Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joooe

0 bejegyzést írt és 1574 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen biztosan tudatában voltak a Fidesz vezető politikusai annak, hogy egy, az emberi méltóságot durván sárba tipró, ráadásul az általuk fabrikált alaptörvénynek is több ponton ellentmondó törvényt alkotnak meg. A cél nem is az volt, hogy a hajléktalanság problémáját megoldják, hanem, hogy a…..
Joooe 2018.10.30 12:46:39
@nyünyüge: csak az első bekezdésedre tudok reagálni mert a többi szerintem nem közvetlenül témába vág.
Egyetértek, de pont ez a lényeg, hogy az is fontos hogy nekünk mi jó, aluljárókat, tereket, parkokat, padokat, várókat, kapukat rendeltetésszerűen, undor nélkül használni akaró, ezek kialakításáért és fenntartásáért fizető embereknek. A téma eldöntésében sokkal relevánsabb az, hogy nekem jogom van leülni a padra, neki meg nincs joga otthagyni a tetves cuccát és odaszarni. Ha bemegy a szállóra, megfürdik, kimossa a ruháját, akkor neki is annyi joga van leülni mint nekem. De az egyebekre akkor sem. Szerintem az hogy szállón kell aludnia nem akkora korlátozás az ő jogaiban ami indokolná a többség jogainak teljes tiprását ami eddig ment
Joooe 2018.10.30 13:09:23
@nyünyüge: tehát van lehetőség. Pont.
A részletekről lehetne vitzáni, biztos sok igazság van abban amit mondasz, de minek, nem erről szólt a téma, hanem a szarban fetrengés jogáról.
Joooe 2018.10.30 14:34:18
@nyünyüge:
Ismét: érdemi, tartalmi, konstruktív, a hajléktalanellátás megvalósulását éríntő kritikát helysenek tartok.
Ami viszont a törvény céljait nem ismeri el(tehát tény ami tény, a szarban fetrengést kívánatosabbnak tartja), sőt, azt hazudja, hogy hajléktalanság, sőt, a szegénység "be lett tiltva" és ezen a vonalon tovább szőtt idiótaságok, na az dühít.
Az amerikai filmek gyakori eleme, hogy a középiskolás gyerekek suli után vagy hétvégente dolgoznak valahol, a diákmunkából befolyó bevételekből aztán nyárra összejöhet az új bringa, egy menő teleszkóp, amivel a csillagokat lehet nézni a kertvárosi éjszakában vagy érettségit követően az utazgatás a…..
Tegnapról mára kiderült, hogy nem Soros áll a migráció, Brüsszel, a magyar ellenzék, a civilszervezetek, úgy általában minden, ami nem fideszes (plusz a metafizikai Rossz mint olyan) mögött. Pedig, haj, ez volt a Fidesz alapvetése az utóbbi két évben. Pontosabban nem alapvetése volt, hanem --…..
Joooe 2018.02.28 11:29:47
Azért néhány érdekességgel megzavarnám ezt a szuper eszmefuttatást:
- nem derült ki, hogy soros nem áll a migráció mögött (mert ugye nem igaz)
- nem derült ki, hogy bizonyos civil szervezetek (amik mondjuk véletlen épp a Soros féle OSF tmágotásából tevékenykednek) ne folytatnának politikai tevékenységet a civil tevékenység álcája mögött (mert ugye ez sem igaz)
- az sem derült ki, hogy a migráció ne lenne nagyon súlyos probláma (mert hát ez sem igaz)
- a Fidesz sosem állította, hogy Soros a migráció okozója, csak azt hogy egy veszélyes támogatója.. ás lűm, ez sem változott
- a Fidesz zsigeri önvédelmi reakciója, miszerint ha valamilyen szervezet valamilyen valótlan váddal illeti akkor rámutat annak a szervezetnek az érdekeltségi hátterére, az sem változik ("Sorosozás")

A nagyon leegyszerűsített kommunikáció változik, hogy mostantól nem csak migrációról vagy Sorsról lesz szó (tehát ez mostantól is téma DE!), de bejönnek olyan eddig halogatott témák, ami a kormányzat pozitív eredményeiről szólnak. Ne legyetek naivak, ehhez semmi köze Hódmezővásárhelynek, előre eltervezett forgatókönyv, hogy ezeket később veti be a kampány során a Fidesz, mert nincs az pozitív eredmény amit nem lehetne vitatni, azt akarják, hogy kevesebb idő legyen vitatni, az eredmény pozitívsága maradjon meg a választás napjáig, és nem a vitatottsága. (Világos ugye? Ha Fidesz kormányzása alatt mindenkinek 5 centivel nagyobb lett volna a fasza, akkor ha ezt korán dobják be akkor az ellenzéki reakciók nyomán - többel is nőhetett volna, kongóban még mindig nagyobb, van olyan nő akinek már az előző is sok volt, blabla - az marad meg, hogy történt valami ami vitatható, hogy jó-e... ugyanez röviden jónak tűnik).
