Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pázmány Péter Katolikus Egyetem

432 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyetemünkön minden focirajongó ismeri Baumgartner Dávidot, ő volt a Pázmány Labdarúgó Liga (PLL) egyik főszervezője. Dávid a Jog- és Államtudományi Karunk ötödéves hallgatója, így lassan készül átadni a szervezői stafétát. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) éves rendes közgyűlése…..
Schlett András habilitált egyetemi docens, 2018 óta a Pázmány Alapítvány kuratóriumának elnöke. Három karon is tanít, így a diákokkal és a kollégákkal egyaránt élő kapcsolata van. Az Alapítvány alapvetően oktatási, kulturális, szociális és vallási célokat szolgál. Az ösztöndíjak gondozása mellett…..
Egyetemünk idén is kiírta a Gyermeket Nevelők Szent József Ösztöndíjának pályázatát, amelyre várják a hallgatók jelentkezését. Minden évben 50 hallgató részesülhet a támogatásban, melynek célja, hogy ösztönözze és segítse a gyermeket nevelő hallgatókat. Az ösztöndíjra jogosult valamely alap- ,…..
Egyetemünk idén is kiírta a Gyermeket Nevelők Szent József Ösztöndíjának pályázatát, amelyre várják a hallgatók jelentkezését. Minden évben 50 hallgató részesülhet a támogatásban, melynek célja, hogy ösztönözze és segítse a gyermeket nevelő hallgatókat. Az ösztöndíjra jogosult valamely alap- ,…..
Egyetemünk idén is kiírta a Gyermeket Nevelők Szent József Ösztöndíjának pályázatát, amelyre várják a hallgatók jelentkezését. Minden évben 50 hallgató részesülhet a támogatásban, melynek célja, hogy ösztönözze és segítse a gyermeket nevelő hallgatókat. Az ösztöndíjra jogosult valamely alap- ,…..
Homor Lajos az Óvó- és Tanítóképző Tanszék oktatója február 25-én, a BTK diplomaosztó ünnepségén egyetemünk magas rangú elismerését, a Pázmány Emlékérmet vehette át több évtizeden át önzetlenséggel végzett oktatói és főiskolai, majd később kari vezető helyettesi munkájáért. Interjúnkban elsősorban…..
Decsi Tamással olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívóval beszélgettünk sport karrierjéről, a jogi pályáról, tanulmányiról és terveiről. Az interjúból kiderül, Tamás hogyan vált edzővé és miért döntött a JÁK sport szakjogász képzése mellett.  Először beszéljünk a sportról,…..
Völgyesi Leventét habilitált egyetemi docenset, a JÁK oktatóját és tanulmányi dékánhelyettesét kérdeztük a nagyböjt lényegéről, üzenetéről és az elcsendesülésről. Mi a Nagyböjti időszak üzenete és célja? A nagyböjt egy olyan negyven napos időszak, amikor Krisztust követjük azon az úton, amelyet…..
Szabó Nóra maratonfutó, a BTK elsőéves pszichológia szakos, levelező tagozatos hallgatója életmódváltásnak köszönheti, hogy február 19-én Sevillában 2 óra 28 perc 25 másodperces eredményével megdöntötte Földingné Nagy Judit 1996-os magyar csúcsát maratoni futásban. A futásról, a tanulmányairól és a…..
A közzétételt követő egy hét alatt csaknem 70 ezren tekintették meg online a Lovakon, nyergekben – A honfoglaló magyarok hadművészete című, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának (PPKE BTK) Magyar Őstörténeti és Honfoglalás Kori Régészeti Tanszéke közreműködésével készült 28…..
Bevezetés a város teológiájához – ezzel a címmel jelent meg az egyetem Hittudományi Karának gondozásában a Studia Theologica Budapestinensia könyvsorozat újabb kötete. Sághy Ádám, az egyetem Hittudományi Karának, valamint Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának oktatója, a könyv szerzője…..
Csath Magdolna közgazdász professzor asszony, a PPKE keretében működő Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpont Gazdaságfejlesztés- és Kisvállalkozás-kutatási és Továbbképző Intézet vezetője. A most kiadott Innovációs sikerfeltételek a kis- és közepes vállalkozások (mkkv-k) körében című könyv már a…..
