Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tapló II.

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Édes egy komáim, magyar testvéreim a világban! Hogy vagytok emberek, remélem jól én is köszi. Gondoltam laptopot ragadok és írok valamit, de mivel halott oroszlánt rúgdosni nem túl elegáns dolog, nagyon sokáig főttem itt a levemben az utóbbi... vazze... hónapokban, hogy vajon most kell-e,…..
tapló II. 2021.04.20 11:19:03
tapló II. 2021.04.20 11:20:27
@zuzzer: Csak egészséges emberek és beteg liberálisok vannak. Az egészséges emberek a Fideszre szavaznak.
A COVID-19 elleni kínai Sinopharm vakcinával kapcsolatban a legnagyobb tapasztalattal az Egyesült Arab Emírségek  rendelkezik, ahol a 9,5 millió lakosból már több mint hat milliót beoltottak, nagyrészt a keleti oltóanyaggal.  ---------------------------------------------------- Bár a gyártó, a…..
Nem elég hatékony a kínai vakcina. Sok ballibsi újság ezzel a címmel jelent meg az online térben. Ügyesen tudják forgatni a szavakat, mert ezzel a Sinopharm vakcinára utalnak, miközben ha van is probléma hatékonysággal, akkor a nálunk nem alkalmazott másik kínai vakcináról lehet szó. De még arról…..
A támla nélküli szék Cvikipuszi 2020.05.02 18:00:39
   A cvikipuszi nem puszi. Aki nem tudta, most tudja meg, hogy a „megzabállak!” felkiáltással fűszerezett pofazacskótépés nem bensőséges, nem szeretetteljes, hanem megalázó, fájdalmas zsarnoki erőszak.    Minden zsarnok belső mozgatórugója a szeretetéhség. Ennek szélsőséges megnyilvánulása az,…..
tapló II. 2021.04.20 10:50:10
Folytatjuk dr. Hegedűs Rita személyes hangvételű bejegyzéssorozatát, amelyben a német anyanyelvű diákok magyartanítását mutatja be. Az első rész történeti bevezetője után írása második részében, miközben végigkalauzolja az olvasót a berlini Humboldt Egyetem (HU) magyar tanszékének múltján – elidőzve…..
Kelet-Németország Mi az az NDK? 2021.03.18 12:48:23
Az NDK, szép hivatalos nevén a Német Demokratikus Köztársaság, a köznyelvben gyakran csak Kelet-Németország, egy 1949. október 7. és 1990. október 3. között fennállt államalakulat, amely a mai Németország öt tartományát (Mecklenburg-Elő-Pomeránia, Brandenburg, Szász-Anhalt,Türingia, Szászország) és…..
Ahogy azt az utóbbi hetekben megszokhattátok, minden héten egy napot a régi, 70-es években készült ceruzahegyezőknek szentelek. Mivel elég sok darabról van szó, így egészen sokáig tudunk majd nosztalgiázni ezzel a témával.A ceruzahegyezők leginkább iskolai kellékek voltak, amelyeket kénytelenek…..
bircahang Utazni Kádár alatt 2021.04.13 06:06:00
Nemrég napokig vitáztam egy fanatikus ballibbel, aki váltig állította, Kádár alatt a külföldre utazás szabad volt. Csak emlékeztetőül a valóság röviden. 1972 előtt a külföldre utazás nem számított jognak, hanem kiváltságnak. Az ember kérelmezte, majd vagy kapott engedélyt vagy nem, a pontos…..
tapló II. 2021.04.20 09:31:12
@MAXVAL birсaman közíró:
Nem kellett leadni a kék útlevelet. Ablak nélkül nem engedtek ki. A nyugatiak csak vízumot nézték, illetve mivel Ausztriával pl. vízummentesek voltunk ott ablak nélküli kék útlevél is jó volt. Az állandó útlevélben is volt egy ablak, benne " korlátlan számú utazásra érvényes" bejegyzéssel. Ilyet kaptak a külkereskedők, és más hivatali utakra menők, valamint a miniszterek és miniszterhelyettesek, stb.
Gondolom nem tévedek, ha már ti is a karácsonyi vásárlási lázban égtek. Én is így vagyok ezzel és nem csak a Black Friday miatt, hanem azért is, mert többet ülök itthon, mint korábban. Van időm nézegetni, hogy kinek, mit lehetne betenni a karácsonyfa alá. Én az utóbb időben férfi elektromos…..
tapló II. 2021.04.20 09:12:33
@midnight coder: Kizárólag rezgőkéses, többsoros szitával.