A nyár beköszöntével a legyek száma is megnő, ellenük van, aki légycsapót tartja a legjobbnak, és van, aki a légypapírra esküszik. Pedig van egy módszer, amivel a legyek többségét távol tarthatjuk, ráadásul a fiók mélyén őrzött 1 forintos érméket is felhasználhatjuk…..
Subba Dallamos, jó reggelt! 2017.04.25 07:11:02
Hetek óta azért klikkelek néha az Origo förmedvény lejárató cikkeire, mert kíváncsi vagyok, milyen nyakatekert érvelés mellett tudják a zöldre magabiztosan azt mondani, hogy piros, a sárgára meg azt, hogy fekete. Nem mondanám, hogy tehetségesek a Viktornak kedves alternatív valóság építésében, mert…..
Joooe 2017.04.24 14:30:05
@Hakapeszi Miki: tartalmi és nem formai alapon történő moderáció az bizony elég ciki, akárhogy csűröd-csavarod.
Joooe 2017.04.25 07:46:00
@Hakapeszi Miki: "Egytől tízes skálán mennyire hülye az, aki szerint a marhákat/trollokat kiszűrő, de szabad kommentelés ugyanaz, mint teljesen leállítani a kommentelést? Szerintem minimum 9."
Úgy tűnik ezen a skálán a magasabb pontszám a jó... Nekem pl. 2 kommentem is volt, ami nem jelent meg itt, pedig se trollkodás, se marhaság nem volt benne. Lehet hogy ezzel már 3 lesz? Amúgy persze hogy nem ugyanaz, az előre tisztázott szabályok korrektek (még ha az a lehetőség hiányát jelenti is, mint az origon mostantól vagy az indexen már évek óta), az utólagos szubjektív vagdalózás nem korrekt.
Joooe 2017.04.13 08:30:20
@pamut: teljesen jól látod, hogy a "fideszes" (kormányközeli üzletemberek kezében lévő, üzletileg kifizetődő modellt követő) sajtó politikailag színezi az igazságot ("hazudik" ahogy te írod, bár ez szó szerinti értelemben nem igaz, hiszen valótlan tényt nem állítanak, csak olyan dolgokról, és a dolgok azon oldaláról beszélnek többet, amikről te kevesebbet szeretnél hallani, és nem beszélnek arról, amiről te szeretnél hallani.) Nyilván elkerülhetetlen egy fontosság szerinti válogatás a hírekben, nem lehet az esti híradó vezető híre, hogy 16. kerületi Lajos elment a sarki kisboltba, 15 dkg parizert kért, ám mivel a gyakornok kislány véletlen 21-et mért ki, csak mosolyogva mondta: maradhat. Majd otthon a kislány mosolyára gondolva rárecskázott a többlet parizerre, és odaadta Sándor nevű macskájának. Annak a megválasztása hogy mi a fontos, pedig politikai értékítélet kérdése, ezért van, hogy nálad sokkal okosabb és tájékozottabb emberek támogatnak olyan politikai oldalt, ami számodra elfogadhatatlan hülyeség (vagy fordítva, tök mindegy, a lényeg, hogy a politikai preferencia nem elsősorban intelligencia kérdése).

