Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ForgácsPR

30 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt vasárnap debütált a limburgi székhelyű Isn’t zenekar második klipje, ami már a banda harmadik EP-jét vezette fel. Nagy öröm, hogy a videó alapján több nemzetközi rádió is megkereste Őket. A korábban projektként működő csapat felállása idén vált koncertképessé, így hamarosan élőben is…..
Azt mondom, hogy Sefcsik Marci? Semmi? Lehet ez még nem elég. Ha azt mondom, hogy hazánk egyik legjobb underground zenekara a Gyilkos gitárosa/énekese? Még mindig csak dereng? A Cancer Bats zenekar legnagyobb hazai rajongója? Na, jó.. lépjünk tovább, Marci a Mad Scientist sörfőzde egyik agya. Marci…..
ForgácsPR 2022.06.26 19:05:05
Májusban volt egy éve, hogy elindult a Fémforgács c. műsorom a Fáklya Rádióban.  A kezdeti szárnypróbálgatásoktól eljutottunk oda, hogy rendszeresen érkeznek vendégek a rock/metal undergroundból, akikkel beszélgetünk az általuk preferált dalokról és különböző kapcsolódó témákról.  Természetesen…..
A keményebb hangzású, de dallamos rock and rollt, heavy bluest és hard rockot játszó Bulls of Prey három kislemez után elérkezettnek látta az időt, hogy egy EP formájában mutassa meg dalait a nagyközönségnek. A Believer című, öt dalos anyag digitális formában az összes stream szolgáltatónál…..
Brazil grunge? Hm? Igazán érdekes párosításnak tűnt, amikor a ‘forgácshoz érkezett e-mailek között kutakodtam, hogy a heti rádióműsorhoz – tudjátok a Fáklya Rádión hétfő esténként egy óra rock és metal a föld alól! – kerestem zenéket. Mivel a Sofie Jell promós levelében volt egy YouTube…..
Na szóval, kedves kollégánk Nagaarum kihozta legújabb cuccát, ami egy új project is egyben. Elmondása szerint az egészet egy hét alatt hozta össze, így felmerült bennem a kérdés, amit a címben olvashattok is. Megkértem, hogy egy ilyen szép, őszi napsütéses délután, ugyan írja már le, hogy mégis ezt…..
ForgácsPR 2021.09.05 15:05:00
Ha nem akarsz lemaradni a hírekről, az új cikkekről, akkor iratkozz fel! Köszönöm! Subscribe Loading... Thank you! You have successfully joined our subscriber list...
Vége a várakozásnak, megjelent a Bojti János - ének, basszusgitár, Szatmári Gergő - gitár, Bojti Tamás - dob felállású körösladányi Mindenen Keresztül zenekar legújabb anyaga. Az egyelőre csak a digitális szolgáltatóknál elérhető anyagra egy intro és három punkos lendületű, groove/thrash témákat…..
Az előző részben ott hagytuk abba, hogy milyen a két véglet a zenekari megkeresések terén, amit a Fémforgács főszerkesztőjeként tapasztaltam.  Amit érdemes észben tartani, hogy - ahogyan az álláspályázatoknál is, úgy a webzine-ekhez, a médiumokhoz (azt hiszem a hagyományos és webrádiókat is ide…..
Megkérdeztem azokat az előadókat, akikkel eddig volt szerencsém dolgozni, hogy látják a ForgácsPR tevékenységét. Ez volt a három kérdés, amit Mészáros Róbert könyve, a LOVE BRAND FORMULA (köszönöm, nagyon jó és hasznos könyv) alapján tettem fel: Miben vagyok más vagy jobb? Miért szeretsz velem…..
Kicsit messzebbről indítom.Nos, régóta motoszkált bennem ez a promóciós dolog. Hisz 2007 óta - amikor is egy hirtelen (na jó, annyira nem is volt az, csak egy hirdetés képében akkor jött szembe a lehetőség) ötlettől vezérelve jelentkeztem a Fémforgácshoz, hogy kipróbáljam magam a cikkírás terén.…..
Szinte napra pontosan egy évvel az első Mudfield lemez után már itt is a folytatás a Kelet Népe címet viselő album képében.  (a Fémforgácson megjelent írásom) A szeghalmi fiatalok céltudatosan haladnak. Jól megturnéztatták a nagyszerűen sikerült Sárrét albumot a Nomad és Leanderék társaságában, ami…..
