Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shearer86

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lenyűgözően jól néz ki a 4-es metró Rákóczi téri megállója. A nemrég elkészült állomás fotóját én is megosztottam, de a helyesírási hibát nem vettem észre, pedig öles betűkkel öntötték betonba. Kiszúrta viszont a Szerencsi Válasz! FRISSÍTVE: Mint kiderült, valóban…..
A 444 cikkei általában arról szólnak, hogy nekik mindenben igazuk van. Ebben a tágas világképben nem egyértelmű, hogy hol van a másképp gondolkodók helye. Nem lehet tudni, vajon a másképp gondolkodók megbújhatnak-e valahol egy sarokban, vagy ha végképp nem hajlandók azonosulni a…..
shearer86 2013.12.05 20:46:54
Lukácsi Katalin először értsd meg, amit kritizálsz: ugyanabba a hibába esel ugyanis, amibe a 444 esett. egy szemszögből vizsgálod csak a dolgokat. ahogyan a 444 a liberális beállítottságából fakadóan nem tudott (akart?) különbséget tenni a melegellenesség és a melegházasság-ellenesség között, úgy te sem vagy képes arra, hogy a keresztény szemellenzőt levéve meglásd Dolan nyilatkozatában a következetlenségeket (butaságokat?).

gondolok itt elsősorban az egyház állítólagos kikarikírozására, holott (ahogyan azt a cikkben idézett 3 eset is jelzi) erre semmi szükség, mert saját magát járatja le a katolikus egyház az USA-ban (is) [az ott idézett esetek teljes ellentétben állnak a Katekizmussal (Katekizmus, 2358. pont: „Nem elhanyagolható azon férfiak és nők száma, kiknek homoszexuális hajlama nagyon mélyen gyökerezik. E hajlam, mely objektíve rendetlen, többségük számára próbatétet jelent. Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni őket. Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét. Az ilyen személyek arra hivatottak, hogy valósítsák meg életükben Isten akaratát, és amennyiben keresztények, egyesítsék az Úr keresztáldozatával az állapotukból adódó esetleges nehézségeket.”) és Ferenc pápa szavaival is ("Ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt? A Katolikus Egyház Katekizmusa gyönyörűen magyarázza ezt el, de azt mondja, várjunk egy pillanatot, hogy is mondja, azt mondja, hogy a meleg személyeket sosem szabad marginalizálni és integrálni kell őket a társadalomba.")]
shearer86 2013.12.05 22:45:41
@lukacsi: tehát a misén való részvételből történő quasi kizárás vagy a nemi irányultság miatti munkahelyről elbocsátás jelenti keresztény nyelven azt, hogy ne marginalizáljuk és integráljuk a melegeket a társadalomba? aha. fura egy értelmezés, szó mi szó :)
  Szinte meg is feledkeztünk róla, hogy nem csak Budapesten, de az ország többi részén is sokan vannak, akiknek nem tetszik a rendszer. Az elégedetlenség a fővároson kívül egyelőre csak Gyulán érhette már el a kritikus szintet, ezért az Egymillióan a magyar…..
shearer86 2011.10.26 14:43:00
@maretz: az alapgondolatoddal egyetértek. kellenek az olyan fékek és egyensúlyok egy alkotmányos rendszerben. azonban pont itt a probléma: a Fidesz kipakolja maga alól az összes ilyen féket, ami kordában tudná tartani, míg ezzel egyidőben az esetleges kormányváltás esetére gyakorlatilag megváltoztathatatlan szabályokat és helyzetet kreál a következő kormány fékentartására. na ez az igazi kettősmérce :)
shearer86 2011.10.26 15:06:21
@csi: és mi van a haza és haladással? tudom, még nem párt de azért egy ilyen tisztánlátó igaz magyartól elvárná az ember, hogy felvilágosítsa a boldog tudatlanságban vegetáló milliókat. :)
Dobray, Megadja, Szerető: a velünk élő hősök, akik nem féltek a szemkilövető, kardlapozó Gyurcsány-rendszer idején, és nem félnek most sem kiordítani minisztériumi szolgálati autójuk ablakán, hogy kinek van faszhiánya, ki mit merjen követelni az államtól, hogy milyennek is…..
shearer86 2011.10.25 19:04:09
@politicus: hohó, lemaradtatok a lényegről: politicus kedvelte Bajnait! :) van még remény, hogy egyesek fejében pislákol még a fény.
  Megtekintettem tegnap az új retorikai magasiskola egyik első politikai orgazmusát tegnap, a Szabad Sajtó útján. Unalmas, közhely-pufogtató tüntetés volt, alulmúlva talán az eddigi összes demonstrációt, amin jártam. Annyi kiderült: szabad országban élünk, ahol szabad…..
  Mindig is nagy szimpátiával tekintettünk a pártok felett átnyúló civil kezdeményezésekre, amelyekre szerintünk nagy szükség van. Különösen mostanában, amikor a fülkeforradalmi kormány nekilátott a Harmadik Köztársaság módszeres szétverésének, az ellenzéki…..
shearer86 2011.10.23 23:57:55
@Nyers Fa: gyurcsányahibás
elmúltnyolcév
shearer86 2011.10.24 00:16:38
@pneumónia: könyörgöm, szokjatok már le erről. Akkor szar volt, tény. most is szar, tény. Kérdés: nem azért volt a fülkeforradalom, hogy jobb legyen?

