Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grigorij

9 bejegyzést írt és 520 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A budapesti tömegközlekedés történetében eddig nem nagyon volt példa arra, hogy a kerékpárosok véleményét kérdezzék arról, hogyan alakítanák át a várost. A Budapesti Közlekedési Központ biciklis kérdőíve viszont rögtön olyan kérdéseket feszeget, amelyek hazai…..
Megpróbálok érzelemmentesen értekezni az új MÁV vezér(ek) újabb felháborító húzásán. Nem lesz könnyű. De mielőtt mondandóm lényegére térnék, egy kis kitérő: a magyar közlekedéstörténet, gazdaságtörténet és az idegenforgalom szempontjából is igen jelentős jubileumot…..
Azt hiszem, az új médiatörvénynek sikerült olyan eredményeket is hoznia, ami az internet egyes részeit idehaza visszalövi a statikus(abb) sajtó korába. Egészen konkrétan arra gondolok, hogy a kommentezés módja és lehetősége az, ami részben megváltozik. Ugyanis mostantól a…..
Grigorij 2011.07.01 09:17:54
"Az első a Velvet.hu Itt egy egyszerű huszárvágással megoldották a kérdést, és egész egyszerűen megszüntették (átmenetileg?) a kommentezés lehetőségét. Tiszta ügy, innentől kuss van, mindenki boldog, igaz? Aki nem, annak is kuss! Na! Azért... "

Most akkor sérti a médiatörvény, ha azt írom, hogy az idézet mondatban a szerző HAZUDOTT!!!

Mert ugy egyrészt maga a velvet lenne egy demokratikus országban betiltva, de legalább is 18-as karika mögé rakva!
Mert napjainkban a velvet a legundorítóbb és legocsmányabb celeb-"sajtótermék", mely még a bede meg totaw szokásos aljasságait is alulmúlja!
Tehát az ott megjelenő kommentek gyakorlatilag a szerzők által elkövetett szemétre adott "ésszerű" reakciók! Ha a szerző hölgyek valakinek a farkáról vagy picsájáról írnak ebben a stílusban, ahogy én is, akkor ne csodálkozzanak azon, hogy arra a sok sunázós és megbszós tartalmú reakció érkezik.

De azért is hazug a szerző állítása, mert sehol nem szerepel egyetlen törvényben sem, hogy egy sajtótermékhez KÖTELEZŐ online reagálási lehetőséget is adni???
Ezek kizárólag ÜZLETI MEGFONTOLÁSBÓL létrejött "szolgáltatások", azért, hogy ide vagy oda többen menjenek és a ha "jól megírt" és megfelelően provokatív témát választ a kiadó, akkor százával mennek a kommentek.
Ami pedig a reklámoldalon igenis gazdasági eredményekkel jár!
Az, hogy ezt egyes kiadványok - index, blikk - tökéletességig fejlesztették, azaz cikk, hír már nincs is, hanem csak online véleményeket generáló kamucikkek, szenzációk, ostoba és hazug cikkcímek stb. az nem a médiatörvény eredménye!
És az sem, ha ostoba cikkekre ostoba kommentek érkeznek!
És az sem, hogy ha egy kiadványra - JOGOSAN! - érvényesek a hazai törvények, akkor azok az abban megjelentek minden szavára, mondatára érvényesek legyenek!
Miért gondolják a bér-bloggerek, hogy kizárólag a megjelenési felület miatt számukra ELŐJOGOK vannak? Pontosabban, hogy ők KIKERÜLNEK a törvény hatálya alól???
Senki sem mondta, mondja, hogy egy blogban a bloggernek nincs szabadsága!
Kizárólag azt, hogy ha az a blog egy "kereskedelmi" jellegű hírpotálon, sajtótermékben jelenik meg, akkor ugyanolyan feltételekkel jelenjen meg, mintha egy ottani szerző normál cikkben írta volna azt meg!
A kommentet pedig, mint plusz szolgáltatást valóban a gazdának kell kontrollálni! De ez eddig is így volt, csak most akció indult az fizetett aljasságok megvédése érdekében!

