Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MaCS_70

0 bejegyzést írt és 1317 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az olcsóság és a menetszél-optimalizálás miatt szoftverrel tervezett, unalmas vonalvezetésű egyenautók korát éljük. Erre rápakol még egy kört az, hogy többségében fekete-fehér-szürke kocsik gördülnek le a gyártósorról - abban nincs kockázat és a sok egyforma festéket olcsóbb nagytömegben megvenni.…..
MaCS_70 2023.01.21 19:05:27
@MittuDomain: Ez konkrétan baromság. A biztonsági övvel és a bukósisakkal kapcsolatban hallottam eddig rendszeresen, hogy felelőtlenségre ösztönöznek....

MaCS
MaCS_70 2023.01.21 19:08:49
@MagyarTarka: Én bizony nagyon máshogy vezetek, ha mögöttem van a csemete, pedig a defenzív vezetés két lábon járó szobra vagyok.
De a kiscsávó sokkal érzékenyebb a gyorsulásokra, származzanak azok bármilyen manőverből vagy szimplán csak egy döccenőből, és legyenek tetszőleges irányúak.

MaCS
MaCS_70 2023.02.15 01:19:34
@F.M.J.: Nem azért vezetek óvatosabban, ha mögöttem ül a csemete, mert félteném. Ennyire azért bízom magamban.
Azért vezetek ilyenkor óvatosabban, mert az ő nyugalmát féltem.
Rachmaninov második zongoraversenye a zeneszerző legnépszerűbb művei közé tartozik, annak ellenére, hogy a legtechnikásabb zongoristáknak is bőven kínál kihívásokat. Mostani cikkünkben megosztunk néhány érdekességet a darabról, amely nemcsak a zeneszerző karrierjét, de őt magát is a szakadék…..
Nehezen engedte át a technológiát a vasfüggöny. De vajon hány évet késett nálunk az első viedómagnó vagy kvarcjáték?..
MaCS_70 2022.04.04 12:53:46
@TheRminator: Aztán az Orion is gyártott Panasonic NV-430 videomagnót. 1988-ban az alsóörsi hangárban vettünk egyet 50e Ft-ért.

MaCS
Joszif Visszarionovics Sztálin 1924-ben, Lenin halála után kezdett teljhatalma kiépítéséhez, amely egyben (üldözési mániája és hatalomféltése miatt) tömeges kivégzésekkel járt együtt riválisai, saját párttársai sőt tábornokai körében is. Egyszemélyi diktatúrája a 20-as évek végén és a 30-as években…..
MaCS_70 2022.01.14 18:50:47
@neddie: Annyira alaposak voltak Katinyban, hogy a halálos ítélet kimondására szolgáló szoba és a kivégzés helyszíne között volt még egy hivatali helyiség is. Itt tartották a másodfokú eljárást, ami egyetlen mondatból állt: fellebbezés elutasítva, ítélet végrehajtható!

MaCS
Ennyi pénzben úszkálunk minden nyáron a tóban, és egy ’45-ös elmélet szerint komoly szereplők lehetnénk a világpiacon is...
MaCS_70 2021.12.21 08:25:57
@Quattroman: Jóval később, a hetvenes-nyolcvanas években akarta papóleon lecsapolni a Balatont.

MaCS
Beszerezhetetlen iskolai és kisdobos kellékek, menő diplomata táska. Így kezdtük az iskolát az előző rendszerben.  Iskolatáska és tartalma a 70-es években - Forrás: Fortepan/Bauer Sándor..
MaCS_70 2021.09.20 09:48:53
@ötköb: Az a bizonyos barnás ing hivatalosan khaki színű volt és tábori ing névre hallgatott. Amint a neve is mutatja, a táborokban használtuk, mivel a színe okán mosás nélkül is kibírta azt az 1-2 hetet.

Én 76-ban letten kisdobos, és egyáltalán nem emlékszem beszerzési nehézségekre. Anyámmal elmentünk a legközelebbi Ezermester (és Úttörő) boltba, és megvettük, amit kellett.

Nálunk a tornacipő színes sem volt megszabva, a tornanadrágnak viszont lehetőleg kéknek kellett lennie.