Tehát attól, hogy a Gyurcsány-kormány szinte minden szempontból rémálom volt, az még nem legitimálja az Orbán-kormány ugyanakkora, vagy még nagyobb ostobaságait és alkalmatlanságát :)
shearer86 2011.10.24 11:26:37
@Alf: azért nem hápogott senki a bankok ellen, mert a kormány már rúgott beléjük eleget és még készül is további gyomorszájasokra. és ne értsd félre, nem sajnálom szegény bankokat ezért, de egyszer eljön az a pillanat, mikor a nagy külföldi bankok leányvállalatainak egyszerűen gazdaságilag nem éri majd meg a magyar piacon maradni és kivonulnak. na akkor majd lehet pislogni az Otpre, aki hitelezhet majd egy egész országnak. Aminek a veszélyét (és kedvezőtlen nemzetgazdasági hatásait) fura módon Orbán is látja (legalábbis az EU-csúcson adott interjúja alapján erre következtetek), de mégis a másik irányba cselekszik. bár mint tudjuk, nem arra kell figyelni amit mond...
„Köszönöm, hogy ennyien eljöttek” – kezdte beszédét Dénes Balázs, a TASZ elnöke a Nem tetszik a rendszer tüntetésen. A hűvös, szürke idő ellenére az Erzsébet hídtól az Astoriáig állt a tömeg. Dénes Balázs arról beszélt, hogy miért nem tetszik neki a rendszer: „a félelem, a fenyegetés, az izomból…..
shearer86 2011.10.23 19:01:06
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
A Fidesz névváltoztatgatásai, szimbolikus baszakodásait nagyrészt figyelmen kívül szoktuk hagyni, hiszen legtöbbször ők is csak fogják a fejüket, ennyire hülyék nem lehetünk. De most eljött az idő amikor azt kell mondani, foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat! A…..
A képen a "Dr. Abay & Dr. Török Ügyvédi Iroda" honlapját láthatjuk. Ez így már alapból csodálatos ... Dr. Abay Péter és Dr. Török Mónika környezetvédelmi szakjogász férj és feleség, szakterületeik: -     polgári jog (szerződések,…..
shearer86 2011.09.07 12:22:05
@zrobasé: és az "elmúltnyolcév" :)
„Nem tudjuk, hogy az a példátlan jogi pr rally, amivel a vádlott és védője az elmúlt három hónapban körbeszáguldotta az országot, megtette-e a hatását, és érdemben befolyásolta-e a bíróságot, hogy enyhébb ítélet szülessen.” Ezt írtuk 10 héttel ezelőtt Stohl…..
shearer86 2011.09.07 09:41:49
@readya: hagyjátok már ezt a graffitis srácot. Semmit nem tudtok az ügyről és böfögtök hülyeségeket.

jogászként mondom, hogy Stohl büntetése majdnem tökéletes a jelenlegi jogszabályok és joggyakorlat szerint (én 12 hónapot adtam volna neki, de ez magánvélemény)

