Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Llee

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hamarosan pecsét kerülhet a CEU-megállapodásra – írja a HVG. Az egész ügy addig volt érdekes, amíg botrányt lehetett csinálni belőle, lehetett harcolni. Most hivatalosan is elismerhetik a vereségüket. Természetesen Sorosnak az egészhez nincs köze, de jó ezzel a propagandadumával cikizni a fideszes…..
Llee 2017.08.10 15:36:32
@konrada: Az konkrétan a Közép-európai Egyetemre vonatkozott, amit a CEU működtet 1991 óta...
Llee 2017.08.10 16:00:21
@Tom66:
Rendben, ne maszatoljunk! Szerintem ez a felosztás sem igaz, de érdeklődve hallgatom, melyik párt a nemzeti és melyik a nemzetellenes??????
Llee 2017.08.11 12:08:41
@A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok:
Sok sikert a szavazáshoz.
A többihez nem akarok hozzászólni.
További szép napokat!
Nagyon úgy tűnik, hogy a Hír TV belenyúlt abba a tudósításba, amely alapja lett annak a Mesterházy elleni lejárató kampánynak, amelybe teljes erővel beleállt a teljes kormánypárti média a pártlapoktól a már csak nevében közszolgálati tévéig: A Lapzártát vezető Szabó…..
Nők a Magyar Nemzetért alakuló ülés. Jobbról a második Ékes Ilona fideszes országgyűlései képviselő (fotó: http://xn--nkamagyarnemzetrt-ptb57q.hu/kepgaleria) A Nők a Magyar Nemzetért legeslegközhasznúbb Egyesület húszmilliós támogatásáról sok szó esett a héten. Nem…..
Ma hajnalban brutálisan agyonvertek egy magyar fiatalt a délvidéki Óbecsén. A szemtanúk állítása szerint négyen rugdosták és verték, majd kővel is megdobták. A delhir.com értesülései szerint a támadók szerb nemzetiségűek voltak, tehát a gyilkosság hátterében…..
Llee 2013.03.18 09:14:51
@$pi$:

Két megjegyzés:

1. Nem humbug, hanem humbuk.

2. Lehetett volna részletezni, pl. hogyan verték ki az összes fogát, amikor elkapták, hogyan tizedelték meg a falujukat, hogyan ölte ő az ellenséget, mit érzett, amikor ölt, mit gondolt a háború elején, mit amikor lelépett etc. Nem teszem, mert a történet lényege nem ez, hanem a vége, ami elárulja a konfliktusba kényszerített emberek milyen következtetést vontak le ebben az esetben.

Bár két megjegyzést ígértem, de közben eszembe jutott egy harmadik is.

3. Remélem, ismétlem, remélem, te is megérted a lényeget, s rájössz, hová vezet a gyűlölet, mindegy ki kit gyűlöl. Hidd el az a Jézus névvel bíró emberke nem hülyeségeket beszélt, sőt mások sem, akik a szeretetről blabláznak...
Llee 2013.03.18 18:00:35
@$pi$:
Nos a történet nem kitalált, te pedig higgy, amit akarsz. Ennyi.

Részemről ezzel lezártnak tekintem ezt a vitát.

Engedj meg még egy megjegyzést, ha úgy teszek, mint más gyűlölködő, akkor egyrészt olyanná válok, mint ő, legyen az bármelyik náció tagja, másrészt pazarlom az energiáimat.
Ám sem olyan nem akarok lenni, s az energiám is kell másra.

