Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miestas

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vagyok rossz ember. Rossz ember vagyok. Nem akartam megölni a férfit az olvasóteremben. Meg akartam ölni a férfit az olvasóteremben. Ami utána történt, nem az én hibám, ne engem okoljatok. Az én hibám. Engem okoljatok.   A fenti idézetet olvastam a Molyon a regény angol…..
 Joan Aiken regénye (előző olvasmányom) egyes fordulataival már-már wodehouse-i kalamajkákat idézett, így kedvet kaptam egy kis üdítő nyári szórakozáshoz, és lelkesen vettem kezembe az éjjeliszekrényemen várakozó kötetet. Nem kellett csalódnom, a szerző hozta a formáját:…..
Darvas László versélményeirajz. Felvidéki András Barlang K., 2009. Parádés, a legnagyobbjainkhoz méltó versparódiákba botlik azonnal, aki felüti Darvas László Grotex című „felnőttképeskönyvét”. Ahol a pingvinek egymásnak szolgálnak fel. Ahol mi…..
Valamikor gimnazista koromban olvastam először az Iszonyt, de már nem emlékszem, hogy hogyan került a kezembe, csak azt tudom, hogy nem kötelezőként, mert arra viszont határozottan emlékszem, hogy magyarból sosem jutottunk el addig, hogy belemélyedjünk a 20. század irodalmába,…..
Hintaszék Ki kicsoda 2010.04.22 12:58:00
Van ugye egy iwiw nevű közösségi oldal, ahonnan csupán azért nem jöttem el végleg még, mert nem hagyom veszni az ismeretségeket - ha csak arra gondolok, hogy legutóbbi osztálytalálkozónk is ennek segítségével szerveződött, kár lenne, ugyebár. No, de ritkán járok fel,…..
Hintaszék Retrosítva 2010.04.12 06:10:00
Jellemző rám, hogy sokszor a korommal foglalkozom (pedig nem vagyok kéményseprő, hehe). Én, aki mindig utáltam az ilyen fajta hiúságot. Na, sose tagadtam le az éveim számát, ez is biztos, de nem esik jól leírni. Negyven fölött erről beszélni már egyáltalán nem esik jól egy…..
Hintaszék Lautrec, meg a molyok 2010.04.19 06:21:00
2010. április 18-án hatalmas molyraj lepte el Szeged belvárosát. Elsőként megszállták a nagyon hülye nevű REÖK-öt, ami amúgy a "RÖK-palota", és nevéhez méltón valóban királyi; egy elképesztően szép szecessziós épület.HAri-mollyal jól le is fotóztuk - miután…..
Miestas 2010.04.28 10:59:35
[The road, 2006.] ford. Totth BenedekMagvető, 2010.     utolsó ember vagykannibálok közt mented magadjó falatotki nem édes emberhúson nőtt felkolonc különcaz utolsó ember útközben hal megeldobált leszopogatott csigolyái felett nesztelen nő a fűaz evolúció is…..
Már megint azon kaptam magam, hogy elfutottam, ahelyett, hogy jól megvédtem volna magam. Merthogy rendre belefutok valamelyik Nagy Megmondóemberbe, és ettől aztán inamba száll a bátorságom, akkor is, ha tudom, hogy semmivel sincs neki több igazsága, mint nekem. Kerülöm a konfliktust?…..
Hintaszék Könyves körbe-poszt 2010.04.05 11:32:00
  A játék menete:1. Írd le, hogy ki adta tovább a logót, és linkeld őt.2. Ajánlj röviden (max. 3 mondatban) 3 számodra kedves könyvet.3. Add tovább minimum 1, legfeljebb 3 embernek, és figyeld, ki mit ajánl – talán így találsz magadnak újabb…..
Már nem először állapítom meg bizonyos tárgyakról, hogy az, aki azokat készítette, tervezte, kitalálta, megvalósította, az még életében előtte ki nem próbálta azt a valamit. Hogy érthetőbb legyek: lakótelepekről ismert a szétcsavarozható ablak, ami akkor utoljára tiszta…..
Drámai ez a könyv. Persze nem hatásvadász módon, hanem úgy, hogy bőgni kell tőle az embernek. Ezt írja Polcz Alaine:"Az ablaktalan, fűtetlen szobában, meztelen alsótesttel fázhattam is. Nem tudom, még hány orosz ment át rajtam azután, azt se, hogy azelőtt mennyi. Mikor…..
Hintaszék A korral jár 2010.03.15 19:55:00
A korral jár, hogy az ember egyre többet gondol az időre. Mármint annak a múlására. Merthogy tizen- és huszonévesen is nyilvánvalóan múlik az idő, de akkor normális, emberi léptékben. Aztán 30 fölött felgyorsul, mintha halaszthatatlan dolga lenne. Az egyik dolga nyilván, hogy…..