Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyar Judit Katalin

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Te is sokkal jobban tudsz olvasni a sorok között, mind gondolnád. Több mint 20 éve misszióm, hogy az Enneagram bölcsességét úgy tudjam tanítani és bemutatni, hogy feltáruljon az igazi értéke, mert ez egy fantasztikusan hasznos tudás. Ha ismered az Enneagramot, akkor bízom benne, hogy ezek a kis…..
A Kettes karakter az Érző Triász tagja, azon belül a Szeretet kifelé forgató pontja. Ez azt jelenti, hogy a Kettesek azt élik meg egyetlen valóságként, hogy a világban minden embernek csakis szeretetre, törődésre, érzelmekre van szüksége, és ők igyekeznek ebből a lehető legtöbbet adni. Egész életük…..
A Hetes karakter az Enneagram rendszerében a Félelem kifelé forgatása, ami nagyon leegyszerűsítve annyit jelent, hogy a Hetesek úgy látják, hogy másokat, vagyis a külső világot a félelem vezérli. Emberek megtesznek dolgokat csak azért, mert félnek a kirúgástól, attól, hogy elhagyják őket, vagy…..
Nem Tom Jones az egyetlen, akinek az energiájára irigykedünk. Gyakorlatilag a legtöbb Nyolcas mellett azt érezzük, hogy neki valahogy több lendület adatott, mint másnak, és ez tulajdonképpen így is van. A Nyolcasok az indulat pont kifelé forgatói, ami annyit tesz, hogy nem félnek kimutatni az…..
Gyorsan leszögezem: azon túl, hogy mind Branson, mind Bezos Hatos karakter, azért lássuk be, nem átlag munkavállalók. Tehát személyiségjegyeikben jó sok eltérést mutathatnak a Hatos kollégánkhoz, beosztottunkhoz, családtagunkhoz képest. De a core megélés ugyanaz. A főnököm körül folyton feszültség…..
Az Egyes meglehetősen ritka Enneagram karakter. Az elmúlt több mint húsz évben nagyon sokan voltak a tréningjeimen (ezrekről beszélünk) de az Egyesekre nkülön-külön emlékszem. A puszta jelenlétük rendezettséget, önfegyelmet sugároz, amit kicsit sem könnyed. A főnököm képtelen a könnyedségre Az…..
Talán a NÉGYESEK esetében a leggyakoribb, hogy pszichés problémát feltételezünk náluk. Olyannyira nem akarnak hasonlóak lenni, mint bárki más, hogy egy zömében azonosulásra törekvő világban nagyon kilógnak sorból, nem kis fejfájást okozva ezzel főnököknek, kollégáknak, HR-eseknek. A főnököm nem…..
Ha éreztél már hasonlót, vagy találkoztál az alábbi esetekkel, akkor meglehet, hogy Ötös karakterrel dolgozol együtt.  A főnököm totál antiszociális Az Ötösök az Ennegram rendszerében a Félelem befelé forgató csoportját képviselik, ami többek közt azt jelenti, hogy életük nagy részét a fejükben…..
Ha találkoztál már az alábbi megélésekkel, lehet, hogy Kilencessel dolgozol együtt. A megoldások segíthetnek, hogy jobb legyen a kapcsolatotok. A főnököm meggondolatlan döntéseket hoz A Kilencesek az Enneagram Indulat tagadópontjához tartoznak, ami annyit jelent, hogy az indulat a vezérlő…..
Ha ismerősek az alábbi állítások, lehet, hogy HÁRMAS karakterrel dolgozol együtt. A megoldási javaslatok segíthetnek, hogy jobb legyen a kapcsolatotok. A főnököm munkamániás A Hármasok a teljesítményükkel azonosítják magukat. Őszintén hiszik, hogy ha több aranyérmet nyernek, mint mások, többet…..
Annyira jó – és annyira Enneagram! Svájc – EGYES karakter Rendezett, szabályozott, precíz, kimért, perfekcionista. A legnagyobb baj vele, hogy „There is no drama”, „Switzerland is just too perfect” Ha EGYES a főnököd, párod, akkor biztos lehetsz benne, hogy körülötte minden rendezett,…..
Matekból szeretettem az axiómákat. Sajnos nem sok van belőlük, de megnyugvással töltött el, hogy ezek olyan sarokigazságok, melyeket nem kellett bizonyítani. Euklidész matematikai tankönyvében, az Elemek-ben valószínűleg – amint ezt Arisztotelész egy elejtett megjegyzéséből sejtjük – olyan állítást…..