Ami elképesztő hülyeség, balf@szság, tirpák primitívség, hogy nem látod, hogy a 444-index-retekklub tengely is pont ugyanazt csinálja amit a 888-origo-tv2 vonal, vagy az alfahír-mno-hirtv vonal: valós érdeklődésen felülreprezentál olyan témákat, ami a tulajdonosi körnek kedves, nem beszél "jelentéktelen"(=kínos) dolgokról, véleményeket sző a tényekbe, úgy hogy a tények lényegéről teljesen elterelje a figyelmet (ez utóbbit különösen az indexen figyeltem meg nagyon sokszor... nem azért mert csak ott van ilyen, hanem mert ők különösen ügyesen csomagolják a propagandát, mindig melléraknak kicsit a másik oldalból is, az objektivitás látszatát keltve, de persze figyelve arra, hogy az ő verziójuk jöjjön át jobban, ami így az objektivitás színfalai mögül még hatékonyabb propaganda. )
A ballib médiatúlsúly létezését vitatni is elég nagy hülyeség szerintem, nem csak Magyarországon.
Hogy te kiválasztod az egyik propagandát, és azt hívod "Szabad Magyar Sajtónak" (még tán egy könnycseppet is kipréseltél a magasztos fogalom mellé) szerintem szánalmas primitívség. A magyar sajtó valóban szabad, bármiféle vélemény megjelenhet, a tapló dolog az, hogy a szabadságot a te véleményeddel egyezőként definiálod (tipikus liberális vonás ez egyébként, most hogy szélsőséges liberalizmus pusztításának világában élünk, de amikor a szocializmus vagy a nacionalizmus ment szélsőségekig, ők is hasonlóan bántak az ellenvéleményekkel... az emberi természet nem változik, csak a színfalak)
Joooe 2017.04.13 15:13:26
@Zionnépe: "ami korábban jól működött" :D Na bakker... Azt azért nem gondoltam hogy van olyan ember aki szerint fidesz előtt jobban, pláne jól működött :)
Abban egyet tudok érteni, hogy sok mindenen javítani kéne , de nehogymár a 2010 előtti teljes összeomlást sírjuk vissza...
A mutyikártyát meg hagyjuk mert témaváltás. Jogos, jogos, de a hatalom ezzel jár, ez van. Kis hatalom kis mutyi, nagy hatalom nagy mutyi. Helyes ezen hőbörögni, csak ne keverjük érdemi politikai kérdésekkel.
Joooe 2017.04.16 05:49:32
@pamut: Jajj de nagyon belelovalltad magad a témába, azt se tudom mire válaszoljak, meg van-e értelme egyáltalán, szóval csak röviden...

Kezdjük a média befolyásolással.
Sajnos itt azt nem sikerült felfognod, hogy én nem azt mondtam, hogy nem gusztustalan amit egyes fidesz közeli médiumok művelnek néha, csak azt, hogy szörnyű nagy vakság nem látni hogy mit csinál a másik oldal.
Azon kívül, hiába sorolsz fel 888db olyan médiumot amiről az emberek 90%-a még csak nem is hallott soha (így hogy milyen mértékben és mennyire gusztustalan módon kormánypártiak sem eldönthető, f.szom fog utánajárni az Alsóbivalybasznádi Harsonának de tényleg...), Azt is kell nézni, hogy hány emberhez jut el, és azért a retekklub, index messze a legnépszerűbb hírforrások. Másodsorban ott van a tv2 meg az origo persze, a 444 meg a 888 meg már csak a politikát kifejezetten kereső emberekhez jut el. Szóval az kijelenthető, hogy a média túlnyomó többsége (NYILVÁN nem kell hangsúlyozni, hogy ez nem felületek drabszámát, hanem az elért médiafogyasztók számát jelenti) erőteljes ballib propagandát tol, még ma is, néhány éve meg még nagyítóval kellett keresni olyan hírforrást ami nem a ballib úthenger része. Szerintem a magyar sajtó egészségesebbé vált azzal, hogy ma már nem csak a komcsi-libsi propaganda megy a fősodorban, hanem egyrészt az ellenzék is megosztott (a ballib vonal mellett ott van újonnan jelentőssé vált hangként a jobbikos is) illetve van számottevő jobboldali/fideszes/kormánypárti média is.
