Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biry-

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Folyik a nagy nyugdíjügyi adok-kapok. A nép egyszerű fiai felháborodnak, hogy a kormány lenyúlta a pénzüket, a kormány meg úgy tesz, mintha éppen az elherdálástól mentette volna meg a polgárok félretett garasait. Az ellenzék igyekszik meglovagolni a kormányellenes hangulat…..
Biry- 2010.11.30 19:24:34
Először is: a felvetés érdekes, de szerintem nagyon rossz oldalról közelítitek meg ezt a kérdést!

Azért legyünk már tisztában azzal, hogy EMBEREK vagyunk és nem a PÉNZ körül forog a világ! (egyszerűen nem szólhat erről az élet 1.0 nevű játék)

És igenis: ha valaki az életéből 60 évet már lehúzott, ennek kétharmadát munkában töltötte, legyen már meg a joga ahhoz, amiért idedobták erre a földnek nevezett szemétdombra!!! TALÁN nem a pénz volt az! Ezen már elgondolkodtál???

Miért akarod, hogy haláláig dolgozzon mindenki?
Aki nagyon unatkozik, az hidd el: most is talál magának - akár munkát is jelentő - elfoglaltságot nyugdíjas éveire...

A rendszer abból a szempontból korrekt, hogy amíg dolgozol befizetsz és amikor eljutsz a nyugdíjazásig, akkor ebből visszakapsz valamennyit!

Bizonyám, valamennyit!!! Merthogy az emberek többsége azelőtt távozik ebből a világból, mielőtt visszakapná a pénzt, amit 40 év alatt befizetett! (szerintem)
ERGO: aki tisztességesen dolgozott 40 évig, de 65 évesen távozik, az egy zsák pénzt hagyott bent a rendszerben...

A rendszer egyetlen helyen bukik meg tisztelt kollégák: az ország jelentős része minimálbéres luxusautós barom, egy másik része segélyen élő munkanélküli, egy harmadik csoport pedig (hozzáteszem arányaiban igen kis súllyal) DOLGOZIK!

Így valóban nem lehet fenntartani a rendszert!
De talán a "dolgozz halálodig", vagy a "nyugdíjkorhatár elérésekor azonnali halálbüntetés" jelszavaival nem kellene dobálózni!!!???