Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzitaKötő

15 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El Mondo blog Írjam pennával? 2010.12.02 10:00:00
Néhány éve egy lány rendes, tollal írt, postán feladott levélben válaszolt egy e-mailemre. Nem szerelmeslevél volt, és nem is egy közeli hozzátartozó haláláról volt szó. Egy egyszerű, néhány soros, gyakorlati kérdést feltevő e-mailre válaszolt egy egyszerű, néhány soros,…..
Míg mi már majdnem lemondtunk arról, hogy esőn kívül bármi is essen ezen a télen, más vidékeken a szokatlanul kemény hideg vagy a váratlan havazások adnak okot az aggodalomra. A probléma persze nagyobb annál, minthogy megelégedjünk a fehér karácsony elsiratásával. Az…..
El Mondo blog A szomszéd fűje 2012.04.10 10:00:00
„Gardening is fun!” Bár a magyar lakosság nagy része ezt nem osztaná, mégis sikeresen népszerűsítik ezzel a tételmondattal a közösségi kertészkedést a fővárosban. Olyannyira, hogy mind a 95 parcella gazdára talált a Milennáris Parkban, akarom mondani a Lecsóskertben.…..
Eltűntek a városból a csendkabinok. Sokan észre sem vették, vagy csak az utolsó pillanatban. Pedig majdnem egy hónapon keresztül szinesítették a köztereket, plázákat... De aki lemaradt, annak sem kell búsulnia, az akció a szervezők ígérete szerint minden évben meg fog ismétlődni…..
Már javában tart a Reformáció hónapja egy olyan évben, amikor a Károli-féle bibliafordítás éppen 420 éves. De vannak, akik nem elégednek meg ennyivel: a Magyar Evangélikus Egyház már a reformáció 500. évfordulójának megünneplésére készül. A megemlékezésekhez…..
Ha azt mondják még három hónappal ezelőtt, hogy Anders Behring Breiviket kiengedik és boldogan élhet, gondolom, mindenkinek a hátán felállt volna a szőr. Mégis, a legfrissebb közvéleménykutatások alapján, a norvégok 74%-a szerint helyesen döntött a Királyi Bíróság, mikor…..
    Most a téli tábor előtt jöttem kicsit önkénteskedni a mekdsz irodába. Sajnos az önkéntest eleve kisbetűvel írjuk, így nem tudom érzékeltetni, milyen kicsit. De ez nem baj, mert a MEKDSZ-nek rövid idejű önkéntesekre is szüksége van. A téli tábor előtt pörögnek…..
"Minden vérbeli irodalom vallásos, ahogy minden igaz tudomány is. Nem tételesen, hanem lényege szerint, hiszen nem szép elvet akar bebizonyítani, hanem hűséggel bemutatni a teremtett világot" - nyilatkozta nemrég Lackfi János egy másik fórumon. A művészvilág és az…..
Újraindult a Magyar Vöröskereszt 1749-es számon tárcsázható segélyvonala, amely a Telenor, T-Home, Vodafone, Invitel és UPC hálózatából hívható. A betelefonálók és akik sms-ben az ISZAP szót küldik a számra, 200 Ft-ot adományoznak.  Devecser Város Önkormányzata…..
El Mondo blog Sztereotípiák 2010.10.26 09:30:00
Nemrégiben néztem meg az Oscar díjra jelölt Egek ura előzetesét. Van egy jelenet mikor a tapasztalt, nagy utazó tanítja a nála fiatalabb kezdőt, hogy melyik sorba kell beállni a reptéri biztonsági ellenőrzésen. A tanulság: az ázsiaiak mögé, mert az a leggyorsabb. A hamvas…..
A becslések szerint a korrupció évente több száz milliárd forintnyi veszteséget termel Magyarországon. (Emellett eltörpül az egészségügyben kifizetett hálapénzek 32 milliárdja is.) Nem csoda hát, hogy gyakoriak a korrupció-ellenes jelszavak a választási plakátokon,…..
