Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lexika Kiadó

39 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kifejezésekből sosem elég, hiszen azonnal megszínesítik a kommunikációnkat!  Milyen előnyökhöz jutsz még, ha használod őket? Magabiztosabb leszel tőlük a kommunikáció során, mivel te már alaposan ismerni fogod a nyelv fordulatait, jelentéseit; sok új szót tudsz megismerni általuk; magát a…..
6 tipp az üzleti levelek írásához + példák angolul   Az e-mail mára a legnépszerűbb kommunikációs formává nőtte ki magát, hiszen gyors és hatékony. Különféle okokból írhatunk professzionális e-maileket, előfordulhat, hogy össze kell foglalnunk a megbeszéléseken elhangzottakat, lebonyolítani egy…..
To vs. for: Mi a különbség?   Az angolban a „to” és a „for” a két leggyakrabban használt elöljáró. Szinte minden mondatban találkozhatunk valamelyikkel. A köztük lévő különbséget nem is olyan könnyű megérteni, mint gondolnánk. Még azok is gyakran összetévesztik őket, akiknek anyanyelvük az angol.…..
Hogyan memorizáljuk a szavakat könnyedén?   A szókincs a nyelvhasználat legfontosabb alappillére. Hiába tudjuk a nyelvtant, ha nem ismerjük a szavakat, amelyek a mondatokat alkotják. Ideális esetben érdemes először egy alapszókincset megtanulni még a kezdetek kezdetekor. Később, egy meglévő…..
Hogyan fejezd ki a tetszésed franciául?   Mivel a szép szavakból sosem elég, ebben a cikkben 10 olyan francia kifejezést hoztunk nektek, amelyekkel változatosan kifejezheted az elismerésed valaki vagy valami iránt. Hidd el, a „c’est bien” („ez jó!") kifejezésen kívül még sokféleképpen feldobhatod…..
Most megéri nyelvkönyveket vásárolni! Fogj össze iskolatársaiddal, mert együtt most kedvezőbb áron juthattok hozzá nyelvkönyveitekhez! Az iskolakezdési akciónk 2021. augusztus 31-től egészen október 17-ig tart, és legalább 15 könyv megrendelése esetén 25% kedvezményt biztosítunk!…..
A nagy nyári hőség egy csapásra berobbant. Míg sokan vígan élvezik a sokszor 38°C feletti időt, másoknak nehéz hozzászokni ehhez a hirtelen hőmérséklet változáshoz. Amit mi, a Lexikánál javasolni tudunk, az a bőséges folyadékbevitel, továbbá a ventilátor, légkondicionáló használata, amikor csak…..
A nyelvtanulás mindenképpen egy izgalmas és sokszínű folyamat, de van pár tényező, amelyet figyelembe kell vennünk, ha bele szeretnénk kezdeni vagy jobban elmélyednénk benne. A nyelvtanulás olyan, mint egy utazás, hisz az utóbbi mögött is különböző motivációk állnak. Vannak, akik azért szeretnek…..
Manapság már annak a kérdésnek, hogy „Szükségünk van-e más nyelvre az anyanyelvünkön kívül?”, nincs igazán létjogosultsága, hisz mindannyian tudjuk, hogy mára már elengedhetetlen legalább egy idegen nyelv ismerete. Nyelvet tanulni nemcsak azért jó, mert a karrierépítés során sokkal, de sokkal több…..
Ne hagyd, hogy a sok otthon töltött idő elvegye a kedved mindentől, használd ki ezt az időszakot, és tanulj, bővítsd ki a szókincsed új kifejezésekkel! Memorizálásuk segítséget nyújthatnak abban is, hogy választékosan tudd kifejezni magad angol nyelven! Az elmúlt időszakban csupa otthonnal…..
Persze a valóságban ennél sokkal több érvet tudnánk felsorolni a franciatanulás mellett, de most az 5 legnyomósabb indokot hoztuk el neked! A francia nyelv a tánc, az építészet, a színház, a képzőművészet, a magas konyhaművészet („haute cuisine”), a diplomácia és a művészet nemzetközi nyelve,…..
Mondd el a véleményed és vitázz immár francia vagy spanyol nyelven is! Szeretnéd, ha a véleményed mindig kifejezésre tudnád juttatni?Ha építő, kellemes hangulatú vitaindító beszélgetéseket tudnál kezdeni?Ha az ötleteid és meglátásaid kellő figyelmet kapnának?   A profi véleményformálás mindezekre…..
Az angol nyelvben is számtalan olyan szó található, amivel valaminek a gyakoriságát fejezhetjük ki, azonban nem mindegy, hogy az adott szó hol helyezkedik el a mondaton belül. Az eleve meghatározott időintervallumot a „hetente”, „naponta, „évente” szavakkal jellemezzük. A behatárolhatatlan…..