MaCS
A pillangóúszás kemény műfaj   Mivel a jobb eredménye által Hosszú Katinka indulhatott Magyarországról az olimpián, Tokióban Jakabos nem állhatott a rajtkőre a 200 méteres pillangóúszáson. De Hosszú, immár a második olimpián lépett vissza közvetlenül a rajtot jelző dudaszó felharsanása előtt,…..
MaCS_70 2021.07.31 16:29:26
@para_noir: A sportolók nagyon komoly motivációt, küzdeni akarást tudnak adni nagyon sok embernek. Olyan példaképek lehetnek, akik ezzel igenis jobbá tehetik a világot.
A dohányzás az 1960-as évek Amerikájában teljesen elfogadott volt, még az űrhajós testületnél is. A korai űrhajósok közül sokan dohányoztak, néhányuk egész NASA pályafutása során. Az űrhajósok visszaemlékezései szerint nem volt kötelező leszokni, senki sem jelezte, hogy ilyen irányú nyomás nehezedne…..
A szülői gyászt tekinthetjük-e elegendő felelősségvállalásnak egy gyermek baleseti halálában? Lefolytatható-e jogi eljárás így minden baleset esetén? L.L. Junior rapper a hároméves kisfia halálával járó balesetet követően megvonta az anyától a másik, nagyobbik fiuk láthatási jogát. Írásom egy…..
Megérkezett a tesztműhelyünkbe a Mecool KM2 TV Box, ami számos újítás tartogat a felhasználóknak. A Mecool KM2 végre egy teljesen gyári Android TV készülék lett, ami ráadásul hivatalos Netflix 4K támogatással is rendelkezik. A Mecool készülékeit eddig is nagyon kedveltük, például a legutóbb…..
MaCS_70 2021.06.15 02:16:28
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azért már baromi nehéz nem gigabites Ethernet-kábelt találni. Gyakorlatilag sérült kábel kell hozzá, amelyben sérült egy ér. Cat5e alatt már nem kapni kábelt, de a közhiedelemmel ellentétben a már szinte kihalt sima Cat5 is szinte gigabites. (Csak sajnos nincs nevesített kategória a 100 és az 1000 Mbit között.) Van egy csomó Cat5 kábelem, köztük egy 70 méteres is, de azon is szépen átmegy >800 Mbps.

Egyébként tetszik a készülék, csak arra lennék kíváncsi, hogy az analóg hangkimenete mennyire használható erősítőre kötve zenehallgatáshoz.

MaCS
MaCS_70 2021.06.16 14:51:34
@Faby: Ez mondjuk szubjektív. Nekem 3 méterről az 50"-os tévén pont elég a 720. Számomra nem jelent többletértéket az 1080.

MaCS
Az első magyar tévékészülék, az Orion AT501-es prototípusa, 1955. augusztusában készült el. Sorozatgyártása 1956-ban kezdődött, ezzel párhuzamosan a Magyar Televízió kísérleti adásai is elindultak. A 35 kilós, 17 colos (43 cm) képátmérőjű szerkezet szekrénye valódi diófa volt és két csatornát tudott…..
Ilyen a magyar ember: amin egykor mérgelődtünk, ma már teli szájjal nevetünk. Ilyen volt az élet a keleti blokk autóival...
MaCS_70 2021.05.11 06:45:10
@Quadanium: Teljesen rossz stratégia. A bezárt Trabantot ugyanis a motorház felől lehetett nyitni, gond nélkül. Én egyszer brahiból egy fűzfavesszővel tettem meg, a tulajdonosa nem nagy örömére.

A Trabant szerintem egyébként nem volt megbízhatatlan autó. Engem sosem hagyott cserben.

De benzin persze kellett bele. Még 1990-ben finn vendéghallgatókat vittünk vacsorázni Esztergomba az én Kispolszkimmal és a haver Trabantjával. Csak azt hagytuk számításon kívül, hogy este 7-kor minden környékbeli benzinkút bezár. Bepróbálkoztunk Dorogon is, de már ott sem volt nyitva, és ott fogyott ki a benzin. Így aztán a Bécsi úti Shell kútig a Polszkival vontattam el a Trabantot, 5-5 fővel a fedélzeten. A súly/teljesítmény mutató nem volt túl kedvező.

