Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CalabiYau

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Békeidőben valószínűleg ismert vegyész vált volna Görgeiből, ám a szabadságharc újra az egyszer már elhagyott katonai pálya irányába terelte, majd élete kétharmadát kitaszítottan, árulónak bélyegezve élte le...
Nagyon úgy tűnik, hogy szép csendben elindult egy rockrádió az FM 103.9-en A Rock néven. Egyelőre négy műsorvezető személyét hozták nyilvánosságra, közülük hárman az egykori Rock FM-nél is dolgoztak...
Érdekes gondolatkísérlet ennek az ellenkezője, amikor egy tudományos cikk jelenne meg arról, hogy megtalálták a szabad akaratot, és egy olyan képletbe foglalják, ami az emberi döntések előrejelzéséről szól. Eléggé képtelenség, hogy egy ilyen cikk megjelenjen, a tudomány valójában abból az…..
A Monster Hunter egy újabb videójáték-adaptáció Paul W. S. Anderson (Kaptár-filmek) és Milla Jovovich tolmácsolásában, melynek december 4-i kínai premierje körül hatalmas botrány generálódott az utóbbi napokban. A film alapjául részben a hihetetlenül sikeres videójáték szolgált azonos címmel, melyet…..
A Projekt 949-esek ismertetője a fegyverzettel folytatódik, mely számos, korábban a blogon megjelent posztra utal vissza. Az elég titokzatos önvédelmi eszközökről is helyet kapott egy rövid kitérő. A poszt vége a két eredeti 949-es tengeralattjáró pályafutását mutatja be. A sorozat előző része ITT,…..
A Kádár-korban olyan épületek nőttek ki a földből, melyek ma is ikonikusak. Vajon melyik hol épült? Jöjjön a kvíz!..
CalabiYau 2020.07.07 22:49:45
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
CalabiYau 2020.06.29 16:59:26
@patakware: Ha a "vak hit", a lojalitás és a félelemmel kísért beletörődés ennyire eleven a "keresztényi" fejekben és ez eluralkodott tíz év alatt a pártolók-támogatók-szavazók között, akkor a kormányzati agymosoda tökéletesen működik!!! Jogos az európai értelmiség köreiben mostanra megfogalmazódott megállapítás, hogy Európa országai közül -általános társadalmi műveltség szerint- fajlagosan a legostobább nemzet vagyunk.
Egyre aggasztóbb hírek érkeznek a magyar sajtóban uralkodó állapotokról, ugyanakkor nyílt háborúba kezdett az ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen az Orbán-kormány. Úgy tűnik, a Fidesz úgy szeretne nekifeszülni a 2022-es parlamenti választások kampányának, hogy nem maradjon a színen egyetlen…..
Törökországot turistaként, vendégként nagyon lehet szeretni, hiszen az emberek kedvesek, készségesek, sok minden nagyszerű. Ám mi a helyzet akkor, ha valakiben egy ott töltött pár hét után felmerülne egy hosszabb távú kintlét, esetleg munkavállalás gondolata? Az ott élő Mercedes válaszából kiderül,…..
  Kevés ostobább és értelmetlenebb eseménynél tudnánk fellapozni a történelemkönyvet, mint amilyen az első világháború volt. Az azt lezáró békediktátumot ugyanez az őrület jellemezte. Immáron száz esztendeje, hogy az 1920. június 4-én, a versailles-i Nagy Trianon-kastélyban aláírt dokumentum…..
Sefatias Isten politikus? 2020.06.01 08:12:55
Isten egyre jobban benne van a magyar politikai életben. Egyre többször szólítják meg. Kérik, hogy áldja meg az ő akaratát fontosnak tartó politikai vezetőket. És ennek köszönhetően egyre több a magát vallásosnak tekintő szavazó, aki persze arra szavaz, aki fontosnak tartja a kereszténységet. Épp…..
A Román Királyságot ugyan legyőzte az osztrák-magyar és német haderő, majd az 1918. április 24-én a Bukarest közeli Bufteaban megkötött béke szerint fegyvernyugvás volt hatályban a legyőzött románok és a győztes központi hatalmak között. Ezt a békét szegte meg a háború utolsó napján a Román…..
Ez a rész az A-10 felépítését, műszaki megoldásait, belső rendszereit mutatja be, mindenhol átszőve a túlélőképesség növelésére tett lépésekkel. Végül aztán a Hog repülési teljesítményéről is szó lesz. A sorozat előző része ITT, az első pedig ITT olvasható.     Egyszerű, de egyedi kialakítás Az…..
2020 év végére megváltozik a Magyar Élelmiszerkönyv trappista sajtokra vonatkozó leírása, ami szigorítja a jelenlegi szabályokat. Ez még 6 hónap legalább, ezért szerettük volna megtudni, hogy jelenleg melyik trappista sajt a legfinomabb. Következzen a 18 sajton elvégzett vaktesztünk eredménye!..
CalabiYau 2020.05.07 17:46:30
@whatisevenworse: Ez jó,..........a trappista sajt és a húrelmélet??? Hm,............tetszik! De jó, hiszen abban a mérettartományban (10-35) a megnyilvánulás lehet,..........akár sajt is. .......vagy gőzmozdony. Tetszik!
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
Utólag is legitimálhatja eddigi hazugságait a kormány azzal, hogy különleges felhatalmazást adott magának, ráadásul meghatározatlan időre. A legnagyobb gond, hogy az öncenzúrát erősíti majd a sajtóra nehezedő nyomás, ugyanakkor az első vonalban küzdő egészségügyi dolgozók is háromszor meggondolják…..
CalabiYau 2020.04.06 15:45:41
@math0: Téves..........., más?
A Pogány Madonnából ismert diszkóhajó valójában egy veszprémi ötlet koppintása, mely két évvel korábban született.    ..