mind a kettőjüknek valószínűleg a társulatvezető Litkay…..
Cs@tLós 2013.07.17 20:12:10
Hát ezt a kommentáradatot olvasva felfordult a gyomrom, bár sokmindent megmagyaráz. Nem vagyok meglepve, hogy ennyi aggresszív barom nem tudja értékelni a humort, csak azt fújják, amit a többi. Komolyan, biztos én vagyok a hülye, de akik meg tudnak nevettetni, lopnak pár nevetéssel töltött percet az amúgy nem könnyű életbe, azoknak hálás vagyok. Nem tisztem megitélni, hogy ki a jó humorista,de én elég sokat szeretek közülük: kőhalmi, kap, kiss ádám, bödőcs, beliczai, szomszédnéni, és rekop. Igenis birom Rekopot, nincs külön oka. Először amikor láttam a showder klubban, csak a szemem forgattam, hogy ez a kigyúrt suttyó miről fog itt majd beszélni? Aztán úgy röhögtem, hogy a székről lefordultam. De vannak páran akik meg-megcsillannak, Bruti, néha Hadházi, Fábry sztorijai, és Badár sztorijai közt is vannak viccesek, de csak azok amiket egyedül nyomat.

Trabarna,edu,meg egy rakás, akiknek a nevét nem tudom, nem fikázom őket, akinek tetszik, nevessen rajtuk, engem nem tudtak megnevettetni, így nem foglalkozom velük, de nem is fikázom őket.

Egyébként önmagában vicces, hogy a kommentek nagy része azért fikázza rekopot, hogy csak bebaszós / alkoholizálós sztorikat nyom, miközben bödőcs műsorának a fele is erről szól, csak a stílus más. Jobb/rosszabb, egyiket sem mondanám, más.

Litkait meg nem akarnám bántani, nem tudom, hogy milyen szerepe van a történetben, nem is fog úgyse kiderülni, de ő is olyan erős 50%-os, voltak a rádiókabaréban olyan írásai amik nagyon telitalálatok voltak, de volt olyan ami még háttérzajnak is unalmas volt. De ez van, másnak meg az is vicces, sztem humorról nem érdemes vitatkozni.
Cs@tLós 2013.07.17 21:59:41
@awsedrf: Zsenikém, odaírtam, hogy az első fellépésén a showder klubban. Keress rá, akkor is nagydarab volt, de ki volt gyúrva, aztán meghízott, olyan lett amilyen. Mielőtt beugatsz, esetleg utána kéne járni dolgoknak, hátha mégis a másiknak van igaza, és te meg égeted magad.

@Venyigeszu: Neked még az sem tűnt fel, hogy nem vitatkoztam senkivel, fogalomzavarban vagy, a véleménynyilvánítás önmagában nem vitatkozás, ellenben azzal amit most csinálok, hogy IQ nulla embernek magyarázok vmi olyat, amit kb még az általános iskolában illett volna elsajátítani. Ha nem tűnt vna fel, nem kritizáltam senkit azért mert más humoristát kedvel, mint akiket én. Te viszont 1 ártalmatlan kommentbe is képes vagy belekötni, kioktató stílusban, tipikus troll vagy.

Nem ez a lényeg, ugyanis itt csak arról volt szó, hogy piálós sztorikat mond. Nem arról (bár volt aki ezt kommentelte),hogy a stílus nem jön be neki. Nem ugyanaz, bár a kommunikációs képességeidet még fejleszteni kell, úgy látom, de nem én leszek az, aki ebben segíteni fog neked, így részemről a trolletetés lezárva.
..
Aki vicces videóra vágyik, bele se kezdjen. Egyszerűen csak szeretném megismertetni a házi kenyérsütőket, hogy igenis klassz dolgok. Az így sült kenyér a boltinál egészségesebb, finomabb, mindig van otthon ha kell és a friss kenyér illata megunhatatlan.Fontoljátok meg, szerintem…..
Cs@tLós 2013.06.21 16:35:51
@bioLarzen: Jaja, tényleg általánosítottam, biztos, hogy vannak olyan pékségek, amik házi jellegűek, és tényleg semmit nem tesznek bele, és ha személyesen ismered őket, akkor pláne tökéletes a helyzet, de sajnos a pékségek többsége nem ilyen tapasztalataim szerint.

@Khon: Tényleg vannak az E-k között természetes anyagok, aszkorbinsav, kármin, vagy karragén, de ezek gyakorlatilag a kivételek. A többsége nagyon is káros, jópárnál már bizonyított, hogy nagy mennyiségű (ami csak pár gramm!) rendszeres fogyasztásuk rákot okozhat..érdemes elkerülni őket. Ugyanakkor a pár természetes anyag E számát érdemes megtanulni, hogy tudd, hogy melyik cucc az amiben tényleg plö sima c-vitamin a tartósítószer (E300, plö konzerveknél).
Cs@tLós 2013.06.23 16:22:11
@Newcomer: Ha valami módosított, azt jelölniük kell. A kármint tövbszörös lepárlással nyerik, az pont nem káros. Aki meg elhiszi, hogy létezik olyan, hogy "növényi zsír", az mutasson nekem egy kövér napraforgót :) a margarin jó példa, annak a puszta léte is megkérdőjelezhető, már rég bebizonyították, hogy inkább növeli a köleszterint, minthogy csökkentené. És az íze is borzasztó,
Egy komment során nem lehet mindenre kitérni, és mindenbe bele lehet kötni, nyilván vannak olyan cuccok mint plö az említett margarin, ami önmagában gáz, nem kell hozzá E, hogy az ember ne akarja megvenni. Nyilván amit kígyóméreggel tartósítanak (bár ilyenről nem tudok), azt nem veszem meg, hiába természetes. Itt C-vitaminról, karragénről (csodálom, hogy nem kommentelted be, hogy nem akarsz algát enni), meg kárminról volt szó (nekem spec ezzel semmi gondom, aki meg inkább a 100%-ban mű festékkel szinezett cuccot szereti, egye azt).
Üdv Mindenkinek!Először is sűrű bocsánat kéréssel tartozom mindenki felé, főleg TMT-s kis pajtásaim felé, kicsit eltűntem az utóbbi időben. HobbitElső körben azt szerettem volna ha a cikk a Hobbit bemutatódoboz életre hívását követi végig, de mivel csak a legelején…..
Az utóbbi napokat Egerben töltöttük, ahol az egész kiruccanás végül kicsit felemásan sikerült. Először is köszönöm szépen az ajánlásokat múltkorról, igyekeztem kipróbálni az említett kajáldákat. A Retro Burger megtalálása elég kalandos volt, sehogy sem találtuk, pedig…..