Ritkán adódik lehetőség, hogy olyasmiről számoljunk be, hogy egy egyházi kezdeményezésből társadalmi szintű mozgalom induljon ki. Most sem teljesen erről van szó, de az mindenesetre igaz, hogy amit az egészségügyi és civil szervezetek mellett egyes egyházak is hangsúlyoznak már…..
Néhány száz csepp a tengerben: az átszavazók. Lehet, hogy ez egy jól definiálható korcsoport, vagy van a végzettségben hasonlóság. De pártállásban? Mi véletlenül heten is összeverődtünk a sorban keresztények, mögöttünk egy buddhista állt, utána igazi politikusok (igen,…..
SzitaKötő 2010.04.14 00:45:56
@dzsaszper: valakik között biztos én is ott vagyok/voltam:)
Igen, tényleg jó volt a hangulat, meg volt csakazértis, ha már felkerekedett az ember, meg előtte levelezett, stb. Hősiességről nem beszélnék, szerintem az nem csoportos foglalatosság. Hogy normális helyeken beülnek-e egy óra után a legközelebbi kocsmába? Nem érdekel. A helyzet attól lett különleges, hogy nem volt "normális".
El Mondo blog Háborús viszonyok 2010.03.16 10:00:00
Mindent a gazdasági világválságra fogni már majdnem olyan, mint amikor egy háborús bűnös arra hivatkozik, hogy ő csak parancsot teljesített. Az mégis tagadhatatlan, hogy a világméretű folyamatok közvetlen következményeit a magánéletünk, a kapcsolataink is…..
El Mondo blog Googledemokrácia 2010.02.16 09:30:00
Ma már nemcsak Gyurcsány Ferenc vezet blogot, és nemcsak Orbán Viktornak van fészbúkos profilja (hanem pl. az El Mondonak is). De amíg Magyarországon az internetes véleménynyilvánítás lehetősége a törvényalkotásban még gyerekcipőben jár, Lengyelországban már van rá precedens,…..
Régebben még zavarba ejtett, ha rá kellett döbbennem, hogy egy évet több különböző nemes cél számára is elkülönítettek. De azt hiszem, ezt is meg lehet szokni, sőt meg is lehet érteni. Egyszerre csak egy év áll rendelkezésünkre, hogy a zászlajára kitűzött jelszavakkal…..
El Mondo blog Vele vagy nélküle? 2009.11.17 10:30:00
Hogy a világválság éppen merre tart, annak előrejelzéséhez ma még elég nagy bátorságra van szükség. Társadalmi hatásait azonban már jósolni sem kell, hiszen azok régen érzékelhetővé és mérhetővé váltak nemcsak a gazdasági, hanem egyre inkább a magánszférában is, az…..
A Cambridge-i Egyetem evolúcióbiológusai rájöttek, hogy mire valók a nagymamák. Az embereknél ugyanis az 50 feletti nők már nem termékenyek, mégis sikeresen segítik saját genetikai állományuk túlélését: a nagymamák a hozzájuk genetikailag a legközelebb álló unokák…..
A hazai természettudományos oktatás tarthatatlan állapotban van - ez derült ki az Országos Köznevelési Tanács társelnökének Magyar Nemzetben megjelent cikkéből. A novemberre ígért megoldási alternatívák már hallatnak magukról: jelenleg az integrált természettudományos…..
Kína nem csak tornacipőt és űrhajót gyárt, hanem gyógyszert is, és a háromból talán a harmadik a legkedvezőtlenebb hír. A nyugati országok bizalma eddig sem volt korlátlan a kínai termékek iránt, főleg, ha élelmiszerről vagy gyógyszerről volt szó. Gondoljunk csak a hónapok…..
El Mondo blog Fele se igaz... 2008.07.28 14:32:00
 ... ami nem olyan nagy baj, ha éppen arról közlünk cikket, "miért nagy a gyakorisága a piros színnek az almák, a gumimatracok és a zsigulik között". De ha egy új gyógyszer vagy egy terápiás eljárás engedélyezése a tét, nem lehetünk ilyen nagyvonalúak.…..