Szép estét, s napokat.
A KARD Már rólatok szól 2012.11.04 09:13:39
Volt egyszer egy párt. Fiatalok voltak, tele változtatni, a begyöpösödött, megújulni képtelen kommunista rendszert leváltani akarással. Sokszor nemcsak igazuk volt, de igen frappáns módon találták fején a szöget. Szerethetőek voltak, sőt, talán az egész palettán a leginkább azok (mondta akkor már…..
Llee 2012.11.04 12:16:16
@MACISAJT:

OOOhhh, kedves Macisajt Úr, kérem engedje meg, hogy felhívjam figyelmét, hogy valószínűleg kissé összegabalyodott az operációs rendszere. Ha még nem tűnt fel Önnek, akkor szólnék, hogy itt és most a mocskolodás, hisztériázás etc. tisztjét Ön vállalta magára... :)))))

Jó étvágyat a vasárnapi ebédhez, s csodás nasütésben gazdag délutánt kívánva Önnek:

Egy olyasvalaki, aki se nem kommenyista, sem nem konzervatív.
Llee 2012.11.04 12:35:05
@willdataa:

Két rövid válasz:

1. A pályaépítésre fordított összeg zömét Brüsszel adta, így valószínű, hogy ők mondják meg, hogyan, mire költsük.
2. Az említett kifogások legnagyobb szószólója, az akkoriban leginkább támadott építő cég egyik legnagyobb magyarországi beruházásánál az egyik legfontosabb beosztást látta el...

+1 személyes megjegyzés: Ezen műtárgyak létezésére még egy magyarázat is van, az időhiány, ugyanis, ilyen rövid idő alatt, ezek nélkül - a szükséges technológiai szünetek miatt - nem lett volna lehetséges megépülni.
Llee 2012.11.04 12:37:39
@Llee: Jajjj, most látom, hogy a legvégéről lemaradt néhány betű.

helyesen: megépülniük. (ezeknek az autópályáknak)
Ha komolyan gondoljuk, hogy Ozora egy a társadalomra veszélyes fesztivál (mi nem gondoljuk azt, lásd a cikk végén), amit fel kell számolni a jog és az állami erőszakmonopólium eszközével, számos kérdés merül fel. Tudott-e Pintér Sándor és a rendőri vezetés az elmúlt…..
Llee 2012.08.12 10:14:13
@kurgan: Haveroknál lazíthatunk a szigorú erkölcsi, jogi normáinkon? Akkor mi a probléma azzal, ha más ugyanezt teszi, akár kicsiben, akár nagyban?

Jaaa, értem, azt más teszi...

Szép napot.
Llee 2012.08.12 10:33:18
@kurgan: kb. ugyanarról beszélünk, csak kicsit másként, én mindössze arra reflektáltam, hogy miért ítélünk el másokat, ha haverokat nem.
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot. Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
Kép:  http://lvnte.tumblr.com/ Értjük mi, és van is benn igazság („elmúltnyolcév”), de azért ennél már jelentősebb az elmúlt kettő: áfa-emelés, ilyen adó, olyan adó meg faszomadó. Közben az állam saját magán nem gyakorol semmi racionalizációt, sőt! Ő…..
Llee 2012.04.21 14:37:29
@aaabbbccc: Ha valamiről nincs fellelhető link, nem biztos, hogy nem tartalmaz igazságot. Ez különösen érvényes a Paks-Simicska történetre.
Azt sehol nem fogod írásban látni (még), hogy a a megnyert választások után megkeresték a Pakson, kiemelten a primer körben dolgozható cégek vezetőit. Mindössze annyit mondtak nekik, hogy ki küldte őket, és vagy eladják nekik a céget, vagy tönkre fogják tenni.
Ha Pakson laknál, dolgoznál, akkor tudnád, hogy ez mennyire igaz, pedig nem fogod a neten megtalálni...
Szörnyű probléma emészti a társadalmat: sok nő férfi borotvát használ!Nemrég jelent meg egy kutatás a Venus-tól (ami ugyebár Gillette női termékvonala), ami szerint a nők 30%-a olyan borotvát használ, ami a szexi borosták és a szörnyű bajszok és szakállak legyalulására…..
 A Nemzeti Együttműködés Rendszere a születése pillanatában is pont annak látszott, ami: egy párt dekrétumnak, aminek jelentése röviden: bólogatsz, vagy szopsz.Az utóbbi egy évben még igyekeztek bizonygatni legalább szóban, áhh, ez a mi kormánypártunk (igen, egy párt,…..
Llee 2011.07.22 14:09:32
@hááááát: Oooohhh, köszönöm, bele is pirultam...
Llee 2011.07.22 15:18:34
@ursus artos: az a fránya helyesírás, ejnye, ejnye...
Llee 2011.07.22 16:47:42
@ursus artos:

Nem tudod, melyik szóra gondoltam?

