Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dervalics Ákos

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mentoráltunk, a Poliloop, a magyarországi PowerUp! versenyünk 2020-as győztese a Jalsovszky Podcastben! Az adás témája, hogy a startupok hogyan tudnak forráshoz jutni, valamint, hogy mire figyeljenek azok a cégek, akik tőkebefeketetést kérnek. A beszélgetőpartnerek Molnár András, a Portfolion…..
Miért van kevés külföldön is sikeres magyar cég, és miért nem lehet meghatározni az ő sikerük receptjét? Miért nem tud kitörni Magyarország a közepes jövedelem csapdájából, és hogyan segíthetnének a cégek a kitörésben? Lakatos Péter mérnök-üzletemberrel, Szendrői Gábor közgazdásszal, befektetési…..
Hogyan tudna még több hazai vállalat nemzetközi sikereket elérni? - Aktív vállalatvezető szerzőink erről fejtik ki véleményüket, konkrétan megfogalmazva az előrelépéshez szükséges tennivalókat. Eszmefuttatásunk első részében arról gondolkodtunk, hogy ha már megvan egy tudásmag, újítás vagy…..
Talán vannak, akik a szerzőkön kívül is még emlékeznek „A veréb is madár” című film első jeleneteire, amikor az itthon ragadt fivért játszó Kabos próbálkozik fergeteges ruhatisztító találmányának hasznosításával. Ellentéte a külföldre szakadt testvért játszó Kabos, aki befutott kaliforniai…..
Bár gyors felfutásnak örvendtek az elmúlt években Magyarországon az elektromos rásegítésű közlekedési eszközök, az e-mobilitás iránti igény kezd lanyhulni. A közösségi rollerezés terjedését jelenleg is gátolják a jogszabályi szigorítások, a lokális tiltások, a rongálások, a szolgáltatások…..
Pár napja alkalmam volt részt venni a Portfolio Sustainable World 2020 konferenciájának panel beszélgetésében, ahol arról beszélgettünk, hogy mekkora sokk érte az energiaszektort a járvány miatt, és ez miként hatott az iparág fejlődésére.  A résztvevők egyöntetű megállapítása volt, hogy a kezdeti…..
Napjainkban a koronavírus mellett a leggyakoribb hírcsoport, ami minket ér a klímaváltozás továbbá jó és rossz példák a klímasemleges lét szempontjából. A bolygónk felmelegedésének okait már a lakosság is jobban ismeri, mint a válogatott kezdő 11-et. Lássuk be, az ember évezredek óta létezik abban a…..
Manapság naponta halljuk, hogy csökkentenünk kell a szén-dioxid kibocsátást, az energiafelhasználást, miközben az elmúlt fél év fogyasztás-visszaesése minden más törekvésünknél nagyobb mértékű hatást tett e céljainkra Magam is hetente csak 2x járok be az irodába, ez megy kerékpárral,…..
Talán ma már túl vagyunk a startupok hőskorán, amikor mindenki a Silicon Valley-be vágyott. Ez volt kezdetben az egyedüli olyan image a startupok számára, amely a világszintű ismertség reményét jelentette a fogalmilag hozzá társított növekedéssel és gazdagsággal.  Akadnak szép számmal sikeres…..
Az elmúlt évek tapasztalata alapján gyakorlatilag minden iparágban alapvető cél a minél gyorsabb piacra jutás, miközben a vásárlók igencsak rosszul tűrik a hibázást. Emiatt szükség van olyan integrált módszertanra és kapcsolatrendszerre, amely egyszerre nyújt lehetőséget a hiányzó kompetenciák…..
- avagy elősegíti-e a fogyasztói viselkedés megváltozása a környezeti és társadalmi szempontú fenntarthatóságot?  Itthon is túl vagyunk az első sokkon, a startupok, kis és nagyvállalatok mind meghozták az első döntéseket, reagáltak a kialakult helyzetre. Több felmérés is hasonló eredményre…..
4 hónappal vagyunk az első, Kínában regisztrált fertőzés után. Bámulatos látni, mennyit tanultunk mind egyénileg, mind társadalmilag. Hazánkban is alig egy hónapja, hogy korlátozásokat vezettek be, mégis egy sor új üzletet, üzleti modellt jelentettek be innovatív vállalkozások. A lakosság is egyre…..