Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindentudó sejemmalyom

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Napok óta más sem megy a jobboldali médiában, mint gyermeteg hisztizés egy béna karikatúra miatt. A KDNP egészen odáig megy, hogy beperli a Népszavát. Mindez 2020-ban - teljes agyrém.   Pápai Gábor elhíresült rajzáról el lehet mondani, hogy abszolút humortalan. Azt is, hogy ízléstelen. Még azt…..
mindentudó sejemmalyom 2020.05.28 09:35:48
"abszolút humortalan"

Miért dobálózol ilyen kategóriákkal? Egy ilyen blogban is érdemes különválasztani a tényeket a véleményedtől, még ha ennek jelen esetben csekély is a súlya. Én például értem, hogy mi benne a humor. Egy egyszerű szójáték, amilyet százat is hallhatsz naponta, és egy perc múlva elfelejted. A témája miatt persze sokan megtalálva érzik magukat, de ez független a humortól. Gondolom, legtöbbünk elsütött már vaskosabb vicceket, amelyek nem voltak feltétlenül ízlésesek, mégis jót nevettetek rajtuk. Ott van például a Monty Python, a Sas-kabaré és a Family Guy. Teljesen különbözőek, mégis mindháromnak megvan a rajongótábora és az engesztelhetetlen gyűlölői is. Mégsem mondanám rájuk, hogy abszolút humortalanok.

Szerintem Jeszenszky írása mégiscsak pc köntösbe csomagolt kettős mérce üzenet, hiszen burkoltan azt mondja, hogy Pápai Gábor egy 'szardarab' ("Nekünk meg jogunk van azt az embert, aki ezt a karikatúrát készíti, egy szardarabnak nevezni, s ez mind belefér."). Viszont nekik 'nem fájtak' a Mohamed-karikatúrák, ami kb. ugyanez a kategória, ez mégis simán belefér. Világos, hogy van különbség, ha valaki rajzolja vagy csak élvezi, de itt arról van szó, hogy az egyik vallásalapítót (vagy bármit) gúnyolni erkölcsileg helytelen, a másikat viszont lehet (mert egyszerűen nem veszünk tudomást ugyanerről a vonatkozásról). A kettős mércét a célközönség (még az értelmesebb rész nagy hányada is) úgyis kettősen dekódolja, miért mondana hát le róla önként bármely politikai erő vagy annak szellemi holdudvara?
mindentudó sejemmalyom 2020.05.28 13:11:22
@G. Nagy László:
Ha gonosz nem is, de egy kemény, olykor bosszúálló apafigura.
Pont, amilyen a zsidó törzsek élete volt 4000 évvel ezelőtt.
Jézus kétségkívül szakított ezzel a képpel.