Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsLKati

228 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan alakítja az anyaméhben töltött idő az egész életedet? Hogyan működünk, hogyan szeretünk, és hogyan szembesülünk az élet nehézségeivel, milyen lesz a párkapcsolatunk, szabad e elfogadni, vagy csak adunk? Mindez már az anyaméhben elkezdődik.. Az ‘Az Élet Hőse’ program segítségével…..
Mi jut eszedbe arról, hogy magzatkorban a babának a nyakára tekeredett a köldökzsinór? Elég félelmetes, ugye? Biztos, hogy mindenkinek felsejlik ilyenkor, hogy milyen az, amikor valakinek a nyakán van egy kötél, felugranak a képek a felkötött emberekről, az akasztásról a filmekből, stb Nos ezek a…..
Rengetegszer találkozom azzal, hogy a szülők, akik megtanulták, hogy létezik olyan, hogy szeretetnyelv, megkeresik, megtalálni vélik a magukét. Szuper, hogy meg akarjuk ismerni magunkat, egymást, stb. - viszont ez egy felnőttnél is változhat az élete során, rengeteg mindentől függ. ...…..
Nagyon meleg van. És még hőségriadó is. Az évszaknak megfelelően, hiszen nyár van. Valahogy túlélték az előző generációk is, és ez a feladat vár most ránk itt a 21. sz. küszöbén éppen túl. Így, hogy többnapos vörös riasztást adtak ki a hőség miatt.  Mégis mivel tudjuk megkönnyíteni a saját magunk…..
Na, és mennyi idő alatt lett meg? Hányszor hallod ezt az ócska mondatot, amikor a szülésről esik szó? Mintha mérni lehetne a születés minőségét az idő múlásával. Egyik szüléskísérésem alkalmával egy idő után berobogott a szülésznő, majd az órájára nézve közölte: "Jó, akkor eddig…..
Igen, megszületni nem csak fejvégűen lehet. Lehet popsival és lábbal előre is. Mindegyik teljesen rendben van. Ha nem így lenne, már régen kihalt volna az emberiség, vagy megoldotta volna, hogy csak fejjel előre lehet megszületni. Keress olyan segítőt magad mellé, aki tud ebben…..
Nos, kezdjük a #Sárkányok_háza glamour.hu/monitor/sarkanyok-haza - Miguel Sapochnik rendező interjú alapján Tudom, most mindenki erről beszél, így aztán én is.Nem, nem kattantam rá - egyelőre maradok a koreai sorozatoknál :). Időnként persze kinézek onnan, de mindig visszatérek.Szóval a sztoriban…..
Egy roppant átfogó orvosszakmai tanulmány világosan megmutatta, hogy nem különbözik a kockázat az otthon és a kórházban szülésnél alacsony kockázatú várandósságok esetében.    Azaz NEM az orvos jelenléte teszi sikeressé a szülés kimenetét.   A kérdést talán így kellene…..
CsLKati 2022.01.24 15:52:01
@Igazamvanvagyigazamvan?: Javaslom a linkelt tanulmányt végignézni, rengeteg válasz van ott.
CsLKati 2022.01.24 15:58:54
@kalevaleeeeeez: ezt nem az író dönti el, hanem a szaksegítség. Ha beavatkozásra van szükség, akkor azt megoldja. Ezt tanulta, ez a szakmája, hivatása.
CsLKati 2022.01.24 18:29:50
@Igazamvanvagyigazamvan?: Szülészetről van szó, a kérdés arra vonatkozik, hogy kell-e a szüléshez orvos.
Nem, a természetes, egészséges, beavatkozás mentes szülés sikerét nem az orvos határozza meg.
Nem kanadai a kutatás, hanem 30 éve zajlik a világ minden táján.
Hollandiában sem áll mentő az otthonszülésnél a ház előtt.

A baba a kórházban is be tud szorulni a szülőcsatornába, de újra nem ez a kérdés.
A szülés várható lefolyása nem egy óra.
Válaszlevél prof. dr. Horváth Idikó egészségügyért felelős államtitkár asszonytól a "Ki lehet jelen a szülésnél?" kérdésre. Többen jeleztétek az ország különböző részeiről, hogy a szülés folyamán tiltják az édesapák vagy kísérők jelenlétét a szülésnél. Ennek jártunk újra utána ... Jelenleg…..
Mielőtt megvásárolod a hüvelybe helyezhető, hangokat lejátszó csodahangszórót, mi lenne, ha te beszélnél a gyerekedhez? Egy újszülött számára a világ még közel sem annyira összetett, mint egy felnőtt számára. Számára a világ még egy másik dimenzióban létezik. Nem csak a teste külső…..
1963-as kutatási eredményeket frissítünk fel - tehát már több, mint fél évszázada tudományosan bizonyított tény!!! nem csak szokásjog és buli miatt volt ez így régen Születés utáni azonnali köldökelvágás esetén a baba vére 78 ml/kg, késleltetett elvágás esetén (miután a köldökzsinórban a pulzálás…..
