Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tapló II.

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkor olyan sok szépet és jót írtam Zürichről; most itt a videó folytatása, amiből kiderül, hogy tud még jobb is lenni! Persze kinek mi tetszik: van, akinek az, hogy milyen meredek helyeken is felmegy a tuja, másnak az, hogy van városon belül kvázi gyorsvillamosként közlekedő…..
tapló II. 2022.04.26 12:33:31
@Rocko-: Sajnos nem lehetséges. Az átlagos svájci árak nekünk csak hüledezésre jók, az ottaniak fizetését gukkerrel nézzük alulról..
Mert én speciel nem annyira, múlt hétvégén mégis kibuszoztam az Ikarus-találkozóra a ferihegyi Aeroparkba. Már tavaly (vagy tavalyelőtt? összemosódott az elmúlt két év!) is ki akartam menni, de lusta voltam. Hát most nem! Mondjuk elég kiakasztó, hogy 2021-ben ilyen járművel kellett kimennem a…..
Ha a korabeli elveket nézzük, akkor nem is kicsik, csak nem értünk meg a használatukra. Például szeretünk otthon enni...
tapló II. 2022.03.30 20:30:28
@steery: Magyarországon a Hruscsovkának becézett orosz panel szerencsére nem terjedt el, maguk az oroszok tervezték át a házgyárainkat nagyobb belmagasságú és osztottabb térkialakítású házak építésére. Ezeket otthon is gyártani kezdték kiemelt lakásokhoz, pl. magasabb beosztású kádereknek osztogatták.
Sokan állítják, hogy a magyar tenger mélye és a környék földje több Tigris harckocsit rejt, vajon lehetséges ez?..
Vajon csak a fantázia szülte Ötvös Csöpi német repülőroncsát, vagy hevernek még ilyenek a vízben, akár ma is?..
Egy konferencián átadott USB vagy egy parkban talált adathordozó is komoly biztonsági kockázatot jelent a vállalatok számára. Az USB-vel kapcsolatos biztonsági incidenseknek hosszú története van, azonban a jó hír, hogy a G DATA biztonsági megoldásai a mérgezett USB ellen is kiváló ellenszert…..
Szenvedélyem a régi, színezett fotók. Sajnos nem művelem ezt a művészeti ágat (szerintem az), de szívesen nézek ilyen gyűjteményeket és - talán emlékeztek rá - mi is csináltunk 2 éve itt a blogon egy ilyen projektet, amit saját erőből finanszíroztunk és 25 magyar képet színeztettünk ki. Mikolaj…..
tapló II. 2021.11.26 16:29:34
@Club Sandwich: Látni kell a valóságot. Anno nem volt színes technika, ill. volt, de csak egyeseknek, mert nagyon sokba került. Nos a nácik a vörös zászlókkal, stb. nem voltak szürkék. A ff. képeken a vér nem vörös, a zászló sem azonos önmagával. Sokkal jobb a színes fénykép
tapló II. 2021.11.26 16:32:17
@gigabursch: Most a hitelességről van szó. Ha az eredeti ff. kép, nos az a hiteles. De a színes kép sokkal szuggesztívebb.
Varsó 1938. A fotókat egy amerikai újságíró Julien Bryan készítette. A képek nagyrészt az óvárosban készültek...
tapló II. 2021.11.26 16:18:44
@Trónkövetelő: Az 1944. évi városrombolást a szovjet hadsereg a Visztula másik partjáról figyelte. Közbe tudtak volna avatkozni, de szándékosan hagyták, hogy a németek rombolják le a várost.
Édes egy komáim, magyar testvéreim a világban! Hogy vagytok emberek, remélem jól én is köszi. Gondoltam laptopot ragadok és írok valamit, de mivel halott oroszlánt rúgdosni nem túl elegáns dolog, nagyon sokáig főttem itt a levemben az utóbbi... vazze... hónapokban, hogy vajon most kell-e,…..
tapló II. 2021.04.20 11:19:03
tapló II. 2021.04.20 11:20:27
@zuzzer: Csak egészséges emberek és beteg liberálisok vannak. Az egészséges emberek a Fideszre szavaznak.
A COVID-19 elleni kínai Sinopharm vakcinával kapcsolatban a legnagyobb tapasztalattal az Egyesült Arab Emírségek  rendelkezik, ahol a 9,5 millió lakosból már több mint hat milliót beoltottak, nagyrészt a keleti oltóanyaggal.  ---------------------------------------------------- Bár a gyártó, a…..