Mi egyebet tehenék hozzá? Parttalan lenne az a vita. Semmiféle elszámoltatás nem lesz, ez csak a: "Panem et circenses."-nek a cirkusz része. Már csak a kenyér hibádzik. :))
Varánusz Gyurcsány rabláncon? 2011.07.19 05:59:00
Mikor Nemzeti Trubadúr Péter vesz egy nagy levegőt, és egy szuszra ledarálja, hogy: az előző kormányok büntetőjogi felelősségre vonását kezdeményezi a kormány sallala lesz még Gyurcsány rabláncon a mindenit neki - akkor megállok egy pillanatra és elkezdem keresni, hogy mi az…..
Llee 2011.07.19 19:31:55
@gipsz1234: Csak kérdezem, hogy az megvan, hogy reformátusként elment emberünk kezet csókolni a katolikus pápának??? :)))

Na, ennyit a hitelességről...
Llee 2011.07.19 19:47:44
@csacsacsa: Bocsáss meg, pontosítok, nem a kacsóra a gyűrűre. :)))
Llee 2011.07.19 19:51:01
@ursus artos: Igen, vannak, de kérlek, ezt magyarázd meg Luthernek. Ja, nem lehet, mert már nem él...
Lovas szobra még nincs, de lovas címere már van Németh Szilárdnak.   Csepelen nő a munkanélküliség, drágul az élet, mind több az eladósodott, segélyre szoruló család, iskolát zárnak be, térdig ér a gaz, számolatlan a gond, a megoldásra váró feladat, de a XXI. kerület…..
Llee 2011.07.18 21:07:14
gratulálok, csodálatosan, tárgyszerűen, intelligensen megfogalmazott riposzt:

nézzük egyenként:

""Csepelen nő a munkanélküliség"
Mert feritek és a maszop 8 évig nem tett semmit!"

Igen, a 2002-2010 időszak ellenzéke is sokban segítette az akkor kormányok munkáját.

""drágul az élet"
mert fizetni kell feritek és maszop által felvett hiteleket, és emiatt nem lehet adót csökkenteni!"

Adókat csökentettek, csak nem biztos, hogy a csepeli lakosok jártak jól vele.

""mind több az eladósodott, segélyre szoruló család"
mert feritek és a maszop eszetlenül hagyta, hogy a bankok mindenféle hitelt kiadjanak, egyszer sem figyelmeztették a balfasz népet, hogy ne vegyenek fel 150-en CHF alapú hitlet! Valamint azért, mert 2006 ban feritek és a maszop azt hazudta, hogy 2008-9-re EURO lesz Magyarországon!"

Gondolom, 2002 előtt is éltél, ebből következvén, szerintem emlékszel, hogy ezt a kedvező hitelt vegyenek fel a zemberek, ki is indította el? Nem? Segítek, tudod, kik voltak, akik először felvehettek támogatott hitelt? Onnantól már működött az önmagát gerjesztő folyamat, aminek tavaly ismét bizalmat szavaztak a népek, miszerint a növekvő fogyasztás majd növeli a gazdaság erejét. Hogy is mondta a KISNAGYEMBER? Merjünk nagyot álmodni?

""iskolát zárnak be"
Hol? Melyiket? Azért nincs pénz, mert minden megy a feritek és a maszop által felevtt hitelek törlesztésére!"

Hidd el, ha még te nem is tudsz róla, zárnak be, sőt fognak is, hiszen csökken a gyerekek száma. Ugye azzal te is tisztában vagy, hogy csupán a hitelek felvétele nem lenne gond. Ezzel együtt, ha figyeltél, önkormányzati szinten 2006 után azok zöme narancsos lett, s majd minden egyes fejlesztésüket hitelből kívánták megoldani. Ugye azt a hitelt is a furcsány nyerenc vette fel?