Mint azt már az egész ország tudja, az elkövetkező hetekben újra leginkább az otthonainkban fogjuk tölteni az időnk nagy részét. Újra egy légtérben zajlik a tanulás, a munkavégzés, a háztartás és a pihenés, kikapcsolódás. Biztos, hogy az eddigi tapasztalataid alapján, a régi sémák mentén menni…..
Először is jöjjön a kedvencem. Tisztázzuk a fogalmakat és mellé rögtön egy minike történelmi kitekintés: Eugenika Az eugenika vagy eugenetika olyan társadalomfilozófiai irányzat, mely az ember öröklődő testi és szellemi tulajdonságainak javítása érdekében végzett beavatkozásokat hirdeti. A kor,…..
Időnként felmerül a kérdés, rövidlátók szülhetnek természetes úton? Rövid válasz: Igen! Bővebben : A magas dioptriájú szemek legnagyobb ellensége az ütés, rázkódás. A pezsgős dugó, a gumipók, a labdák megüthetik a szemgolyót és ennek hatására kiszakadhat a retina. Ez persze nem csak…..
Hogyan lehet fokozni a mikulásos újszülöttes cukiságfaktort?..
#zéró_szeparáció #zéró_tolerancia NEM, nem cuki! Egy pillatig sem a mikulásruhába öltöztetett, szülő nélküli újszülött! Ez szeparáció - ami az anyát és az újszülöttet szétválasztja. Különösen ízléstelennek és visszataszítónak tartom ezt tenni 2020-ban, a covidos időszak kellős közepén,…..
A VÁRANDÓSSÁG ALATTI kötelező(?) VIZSGÁLATOKRÓL: Az ide vonatkozó jogszabály - a felelős személynek írja elő azokat a vizsgálatokat, amiket kötelezően fel kell KÍNÁLNI!!! Nem elvégzetetnie kell, hanem felkínálni. Ki a felelős személy? "3. Felelős személy 4. § (1) * Az a…..
Szül(et)ésmese Gyerekek jogai 2020.11.20 13:14:17
Gyerekek jogai képekben >>>   Egyezmény a gyermek jogairól(Elfogadta az ENSZ Közgyűlése New York-ban, 1989. november 20-án.Magyarországon kihirdette az 1991. évi LXIV. törvény) Kép: ERGO kiadványa a gyermeki jogokról 1. cikkAz Egyezmény vonatkozásában gyermek az a személy, aki…..
TÖLTSD LE - VIDD MAGADDAL - HIVATKOZZ RÁ! Semmelweis Mozgalom a szülészet újjászületéséért elkészítette a dokumentumot a szülést kísérőknek kijárási tilalom idejére: Büntetőjogi felelősségem tudatában ezennel tanúsítom, hogy én, szülő édesanya szülésénél felkért kísérőként leszek jelen az 1997.…..
2020. november 10-i Közlönyben foglaltak szerint SEM kell a kismamának a vajúdás, szülés vagy a gyermekágy alatt maszkot viselnie. Kórteremnek minősül jelen esetben a szülőszoba is. Miért fontos, hogy az édesanya orra és szája szabadon legyen? A vajúdás és a szülés nagyon aktív munkavégzés. Saját…..
Vannak kultúrák, ahol a babák pólyázása, szorosan körbetekerése kulturális jellegzetesség, a hagyomány része, van ahol egyszerűen funkcionális szükséglet, praktikus szempont. Ne tévesszük össze ezeket a kisbaba személyes, egyéni szükségleteivel. A tundrán az asszonyok nagy prémes bundákba…..
Amikor a sikerről kérdeztek, nekem általában ilyen sztorik jutnak az eszembe először. Benne van a testi, lelki jólét, a támogatás bősége, az isteni szeretet és gondviselés, az emberi támogatás, leleményesség, jelenlét és szupererő! Ha tudjuk és ismerjük a természetes, egészséges folyamatokat, a…..
VIDD MAGADDAL - HIVATKOZZ RÁ! A Semmelweis Mozgalom, a szülészet újjászületése nevében a múlt héten (2020. október 21-én) az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságán jártam, ahol dr. Horváth Ildikó államtitkár asszony fogadott. Többek között azt a kérdést is tárgyaltuk, hogy MIKOR mehet haza…..
Vidd magaddal! Hivatkozz rá! Töltsd le innen >>>>> Vidd magaddal! Hivatkozz rá! A világon egészen egyedülálló módon Magyarország külön miniszteri rendelkezéssel a járványügyi helyzetben kiemelten is fontosnak tartja biztosítani a várandósok, a szülő nő és az újszülöttek…..
Időről-időre felmerül a kérdés, hogy mégis mit igyunk? Csapvizet vagy palackosat? Fordított ozmózisos vagy szénszűrős vagy nanoszűrős víztisztító? Halljuk, hogy csapvíz tele van gyógyszermaradvánnyal, hormonokkal, stb, a palackkal terheljük a környezetet. Most akkor mi legyen?  Ha…..