Nem elég hatékony a kínai vakcina. Sok ballibsi újság ezzel a címmel jelent meg az online térben. Ügyesen tudják forgatni a szavakat, mert ezzel a Sinopharm vakcinára utalnak, miközben ha van is probléma hatékonysággal, akkor a nálunk nem alkalmazott másik kínai vakcináról lehet szó. De még arról…..
A támla nélküli szék Cvikipuszi 2020.05.02 18:00:39
   A cvikipuszi nem puszi. Aki nem tudta, most tudja meg, hogy a „megzabállak!” felkiáltással fűszerezett pofazacskótépés nem bensőséges, nem szeretetteljes, hanem megalázó, fájdalmas zsarnoki erőszak.    Minden zsarnok belső mozgatórugója a szeretetéhség. Ennek szélsőséges megnyilvánulása az,…..
tapló II. 2021.04.20 10:50:10
Folytatjuk dr. Hegedűs Rita személyes hangvételű bejegyzéssorozatát, amelyben a német anyanyelvű diákok magyartanítását mutatja be. Az első rész történeti bevezetője után írása második részében, miközben végigkalauzolja az olvasót a berlini Humboldt Egyetem (HU) magyar tanszékének múltján – elidőzve…..
Kelet-Németország Mi az az NDK? 2021.03.18 12:48:23
Az NDK, szép hivatalos nevén a Német Demokratikus Köztársaság, a köznyelvben gyakran csak Kelet-Németország, egy 1949. október 7. és 1990. október 3. között fennállt államalakulat, amely a mai Németország öt tartományát (Mecklenburg-Elő-Pomeránia, Brandenburg, Szász-Anhalt,Türingia, Szászország) és…..
Ahogy azt az utóbbi hetekben megszokhattátok, minden héten egy napot a régi, 70-es években készült ceruzahegyezőknek szentelek. Mivel elég sok darabról van szó, így egészen sokáig tudunk majd nosztalgiázni ezzel a témával.A ceruzahegyezők leginkább iskolai kellékek voltak, amelyeket kénytelenek…..
bircahang Utazni Kádár alatt 2021.04.13 06:06:00
Nemrég napokig vitáztam egy fanatikus ballibbel, aki váltig állította, Kádár alatt a külföldre utazás szabad volt. Csak emlékeztetőül a valóság röviden. 1972 előtt a külföldre utazás nem számított jognak, hanem kiváltságnak. Az ember kérelmezte, majd vagy kapott engedélyt vagy nem, a pontos…..
tapló II. 2021.04.20 09:31:12
@MAXVAL birсaman közíró:
Nem kellett leadni a kék útlevelet. Ablak nélkül nem engedtek ki. A nyugatiak csak vízumot nézték, illetve mivel Ausztriával pl. vízummentesek voltunk ott ablak nélküli kék útlevél is jó volt. Az állandó útlevélben is volt egy ablak, benne " korlátlan számú utazásra érvényes" bejegyzéssel. Ilyet kaptak a külkereskedők, és más hivatali utakra menők, valamint a miniszterek és miniszterhelyettesek, stb.
Gondolom nem tévedek, ha már ti is a karácsonyi vásárlási lázban égtek. Én is így vagyok ezzel és nem csak a Black Friday miatt, hanem azért is, mert többet ülök itthon, mint korábban. Van időm nézegetni, hogy kinek, mit lehetne betenni a karácsonyfa alá. Én az utóbb időben férfi elektromos…..
tapló II. 2021.04.20 09:12:33
@midnight coder: Kizárólag rezgőkéses, többsoros szitával.
A mobiltelefonok gyors fejlődése okán már nem tekinthető játékszernek a beléjük épített fényképezőgép. Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy össze kellene hasonlítani, vajon egy azonos árkategóriás fényképezőgéppel, vagy mobillal lehet-e szebb, jobb képeket készíteni egy túrán, de valahogy…..
tapló II. 2021.04.16 20:40:03
ÚJTECHKOR... A cloud computing 2015.07.24 09:50:44
A cloudról sokszor lehet hallani, hogy az a jövő. De mivel is járna ez a jövő? Jelenleg az emberek az adataik többségét maguknál tárolják, a cloud gyözelmével viszont ezek az adatok valahol máshol lennének. Pontosan nem is tudja a felhasználó, hogy hol, "valahol a felhőben"…..
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
tapló II. 2021.04.16 19:46:34
@pragmatika: Pontosan erről van szó! Mivel nem egységek a kritériumok ezért kár összehasonlítani. Magyarországon tényleg Covid áldozat a végstádiumban lévő rákos is, ha közben megkapja a fertőzést és a vártnál egy héttel előbb meghal.
Vajon lehet ma még Trapper farmert, Lehel hűtőt, Tungsram izzót vagy Taurus gumit vásárolni? Utána jártunk!..