""térdig ér a gaz"
Talán szólni kéne a segélyeseknek, hogy húzzanak gazt szedni, és nem csak a valagukat kéne vakargatni, hogy kevés a segílyke!"

Kinek kellene a hírvivő szerepét játszani? Ja, az önkormányzatnak, de most úgy látszik a címer elkészítése lekötötte a kapacitásaikat...

"(remélem nem minden csapali ilyen fasz, mint e blog írója!)"

Remélem, nem minden kommentelő ennyire érinthetetlen ember, mint te.

Ui: Hol van az a csapal??? :))
Llee 2011.07.19 09:07:11
@Zébácsi:

Köszönöm, hogy válaszoltál helyettem...

Valahogy így van. :)))
Llee 2011.07.19 10:25:08
@Zébácsi: :))))

Hozzátenném, hogy azt nagyon sokan elfelejtik, hogy a 1998-2002 időszakban nőtt leginkább a vállalkozások terhe, elég, ha egyetlen dologra gondolunk, a minimálbér brutális emlekedésére...

Egyébként így működik mostanság, egyesek (néha kettesek is) azt gondolják,ha elég hangosan és eléggé sokszor hangoztatják a jól bevált lózungokat, akkor azok igazzá is lényegülnek.

Persze, mondhatjuk, hogy igazság sokféle van, mert mindenki más információhalmazból táplálkozik,az már más kérdés, hogy ez gondolkodásra serkenti-e az embert. Ám a legnagyobb hiba a gondolkodásmentes érvelés, amikor nem látja a delikvens, hogy itt, ha tetszik, ha nem, rendszerben szükséges gondolkodni. Itt a rendszer nem a társadalmi berendezkedésre értendő, hanem arra, hogy minden mindennel összefügg. Kb. úgy, ahogy anno az egyik történelem tanárom úgy magyarázta el az 1956-os eseményeket, hogy még a szuezi válságot is hozzácsapta.

Sokan nem értik, és sokan nem képesek megérteni, hogy a jelenlegi helyzet kialakulása nem csupán annak az egyetlen, vagy kettő ügyeletes démonnak a bűne. Sokan, sokat tettek azért, hogy ez így sikeredjen.
Ezzel egyetemben a mi hibás döntéseinkről nem a bonsai góré, és nem a futóbolond tehet. :)

Én sem vagyok csepeli, de járok arrafelé, s valóban nem az a legégetőbb gond, hogy lesz-e új címer, vagy sem. Sajna, a kicsi leköveti a nagyot. Úgy vélem, az országban sem az alkotmány újjá "ipadolása" lett volna, lenne a legfontosabb feladat.

Nem rettegve, de várom, hogy a kiarakatemberek jól megérdemelt pihenőjük után visszatérve milyen újabb csodás ötlettel állnak elő, amiket a szakértőik a nyár folyamán kiötölnek. :)
Tisztelt Miniszterelnököm, édes drága Viktor!Staubinger néni vagyok, lelkes híved, régi levelezőpartnered és nemzeti konzultánsod. Remélem legutóbbi gyűjtésemet megkaptad vonalkódostól, nem volt hiábavaló fáradtság a lakónévjegyzékbe ragasztgatni azt a sok bizbaszt. Ha…..
Llee 2011.07.08 11:53:47
@Alamio: Bocsáss meg, de pontosan a zárójleles utolsó mondat miatt nem kapnád meg. Ennyire egyszerű a helyzet. :)
Llee 2011.07.08 12:08:09
@MACISAJT: Ettől még tényleg bedöntötte az a két zseniális ember. :)

Remélem, azzal pedig tisztában vagy te is, hogy az erős forint azoknak a cégeknek, akik exportra termelnek (az adófizetők zöme)nem jó.

Szerintem teljesen felesleges a bedöntés és minden egyéb ilyen forintárfolyam alakulás miatt vitatkozni, az igazi baj akkor lesz, mikor az EUR és a CHF azonos árfolyamon lesz. Nagyon úgy tűnik ez is benne van a pakliban, és nem úgy kell érteni, hogy az EUR gyengül, hanem a frank erősödik. Ez lesz az igazán baj.