  Vannak olyan angol kifejezések, amelyek elsőre furcsának tűnhetnek, szó szerinti fordításban pedig látszólag talán nem is kapcsolódnak a mondathoz. Általánosságban véve minél több kifejezést ismersz és használsz, annál könnyebben tudsz majd kommunikálni az anyanyelvűekkel, sőt, annál inkább…..
  Ihlet, sugallat, késztetés. A magyar nyelv megannyi szóval képes kifejezni ezt a felemelő érzést, s az angol sem szűkölködik a szinonimákban. “Creativity is intelligence having fun” – a kreativitás az intelligencia szórakozása, mondta egykoron Albert Einstein. Bármi vagy bárki lehet inspiráló…..
Az állásinterjúk állandó eleme saját karakterünk bemutatása. Amit ilyenkor mondunk magunkról, nagy eséllyel döntő súlyú lehet később, de mindenképpen igyekezzünk valós dolgokat állítani. Érdemes már jóval az állásinterjú előtt összeszedni a gondolatainkat magunkról, hogy mik azok a kulcsfontosságú…..
8 érdekes dolog az angol nyelvvel kapcsolatban   Az angol nyelv nem a legnehezebben tanulható nyelvek közé tartozik, egyszerű, de szerethető. Mindemellett a 4. legbeszéltebb nyelv a Földön. (1. hely: kínai, 2. hely: arab, 3 hely: hindi) Mára már több, mint 1,5 milliárd ember beszéli. Persze ezt…..
Martin Scorsese (Producer, rendező, színész) mondta egyszer, hogy „Ha otthon olasz ételt főznek, minek mennél étterembe?” Persze nem mindenkinek vannak olasz felmenői, így nem minden asztalra kerül nap, mint nap tipikus olasz fogás. Az olasz konyha praktikái természetesen megtanulhatóak, de nem…..
Az akcentus nagyon érdekessé teszi a beszélgetéseket, sokszor pozitív, aranyos, vagy éppen vonzó tulajdonságnak számít. Most azonban arra keressük a megoldást, hogy hogyan lehet teljesen elsajátítani egy nyelv hangzásbeli sajátosságát. Igazán nagy elismerés, ha egy anyanyelvi beszélő meglepődve…..
  Ma már sokkal könnyebben megtanulhatsz egyedül olyan nehéz nyelveket is, mint például az orosz. Rengeteg segédanyagot találhatsz a tanuláshoz, azonban ez a túl sok információforrás felvet egy problémát: hol érdemes elkezdeni a tanulást? Összegyűjtöttünk nektek olyan internetes forrásokat,…..
Miért hümmögünk („őőő”, angolul: „umm” „amm”) beszéd közben?   Az ő-zés valakinél gyakoribb, valakinél kevésbé. Most a miértjeinek járunk utána, kicsit tudományosabb szemmel megvizsgálva! Ha jobban megfigyeljük azokat a pillanatokat, amikor az „umm”, „amm” gondolkodó szót használjuk, miközben…..
28 NÉPSZERŰ ANGOL TÖLTELÉKSZÓ Szavak és kifejezések, melyekkel ne bánj túlságosan bőkezűen   A mértékletesség csak úgy, mint az élet más területén, a mondatalkotásnál is fontos. Fontos ahhoz, hogy amit szeretnénk mondani, érthető és világos üzenet legyen a befogadó félnek (persze kivételt képez…..
© ANA YAEL Nyelvtanulással az Alzheimer-kór ellen Így védi agyunkat egy második nyelv tanulása   A nyelvtanulás rendkívüli hatása: a több nyelven beszélő Alzheimer-kórral diagnosztizált betegek memóriavesztése sokkal lassabb. Kanadai kutatók agyi vizsgálatokat végeztek Alzheimer kóros…..
A nyelvtan elsajátítása és helyes használata után hátra van egy hosszabb ideig tartó folyamat: a szókincs bővítése! Érdemes minél több kifejezést és szinonimát megtanulni, hisz így igazán egyedivé tudjuk varázsolni a mondandónkat, saját stílusunkra tudjuk formázni a beszélgetést. A mai…..
Pár egyszerű gyakorlat a figyelem erősítésére! Hogyan összpontosíts és kerüld ki a zavaró tényezőket?   Fontos megoldandó feladatod lenne (mint mondjuk egy vizsgára történő felkészülés), de úgy érzed, képtelen vagy koncentrálni és legszívesebben minden mást csinálnál helyette inkább? A…..