Láttam én már napkeltét, meg közmédiát a szoci érában, meg idexen nőttem fel, tudom mi az a propaganda, és sosem mondtam hogy amit a fidesz csinál az nem ugyanolyan rossz, csak hogy vedd észre a másik oldalt is...

Az ország helyzetéről úgy általában: igen nem tagadom hogy sok a mutyi, és a fidesz megérdemelne egy pofánvágást. Csak mégis ki jönne helyette? Az ex maszop-szadesz maradványaiként élő csökevény kispártok? A szélsőséges-radikális jobbik? A szélsőségesen töketlen LMP, akik semmiben nem tudnak rendesen állást foglalni , és az országot rombadöntő mszp majd a saját kis mutyibordalmát építgető fidesz mellett megjelenő erős választói proteszt igény mellett is csak újra meg újra azért vakaróznak hogy valahogy a parlamentbe jussanak be? Sokat lehet beszélni egyéni preferenciákról, de ha aki a fidesz ellen nem konstruktív módon hadakozik, abba is bele kéne gondolnia, hogy ha nem a fidesz, akkor mi? Amennyiben a fidesz támadása ezen alternatívák bármelyikének csak az esetleges támogatását jelenti, azt nagyon nem tartom értelmes dolognak. Hogy el kéne zavarni a fieszeseket a k anyjukba? Talán igen, de biztosan nem ezekkel az alternatívákkal. Nem a fidesz a mocskos, a politika a mocskos, és persze ezen bbelül a fidesz is.

A marika néni takarító bennfentes információt meg hagyjuk, nagyon hiteles persze mert hallotta hogy mit beszél a portás a gondnokkal, stb., de beszéljünk inkább országosan is érthető ügyekről. Pl. hogy annak idején a szoci kormány erős eladósodás mellett (államadósság, örkormányzatok, cégek, lakosság adóssága mind elszállt) tudott némi kamu gazdasági növekedést mutatni, ami már 1 évvel a világgazdasági válság előtt megtorpant ahogy tovább eladósítani már nem lehetett. Ehhez képest érdemi gazdasági növekedés van, béremelkedés van, munkaerő hiány van úgy, hogy közben az előző bagázs adósságát is törlesztjük... (ugyan az államadósság még csak lassan csökken, de önkormányzati, céges, lakossági szinten meredeken csökkent az adósságállomány, nem kis részben köszönhetően a kormáyn intézkedéseinek) Az adósság felvétel pedig mindig növekedést generáló, az adósság tölesztés pedig mindig növekedést visszafogú hatású, ezt nem hiszem hogy bárki vitatná, ennek ellenére hosszútávon kifizetődőbb az utóbbi.

Korábban nyakig voltunk a szarban és süllyedtünk lefele, most derékig vagyunk már csak és kifele mászunk. És a tüntikézések fő érve, hogy még mindig büdös van jogos, csak nehogy az legyen a megoldás, hogy visszafordulunk...
A gyorskaja az amerikai és a nyugati életforma egyik legfontosabb szereplője lett a II. világháborút követő évtizedekben, olyannyira, hogy ma már elég nehéz olyan várost találni a nyugati féltekén, ahol legalább egy, de inkább több gyorsétterem ne nyílt volna...
Subba Na, ne csináld! 2016.10.26 08:32:19
Joooe 2016.10.26 11:21:03
@Joooe: már félre ne értsétek, a beteg humorral semmi baj, meg azzal sem ha uuutáljuk a politikusokat, de akkor a többit mé nem?