A lemezismertető a Fémforgácson jelent meg 2020.06.02án. A történeti hűség kedvéért előre kell bocsátom, hogy Nagaarum lemezei nem mindig hozzám szólnak.  Elismerem a művészetét, azt gondolom a kapcsolatunk is több, mint szakmai ismeretség, ennek ellenére vagy talán pont ezért merek most…..
A Fémforgácson megjelent írásom. A hazai dark rockra való ráébredésem az F.O. System munkásságával kezdődött (jóval később persze jöttek még páran, de erről majd valmikor máskor). A MASK pedig kapcsolódik ehhez. Annak idején az F.O.S. dalai voltak az összekötő kapocs a Depeche Mode világától a The…..
A cikk eredetileg a Fémforgácson jelent meg 2020. május 19-én. Nem az első alkalom volt, hogy messengeren keresztül ment a kérdezz-felelek, de azt hiszem ilyen gördülékenyen és gyorsan még nem hoztam össze interjút. Ebben biztosan szerepet játszott az, hogy Nagaarummal jó ideje személyes az…..
Nézzük mi lehetne az utolsó.  Nehéz ügy, mert még rengeteg előadó, zenekar sok-sok albuma ide kívánkozna még... De igazából egyértelmű a választás.  Pearl Jam - Ten.  A lemez!  Az olyan dalok, mint az Alive, a Jeremy, Even Flow, Release... Az MTV-s klipek, az 1996-os koncert a…..
Egyre nehezebb feladat kiválasztani, mi is legyen a következő lemez. Már látszik, hogy rengeteg album ki fog maradni, aminek itt lenne a helye.     Még főiskolára jártam, a '90-es évek közepe táján és egyre többet olvastam, hallottam a Black Sabbath-ról. Tudtam, meg kell ismernem a…..
Közeledik a vége. És még mennyi lemezt fel lehetne sorolni...Nem maradhat ki a Black-Out ebből a felsorolásból, hiszen rengeteg koncert van a hátam mögött, sok-sok óra, amit a B-O lemezekkel töltöttem. Még saját készítésű Black-Out logós pólót is készítettem. :-) A Fekete-kék volt az első…..
Már a 7. napnál tartok a "10 nap - 10 meghatározó album" játékban.   Igazából már nem emlékszem kitől kaptam kölcsön a kazettát, de nagy hatással volt rám, az egyszer biztos! A gothic metal számomra legnagyobb albuma a portugál Moonspell nevéhez fűződik. Az Irreligius lemez dalai élőben…..
Túl vagyok a "10 nap - 10 meghatározó album" játék, kihívás (nevezzük bárhogy) felén. Már látom, hogy esély sincs arra, hogy csak 10 lemezt emeljek ki, jóval több van annál, és akkor még nem is szóltunk azokról a dalokról,amik sokat jelentenek, bár a teljes lemezre nem emlékszem vissza alapműként.…..
Még mindig Seattle (hiába nagy dolgok történtek ott!), de még mindig nem Pearl Jam, bár közelít :-) Volt egyszer egy sokra hivatott, a hozzáértők szerint a befutás kapujában álló Mother Love Bone nevű csapat Seattle-ben, akik elvesztették az énekesüket. A zenekarban két srác, Stone és Jeff aztán…..
A Seattle-i grunge korszak meghatározó zenekaraiból (Pearl Jam, Alice In Chains, Screeming Trees) állt össze a szomorkás, depressziós projekt, a Mad Season tagsága. Mike McCready és egy bizonyos John Baker Saunders (The Walkabouts) a rehabon ötlötte ki ki, hogy csinálni kellene valamit…..
Most egy viszonylag friss felfedezett anyagot, egy 2017-es albumot hoztam, ami szintén a grunge-hoz kapcsolható. A kultikus Seattle-i Sub Pop kiadónál jelent meg a The Afghan Whigs legutóbbi lemeze, az In Spades, ami amellett, hogy nagy kedvencem, azért is mérföldkő, mert az erről írt és Pintér…..
Gondolkodtam, hogy milyen sorrendben is jöjjenek a lemezek. Az időrendet lazán fogom kezelni. 1996 nyarán már teljesen elkapott a rock és a metal zene. Akkorra már sokféle irányzatba belekóstoltam, de a grunge - ami abban az időben meghatározó volt - különösen beszippantott. Az akkori…..
Továbbra is grunge. A The Bedlam Inside Ash albuma is vitán felül bekerülhetne a tízbe, de azt már Lanyi barátom hozta, így én egy másik hazai csapat lemezét mutatom meg. A sajószentpéteri Screen-ről a Metal Hammerban (hol máshol?) olvastam és ha jól emlékszem Kardos Gyuritól kaptam kölcsön a…..