Vajon a szerző miért akad ki azon, hogy egy bármely lapban, tévében, rádióban megjelent írásért, véleményért stb. a vezetés, a kiadó a felelős???
De hát ez így volt mindig és mindenhol! És ezt tudja az aktuális gazdi, U.P. is, tehát az ő általa vezényelt kiadványon, a tulajdonosa által birtokolt blog.hu-n is közreadhatta volna...
Szóval miért gond az, ha a blogok - SZABAD TARTALOMMAL - blogfarmokra kerülnek (ahogy az a világon lenni szokott), az index "találmánya" miszerint a nem tisztességes mondanivaló blogban jelenik meg, szépen megszűnik és a bedemárton vagy a totaw az impresszumban megjelent beszotásnak megfelelően újságíróként írja meg a véleményét - figyelembe véve az érvényes jogszabályokat, ahogy azt a másik 10 millió magyar állampolgárnak is tennie kell -, a kommenteket meg ahol hagyni akarják - ellenőrizni, moderálni kell!!! Hogy az plusz pénz? De hát ebből jön nekik a pénz!
Egyébként senkinek sem tűnik fel, hogy ez a szarkavarást pár olyan lény végzi, akik kaméleon módjára UGYANOTT EGYSZERRE ÚJSÁGÍRÓK és BLOGGEREK is???
A tisztességes bloggereket nem sérti ennek a féltucat mocsoknak a kisded játéka, ami kizárólag anyagi haszonszerzés céljait szolgálja???
Persze az itteni bér-bloggerek többsége is ezektől függ, hiszen egy független és szabad blogfarmon őket soha senki nem találná meg! Csak ha kiteszik őket az indexre!!!
Nem akarok senkit sem a bűnbe csábítani. De ha már felvetted, csináld ésszel, nem? Mai cikkünk blogposztja...
Grigorij 2011.06.29 09:27:53
Lássuk be itt nem egy szubjektív dologról van szó, hanem törvényről, jogszabályról.
Most nem tudom megítélni, hogy melyik a nagyobb bunkóság, prosztóság: kézben tartott telefonnal beszélgetni vezetés közben, vagy hivalkodva kioktatni a többieket az "én vagyok a legjobb" stílussal, de kívánom a pár büszke (valószínűleg taxis vagy kamionos) főokosnak, hogy amikor EGYSZER és ELŐSZÖR történik velük valami durvább dolog, akkor ne öljenek meg több tucat ártatlant, mert ADDIG még koccanásuk sem volt...

Az igazán visszataszító azonban az, ahogy lesöpri ez a tetves réteg magáról a dolgokat! Kit érdekel, hogy őt zavarja-e vagy sem??? Kit érdekel, hogy hol és mikor fogja egy vagy négy kézzel a kormány???
Egészen egyszerűen ezek a parasztok szándékosan szegnek meg törvényeket, és aki EZT megszegi, az valószínűsíthetően több másikat is (stoptábla, záróvonal, tilos jelzés stb.) - mert így szokta és eddig ezekből sem volt baj.
De ezek a büdös bunkók közben mások életével is szórakoznak! Amíg ők a városban telefonálgatnak, miközben a kormány elengedve éppen a váltót basztatják, de közben éppen kanyarodnak is és éppen egy forgalmas gyalogátkelőt kereszteznek - a gyalogosok rémülten ugrálnak félre, hiszen a suttyókám arcán jól látszik, hogy NINCS "OTT"!!!!

Szóval most akkor nem a törvények szerint élünk? Akkor most nem kell adót fizetnünk? Beleszarhatunk a szomszéd postaládájába? Vagy az itt az észt osztó telefonpárti sutyerákok kislányát, anyját, testvérét vagy feleségét is megerőszakolhatjuk - mert kit érdekel a törvény és mi már egymillió nőt dugtunk meg és még soha egy tripperünk sem volt..??