Joooe 2016.10.26 11:21:36
@Joooe: magammal ezt megbeszélem, senki hozzá ne szóljon
Joooe 2016.10.26 11:22:29
@Joooe: mondom hogy kuss!!!8888
Subba Tru Hill 2016.09.30 07:49:00
:DDDDDDDDDD..
Ez a kérdés sokszor felmerül bennem, és számtalan helyen és közegben feltettem már. Mindig más válaszokat kapok, de vannak ismétlődő motívumok. Néha nincs türelmem a dologhoz, de legtöbbször belemegyek az érdemi vitába, és az esetek több mint felében sikerül valamilyen konszenzusra jutnunk. Egy…..
Joooe 2016.09.17 03:51:27
A férfi és férfi közötti mély intimitás egy heteroszexuális férfi szemével gusztustalan. Erről nem tehet senki, legalább annyira természetes, leküzdhetetlen zsigeri dolog mint a homoszexualitás maga. Nem kéne gyűlölködőnek agyatlannak bélyegezni, aki ezt kimondja. Én nem utálom a buzikat, azokat utálom, akik szerint én rossz ember vagyok ha egy mentális zavart csak ésszerű mértékig tolerálandónak, és nem a normálissal egyenértékűnek tekintek.
Egyébként mint mindenben, itt is különbözik a két nem, a nők talán kevésbé undorodnak úgy általában, illetve a nők közötti intimitás (mivel az heteroszexuális nők között, aszexuális értelemben is létezik) nem undorító azoknak sem, akik a férfiak közöttitől természetes módon viszolyognak, sőt.
Nem helyes ha valakit attrocitás ér csak azért mert buzi, de a buziknak is el kell fogadniuk hogy nagyobb diszkréció várható el tőlük, mint egy hetero pártól. Egy buzi (nem leszbi) csók hasonló megbotránkoztató erővel bír, mint egy hetero kzösülés, úgyhogy amíg az utóbbi nem elfogadott a nyílt utcán, az előbbi elfogadását se erőltessük.
Amúgy otthon meg nyíltan melegbarát helyeken mindeki azt csinál amit akar.
Ja és utálom továbbá a homofóbia szót. A fóbia indokolatlan beteges félelmet jelent. Ha engem undorít a buzulás, az teljesen természetes zsigeri érzés, nem félelem, nem beteges. Az hogy ezt fóbiának nevezik az csak egy eszköz az ésszerűség elleni gyűlöletkeltésre.
Joooe 2016.09.17 05:15:21
@BiG74 Bodri: "A fóbia indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől, amely(ek) igazolhatatlan voltát a személy is felismeri, de szabadulni nem tud tőle."
Szerintem a fóbia fontos tulajdonsága, hogy
1. indokolatlan
2. félelem(szerű)
Ezek egyike sem igaz az esetek többségében, ahol a homofóbia szót használják, a szó valódi funkciója, hogy megbélyegezze azt, aki nem az elvárt álláspontot képviseli
Joooe 2016.09.18 06:32:39
@sztrugackij: "A homoszexualitás nem betegség"
Ebben tényszerűen tévedsz. Van egy mentális funkció, a szexuális vonzalom, ami arra hivatott, hogy a tudatos, akaratos cselekvésedet eltérítse, módosítsa, biológialig a fajfenntartás érdekében. A természet gondokodik róla, hogy ne a fa alatt akarj heverészni, hanem azon dolgozz az élelemszerzésnél is keményebben, hogy megdughasd az a dögös szőkét. Amennyiben ez a vonzalom nem egy egészséges, fiatal, jó génállomáynú nőstény felé irányul, hanem egy azonso nemű, egy gyermek, egy vénasszony, egy állat vagy egy hulla irányába, akkor ez a mentális funkció hibás, tehát ez egy betegség. A homoszexualitás mindössze politikai propaganda célokból nem tekintik általában betegségnek, akkor sem ha tényszerűen az, hiszen a többi felsorolt dologgal ellentétben nem árt másnak, a homokos célszemélye egy másik homokos, nem pl egy gyerek mint a pedofilia esetében, tehtát felesleges basztatni, hagy csinálják, nem ártanak senkinek. Magánügy. (És az addig van rendben amíg így is kezelik, magánügyként, ha felforgató módon viselkednek, megbotránkozást keltenek, akkor már nem igaz hogy nem ártanak senkinek)