1. letöltendőt kapott, amit nem mindig adnak ilyen esetben
2. pont azért kapta ezt, mert nem először történt vele ilyen (tehát a visszaeső jellegét figyelembe vették)
3. a bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy maradandó károsodást okozott volna és mivel nem ismerjük az ügy iratait és szakértői véleményeit, így kénytelenek vagyunk ezt a tényt elfogadni.
4. az országjáró körútja felfogható kárenyhítésként, amire bárkinek meg van a lehetősége (ha más formában is) és mindenkinek a javára fogja írni ezt a bíróság.

mondom ezt úgy, hogy kifejezetten unszimpatikus nekem Stohl.
Vastagbőr Zagyvaság 2011.08.15 10:10:00
Röviden és tömören: a HVIM megszívta. Egyértelművé akarták tenni a teljesen nyilvánvalót, miszerint szarnak ők a benzinárakra, egyszerűen csak bele akartak rondítani az utált Szigetbe, ezért a rendőrség által eredetileg elfogadott és jóváhagyott augusztus 1-20-ig tartó…..
shearer86 2011.08.15 11:30:42
@CyberPunK: viccelsz, de az :) "Ket. 50. § (3): A hatóság által hivatalosan ismert és a köztudomású tényeket nem kell bizonyítani." - tehát ezeket automatikusan figyelembe veszi a hatóság. Más kérdés hogy jelen esetben ez nem olyan konkrét ok volt (mivel nem volt ismert a pontos időpont és csak meghatározott ok - pl. már kiadott területfoglalási engedély - miatt tagadható meg), ami miatt tisztán jogi szempontból másképp kellett volna döntenie az ügyintézőnek a.k.a nem dönthetett máshogy.

egy jogász
shearer86 2011.08.15 11:46:28
@CyberPunK: egy ilyen rendezvény megtartását megtagadni csak törvényben meghatározott okból (pl.: közbiztonság veszélyeztetése vagy már KIADOTT területfoglalási engedély más részére) lehet. ebben az esetben ilyen ok az engedély kiadásának időpontjában nem állt fenn és mivel az ügyintézőnek nincs mérlegelési joga, köteles volt az engedélyt kiadni. szóval őt nem lehet ezért hibáztatni.

bírósághoz lehetett volna fordulni, mert ez simán kimerítette a joggal való visszaélés és a rosszhiszemű joggyakorlás jogi kategóriáit, amelynek megállapítása esetén a bíróság intézkedhetett volna.
shearer86 2011.08.15 11:53:13
@Seduxen: pont ezt írtam, hogy sztem sem az. ha ismert lett volna a konkrét időpont, még akkor is necces lenne és el lehetne vitatkozni azon, hogy a sziget időpontja mennyire köztudomású tény (ezt a kategóriát triviális dolgokra hozták létre, pl.: hogy a fű zöld stb.). Csak CyberPunk kérdésére írtam ezt, miszerint létezik-e olyan jogi kategória, hogy köztudott :)
Laci barátommal úgy döntöttünk, hogy ma zúzapörkölt készítése közben elvégzünk egy igen egyszerű tesztet. Már régóta terveztem, most végre megcsináljuk.A kaja alapanyag vásárlás közben vettünk 6 db olcsó sört, ezeket fogjuk letesztelni, hogy valóban rosszabb-e az ízük,…..
A menüben magyaros fogásként újházi tyúkhúgyleves is lesz. A mindent túlélő Bear Grylls éttermet nyitott Londonban, hogy rajongói is élvezhessék azokat az finomságokat, amikben neki a műsoraiban már része volt. A Vomit Bag névre keresztelt étteremben a teríték egy…..
shearer86 2011.03.24 12:59:53
@váév építők: mondta is bear valamelyik részben,hogy csak frissen az igazi. utána már jönnek a bacik :)
Sokat írtunk már a köztévé Híradójának elfogultságáról, a jobboldalnak kedvező hírszerkesztésről, de hogy pontosan mi is történik a színfalak mögött arra jó példa egy Népszabadsághoz eljuttatott levél. A napilapot Várnai László, az LMP XIV. kerületi önkormányzati…..
shearer86 2011.03.06 13:37:09
@Optika: pont az a probléma, hogy nem szólal(hat)nak meg az ellenzéki pártok. Beszél a Fidesz, mint párt, majd beszél a kormány és utána... senki más :)
shearer86 2011.03.06 14:27:34
@sannya: akkor figyelj, mert lehet hogy csak az én szemem káprázik :)