És valójában azok mondják jól, akik azt írták: a telefonálás úgy egészében elvonja a figyelmet!!!
Egy cigi egy csoki - pszichomotorikus tevékenység!!!
A telefonálás - vagy akár a menet közbeni térképolvasás - azonban fokozott figyelmet igényel, amit egy másik fokozott figyelmet igénylő tevékenységtől - a vezetéstől - vonjuk el!
Tehát azon kívül, hogy az tevékenység jogsértő, még prosztó is és egyben balesetveszélyes!
Vajon hogyan lehet egy villanyautót egyedien reklámozni? Manapság egyre több autómárka teszi fel magának ezt a kérdést. De szerencsére ott vannak a jó öreg reklámügynökségek, ahol stratégák és kreatívok várják harcra készen a briefet és mindent megtesznek a sikerért. Azt…..
Az új Alaptörvény elfogadását követően a Belügyminisztérium közzétette és egyeztetésre bocsátotta az önkormányzatokra vonatkozó törvény szabályozási koncepcióját, amelynek egyik központi eleme a fővárosi rendszer megújítása. A terv azonnal politikai viták…..
   A Jobbik és a KDNP már egy ideje vált-vállvetve követeli Alföldi Róbert leváltását. Összenő, ami összetartozik mondanám, de nem szeretném, hogy esetleg a KDNP-s és Jobbikos képviselők rosszat gondoljanak. A mostani indoklás az, hogy Alföldi Róbert egy…..
Pénteken a ferihegyi skanzen felé vettem az irányt, hogy végre élőben is megnézhessem a lelkes magánembereknek köszönhetően egyre szebbé váló Il-14-es utasszállító egyik motorjának indítását. Nem az elsőt, mert az még áprilisban megtörtént, de az első…..
A szerb biztonsági szolgálat tagjai a belgrádi Száva Központ közelében elfogták egy belgrádi fekete BMW tulajdonosát, akiről azt gyanítják, hogy merényletet tervezett Schmitt Pál ellen – adta hírül a szerb alo.rs. Arra gyanakodnak, hogy a fiatal megpróbálta…..
Grigorij 2011.05.19 11:56:32
@FL: a válasz az előbbi hsz-emben van!
G.Á. nem az 56-os "szabadságharcosokkal" ült és nem "azért"!!!
Az bssza a wittnerék csőrét, hogy Nagy Imréhez közel álló volt, ami a wittner-féle CSŐCSELÉKNEK soha nem adatott meg!

De mivel nincs egyetlen hiteles bizonyíték sem erre, sem arra - így feleslege az egész vita!
Tisztelt Mt!  Több dolgot is érintő történetemet küldeném önöknek, ha gondolják, nyugodtan tegyék ki az oldalra. Állást keresek már lassan egy éve, sajnos eddig semmit nem sikerült találnom, pedig legalább 300 önéletrajzot elküldtem már az elmúlt közel egy év alatt. A…..
Grigorij 2011.05.18 11:52:59
@Terézágyú: a második hsz.-emben ott a válasz!!!!
Lehet, hogy egy-két rossz politikusi mondaton múlik majd, hogy a BKV és vele a Fővárosi Önkormányzat elbukik 30 milliárd forintot? Az elmúlt hónapok fejleményei alapján ez könnyen előfordulhat. A versailles-i fellebbviteli bíróságon folyó Alstom-BKV perben a felperes francia cég…..
A Hajdú Online cikkében igazi alföldi westernre bukkantunk. Jó, nem marhákat hajtottak el, hanem disznókat loptak, de a férfias bosszú nem marad el. Hajdúsámson a magyar Tombstone! Hajdúsámsoni disznótolvajokat vertek meg Debrecenben. Ketten súlyos, egy ember pedig könnyű…..
Mit is mondhatnék kedves barátaim? Sajnos hosszabb időre nem lehet nálam a készülék, ezért nem tudok akku teljesítményről beszélni illetve nyilván a lehetséges szoftverhibákat sem én fogom észrevenni. De, hogy lelőjem a poént, nem is baj, hogy nincs nálam napokig a készülék,…..
50 méterrel a föld alatt, a 2-es metró építkezése kapcsán épült meg a Rákosi-rezsimet még az atomháborútól is megvédeni hivatott bunker, amelyben Rákosi Mátyás valószínűleg soha nem fordult meg. Mi viszont igen. A KÉK által szervezett Városi Séta ezúttal a…..
Az összedőlés határán áll Közép-Európa legnagyobb és egyik legszebb katonavárosa, a Veszprém megyei Hajmáskér.  A palotakomplexum idén lenne 100 éves. A hajmáskéri parancsnoki épület napjainkban (Fotó: Picasaweb.hu)  Nagyhatalmak fegyverkezési versenye  …..
Voltak, akik felhördültek, másoknak mosolyt csalt az arcára, amikor jeles politikusaink közül egyik-másik megemlítette, hogy ingyenessé teszi a fővárosi tömegközlekedést. Bár az intézkedés nem lépett életbe, számos utas kész tényként kezeli az ígéretet és jegy nélkül…..
Grigorij 2011.03.23 13:14:28
Kedves posztíró!
Próbálj meg rendszeresen utazni az említett 105-össel - ami valójában a 4-es, csak a kis búzavirág orbánrokon pár százmillióért átszámoztatta ezt is -, és hamarosan megváltozik a véleményed!
- Ez a járat az egyike a BKV "kínálatának", ahol SOHA EGYETEN járatindítás, követési idő stb. nincs betartva! Majd ha minden délután 25-30 percet vár a 7 perces követésre kiírt buszokra!
- Ez az a járat, ahol például a Gyöngyösi utcai végállomásnál - télen - vagy kéttucat emberke várakozik a -10 fokban, miközben a busz félreállítva... a sofőr bent kávézik... Majd a kiírt idítási időhöz (VÉGÁLLOMÁS!!!!) képest vagy 5 perceel később begördül, majd ahelyett, hogy indulna, kivárja a KÖVETKEZŐ indítási időt... Egyszerűen kimaradnak a járatok!
- Ez az a járat, ahol már reggel 8 előtt is 20 perces késések vannak, majd egyszerre érkezik 2-3 jármű
- Ez az a járat, ahol az több sofőr FOLYAMATOSA mobilozik vezetés közben!
Szóval ez az a járat, amit a korábbi nagyon jóról az utóbb 5 évben (Vitézy Dávid!) sikerült a -2000000-es szintre zülleszteni!