At least 46 percent of Americans would support a presidential run from Dwayne 'The Rock' Johnson, according to a new poll.- Newsweek Fri, Apr 16, 2021 Erre a hírre szerintem nem csak a világ, hanem maga Dwayne Johnson szemöldöke is felszaladt - mondjuk az övé sokkal jobban, mint bármelyikünké -,…..
Enneagram Type 1 – Strict Perfectionist Enneagram Ones value principles and integrity and are driven by the motivational need to be good and right I have a very strict gun control policy: if there's a gun around, I want to be in control of it. Clint Eastwood What is success? I think it is a…..
Nemrégiben kezdtem el dolgozni egy marketing vezető hölggyel, aki a kiégés határára került. Az ő története természetesen egyedi és szigorúan magánügy, viszont ez az alapprobléma 100%-ban azonos Margit hercegnő sztorijával. Ezért jók a filmek. Amikor egy karakter valóság alapon íródott és azonos…..
Coachként, tanácsadóként napi szinten találkozom a stressz testi-lelki tüneteivel. Férjemmel a reggeli kávé mellett ma erről beszélgettünk – szép kis napindítás. Hol annak örülünk, hogy már a telefonunkat sem kell megfogni, mert az okosóránkon egy bukóforduló közben is meg tudjuk nézni, hogy kitől…..
Stephen Hawking az „ismeretterjesztő könyvek királya”, Agatha Christie a „krimi koronázatlan királynője” . Mindkét „királyi fenség” az Ötös Enneagram karakter képviselője. Könyveiket olvasva egészen biztos, hogy a tartalom köti le a figyelmünket: megértjük-e vajon az ősrobbanást, vagy ki tudjuk-e a…..
Hármas könyvajánlóm már volt, de hát ilyen az imidzs triász: a Hármasról nem elég egyszer írni. Egyébként is meglehetősen gyakran kérdezik tőlem, hogy a szülők karaktere befolyásolja-e a gyerekeik karakterét. Az Enneagram karaktert NEM. A Musk család esetében például Maye (anyuka), Errol (apuka),…..
Hihetnénk azt, hogy Elon Musk élete annyira más, hogy egyátalán nem hasonlít egyikünkére sem.  Húsz év gyakorlata alapján állítom, hogy mind a belső vágya, mind a reakciói, mind a külvilággal és önmagával való viszonya pont olyan, mint a Hatos coach parnereimé vagy Hatos barátaimé. Ashlee Vance:…..
  Hiszem, hogy a valódi történetek mindig többet adnak a tankönyveknél. Cristiana Pedersoli: APÁM PIEDONE  Egy szívmelengető, szeretetteli könyv - és egy kalandos Kilences élet Nagyon együtt tudok érezni Christianával: ő is rajongott az apjáért, én is, az ő papája is elment már, az enyém is.…..
  Hiszem, hogy a valódi történetek mindig többet adnak a tankönyveknél. FREDDIE MERCURY – A nagy tettető, Egy élet képekben. Egy igazi Hármas élet, képekben. Ehhez a könyvhöz való kötődésem alapja, hogy harmadéves egyetemista voltam, mikor Freddie Mercury Budapesten hetvenezer ember előtt…..
Hiszem, hogy a valódi történetek mindig többet adnak a tankönyveknél. Horváth Béla: Kelj korán, dolgozz sokat, találj aranyat Horváth Béla a magyar biztosítás piac elmúlt évtizedeinek legfontosabb szereplője. Számomra több szempontból is különösen kedves, érdekes és tanulságos ez a könyv.…..
 Bízom benne, hogy ez a feladvány is furcsának tűnik elsőre. A pirospontos megoldás pedig: Deadpool = Dalai Láma = 6 Sőt, az egyenlet tovább bővíthető Ryan Reynolds-szal is. Hisz a Deadpool sikere többek közt annak köszönhető, hogy Ryan Reynolds nem egy Deadpool-rajongó filmsztár, vagy egy…..
Gondolom az elmúlt hetek fényében már egyértelmű, hogy nincs beugratás, az egyenletnek van megoldása: Szerintem a tekintetük már a képen is árulkodó, de ennél sokkal több közös vonásuk van – gyakorlatilag minden, ami a NYOLCAST NYOLCASSÁ teszi. Az Enneagram karakterünk ugyanis nem más, mint egy…..
A mai feladvány szépségét az adja, hogy találomra bárkit választhattam volna ezen karakteren belül, hisz mindegyikükre igaz, hogy nagyon más, mint az összes többi. Vagy mint bárki. Nézzük akkor az eheti Enneagram matek feladványt, aminek szintén van megoldása:   Johnny Depp = Rubik Ernő =…..