De a Polákkal a kosárcsapatot is szállítottam. Az öt csapattagból én voltam a legalacsonyabb a 185 centimmel. :)

MaCS
Bár jelenleg még Európa legtöbb országában szigorú korlátozó intézkedések vannak érvényben, úgy fest a nyáron bizonyos feltételekkel már lehetőség nyílik autós kirándulásra. Mielőtt azonban nekivágnál egy külföldi utazásnak, nem árt, ha tisztában vagy az alábbi szabályokkal. Franciaország: a…..
MaCS_70 2021.05.06 23:48:25
@Thomas P. Johnson: Én Skóciában találkoztam pár, kgaz, tényleg kevés egyenrangú kereszteződéssel.

MaCS
MaCS_70 2021.05.06 23:54:45
@Emmett Brown: De ha a jobboldali közlekedésben a balról érkezőnek adok elsőbbséget, az azt jelenti, hogy az út túloldaláról, egy szembejövő sávon át, jó eséllyel takarásból érkezó kárművet kell észlelnem és beengednem. Eleve sokkal nehezebb, több odafigyelést, lassítást igényel az észlelése, ami nem is mindig lehetséges a szembejövő forgalom miatt, másrészt komoly mérlegelést igényel, hiszen aszembejövőket is bele kell kalkulálnom.

MaCS
Víz és villany nélküli lakótelep, fűtés nélküli áruház és semmiben végződő elektromos kábelek. Építőipar a Kádár-korban...
MaCS_70 2021.05.06 16:57:51
A nappali a legtöbbünk számára az otthonunk központi egysége. Érdemes tehát arra törekednünk, hogy a jólét oázisává váljon, ami viszont csak megfelelő berendezéssel érhető el. Nem feltétlenül kell lakberendezőt fogadnunk, hogy mindezt megvalósítsuk, hiszen már egészen apró dolgokkal és…..
    Az emberek jellemző tulajdonsága, hogy mindig találnak valamit, ami miatt elégedetlenek lehetnek. A COVID19 járványnak már az elején követelték a mielőbbi védőoltást. Ez most elérhetővé vált, tehát itt az ideje kritizálni, lehúzni, zavart kelteni, és újfent elégedetlenkedni.    …..
MaCS_70 2021.01.09 16:05:49
@driver70: @#szájbergyerek#: Miután egy nagyon jó barátom szinte az 50. születésnapján halt bele a COVID-ba és a tágabb környezetemben is elég rendesen aratott ez a kór, továbbá a betegségen átesett baráti családok többsége még sok hónap elteltével sem tudott lábra állni, baromi kíváncsi lennék arra, hogy milyen ember az, aki a rögeszméi alapján bárkinek ezt kívánja...

MaCS
MaCS_70 2021.01.09 16:12:07
@driver70: Én viszont sajátos okok miatt orvosokkal vagyok körülvéve, egymástól függetlenül a régi barát háziorvostól indulva a fertőzöttekkel napi szinten tömegesen találkozó osztályos orvoson keresztül a COVID-szakértő kutatóig. És bár egymást nem ismerik, de egybehangzó véleményük szerint felelősségteljes orvos nem támogathatja az általános oltásellenességet.

MaCS
MaCS_70 2021.01.09 20:04:48
@Ménár Atya: Vélhetően nincs semerre sem tolva, csakhogy borzalmasan magas a látencia. A valós szám sokszorosa a közzétettnek, egyébként meg éppen ezért a nyers számok semmit sem mondanak, aminek talán van értelme, az a pozitív eredmény / összes teszt mutató.