A lényeg, nekem fontosabb a tények tisztelete, ez akkor is megelőzi a propagandát, ha az a "jó" célt szolgálja, úgyhogy mondjuk ki: a homoszexualitás betegség, akkor is ha nem árt senkinek, akkor is ha nem gyógyítható (próbálna csak meg egy kutató gyógymódot keresni, ebben a nagyon "toleráns" világban azonnal oda lenne a karrierje). Ezt nem az érintettek megbélyegzése miatt fontos tisztázni, semmilyen beteg embert nem szabad megbélyegezni, és a lehetőségekhez képest segíteni kell, hogy a betegségével együtt a lehető legteljesebb életet élhesse. Ezt azért kell tisztázni, mert össz-társadalmi, nem egyéni kérdésekben betegségként, tehát a normálissal nem egyenértékűként kell rá tekinteni
Subba Subba Coelho 2016.09.14 10:03:00
Joooe 2016.09.14 10:11:12
@Borzasztó Károly: na most miattad hajtogathatom össze magam
Kellemesnek mondható dilemmákkal szembesült a gazdaságpolitikai kormányzat az elmúlt napokban: járulékcsökkentés és lakások energetikai korszerűsítésére kiírt pályázatok. Nézzük először a másodikat, a lakások energetikai korszerűsítésére vonatkozó 5 milliárd forint keretösszegű pályázati…..
Joooe 2016.08.18 09:34:21
Szerintem a "pályázzál és pénzt adunk" típusú akciók (legyen az hűtőgépcsere, ház szigetelés, napelem telepítés, stb.) alapból hibásak, az állam ne adjon pénzt az állampolgárnak, az állam azért van, hogy elvegye :) (és persze hogy állami szolgáltatásokat nyújtson érte) Ha valamit támogatandónak lát az állam, akkor adjon kedvezményt az elvonásból (adók, járulékok) esetleg segítse a hitelezést, bár azért többnyire jobb ha nem lát az állam támogathatónak semmit, ha kiragad egy ágazatot(pl turizmus, építőipar), azt támogatja, hogy oda több pénz menjen, az csak ilyen egybites módon szép, mert ezzel azt is támogatja, hogy más ágazatokba kevesebb pénz menjen ami meg totál nem fer piactorzító hatás. Összeségében az ilyen ügyekben a visszaélések lehetősége, a piactorzító hatás miatt nagyobb lehet a kár mint a haszna, csak hát jó kis populista intézkedések, az emberek szeretik az ingyen pénz gondolatát.
A járulékcsökkentés vs. adócsökkentést kérdésben igaz a kettő hasonlósága, de nagymértékű adócsökkentés már volt (hú de fognak fikázni ezért egyesek, de a családi adókedvezmény meg a csökkenő adókulcs együtt azért valami, még ha ide-oda tologattak is sok kis fogyasztási adót), talán a járulékcsökkentés felzárkóztatása mérlegelendő, pont azért, mert ez nem kerül egy az egyben a bérekbe, talán a fizetőképes piaci kereslet élénkülése mellett az életképesebb vállalkozások is fejlődési spirálba kerülhetnek.
Valentin-napra nem feltétlenül remekbe szabott filmekre, mesterművekre vágyik az ember - eleve sokan utálják a kommerciális ünnepek csimborasszóját, de akik nem, és barátjukkal/barátnőjükkel a moziba vagy a képernyők elé vetődnek február 14-én, általában beérik azzal, ha feltűnik néhány szívecske,…..