Az alaptörténéssel sem az a baj, hogy történik, hanem az a baj ahogyan. Eléggé viccesnek tarom, hogy Kálmán, aki a Fridi embereként kezdte, ennyire megvilágosodott, és egy ekkora feladatot bíztak rá. Persze, ha csak strómanként van, akkor megértem.
:)
Llee 2011.07.08 12:14:08
@sárkányfő: Kína, mint befolyásoló eszköz. Erre az alábbi linkben lévő cikk adja a legjobb magyarázatot:

www.piacesprofit.hu/klimablog/fenntarthato_fejlodes/ritkafoldfemek_megvonasaval_zsarol_kina.html

Persze, ha a japánok megoldják, hogy azt a kincset, ami a partjaikhoz közel a víz alatt van, kitermeljék, illetve az amerikaiak is rentábilis módon tudják kitermelni az övékét, akkor "egy kicsinykét" csökkenhet az a kínai befolyás.
Lehet, hogy a Orbán Viktor atomjaira röhögte magát azon, hogy az EU Elnökeként az EU diktátorát, azaz magát támadta. *** Ugyebár az úgy volt, legalábbis a whig történetírás szerint, hogy Orbán kiosztott egy pár kokit és sallert Brüsszelnek. És persze mi más is…..
Llee 2011.07.06 20:11:57
@wagem: Csak kérdezem:

Ki a magyar????????
  Tegnap megvédtük a vélemény szabadságát, keljünk hát a hír szentségének védelmére! Szentség? Ajjaj, csak nehogy ez ellen is határozatot hozzon az európai baloldal.   Szavaztak Strasbourgban: Orbánéknak módosítaniuk kéne az alkotmányt - áll a hvg.hu…..
Llee 2011.07.05 23:07:48
@sidorovich: hvg.hu - a fák nincsenek veszélyben. :)))
Llee 2011.07.05 23:16:50
@kaleidoscope: Én már kiírtam magam a társadalomból - Matolcsy megmondta-, amikor a 100 ezer lázadó közé beálltam, így csak elfogy a nép. Sebaj, majd birkákkal pótolják, ki tudhatja... :))))))))
Llee 2011.07.06 16:46:17
@kaleidoscope: Erre gondoltam. :))

"Matolcsy szerint, aki szeretné élvezni a magánpénztár nyújtotta előnyöket, például a félretett pénz örökölhetőségét, vagy az egyéni nyugdíjszámlát, az: „kiírta magát a közösségből, szakított a közösséggel" ezért nem jár neki a nyugdíj."

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
"Retteg a szegénytől a gazdags a gazdagtól fél a szegény.Fortélyos félelem igazgatminket s nem csalóka remény."Gyorsan elmúlt ez is, Feleim, Kokiosztó Viktor nakiafaszagyerek tündöklése alig egy napot élt. Az EU képviselőket sallerozó bátor, bárkivel szemben…..
Llee 2011.07.05 13:28:10
@Zébácsi: Ha szóba került a sci-fi, nekem már eszembe jutott az a történet is, ami valamelyik Galaktikában jelent meg, anno.

A történet lényege:

65 éves kor után vizsgázni kell az embereknek, ha átmennek a vizsgán, akkor még élhetnek a következő vizsgáig, ha nem,akkor kapnak egy utalványt, elmennek a gyógyszertárba, átveszik a gyógyszert, beveszik, oszt annyi.

Érdekes volt, sőt, több is, mint érdekes.