MaCS
A napi vízigényünk kielégítésének majdnem felére feleslegesen használunk ivóvíz tisztaságú vizet. Ha elzárnád a csapot, amikor nem használod, évente akár 15 ezer liter vizet is megspórolhatnál. Te is tehetsz azért, hogy hatékonyabban használjuk fel az édesvíz-készletünket és még pénzt is tudj…..
MaCS_70 2020.11.05 18:48:46
@Örömhernyó: A mosogatógépről számtalan számítás és kísérlet bebizonyította, hogy ha ésszel használják, akkor a vételárát is figyelembe véve takarékosabb, mint a kézzel mosogatás, amihez még bónuszként jön hozzá, hogy nagyságrendileg tisztábbra mosogat, mint ami kézzel egyáltlalán lehetséges.

Amúgy az egyik legtartósabb háztartási gép, még a jelenlegi újak is számíthatnak 8-10 év élettartamra napi használat esetén.

MaCS
MaCS_70 2020.11.09 17:56:39
@Örömhernyó: Jó tíz éve az egyik német tesztmagazin leállított tíz mosogatógépet a legolcsóbbtól a legdrágábbig, illetve összehívott a mosogatógépellenes netezők táborából tíz hangos háziasszonyt.

Az eredmény: a mosogatógépek mindegyike kevesebb vizet és energiát igényelt, a tisztaság pedig úgy lett nagyságrendileg jobb, hogy konkrétan az edényeken maradt kórokozókat számolgatták mikroszkóppal.

Amint Odamondó is megírta: a mosogatógép víznyomásával és főleg vízhőmérsékletével nem tudsz versenyezni.

MaCS
Blogunk egyik első posztjában felvillantottunk párat a világ legfurcsább településnevei közül. Mai válogatásunkban újabb, érdekesebbnél érdekesebb elnevezésű településsel ismerkedhetünk meg! A településnév, amelyről még a mai posztban sem lesz szó. (forrás: blikk.hu)  ..
A Kádár-kori DIY gyöngyszemei a rádióra gumizott ős-powerbanktól a Lada hangszimulátoron át a kávéfőző-tuningig.  ..
MaCS_70 2020.10.09 12:43:57
@Pepibubó: Nálunk rendszeresen volt a trafikokban HiWatt 9 voltos elem (kék-fehér-piros), ami jobb volt valamivel a gyári akkunál, de az akkuval is elment 7-8 órát a Sokol, aztán meg lehetett ugye tölteni.

MaCS
MaCS_70 2020.10.09 12:44:04
@parasztgyerek: Nálam 15 évig bírta a szovjet gyári NiCd akku!

A Sokol egyébként kiváló zsebrádiónak számított akkoriban. A nyugat-német barátunktól kaptam anno egy csilivili, nem is olcsó Sanyot, ami viszont nem ismerte az OIRT URH-t, középhullámon, valamint általában hangerőben és -minőségben viszont porig alázta a Sokol!

MaCS
 1922. A későbbi brit uralkodó, VIII. Eduárd szamurájöltözékben, Japánban tett látogatása során..
MaCS_70 2020.06.15 14:24:58
@Tejinashi: Én konkrétam az első, nagyjából nyilvános magyarországi vetítésen láttam a Csillagok háborúját, és kérdeztem is apámat, hogy miért a negyedik résszel kezdenek.

Lehet, hogy különböző kópiák futottak.

MaCS
MaCS_70 2020.06.15 14:34:55
@¿Qué tapas hay?: Olyannyira, hogy a sugárzó anyagból az egyik guberáló kislányának is jutott, egészen pontosan a vajas kenyerére. (Igaz, nem szándékosan.) Szegény az áldozatok számát szaporította... :(

MaCS
A bíró kedvenc csapatát, a Realt is legyőzte a Vidi, de azt már nem láthattuk, hogy megtapsolták a magyarokat Madridban...
Dániel olvasta a posztot a házról, ahová nem lehet/szabad/tudják bekötni a netet és elküldte nekünk a saját történetét. Kísértetiesen hasonló, most az Invitel nem reagál a megrendelésre, pontosabban az alvállalkozó nem bukkan fel, valószínűleg ott lehet a gond. Írtunk az üggyel kapcsolatban az…..
MaCS_70 2019.09.30 01:05:40
@aefzuj: Mintha keveredne a "köteles" és a "kikényszeríthető" fogalma.

MaCS