Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DFTT

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
DFTT 2020.08.25 09:12:36
@Opportunista mikroba:
Minden politikai témájú fórum alapja ez: "Én úgyis jobban tudom mint te, szóval megpróbálom szépen lassan elmagyarázni neked, hogy te is megértsd, mert eddig csak retardáltak vettek körül, de én majd elhozom neked a fényt."
De csak arra megy ki az egész, hogy a saját fingját szagolja.
Ez a kihanemén hozzáállás az egyik legrosszabb a fórumokon, a burkolt vagy nem is olyan burkolt lenézése a másiknak és a másik világnézetének.
Talán érdemes lenne kicsit visszavenned at arcodból, ott az értelmesek között.
DFTT 2020.08.25 13:29:23
@Opportunista mikroba:
Érdekes hogy ezzel jössz, amikor nem tudsz ilyen fórumot megemlíteni, hiszen ezzel indítottam: felesleges vegyíteni a politikai pártok képviselőit, mert úgyis sárdobálás a vége.
Ne menjek közéjük? Újabb naivitást hallottunk. Ahol nem moderálnak (itt sem), ott azonnal előjön a politikai téma. Akkor hogy az anyámba kerüljem el?
Ha moderálva lenne, akkor az offtopik ki lenne szórva.
A fogyasztóvédelmi fórumon senki (én se) nem beszélhetne libsikről és fidesznyikekről, mert a moderáció intézné a dolgot. Itt meg is bukott az elméleted a moderációmentes fórumok létjogosultságáról.
DFTT 2020.08.25 13:40:29
@ekat: Nana, a lényeg az volt, hogy a különböző pártok képviselői képesek lennének a politikáról nyugodtan, nyitottan beszélgetni. Nem tudnak.
A példád olyan, mint amikor a cigány odaad neked egy csomag zoknit, hogy az néccáz, amikor viszont odaadod a kezébe a pénzt, kivesz a csomagból 1 pár zoknit és azt mondja, hogy az ár arra vonatkozott. Ha ugyanis a téma a politika, akkor ez is arra kellett volna, hogy vonatkozzon:
"Volt egy Indexen összejött társaság, rendszeresen italoztunk és jól éreztük magunkat, ottalvós bulin is jártunk, pedig volt köztünk Népszabadságos újságíró, Hírtévés (azóta köztévés) bemondó és vad baloldali meggyőződésű tanárnő is"
Ha meg nem beszéltetek a politikáról, akkor a példa teljesen érdektelen, itt most arról volt szó. Ferdítés. Jó, hogy békésen el tudtok beszélni a hússütésről, az a többségnek megy és nem is befolyásolja senki életét attól függően, hogy zsírt használ -e vagy olajat. (vegánok kuss)
Innentől már csak mellébeszélés lesz, és ez a tanulság is.
Mindenki örülhet, hogy okos dolgokat írt, aztán megyünk a dolgunkra. Előrébb nem jutottunk, nem is baj. Mindenki a saját fajtájához húz, én is, a legvégén meg csak a közeli barátok és a család számít, a többi ember.. érdekellenség.
via GIPHY Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást. 2019 márciusában…..
DFTT 2020.04.02 14:23:10
@Zabalint: Az inkább a pszichopátiás, aki próbálja magát jó színben feltüntetni, hogy másokat manipuláljon. De elismerem, hogy a kettő között árnyalt a határvonal.
DFTT 2020.04.02 15:33:32
@Zabalint: Teljesen máshogy tanultam még a Kernberg-féle könyvből, de itt is más a jellemzés:
www.mayoclinic.org/diseases-conditions/narcissistic-personality-disorder/symptoms-causes/syc-20366662

Stimmel is rá szinte minden:

A tökéletes társat keresi, amit persze sose talál meg - pipa
Elvárja, hogy mindenki neki akarjon megfelelni - pipa
Elvárja másoktól, hogy kérdés nélkül elfogadják a véleményét - pipa
Fontosnak gondolja magát, akiért küzdeni kell - pipa
Többnek hiszi magát másoknál és azt gondolja, hogy mások úgysem érnek fel hozzá - pipa
Kisajátítja a fórumot és lenéz mindenkit, aki nem ért vele egyet - pipa
Nem hajlandó megérteni mások nézőpontját - pipa
Arrogáns, nagyképű viselkedés - pipa
Elvárja azt, hogy mások elfogadják a vérlázító stílusát - pipa
Arról fantáziál, hogy ő többre hivatott és felvilágosult (azaz felébredt, ahogy ő mondja) - pipa
Dühös lesz, ha nem fogadják el mások a szövegét - pipa
A vitapartnerének ócsárolásával próbálja magát jobb színben feltüntetni - pipa
Nem képes fékezni az indulatait - pipa
Kényszeresen reagálnia kell minden írásra, mert sebezhetőnek érzi magát - pipa

Ez annyira tankönyvi nárcisztikus személyiségzavar, hogy ihaj.
Azért az megnyugtató, hogy vannak jelenségek, amiket egy világjárvány sem tud eltörölni. Ilyen a tévesen kiírt ár, na meg probléma idegesítő kezelése. Olvasónk a 48 darabos, citrom illatú Finish mosogatógép tablettát szerette volna megvenni a termék alatt feltüntetett 2399 Ft-os áron, ám a…..
DFTT 2020.04.01 08:48:10
@junkie002: Vagy csak hulladék a mosogatógépe.
Nekem egy 9 terítékes Electrolux van, az sosem mosogatott tökéletesen, ezen nem változtatott sem az edények elhelyezése, se a gép takarítása, se a tabletta vagy öblítő megválasztása, se a program hossza. A legrosszabb az, hogy szinte mindig maradnak tablettaszemcsék némelyik edényen, azt meg nem szívesen eszem.
Jó ideje áll is a gép, inkább elmosogatok kézzel.
Rokon 12 terítékes Bosch gépe viszont tökéletesen mosogat, szóval ez is teljesen gépfüggő. Azért vettem Electroluxot, mert megbízható márka hírében állt és csupa jó értékelése volt, ettől függetlenül ez a termékük vacak. Vagy csak én vártam tőle túl sokat.