Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyumik

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A citrusfélék köztudottan rendkívül egészségesek magas C-vitamin tartalmuk miatt. Egyetlen átlagos méretű narancs tartalmazza a felnőttek számára ajánlott nap C-vitamin mennyiséget. Amellett, hogy finom és egészséges, a hajvégápolásban is megállja a helyét. Rendkívül…..
 Szőlővel a magas vérnyomás ellenA szőlő fogyasztása csökkentette a vérnyomását és javította a szívműködését az egyébként sós étrenden tartott kísérleti patkányoknak is - közölték amerikai kutatók."Megállapításaink arra utalnak, hogy magában a szőlőben…..
A népi gyógyászatban leggyakrabban alkalmazott szívgyógyszerek egyike a galagonya. A szív gyógynövényének is nevezik, mert bizonyítottan jó szíverősítő és szívnyugtató. A növényt évszázadok óta ismerjük, többnyire kertekben, szántóföldek szélén nő.Az első ismert…..
 A szőlő nagy mennyiségben tartalmaz B1- és B2-vitamint, és kisebb mértékben C-vitamint. Ásványianyag-tartalma is igen magas, a kalcium és a foszfor található meg benne a legnagyobb dózisban, de remek magnézium-, illetve nátriumforrás. Ezek az anyagok jó hatással vannak az…..
  Amerikai kutatók szerint egy szelet jól behűtött, friss görögdinnye a Viagrához hasonló jótékony hatással lehet fogyasztójára - persze egész éjszakás tűzijátékra azért senki ne számítson! Az idehaza is közkedvelt gyümölcs egyik összetevője, a citrullin egy olyan…..
Gyümölcs A dinnye és az allergia 2008.08.06 10:13:00
 Megtréfálhatja a dinnye az allergiásokat A keresztallergia azt jelenti, hogy bizonyos anyagok képesek más anyagot helyettesíteni, utánozni, ami az allergiás tünetek megjelenését eredményezheti. Többen megfigyelhették már, hogy allergiás panaszaik, főleg allergiás…..
Gyümölcs A görögdinnye 2008.08.04 17:48:00
Sok évezredes múltra visszatekintő, Magyarországon is rendkívül nagy népszerűségnek örvendő gyümölcs a dinnye - pedig zöldség. De miért görög? Mikor érett? Van-e magnélküli? Tényleg létezik kocka alakú? A kisdinnye is dinnye? Ki az a Lőrinc, és miért pisál bele? Csak a…..