Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Freiherrvonspaun

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok évvel [1]  ezelőtt olvastam egy cikket mely azt állította, hogyha az USS Iowa (BB-61) felborulna, úgy lett tervezve, hogy a lövegtornyai kiessenek és ez a súlycsökkenés lehetővé tenné, hogy a hajó magától visszaegyenesedjen. Ez az állítás teljesen megfogott, olyannyira, hogy hosszú idővel…..
    Az Ausztria számára alapvetően vereséggel végződő 1866-os Poroszország és Olaszország elleni háború olasz hadszínterén Ausztria mind a szárazföldön, mind a tengeren győzelmet aratott. E háború utolsó nagy csatáját a tengeren, Lissa szigete mellett vívták, melyben a Tegetthoff ellentengernagy…..
1 Az olasz MAS torpedóvető motorcsónakok és Luigi Rizzo legnagyobb sikere: a Szent István csatahajó megtorpedózása 1918. június 10-én   A központi hatalmak által 1917. október 24-én az olasz fronton indított hadművelet, mely a caporettói áttörés néven vonult be a történelembe, az olaszok döntő…..
    Mind a mai napig horrortörténetek keringenek a vitorlás korszak tengerészeinek, haditengerészeinek étrendjéről: a zsizsikektől nyüzsgő kétszersülttől kezdve az ehetetlen, romlott sózott húson át az ínség idején aranyáron mért patkányhúsig és a kötélzet, illetve a vitorlarudak bőrözésének…..
    A hajósok régi vágya az elsüllyeszthetetlen hajó. Persze, mint oly sok más vágyott dolog a világon, elsüllyeszthetetlen hajó sem létezik. Ugyanakkor természetesen óriási különbség van túlélőképességben hajó és hajó között. A TEGETTHOFF-osztály e téren kategóriájában a gyengébbek közé…..
   Az 1916. május 31. – június 1. között a brit és a német flotta között az Északi-tengeren vívott nagy tengeri csatát a németek skagerraki csatának (Skagerrakschlacht) nevezték. E bejegyzésben a német oldalon történtek néhány érdekesebb, vagy kevésbé ismert, esetleg rosszult ismert epizódját…..
    Az egykori osztrák–magyar haditengerészet egyetlen dreadnought típusú csatahajóosztályának, a TEGETTHOFF-osztálynak lövegtornyairól az interneten, különböző honlapokon és fórumokon széltében elterjedt az a vélemény, miszerint azok használhatatlanok voltak. Mégpedig azért, írják, mert…..