Majd ha megfelelően közlekednek, kitakarítják őket, a vezetők nem lesznek hótparasztok - na majd akkor lehet ugatni a bliccelés ellen!
De most, amikor egy megálló 320 forint és gyakorlatilag szándékos szopatást végeznek az utasokkal, a következőt kell tenni:
Ők eldöntik mikor járnak, mi eldöntjük mikor lukasztunk!

(a demagógok meg húzzanak el, mert ez KÖZSZOLGÁLTATÁS, ezért a szemétért milliárdok százai megy a közpénzből nekik! Tehát nem kell a kamuduma, hogy ha nem tetszik ne szálljak fel!
Nem tetszik, tehát nem szállok fel, de akkor az állam NE adjon egy fillért se nekik, fizessék ki az utasok a szolgáltatást!!!!)
Vujity Tvrtko javaslata után, amely szerint az autókban is megtiltanák a dohányzást, a dohányosok egyre újabb területekről szorulnak ki. Vadászat, horgászás és curling közben is le kell majd mondani a füstölésről. A szigorú jogszabály megtiltaná a benzines öngyújtók…..
Ki felejtett egy hatalmas műpéniszt a lakáshirdetése fotóján? (LL) Yoda a falon (tipp: Laura) Kör alakú szoba a XIII. kerületből (tipp: Eszter) Sok macskás kép egy klasszul berendezett zuglói kecóban (tipp: Szabolcs) Belső kétszintes csoda a Hősök terénél A…..
Végre megtörtént, amire az Apple rajongók és még sokan mások vártak: Steve Jobs bemutatta az iPad 2-t. A technikai specifikációkon nem szeretnék elidőzni, sokan megteszik ezt helyettem, röviden elég annyi, hogy nemcsak a készülék külsején változtattak a mérnökök. Erősebb,…..
Mivel tegnap kezdődött el annak az autósnak a pere, akit annak idején Békés-megyében szereltek le a helyi rendőrök, amiért nem tudták bemérni a sebességét, a sajtó és mindenféle médium tele volt a témával. A blog kemény magjának régi tagja, SzaGértő az ügyben a védelem…..
Január elsején lett Süveges Gergő az M2 intendánsa (milyen egy hülye szó, kedves Medveczky Balázs!). Furcsa, kissé félreállítás-szagú döntés volt egy politikai műsorokat vezető emberre bízni az MTV újonnan induló gyerekcsatornájának "elkészítését", annyi azonban…..