„Csípd ki magad, és hozd el a paprikádat!” hirdettük az első alkalommal, a második azt ígérte, hogy kétszer fog csípni, a harmadik már egész napos programot kínál, sok érdekességgel.  A program a továbbra is a méltán híres nagymarosi termelői piacra épül, de most az…..
Mennyivel szabad menni Magyarországon? 50-90-130 - ugyan már! Nem az elmélet számít. Valójában a gyorshajtás Mekkája vagyunk, csak nem tudjuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Joooe 2015.07.30 10:49:19
@ingyenebed: jól beszélsz mester!
Kis forgalomban lámpákat lelőni, különben is körforgalmat oda ahol 2x1 sávos utak találkoznak!

Trafipaxok helyett meg tüzérségi ágyúkat az utak mellé és kilőni 70-nel cammogó barmokat a sorok elejéről és akkor nem kell 120-szal nyomni előzéskor.
Néha úgy érzem, valami idegen országba kerültem. A körülöttem beszélt nyelv hasonlít ugyan az anyanyelvemhez, de a szavak jelentése merőben más. Aztán rájöttem, hogy egyszerű, tudatos és szándékos torzításról van szó. Vannak, akiknek ez hasznot hajt, de az emberek…..
Joooe 2015.07.29 14:56:05
Kicsit ballib súlyúnak érzem a meghatározásokat. Az én sokkal rövidebb alapelv elkülönítésem: LIBERÁLIS: a lehető legkisebb állami beavatkozás híve (békén hagy, akkor is ha nem kéne, nem baj ha helyzeti hátrány miatt esélyed sincs) BALOS: magasabb állami beavatkozás híve, melynek mozgató elve az egyén rászorultsága (rászorulókon segít, akkor is ha nem érdemli meg, az állam számára hasznosságot bünteti, rászorultságra ösztönöz) JOBBOS: magasabb állami beavatkozás híve, melynek mozgatórugója az egyén állam számára haszossága (az arra érdemeseknek segít, akkor is ha nem szorul rá, a rászorultságot bünteti, hasznosságra ösztönöz). Minden nem szélsőséges párt a három ideológia valamilyen arányú keverékéből dolgozik, tehát pl. egy jobközép párt az liberális és szociális elemekből is dolgozik. Az meg nettó hülyeség hogy ilyen dologokat mint jogállamiságot és hasonlókat a liberalizmushoz sorolja a szerző, ezek politikai irányvonaltól független elvei egy modern államnak., teljesen alaptalanul sajátítják ki a liberálisok a demokratikus jogállam vívmányát, egyáltalán nem ellentétes sem a jobboldali sem a baloldali világnézettel. (Más kérdés, hogy jobb- és baloldali diktatúrák léteztek/-nek, a szélsőségekig vitt liberalizmus természetéből adódóan máshogy pusztít)
Én azt gondolom ezekből az következik, hogy az elsődleges társadalomszervező felfogásnak a jobbos ideológia leghelyesebb, kellő másodlagos ellensúlyokkal liberális és szociális oldalakról
Micsoda szójátéka az életnek: "Nem kártevő, király vagyok" höhö. Szinte hallom, ahogyan egyként röffen föl minden pösti B) Kö-szi Szo-szi! ..
Joooe 2014.07.29 13:01:16
Lám, találni még értékes blogokat manapság. A Ritkán látható történelem blog régi fényképeket mutat egy egy jellegzetes korból, helyszínről vagy eseményről. Olyanokat, mint például ez:   Budapest, Nagykörút a Blaha Lujza térnél, XIX. század vége. Hát igen! Azért…..
Joooe 2014.06.30 10:25:09
@bogancs: @ccactus: most komolyan, vattafakk? :)
"Ha lenne pálinkám már nem lenne" filozófia? :)

Amúgy jó a hivatkozott blog, azóta folyamatosa megyek végig a régi posztjaikon is.

Egyébként meg mi folyik itt, a választások óta nem volt aktuálpolitikai poszt a blogon(leszámítva egy félresikerült akácozást), pedig történtek dolgok...