Ezt mikor vezetik be? :)
Llee 2011.07.05 13:52:46
@Zébácsi: Bizony, bizony. :) Ahogy nekem is, de ez már úgy tűnik, német nyugdíj lesz, ha összejön. :))

Említhetnénk A Dűne, vagy akár 2001. Űrodüsszeia c. remekműveket is. :)
Llee 2011.07.05 14:36:26
@Zébácsi: Na igen, és miért is történt ez a hatalomátvétel? Csak nem programozási hiba miatt? Bizony amiatt. :))))))))

Innentől fogva valahogy ez a párhuzam is helytálló... :)
Orbán Viktor Schiffer András azon kérdésére, hogy ismeri-e Kínát, azt válaszolta járt Sanghajban és meglátogatott egy református templomot, így ismeri a helyi keresztények helyzetét. Orbán azt is mondta, hogy véleménynyilvánításra van lehetőség, a hétvégén is volt, viszont…..
Llee 2011.06.27 19:36:00
@max val birca man: Valahogy erről van szó, ez a nagy ütemű fejlődés egyszer megtorpan, de nem csak India van, mint lehetséges alternatíva. Már vannak olyan cégek, amelyek Brazíliában gondolkodnak Kína helyett. Persze, persze, nem maholnap, kb. 5-10 év távlatában...

Summázva, Kínában sincs oly nagy csoda, egyszerűen viszonyítás kérdése, meg kell nézni honnan indultak, onnan könnyebb homorítani nagyot.
Tegezni foglak téged is, mint az emberek emberét, ami okoz ugyan nekem némi nehézséget, hiszen konzervatív lennék a kérdést illetően, én még a házunk elé piszkító ebet is magázom, kutya úr, talán szíveskedne más portája elé szarni, ha kérhetném, de a művészetek nagy…..
Llee 2011.06.21 19:01:43
@midnight coder: Ha jól emlékszem, egyidő után kifizetővé válnak (már csak annak a 100 000-nek, akik maradtak) a magánnyugdíjénztárak, ezzel csökkentve az állam által fizetendő nyugdíj mennyiségét. Na, azt a kb. 5-10 évet kellett volna még kivárni...
Llee 2011.06.21 19:08:34
@maroz: Csak megjegyezném, azzal, ha felvesszük az ő általa dobott kesztyűt, akkor már az ő játékát játsszuk, és olyanokká válhatunk, mint ő.
Csak sikerül pontot tenni az elkúrt 16%-os adóra ... nem, nem ismerték be, hogy elkúrták, hogy a gyerek nélküli 250 ezer forint alatt kereső magánszférában dolgozó rosszabbul járt a "soha nem látott adócsökkentéssel." (A közszférában dolgozók 46%-a kapott…..
Varánusz Gyávák és bohócok 2011.06.17 06:08:00
Forradalom van a mi utcánkba', bohóc lett a falu legszebb lánya,Hivatalos vagyok oda én is, elmegyek, mert százszor üzenték is.Ideges lett a vőlegény násza, a vőlegényt elosonni látja.Ne siessél, Viktor gyerek mámma', a parlamentben esküt tettél rája!Milyen forradalom az olyan,…..
Llee 2011.06.17 16:08:36
@haggyadmá: Ohhh, kérem, megtiszteltetés, hogy barátjának tekint, pediglen nem is tudja ki vagyok.

Az IQ-m pedig teljesen lényegtelen, csak sugallni szerettem volna, hogy a testületnél, melynek évekkel ezelőtt tagja voltam, még vannak hasonszőrű tagjai, mint én voltam.

:)))))))))
Llee 2011.06.17 16:24:54
@blah: Ohhh, üdvözlöm Önt is. Egyetlen picinyke szóval nem hangzott el, hogy különleges volna.

Mindössze annyiról van szó, hogy Haggyadmá kolléga közölte, hogy a rendőrök IQ-ja 50 alatti volna, én ehhez szóltam hozzá, ezután Kalmár kolléga kioktatott, majdan szó szót követett, s jutott el Ön ahhoz a következtetéshez, hogy ez különleges volna...

Mivel az ismétlés a tudás összes felmenő és lemenő hozzátartozója, így ismét elmondom, semmi különlegességről nem volt szó. :)))

Önnek is csodás délutánt. :)
Llee 2011.06.17 16:27:11
@blah: Még egy megjegyzés, valóban az, hogy valaki sokra viszi-e, vagy sem, nem csupán IQ kérdése, hanem vannak még más emberi tulajdonságok is, amik játszanak. Pl. aljasság, törtetés, vagy legyen pozitív is, kitartás, szerencse. :)))