Egy házasság igaz története ritkán tündérmese. Persze vannak, akik az egymásra találástól a boldog családi életig szinte észrevétlenül gyorsan, a nehézségeket könnyen átvészelve jutnak el. Sokakat azonban megpróbál az élet, valahogy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy az korábban elképzelték. Ha nem…..
Kővári Viktória szabadbölcsész filmelmélet, filmtörténet jelenleg pedig magyar szakosként tanul, Fodor Richárd pedig angol-történelem tanárként végzett a PPKE BTK-n. 2013 őszén egy Ószövetség óra előtt ismerkedtek meg. Közös baráti társaságba kerültek, kapcsolatuk pedig szerelemmé mélyült, majd egy…..
Pozsonyi Levente a Pázmány ITK mesterképzéses hallgatója. Levente kicsivel több, mint két évvel ezelőtt döntötte el, hogy az erőemeléssel komolyabban szeretne foglalkozni, de már most számos egyéni sikereket és csúcsokat tudhat magáénak. A MEFOB-on elért első helyezetéről, a sportról, tanulmányairól…..
Dobránszky Laura a Pázmány BTK kommunikáció és médiatudomány szakának másodéves hallgatója. A tanulmányai mellett több sikeres sporteredményt is magáénak tudhat a fiatal atléta. A sport szeretetéről, eredményekről, kitartásról és motivációról beszélgettünk. Hogyan kerültél kapcsolatba az…..
December 2-án hirdetik ki a Kopp-Skrabski-díj nyerteseinek a nevét. Az elismerés értéke elősorban abban áll, hogy a díjazottak Kopp Mária és Skrabski Árpád nyomdokaiba lépnek, akik közösségteremtő és kutató tevékenységükkel a magyar társadalom lelki egészségéért dolgoztak. Molnár Sarolta és Polcz…..
Joggal mondhatjuk, hogy hiánypótló könyv bemutatására került sor az egyetem Hittudományi Karán október 19-én. John. F. Collins Az egyházi latin nyelv alapjai című műve túlmutat a szorosan vett nyelvkönyvek világán, betekintést enged a klasszikus keresztény műveltség világába is.     Erre utalt…..
  A Nemzeti Emlékezet Bizottsága tagjaként a közelmúlt történelmi fordulópontjainak kutatása, valamint a feltárt tényanyag széles körű megismertetése érdekében végzett sokoldalú munkája, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Történettudományi Intézet Jelenkori Tanszék vezetőjeként végzett…..
Adorjáni Zsolt 2011 óta a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar (BTK) adjunktusa az Újlatin Nyelvek és Kultúrák Intézetében. Eddigi munkásságát a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetéssel ismerték el augusztus 20-án. Ebből az alkalomból beszélgettünk az 1982-ben Désen született…..
Ezzel a címmel nyílt kiállítás a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon Robert O. Fisch emlékére. A Budapesten 1925-ben született gyermekorvos – aki túlélte a náci koncentrációs tábort – 1957-ben távozott az Egyesült Államokba, majd a Minnesotai Egyetemen szerzett professzori címet. Amikor a…..
„Társadalmi és hitéleti tevékenysége, különösen az érdekegyeztetés területén, a Magyar Katolikus Egyház és az egyházi oldal képviselőjeként végzett munkája elismeréseként” a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést adományozták Beran Ferenc atyának, a Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony plébánia…..
  Méltó és felemelő ünnepség keretében áldották meg a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Sophianum épületében elhelyezett Mária-szobrot Kisboldogasszony napján, szeptember 8-án. Kuminetz Géza rektor atya elmélkedését az ismert mondással kezdte: „Ügyelj a gondolataidra, mert szavakká válnak;…..
  A diakónusi szolgálatról, a tudásról és arról a lelkiségről beszélgettünk Hirling Attilával, a Pázmány egykori hallgatójával, ami a Pázmány Hittudományi Karát jellemzi. Attila szerint soha nem volt ennyire fontos az Egyház jelenléte, mint napjainkban. Biztos, erős bástyaként kell állni, hogy…..
Az Egyetem varázsáról, az újságírói szakma szépségeiről és nehézségeiről, valamint a cukrászat hétköznapi „praktikusságáról” beszélgettünk Benyó Rita szerkesztő-riporterrel, a BTK egykori hallgatójával. Magyar-kommunikáció szakon végzett a Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karon. Van olyan konkrét…..