Regisztráció Blogot indítok
Adatok
veledszep

11 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kattanj ki Öleld át a fényt 2020.08.23 15:38:45
Ne fotózz nappal szemben! – mondták annó, és néhány régi motoros még ma is. Ne fotózz délben! (Főleg nyáron!) Mondjuk ma, amikor a hangulatos, arany órában készült képek divatját éljük és elsősorban ellenfényben – nappal szemben - készítjük a fotókat. De vajon kellenek ezek a szabályok? Nem lehetne…..
A legutóbbi kihívásban arra buzdítottalak titeket, hogy próbáljátok meg néha a dolgokat más nézőpontból is megszemlélni, például felülről, mert ilyenkor meglepő és érdekes lehet a végeredmény. Nem mindenki fára mászott, volt aki a kanapéig merészkedett, más az autója csomagtartóját használta ilyen…..
Ha szeretnénk megoldani egy problémát vagy fejlődni valamiben, sokszor az segít a legjobban, ha a dolgot egyszerűen más szemszögből nézzük. Ez igaz az életben és a fotózásban is. Szinte már magamat ismétlem, de nem lehet eléggé hangsúlyozni: soha nem féljetek kilépni a komfortzónából. Számomra az…..
Az első részben egy kedvcsinálót és néhány tippet olvashattatok arról, hogyan tudtok hangulatos kis momentumokat megörökíteni a hétköznapjaitokból mozgókép formájában. Most pedig kitérünk arra is, hogyan érdemes feldolgozni ezeket a nyersanyagokat és létrehozni egy kész, kerek, pár perces…..
A minimalista fotográfia a fotográfia egy olyan formája, amelyet túlzó, szigorú egyszerűség jellemez. Ez a stílus a kompozíciós alkotóelemek minimális használatát hangsúlyozza: szín, tárgyak, formák és struktúra. Gyakran egyetlen tárgyra, alanyra fekteti a hangsúlyt a kompozíción belül, miközben a…..
Ott van a fényképezőgéped tárcsáján a videó funkció jele, de eddig még soha nem merted használni? Izgat a gondolat, mit lehetne kihozni belőle, örülnél, ha a családról mozgóképi anyag is készülne, de nem tudod hogyan kezdj hozzá? Kétrészes sorozatunkkal egy kis kedvcsinálót szeretnék adni azoknak,…..
veledszep 2020.06.26 09:13:53
@dreamworldphotohu: Igen, én is nagy dilemmában voltam, hogy önmagában ez a videó mennyire állja meg a helyét, mert sztori nem nagyon van és kicsit kevés az olyan felvétel, ahol a gyerekek valóban interakcióba lépnek vagy aktívan csinálnak valamit. Talán ezért is lett ilyen rövid, pedig anyag volt bőven, de így a végén az ölelkezős résszel mégis kereknek érzem, még ha nincs is túl sok érdekes történés, inkább csak egy szelet a hétköznapjainkból :) Egyébként hanggal is lehet színesíteni a videókat, kis kiragadott mondatokkal, amit mondanak akár a videóban, akár külön hangként felvéve. Erről is lesz szó a második részben :)
veledszep 2020.06.26 09:14:31
@Kataphotoz: Köszi, igen, lesz szó erről is :)
Rengeteg dologból meríthetünk inspirációt, sokszor olyanokból, amire nem is gondolnánk. Festmények, zene, helyszínek, emberek, szituációk, gyakorlatilag bármi. Ezért mindig érdemes nyitott szemmel járni és jól megfigyelni a körülöttünk lévő világot. A filmeket általában a sztori vagy a hangulat,…..
Néha egyetlen fotó is el tud mesélni egy egész történetet, de a legtöbb esetben több képre van szükségünk ahhoz, hogy aprólékosan, minden részletében átadjuk a sztorit. Nem kell különleges eseménynek lennie. Sőt! Sokszor a legjelentéktelenebbnek tűnő dolgokra a legjobb később visszaemlékezni: egy…..
Mivel csak a lányaim születése után kezdtem el komolyabban foglalkozni családi fotózással, a saját várandósságomról készült képek gyakorlatilag az első kismamafotó próbálkozásaim voltak. Mai szemmel már nem feltétlen tartom mindet jó fotónak, de mint emlék, mindig közel állnak majd a szívemhez.…..
A múltheti kihíváson arra kértelek titeket, hogy örökítsetek meg egy őszinte mosolyt és írjátok le, hogyan sikerült lefotózni ezt a csodát. Nagyon sok szuper megoldás született és közben rengeteget tanultunk egymástól. Mindenki elárulta kedvenc trükkjeit, hogyan deríti jókedvre saját gyerekét úgy,…..
„Anya, ne fotózz!” Bizonyára minden fotós anyuka vagy apuka, akinek a gyereke kinőtte már a babakort, találkozott ezzel a problémával. Szeretnéd megörökíteni a fejlődését, emlékeket készíteni, de ő nem működik együtt, elfordul, elszalad, hallani sem akar az egészről. Vagy épp ellenkezőleg: azt…..
Nyílnak a virágok és lassan zöldbe borul a táj. Te is úgy érzed, hogy ilyenkor elkap egy ellenállhatatlan érzés, hogy elővedd a fényképezőgéped vagy a telefonod és megörökítsd ezt a csodát? Mi igen! Ha pedig eddig még nem tetted meg, ezekkel a fotókkal garantáltan felveszed a ritmust és te is…..