A mobiltelefonok gyors fejlődése okán már nem tekinthető játékszernek a beléjük épített fényképezőgép. Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy össze kellene hasonlítani, vajon egy azonos árkategóriás fényképezőgéppel, vagy mobillal lehet-e szebb, jobb képeket készíteni egy túrán, de valahogy…..
tapló II. 2021.04.16 20:40:03
ÚJTECHKOR... A cloud computing 2015.07.24 09:50:44
A cloudról sokszor lehet hallani, hogy az a jövő. De mivel is járna ez a jövő? Jelenleg az emberek az adataik többségét maguknál tárolják, a cloud gyözelmével viszont ezek az adatok valahol máshol lennének. Pontosan nem is tudja a felhasználó, hogy hol, "valahol a felhőben"…..
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
tapló II. 2021.04.16 19:46:34
@pragmatika: Pontosan erről van szó! Mivel nem egységek a kritériumok ezért kár összehasonlítani. Magyarországon tényleg Covid áldozat a végstádiumban lévő rákos is, ha közben megkapja a fertőzést és a vártnál egy héttel előbb meghal.
Vajon lehet ma még Trapper farmert, Lehel hűtőt, Tungsram izzót vagy Taurus gumit vásárolni? Utána jártunk!..
Vajon az átlagbérhez képest olcsóbb volt a tojás, a sonka vagy a csokinyúl? Nem kíméltük magunkat és a számológépet!..
tapló II. 2021.04.16 14:33:34
@citrix: Jó, legyen 800 euró az átlag. Anno amikor itt az alapfizetés 1200 Ft. volt, pedagógus anyám 1500.-Ft. kapott akkor a hollandiai rokon -aki hazajött látogatóba- kiszámolta, hogy hivatalos árfolyamon tizenkétezer, svarcban a duplája az ő fizetése. Vagyis ha a hivatalos árfolyamot vesszük akkor is tízszerese volt a magyar fizetésnek. Ma a nyugati bérek már csak ötszörösen múlják felül a hazait. Persze nézni kell mást is. Londoni utam során rájöttem, hogy az ottani árakat, rezsit figyelembe véve az angliai fizetések maximum dupláját jelentik a hazaiaknak.
Annak idején az idősebbek néha meséltek arról, hogy ifjabb korukban a mindenre érvényes kombinált helyett csak - fele annyiba se kerülő - villamosbérletük volt, és hogy mekkora távolságokat tettek meg azzal átszállás nélkül, merthogy a járatok régen hosszabb útvonalakon közlekedtek. Én már az egyre…..
tapló II. 2020.05.27 03:49:27
@KissGecihuszár: Nem lesz újra 44-es, mert az új Erzsébet híd nem bírja el a villamosokat, le kellett szedni őket. A Rákóczi úton addig volt élet amig villamossal lehetett végigmenni rajta. Nos akkor működtek a boltok, sétáltak az emberek arrafelé.
tapló II. 2020.05.27 03:50:42
@68nyara: Pontosan. Prágában nem szüntettek meg villamos vonalakat a metro miatt!
HamPLÓ Moszkvatér 2020.04.20 07:00:00
Meglepetés jelleggel ismét eljutott hozzám egy adag "leesik az állam" típusú régi kép, ezúttal az Electric Railroaders' Association archívumából. A készítők, Joseph és Richard Braun 1967-ben látogattak el a még modern metróvonalak nélküli Budapestre, ahol még a villamosok voltak a legfontosabb…..
tapló II. 2020.04.29 06:21:06
@sako: Az a középső piros lámpa is égett. Igen, alul a rendszámot világította középen pirosan égett. A háború előtt az oroszoknál is csak egyetlen középső lámpa volt kötelező. Tudtommal 1950 körül jött, hogy hátul mindkét oldalon kell egy-egy piros lámpa, a villogó index az autó oldalán volt, szintén piros. (Volt ahol kis világító karoska lengedezett indexként.)
tapló II. 2020.04.29 06:24:43
@¿Qué tapas hay?: Talán csak 52-ig. A P70 1957-ben már kétoldalt lámpás volt, a Skoda már 1953-ban kétoldalt lámpás volt. A régi kocsikra utólag tettek lámpákat. Lehetett kapni ilyen lámpát, csak fel kellett csavarozni.
tapló II. 2020.04.29 06:36:20
@Karolac: Külön tanulmány érdemel a gomba az üveges kupola, három helyiség és a csehó, mert ott bizony féldeciket árultak.. Egészen pontosan a közönség 90%-a féldecikért járt oda. Megjegyzem a Moszkva tér átépítéséig, ami Tarlós elévülhetetlen érdeme, nos az átépítésig a féldecis közönség végig jelen volt a téren, az más kérdés, hogy mikor-hol mérték ki nekik a nedűt. Lássuk be Demszkyék számára egy pillanatig sem volt probléma, hogy a téren kéttucat alkesz rendszeresen előfordult. Csak mostanra lett ilyen szempontból kulturált ez a hely.