www.youtube.com/watch?v=7HmvKXtxi_M

www.youtube.com/watch?v=MLNDZjrOhyw

És ez csak 2 perc keresés eredménye. Volt egy időszak, amikor a fideszes politikusok önszántukból nem akartak részt venni a napkeltében, de akkor is hívták őket. Előtte és utána pedig mentek is. Nem is beszélve a Fideszes holdudvarról, pl.: Vitézy, Gaskó, Stumpf stb. akik heti rendszerességgel jártak ott. Plusz persze ne feledkezzünk meg Jobbikos agyhalottainkról sem (Vona, Morvai, Novák stb.), akinek igen emlékezetesre sikeredett a szereplésük. :)

Szóval lehet hogy itt hazudik valaki, de az te vagy :)
A svájci Blick szavazásán a 26 éves Dominique Gisin a voksok 25,1 százalékát kapta, így ha már a lejtőn nem, ebben a versenyben legyőzte Lindsey Vonnt, Anna Fenningert és Julia Mancusót is. Az, hogy rendező németek csak két bronzéremmel fejezték be Garmisch-Partenkirchenben az…..
shearer86 2011.02.22 10:49:05
@Panther_V: pont azt mondtam. hogy nem egy szépségkirálynő ő sem. de ebből a háromból még mindig bővel első. Ráadásul ez a kép 4 vagy 5 évvel ezelőtt készült, amikor kb. 17 éves kislány volt még :) A mosolya akkor is helyes sztem. Dehát kinek a pap...
Egy kedves olvasónk lőtte az átszabott Magyarországot mutató RTL-képet, köszönet érte. A kertévének meg gratula, reméljük, a Való Világ lakóit nem a térképet készítő szakember tanítja a héten...
A Machete kamutrailer megjelenése óta mindenki arra várt, hogy a baltaarcúDanny Trejo megmutassa végre, hogy milyen egy film az ő főszereplésével. A szereplők lassan álltak össze, de végül Rodriguez összerakta a dream teamet és leforgatta a világ egyik legegyszerűbb…..
shearer86 2010.11.29 19:00:12
Az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató szerint „bár a nyár eleje óta a teljes népesség körében fokozatosan csökkent a kormánykoalíció támogatottsága, az elmúlt egy hónapban alig történt változás a Fidesz-KDNP népszerűségében, és továbbra is nagyjából…..
Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbukott. Bár még…..
Mandiner blog Kirov, feloszt 2010.11.25 02:01:00
Fidesz-szórólap 2010 tavaszáról (via Felvágott)   „A gazdaságpolitika első halálos bűne az, amikor átmeneti megoldásokkal finanszíroz tartós programokat, hiszen ez csak akkor működik, ha szerencsénk van... A gazdaságpolitika második halálos bűne - egy olyan…..
Sok dolog adva volt, hogy egy "bezzeg" játék legyen, de ezt is képesek voltak elszúrni. Ezek sosem tanulnak... 2008-as a játék, grafikája korrekt, játékélmény kevésbé   ..
shearer86 2010.11.20 13:52:43
Megtörtént, amire kevesen számítottak – ha nem is úgy, ahogy esetleg erre néhányan gondoltak. A ma délelőtti szavazáson egy szavazat hiányzott a szükséges kétharmados többséghez az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő Lázár-féle alkotmánymódosításhoz benyújtott…..
Végighallgattam az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozásáról szóló ma esti  általános vita első két óráját. Különös parlamenti esemény volt, nagy kár, hogy feltehetően csak néhány száz, esetleg néhány ezer választópolgár követhette. Ha valaki kizárólag ezt…..
shearer86 2010.11.02 23:28:50
@Laci017: vegyél egy 55 éves, 35 éves munkaviszonnyal rendelkező mari nénit, aki ügyintézőként dolgozik és most a leépítések miatt kiteszik. kb. 3,4-3,5 milliós végkielégítés járna neki...